Kulttuurijärjestöt

Kangasalan kaupungin kulttuuripalvelut toimii yhteistyössä eri kulttuurijärjestöjen kanssa. Kaupunki tukee ja edistää järjestöjen toimintaa muun muassa avustuksilla. Alta pääset tutustumaan järjestöjen toimintaan.

Kangasalan Kameraseura ry

Kangasalan Kameraseura ry on jäsenistön yhteistyöllä aktiivisesti toimiva yhdistys. Kokoonnumme säännöllisesti kerhoiltoihin opettelemaan valokuvaamista ja kuvaamiseen sekä kuvankäsittelyyn liittyviä asioita sekä kutsumme mielenkiintoisia vierailijoita luennoimaan. Järjestämme näyttelyitä jäsentemme kuvista sekä retkeilemme valokuvauksen merkeissä mm. kansallispuistoissa ja lähiseudun kiinnostavissa kohteissa sekä teemme tutustumiskäyntejä valokuva-alan yrityksiin. Seuramme on Suomen Kameraseurojen Liiton jäsenseura.

 

Kangasalan Kansantanssijat ry

Facebook

Kangasalan Kansantanssijat ry on tarjonnut kansantanssin ilosanomaa Kangasalla lapsille ja nuorille jo vuodesta 1976.

 

Kangasalan Karjalaseura ry

Facebook

Kangasalan Karjalaseura on perustettu vuonna 1940. Vuosikymmenten aikana seura on järjestänyt tansseja, juhannusjuhlia, kulttuuri- ja urheilukilpailuja,  matkoja, iltamia, lounaita, myyjäisiä, kirppareita, evakkovaelluksen ja paljon muuta.  Seura vuokraa juhlatalo Äijälää, sekä järjestää Äijälässä vaihtuvia näyttelyitä.

 

Kangasalan Kuvataiteen Ystävät ry

Facebook

Kangasalan Kuvataiteen Ystävät ry on koonnut harrastajia ja taiteen ystäviä yhteiseen toimintaan jo vuodesta 1974 alkaen. Yhdistyksen toimintaan kuuluvat erilaiset näyttelyt, retket sekä kurssit yhteisen intohimon – kuvataiteen – äärellä.

 

Kangasalan Kädentaitajat ry

Facebook

Instagram

Kangasalan Kädentaitajat ry kokoaa yhteen paikalliset kädentaitajat ja heidän laadukkaat tuotteensa. Kangasalan Kädentaitajien tuotteita voit ostaa kesäiseksi perinteeksi muodostuneesta kädentaitajien kesäpuodista Kangasasalan Lepokodilta ja jäseniltä itseltään.

 

Kangasalan Mieslaulajat ry

Facebook

Kevät- ja joulukonserttien lisäksi kuorolla on vuoden mittaan useita esiintymisiä kirkoissa, palvelukodeissa ja erilaisissa juhlatilaisuuksissa eri kokoonpanoilla.

 

Kangasalan Pelimannit ry

Kangasalan Pikkupelimannien kokoonpanossa soittaa yli 50 lasta ja nuorta, ja Kangasalan Balladipelimannit tarjoaa aikuisikäisille kansanmusiikin harrastajille mahdollisuuden aloittaa tai jatkaa soittoharrastustaan yhdessä toisten harrastajien kanssa.

 

Kangasalan Pikkuteatteriyhdistys ry

Facebook

Kangasalan Pikkuteatteri on lasten- ja nuortenteatteri, jossa harrastaa vuosittain 80-90 lasta ja nuorta. Näytelmiä tehdään kolmessa eri ikäryhmässä. Esityksiä on kesäisin kesäteatterinäyttämöillä ja talvikaudella Pikkuteatterin omassa teatteritilassa.

 

Kangasalan Rivitanssiyhdistys ry

Facebook

Kangasalan Rivitanssiyhdistys ry on perustettu vuonna 2002. Yhdistys järjestää ohjattua rivitanssia Kangasalla ja tekee yhteistyötä muiden yhdistysten ja etenkin lähiseudun rivitanssiyhdistysten kanssa.

 

Kangasalan Räpinologit

Paikallinen Viro-seura

 

Kangasalan Soittokunta ry

Kangasalan Soittokunta pyrkii ylläpitämään ja kehittämään pitkää soittokuntaperinnettä Kangasalla. Soittokunta toimii Valkeakoski-opiston Kangasalan osaston opintoryhmänä opiston toimintakausien aikana. Soittokunta nykymuodossaan aloitti vuonna 1957.

 

Kangasalan Suomi-Saksa yhdistys

Paikallinen Saksa-seura

 

Kangasala-Seura

Perinteikkään, kotiseututyötä laaja-alaisesti tekevän seuran perustamisvuosi on 1949. Kotiseutuyhdistyksen sääntöihin on jo alkuvaiheessa kirjattu, että seuran tehtävänä on ensisijaisesti ”suojella ja vaalia” historiallisia muistoja ja luonnonkauneutta sekä elvyttää kotipitäjän kulttuuriperinteiden arvostamista. Tätä tehtävää Kangasala-Seura pitää edelleen toimintansa perustana.

