Ruutana

Ruutana on Kangasalan pohjoinen taajama-alue. Se sijaitsee Tampereelta tullessa valtatie 9:n ja Tampere-Orivesi radan varrella. Se on vanha radanvarren omakotialue, jota on viime vuosina täydennysrakennettu. Ruutanan eteläpuolella oleva Jussilan alue rakennettiin 1950-luvulla Tampellan työntekijöiden asuinalueeksi. Uusimpiin aluekokonaisuuksiin kuuluu Seurakunnantien ja Laureeninkallion alueet.

Asukkaita Ruutanassa on noin 3200. Alue on voimakkaassa kasvussa.

Palvelut

Kyläkeskuksessa on kauppa ja ravintola. Postipalvelut löytyvät Jyväskyläntien varresta huoltoasemalta. Huoltoasemalle johtaa 2000-luvulla rakennettu pyörätie. Tampereelta alueelle on vedetty kaapelitelevisioverkko.

Ruutanassa on alakoulu, esikoulu, kunnallinen päiväkoti kahdessa yksikössä, terveysasema ja hammashoitola. Yksityisyrittäjinä palveluita tarjoavat muun muassa parturi-kampaamo, hieroja, eläinlääkäri, yksityinen englanninkielinen päiväkoti sekä yksityisiä perhepäivähoitajia. Koulun läheisyydessä on uima- ja veneranta. Kaarinanpolun vaellusreitti kulkee Ruutanan läpi.

Liikenneyhteydet

Alue kuuluu nykyään Tampereen seututariffivyöhykkeeseen. Arkisin TKL:n linjanumero 28B/C Tampereelle kulkee 0.5-1 tunnin välein työmatka- ja koululaisliikenteen aikaan. Lauantaisin ja sunnuntaisin 28B ajaa tunnin välein. Kangasalan kirkolle linja 46 ajaa kouluaikoina. Kangasalan keskustaan on matkaa n. 9km ja Tampereen keskustaan n. 18km. Ruutanan maantieyhteydet Tampereen suuntaan paranivat huomattavasti, kun valtatie 9 valmistui uudelleen rakennettuna taajaman pohjoispuolelle 1970-luvun alkupuolella.

Haralanharju

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä Haralanharju sijaitsee lähellä Ruutanaa Suinulassa. Haralanharjulla on näkötorni sekä sen juurella Topeliuksen muistokivi.

Ruutanan vapaat omakotitontit

Savikontie

Savikontieltä on vapaana rinteessä sijaitseva omakotitontti.

Yhdyskuntateknisten rakentamiskustannusten korvaus sisältää vesijohdon ja viemärin liittymismaksut. Jätevesiviemäriin liittyminen on teknisesti mahdollista viettoviemärillä. Rakennuksen alin viemäröitävä lattiataso määrittelee tarvitseeko tontti kiinteistökohtaista pumppaamoa.

Asuinrakennuksen rakennusoikeus on 180 k-m² ja talousrakennuksen 40 k-m². Maksimikerrosluku on II. Rakennusten julkisivumateriaalina tulee käyttää peittomaalattua puuta tai rappausta. Muuten suunnittelussa noudatetaan alueen asemakaavaa ja rakentamistapaohjeita.

Tutustu asemakaavaan
Rakentamistapaohje

Hakulomake
Hakuohje

Kortteli / tontti Osoite Pinta-ala m² Kerrosluku Rakennusoikeus krs-m² Vuokra € Myyntihinta €
7284/5 Savikontie 25 727 II 180 + 40 2772 58 100

Myyntihinta sisältää yhdyskuntateknisten rakentamiskustannusten korvauksen 11 000 euroa sekä lohkomis- ja mittauskustannukset 900 euroa. Vuokrattaessa ne tulevat maksettavaksi liityttäessä vesi -ja viemäriverkostoon.

