Kulttuurihyvinvointi

Kulttuurihyvinvoinnin ytimessä on ihmisen merkityksellinen toiminta taiteen ja kulttuurin parissa. Kulttuuri ja sen hyvinvointia tukevat vaikutukset läpäisevät koko ihmisen elämänkaaren ja ilmenevät omassa taidesuhteessa.

Taide ja kulttuuri ymmärretään osana hyvää elämänlaatua ja elinikäistä oppimista: ihminen on kulttuurin kokija ja toimija, jolla on kulttuurisia tarpeita ja oikeuksia. Näiden täyttyminen ja toteutuminen on kulttuurihyvinvointia: jokainen on jollain tavalla kulttuurinen, luova, itseään ilmaiseva ja kommunikoiva olento riippumatta iästään, voinnistaan tai elinolosuhteistaan.

Kangasalla kulttuurista voi nauttia sekä kokijana että tekijänä:

Kangasalan Lähitori sijaitsee Jalmarin Kodon kiinteistössä. Sen palveluiden painopiste on kotonaan asuvissa Kangasalan ikäihmisissä, vammaisissa, omaistaan hoitavissa ja heidän läheisissään. Lähitori tarjoaa toimintaa ja palveluita kaikille, ja niitä tuottaa Pirkanmaan Hyvinvointialue.

Kulttuurikierros kolmen suuren kangasalalaisen johdattamana on omatoiminen kulttuurihistoriallinen kävelykierros, joka johdattelee kolmen kangasalalaisen taiteilijan äärelle. Lähde siis ulkoilemaan joko yksin tai kavereiden kanssa!

Kangasalan kirjastoista voit lainata kirjoja, pelejä ja musiikkia sekä osallistua tapahtumiin ja tutustua Taidetila Terran maksuttomiin näyttelyihin.

Kangasala-talo on konserttien, tapahtumien, taidenäyttelyiden ja kokousten koti. Kangasala-talo sekä Kimmo Pyykkö -taidemuseo tarjoavat uniikkia koettavaa musiikista elokuviin ja taidenäyttelyistä koko perheen tapahtumiin.

Museoissa ja gallerioissa voi oppia, oivaltaa ja saada elämyksiä, jotka voimistavat hyvinvointia. Museoissa on näyttelyjen lisäksi luentoja ja teemapäiviä sekä avoimia, eri-ikäisille suunnattuja työpajoja.

Kangasalan kesäteatteri sijaitsee kauniilla paikalla Längelmäveden rannalla ja monipuolisessa kesäkalenterissa on tarjontaa kaiken ikäisille

Kangasalan kaupungin tapahtumakalenterista löydät kaikki kangasalla järjestettävät tapahtumat.

Valkeakoski-opiston kurssitarjonnasta pääsee aloittamaan esimerkiksi kuvataiteen, sanataiteen ja musiikin harrastamisen.

Lumoava Kangasala -Ympäristö- ja taideohjelmassa linjataan koko kaupungin osalta julkisen tilan taiteen ja unelmien viherympäristön tavoitteita ja toimintatapoja.Työ tähtää kaupunkilaisten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja kaupungin lumovoimaisuuteen

Käsityöt ovat hyvä keino stressiä ja masennusta vastaan, ja ne lisäävät hyvinvointia sekä edistävät rentoutumista. Kangasalla järjestettiin korona-aikana Oksalla ylimmällä yhteisneulonta jonka ohjeet ovat vapaasti käytettävissä.

Visit Kangasala -sivusto esittelee Kangasalan monenlaisia tapahtumia, nähtävyyksiä, kulttuuri- ja luontokohteita sekä ravitsemus- ja majoituspalveluja.