Toiminnan kulmakiviä on kotiseutumuseo ja vuosittain ilmestyvä Kangasalan Joulu.

 

Kesäpäivän Laulu ry

Pikantit on vuonna 2007 perustettu kangasalalainen sekakuoro. Noin 35-henkinen, vireä ja energinen kuoro suhtautuu ennakkoluulottomasti ja innostuneesti uusiin haasteisiin. Pikantit on tunnettu ilmeikkäästä esiintymisestään. Ohjelmisto on monipuolista ja sopivia kappaleita löytyy niin hengellisiin tilaisuuksiin kuin rempseisiin juhliinkin.

 

Kivennavan Ahjärveläiset ry

Yhdistys kannattaa entisen Kivenavan Ahjärven kylän asukkaiden, heidän jälkeläistensä sekä muiden karjalaisuuden ystävien perintöä. Yhdistys kertoo ja ylläpitää muistoja eletystä elämästä, luottavaisesti tulevaisuuteen katsoen.

Yhdistys toimii aktiivisesti Kangasalla, jonne valtaosa Kivennavan Ahjärveläisistä sijoittui sotaa seuranneena ajanjaksona.

 

Kuhmalahden Kotiseutuyhdistys ry

Kuhmalahden  kotiseutuyhdistys ylläpitää Kuhmalahden kotiseutumuseota joka on perustettu vuonna 1973. Makasiinissa on esillä mm. vanhan Osuuskaupan näyttely ja erilaista musiikkivälineistöä, ja kaksi kerroksisen vanhan pakarin alakerrassa on iso leivintupa eli pirtti ja yläkerrassa kaksi polkollisten asuntona ollutta kamaria, jotka on kalustettu vanhanajan tyyliin. Rakennukseen kuuluu myös neljä aittaa, joissa on esillä vanhoja maalaistaloon kuuluneita työkaluja. Kotiseutumuseolla järjestetään kesäisin myös musiikkitapahtumia.

 

Kulttuuriosuuskunta Terä

Kulttuuriosuuskunta Terä on perustettu syksyllä 2012 Kangasalla. Terän visio on järjestää kulttuuritapahtumia kaikenikäisille. Jäsenet koostuvat eri ammattialoista, joka tekee erillaisten produktioiden toteuttamisesta mahdollista.

Kulttuuriosuuskunta Terä huolehtii Kangasala-talon tekniikasta. Lisäksi palveluihin kuuluvat näytelmätuotannot, koulutuspalvelut, tapahtumatuotanto, ohjelmapalvelut, käsikirjoituspalvelut sekä valo- ja äänitekniset pavelut. 

 

Kuohenmaan Kyläyhdistys ry

 

Lepokodin ystävät ry

Lepokoti on elävän kulttuurin ja monien mahdollisuuksien talo. Yhdistys keskittyy talon henkeen sopivien tapahtumisen kehittämiseen ja järjestämiseen. Yhdistykseen ovat tervetulleita kaikki Lepokodin toiminnasta ja säilymisestä kiinnostuneet.

 

Nukketeatteri Hupilaisen kannatusyhdistys ry

Nukketeatteri Hupilainen on aloittanut toimintansa vuonna 1984. Toiminnan tueksi perustettiin Nukketeatteri Hupilaisen Kannatusyhdistys ry. Teatterin kotinäyttämö on teatteritalo Parvula Kangasalla, jossa on tilaa 50:lle katsojalle. Teatteritalossa, esitysten lisäksi, pidetään nukketeatteriin liittyviä kursseja.

 

Nuorisoseura Teatteri Tuulia ry

Nuorisoseura Teatteri Tuulia ry on vuonna 1993 perustettu paikallinen harrastajateatteri. Tuulialaisia yhdistää kiinnostus teatteriin, tekemisen ilo, huumori ja harrastuspohjainen teatteritoiminta.

 

Kangasalan Pohjola-Norden ry

Kangasalan Pohjola-Norden ry järjestää jäsenilleen monipuolista pohjoismaista toimintaa. Vuosittaisia tapahtumia ovat muun muassa Pohjolan pidot, Pohjoismainen kirjallisuusviikko sekä Lucia-juhla.

Kangasalan Pohjola-Norden ryon perustettu 1976.

 

Raikun seudun kyläyhdistys

Facebook

Instagram

 

Saarikylien Nuorisoseura ry

 

Sahalahti-Seura ry

Sahalahti-Seura tekee kotiseututyötä ja vaalii sahalahtelaista yhteisyyttä.

 

Suomi-Venäjä-seura, Kangasalan osasto

Paikallinen Venäjä-seura