Tontista peritään varausmaksu 500 euroa, jota ei palauteta eikä hyvitetä tontin hinnasta.

Kangasalan Vesi -liikelaitos perii taksojensa mukaiset palvelumaksut vesihuoltoon liityttäessä.

Jussilantie 

Jussilantiellä on myynnissä/vuokrattavana isohko omakotitontti. Tontit sijoittuvat Jussilaan, radan itäpuolelle. Maasto on kumpuilevaa peltoa, maalaismaisemaa.

Jussilantien varressa on yhdyskuntatekniikka valmiina ja kaikki tontit on liitettävä jätevesiviemäriin tonttikohtaisilla pumppaamoilla. Alueella on myös Kangasalan Veden sadevesijärjestelmä, johon salaojiin kertyvä vesi on mahdollista johtaa. Yhdyskuntateknisten rakentamiskustannusten korvaus sisältää vesijohdon ja viemärin liittymismaksut.

alt=""Asuinrakennuksen rakennusoikeus on 220 k-m² ja talousrakennuksen 50 k-m². Kerrosluku on II. Alueella noudatetaan alueen asemakaavaa ja rakentamistapaohjeita.

Tutustu asemakaavaan
Rakentamistapaohjeet

Hakulomake
Hakuohje

Kortteli / tontti Osoite Pinta-ala m² Kerrosluku Rakennusoikeus krs-m² Vuokra € Myyntihinta €
7350/1 Jussilantie 36 1801 II 220 + 50 3238 65 770
7350/3 Jussilantie 40 1467 II 220 + 50 2640 55 810 VARATTU

Myyntihinta sisältää yhdyskuntateknisten rakentamiskustannusten korvauksen 11 000 euroa sekä lohkomis- ja mittauskustannukset 800 euroa. Vuokrattaessa ne tulevat maksettavaksi liityttäessä vesi -ja viemäriverkostoon.

Tontista peritään varausmaksu 500 euroa, jota ei palauteta eikä hyvitetä tontin hinnasta.

Kangasalan Vesi -liikelaitos perii taksojensa mukaiset palvelumaksut vesihuoltoon liityttäessä.

Jokirannantie (varattu)

Tontit olivat syksyn 2019 tonttihaussa.
Jokirannantien tontit sijaitsevat Ruutanan koulun eteläpuolella, Ruutanantien varressa. Jokirannantien kunnallistekniikka on valmistunut muutama vuosi sitten. Omakotitontit ovat melko tasaisia tontteja. Osaksi vanhaa tien pohjaa. Tonttien eteläreunassa kulkee johtorasite. Asuinrakennuksilla on rakennusoikeutta 250k-m2 ja talousrakennuksilla 50k-m2. Kerrosluku tonteilla on I u2/3. Rakennusten julkisivumateriaalina tulee käyttää peittomaalattua puuta tai rappausta. Katteen väri tummanharmaa ja kattokaltevuus 1:1½.

Alueen ulkopuolella on luonnon monimuotoisuuden kannalta arvokkaita alueita, joilla elää mm. uhanalaisia lajeja kuten liito-orava ja tummaverkkoperhonen.
Lähimmät kaupalliset palvelut sijaitsevat Ruutanassa n. 1 km päässä. Joukkoliikenteen pysäkit sijaitsevat alueen kohdalla.

Asemakaava 763

 

Kortteli/

tontti

Osoite Pinta-ala m2 Rak.oik.

k-m2

Kerrosluku Myyntihinta, € Vuosivuokra, €
AO 6103/7 Jokirannantie 2 1 134 250 + 50 I u2/3 60 000 3 000 VARATTU

Tontista peritään varausmaksu 500 euroa, jota ei palauteta eikä hyvitetä tontin hinnasta.

Kangasalan Vesi -liikelaitos perii taksojensa mukaiset liittymis- ja palvelumaksut koko rakennusoikeuden osalta vesihuoltoon liityttäessä.