Järjestökirje

Järjestökirjeen tehtävänä on edistää viestintää kaupungissa toimivien järjestöjen, yhdistysten ja seurojen kesken.

Järjestökirje maaliskuu 2024

Tapahtumajärjestäjien tilaisuus Kangasala-talossa 13.3.2024 klo 17.30-19.00

Kangasalan kaupunki järjestää tapahtumajärjestäjien tilaisuuden, jossa pääset verkostoitumaan ja nappaamaan mediavinkit talteen! Tilaisuudessa on Almamedian mediakoulutus, jossa opit miten lyöt tapahtumaviestisi mediassa läpi ja miten maksimoit medianäkyvyytesi! Tilaisuudessa myös asiaa tapahtumista matkailun näkökulmasta, tapahtuma-avustuksista sekä kaupungin uusista vuokrattavista tapahtumamökeistä.

Tilaisuudessa pääset tutustumaan myös Luovat Tuottajat ry:n toimintaan. Yhdistys on Pirkanmaan alueella toimiva taide- ja kulttuurialan tuottajien oma verkosto.

Ilmoittauduthan viimeistään 6.3.2024. Lisätietoja ja ilmoittautumislinkki: Mediavinkkejä ja verkostoitumista – tapahtumajärjestäjien tilaisuus Kangasalla! – Kangasala

Järjestyksenvalvojakurssit

Kartoitimme viime järjestökirjeessä järjestyksenvalvojakurssista kiinnostuneita järjestöjä. Kiinnostuneita ei valitettavasti ollut riittävästi kurssin pitämiseen. Olemme keskustelleet kumppanuusyhdistys Arttelin kanssa mahdollisuudesta järjestää kurssi lähikuntien kanssa yhteistyössä. Arttelin väki vie asiaa eteenpäin. Palaamme asiaan, kun meillä on tarkempaa tietoa.

Järjestöille on tulossa maksutonta koulutusta toukokuussa

Kangasalan järjestötiimi toteuttaa yhteistyössä kumppanuusyhdistys Arttelin kanssa kaksi eri teemaista koulutusta ti 21.5. sekä ti 28.5. klo 17 alkaen. Koulutukset toteutetaan Teams-etäyhteydellä. Luentojen teemat ovat turvallisuus sekä viestintä. Kerromme tarkempaa tietoa seuraavassa järjestökirjeessä, mutta päivämäärät kannattaa laittaa jo nyt kalenteriin.

Huomioithan avustushaut 1.3.2024 alkaen

Kaupungin avustukset: https://www.kangasala.fi/hyvinvointi-ja-vapaa-aika/avustukset/

Pirhan kohdeavustukset: https://www.pirha.fi/tietoa-meista/jarjestoyhteistyo/avustukset

Rasisminvastainen viikko

Viikolla 12 (18.–24.3.2024) vietetään valtakunnallista rasisminvastaista viikkoa, joka kulminoituu YK:n rasisminvastaiseen päivään 21.3. Tänä vuonna teemana on rasismiin puuttuminen. Kampanjaviikko rohkaisee meitä tunnistamaan rasismin ja toimimaan sitä vastaan. Viikkoa organisoi Suomen Punainen Risti, joiden sivuilta löytyy hyödyllisiä materiaaleja rasismin torjumiseksi: https://www.punainenristi.fi/rasisminvastainen-viikko/. Viikko näkyy myös mm. taidetila Terrassa, Kangasalan kirjastoilla sekä nuorisopalveluiden toiminnassa. Näiden sisällöistä on tulossa tarkempi tiedote kaupungin nettisivuille lähempänä viikkoa.

Muistathan, että sinulla on mahdollisuus markkinoida oman järjestösi toimintaa järjestöiltä järjestöille -kirjeessä. Huhtikuun JJ-kirjeeseen tulevat asiat voi laittaa 31.3. mennessä osoitteeseen: jarjestoyhteistyo@kangasala.fi.

 Yhteistyöterveisin,

Järjestötiimin Miska, Stiina, Tanja, Maiju, Jasmine ja Leo