Ruutana

Ruutana on Kangasalan pohjoinen taajama-alue. Se sijaitsee Tampereelta tullessa valtatie 9:n ja Tampere-Orivesi radan varrella. Se on vanha radanvarren omakotialue, jota on viime vuosina täydennysrakennettu. Ruutanan eteläpuolella oleva Jussilan alue rakennettiin 1950-luvulla Tampellan työntekijöiden asuinalueeksi.

Asukkaita Ruutanassa on noin 3200. Alue on voimakkaassa kasvussa.

Palvelut

Kyläkeskuksessa on kauppa ja ravintola. Postipalvelut löytyvät Jyväskyläntien varresta huoltoasemalta. Huoltoasemalle johtaa 2000-luvulla rakennettu pyörätie. Tampereelta alueelle on vedetty kaapelitelevisioverkko.

Ruutanassa on alakoulu, esikoulu, kunnallinen päiväkoti kahdessa yksikössä, terveysasema ja hammashoitola. Ruutanaan on myös valmistumassa monitoimitalo. Yksityisyrittäjinä palveluita tarjoavat muun muassa parturi-kampaamo, hieroja, eläinlääkäri, yksityinen englanninkielinen päiväkoti sekä yksityisiä perhepäivähoitajia. Koulun läheisyydessä on uima- ja veneranta. Kaarinanpolun vaellusreitti kulkee Ruutanan läpi.

Liikenneyhteydet

Alue kuuluu nykyään Tampereen seututariffivyöhykkeeseen. Arkisin TKL:n linjanumero 28B/C Tampereelle kulkee 0.5-1 tunnin välein työmatka- ja koululaisliikenteen aikaan. Lauantaisin ja sunnuntaisin 28B ajaa tunnin välein. Kangasalan kirkolle linja 46 ajaa kouluaikoina. Kangasalan keskustaan on matkaa n. 9km ja Tampereen keskustaan n. 18km. Ruutanan maantieyhteydet Tampereen suuntaan paranivat huomattavasti, kun valtatie 9 valmistui uudelleen rakennettuna taajaman pohjoispuolelle 1970-luvun alkupuolella.

Haralanharju

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä Haralanharju sijaitsee lähellä Ruutanaa Suinulassa. Haralanharjulla on näkötorni sekä sen juurella Topeliuksen muistokivi.

Ruutana

Jussilantie 

Jussilantien tontti sijoittuu Jussilaan, radan itäpuolelle. Maasto on kumpuilevaa peltoa, maalaismaisemaa.

Jussilantien tontti, ilmakuva
Jussilantien tontti, viitteelliset tontin rajat.

Jussilantien varressa on yhdyskuntatekniikka valmiina ja kaikki tontit on liitettävä jätevesiviemäriin tonttikohtaisilla pumppaamoilla. Alueella on myös Kangasalan Veden sadevesijärjestelmä, johon salaojiin kertyvä vesi on mahdollista johtaa. Yhdyskuntateknisten rakentamiskustannusten korvaus sisältää vesijohdon ja viemärin liittymismaksut.

alt=""Asuinrakennuksen rakennusoikeus on 220 k-m² ja talousrakennuksen 50 k-m². Kerrosluku on II. Alueella noudatetaan alueen asemakaavaa ja rakentamistapaohjeita.

Tutustu asemakaavaan
Rakentamistapaohjeet

Hakulomake (suomi.fi, vaatii vahvan tunnistautumisen. Tonttihakemuksen voi myös täyttää ja tulostaa ilman vahvaa tunnistautumista)

Kortteli / tontti Osoite Pinta-ala m² Kerrosluku Rakennusoikeus krs-m² Vuokra € Myyntihinta €
7350/1 Jussilantie 36 1801 II 220 + 50 3238 65 770

Myyntihinta sisältää yhdyskuntateknisten rakentamiskustannusten korvauksen 11 000 euroa sekä lohkomis- ja mittauskustannukset 800 euroa. Vuokrattaessa ne tulevat maksettavaksi liityttäessä vesi -ja viemäriverkostoon.

Tontista peritään varausmaksu 500 euroa, jota ei palauteta eikä hyvitetä tontin hinnasta.

Kangasalan Vesi -liikelaitos perii taksojensa mukaiset palvelumaksut vesihuoltoon liityttäessä.