Saunatilat

Kangasalan kaupungin vuokrattavissa tiloissa on kaksi saunatilaa Vesaniemen vapaa-aikatalo sekä Kuhmalahden rantasauna.

Vesaniemen vapaa-aikatalo

Vesaniementie
36200 Kangasala

Kuvia Vesaniemen vapaa-aikatalosta

Vesaniemen vapaa-aikatalo sijaitsee yleisen uimarannan yhteydestä Kangasalan keskustassa. Talolta löytyy naisten ja miesten saunat sekä erilliset pukuhuoneet. Lisäksi talosta löytyy pieni keittiö, jossa on astiat noin 10 henkilölle. Keittiöstä löytyy tavallinen sähköhella (ei paistovälineitä), mikro, veden- ja kahvinkeitin. Tilassa on myös takkahuone noin 15 henkilölle.

Vesaniemen vapaa-aikatalolla järjestetään Kangasalan Uintiseuran ja Uimaseura Kangasalan Kuohun toimesta avantosaunamahdollisuus syyskuusta toukokuulle. Lisätietoja saat seurojen omilta sivuilta:

Kangasalan Uintiseura ry

Uimaseura Kangasalan Kuohu ry

Lisäksi avannossa voi käydä järjestetyn avantosaunamahdollisuuden ulkopuolella uimareiden käytössä olevasta kylmäpukusuojasta, jossa on lämmitin kausittain syyskuusta toukokuulle. Kylmäpukusuojan käytön kausimaksu 1.9.-31.8. ajalle on 25,00 € (sis. alv 24 %). Olethan avaimen suhteen aina etukäteen yhteydessä Kangasalan kaupungin vapaa-aikapalveluihin alla olevien yhteystietojen kautta, koska avaimia tehdään tilauksesta.

Vesaniemen vapaa-aikatalolla toimii aktiivisesti myös paikallinen melontaseura Kangasalan melojat. Kesäisin seura vuokraa SUP-lautoja ulkopuolisille käyttäjille. Lisätietoja seuran toiminnasta löydät heidän omilta sivuiltaan:

Kangasalan Melojat ry

Lisätietoja ja varaukset
vapaa-aikapalvelut(at)kangasala.fi

 

 

Linkki hinnastoon löytyy tästä:

Hinnasto-Kangasala

Kuhmalahden rantasauna

Osoite Uittomiehentie 149, 36810 Kuhmalahti

Kuhmalahden rantasauna on viihtyisä, Längelmäveden rannalla sijaitseva mökkimäinen vuokrattava vapaa-ajan saunapaikka. Rantasaunalle on matkaa noin 30 kilometriä Kangasalan keskustasta ja noin 50 kilometriä Tampereen keskustasta.

Rantasaunalla voi järjestää leirejä, juhlia tai muuten nauttia rantamaisemista ja viettää vapaa-aikaa. Kohteessa on majoitustilat 12:sta hengelle.

Alueen rakennuksiin kuuluu päärakennus, majoitusaitta ja grillikota. Kaikki rakennukset ja tilat ovat vuokraajien käytössä. Lisäksi piha-alueella on nuotiopaikka, kaksi puuvajaa ja kaksi kuivakäymälää.

Kohde on varattavissa kesä- ja talviaikaan. Majoitustilat eivät ole käytössä 1.12.-31.3., mutta kohdetta voi vuokrata erilaisiin päivätapahtumiin sekä tilaisuuksiin.

Kohteen välittömässä läheisyydessä on yleinen uimaranta, beach volley-kenttä ja vierasvenelaituri. Rantasaunan alueella oleskelu on ehdottomasti kielletty ilman varausta!

Päärakennuksen varustelu

 • ruokailu- ja tarjoiluastioita
 • pirttikalustus
 • sisä wc
 • puulämmitteinen sauna. Puut varaaja huolehtii itse puuvajasta saunalle
 • suihkutilat
 • kaksi erillistä pukutilaa, joissa peilit
 • kaksi jääkaappia ja yksi pakastin
 • hella
 • siivousvälineet
 • vieraskirja
 • pelastusrenkaat
 • suppea ensiapuvälineistö
 • takkasetti ja tuhka-ämpäri
 • terassi, jossa penkki ja pöytä

Majoitusaitan varustelu

 • kolme erillistä makuutilaa, joissa kaikissa nukkumapaikat neljälle hengelle
 • kaikissa makuutiloissa levitettävä vuodesohva, vuodevaatelaatikko, kaappi ja makuuparvi. Parvella patjat kahdelle hengelle
 • pöytä ja kaksi tuolia
 • peitot ja tyynyt. Liinavaatteet vuokraajan tuotava itse
 • rikkalapio ja harja siivousta varten

 

Ranta-alueella laituri ja soutuvene, joka on vuokraajien vapaassa käytössä. Jäte-astiat löytyvät heti pihaan tultaessa oikealta puolelta jätekatoksesta.

Kohteessa ohjeet tilojen käyttöön ja loppusiivouksen tekemiseen. Varausajassa tulee huomioida varauksen alkuvalmisteluihin ja loppusiivoukseen käytettävä aika.

Talvisin Kuhmalahden rantasaunalla järjestetään avantouintia ja avanto on vain järjestävän tahon käytössä! Avantoon meneminen on ehdottomasti muilta asiakkailta kielletty!

 

Varaukset ja laskutus
Kangasalan kaupungin vapaa-aikatilojen varaukset tallennetaan tilavarausjärjestelmä Timmiin. Timmistä voi selata vapaita aikoja, mutta varauksia ei voi itse tehdä. Timmi toimii myös varausten laskutusjärjestelmänä. Varaukset laskutetaan varauksen jälkeen.

Varausohjeet löytyvät sivulta Vuokrattavat tilat ja alueet.

Linkki Timmiin
Timmi

Avaimet ja kulku tiloihin
Avaimet noudetaan ja palautetaan vapaa-aikapalveluiden toimistolle. Avainten noudosta tulee ilmoittaa toimistosihteerille etukäteen. Toimisto on avoinna arkisin kello 9-15.
Vapaa-aikapalveluiden toimisto, osoite Kuohunharjuntie 9, 36200 Kangasala

 

Hinnasto
Vuokrauksessa noudatamme Kangasalan kaupungin voimassa olevaa tilavuokrien hinnastoa.

Linkki hinnastoon
Kangasalan kaupungin tilavuokrien hinnasto

Varaukset, lisätiedot ja kohteen esittelykäynnit
toimistosihteeri
puhelinnumero 044 486 0447, arkisin kello 9-15
sähköposti vapaa-aikapalvelut@kangasala.fi

 

Kuvia Kuhmalahden rantasaunasta