Kirjastoauto

AJANKOHTAISTA

(päivitetty 2.4.2024)

Vapun liikennöinti

Vapun aattona 30.4.2024 kirjastoauto kulkee vai aamureitin.

Vappuna 1.5.2024 kirjastoauto ei kulje.

 

Helatorstain liikennöinti

Keskiviikkona 8.5. kirjastoauto ei kulje henkilökunnan koulutuspäivän takia. Koulutus koskee kaikkia Kangasalan kirjastoja. Lisätietoa täältä (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Helatorstaina 9.5. kirjastoauto ei kulje.

Lisätietoja voi kysyä kirjastoauton numerosta 0500239647. Erikoispäivät on pyritty huomioimaan ennakkoon eräpäivissä. Tarpeen mukaan lainoja voi uusia soittamalla Kangasalan pääkirjaston tietopalveluun 0504073903. Varauksia pidetään odottamassa seuraavaan kertaan.

 

Kolme kuvaa Kangasalan kirjastoautosta.

 

KIRJASTOAUTO PALVELEE

Kangasalan kirjastoauto Kotikujan Konsta kulkee maanantaista perjantaihin eri puolilla Kangasalaa. Kirjastoauton kaikki pysäkit ovat jokaisen halukkaan käytettävissä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että koulu- ja päiväkotipysäkkeihin voi tulla muutoksia lyhyelläkin varoitusajalla. Paras keino varmistaa kirjastoauton liikennöinti, on soittaa Konstan puhelimeen 0500 239647. (Huom! Koulujen loma-aikaan ei ajeta aamureittejä ja aattopäivinä ei ajeta iltareittejä.)

Tutustu kirjastoauton pysäkkeihin ja aikatauluihin verkkosivulla (linkki aukeaa uuteen välilehteen). Huomioi, että osa pysäkkien osoitteista on suuntaa-antavia.

Laina-ajat ja käyttösäännöt ovat samat kuin kiinteissä kirjastoissa.

Jos pysäkki jää jostakin syystä ajamatta, tiedotus tapahtuu ensisijaisesti PIKIn kirjastoautojen yhteisessä reittipalvelussa pikinkirjastoautot.fi sekä mahdollisuuksien mukaan Kangasalan kirjastoauton verkkosivuilla, kirjaston Facebook-sivuilla ja Instagramissa (linkit aukeavat uuteen välilehteen). Myös kirjastoauton pysäkkikylttien sisältöjä kannattaa seurata.

 

KONSTA TUO MYÖS MUIDEN KIRJASTOJEN KIRJAT

Kirjastoauton valikoimaa täydennetään päivittäin asiakkaiden toivomilla materiaaleilla.

Jos et löydä etsimääsi, se voidaan toimittaa sinulle jostain muusta Kangasalan kirjaston toimipisteestä (0 €) tai seutulainana toisesta PIKI-kirjastosta (2 €).

Voit palauttaa kirjastoautosta lainattua aineistoa muihin Kangasalan kirjastoihin. Voit myös palauttaa kirjastoautoon kaikkea PIKI-kirjastoista lainaamiasi aineistoja. Kirjastoauton rajallisista tiloista johtuen toivomme kuitenkin, että kerralla palautettaisiin maltillisia määriä muiden kuntien aineistoja.

 

KIRJASTOAUTOJEN REITTIPALVELU

Tampereen, Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Ylöjärven ja Valkeakosken kirjastoautoissa on käytössä reittipalvelu pikinkirjastoautot.fi (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Palvelu toimii selaimella, joten sitä voi käyttää niin kotikoneella kuin älylaitteella. Kaikki palvelussa mukana olevat kirjastoautot löytyvät samasta osoitteesta.

Palvelusta voi katsoa kirjastoautojen pysäkit ja aikataulut sekä seurata kirjastoautojen kulkua kartalla. Palvelun avulla tiedotetaan myös mahdollisista reittimuutoksista.

 

OTA YHTEYTTÄ

Palveluverkkoa kehitetään jatkuvasti. Ota yhteyttä kirjastoauton henkilökuntaan, jos sinulla on kirjastoauton palveluihin liittyviä toiveita. Voit myös jättää palautetta tai esimerkiksi pysäkkitoiveita kirjaston yleisen palautelomakkeen kautta (linkki avautuu uuteen välilehteen).

Kirjastoauton henkilökunta neuvoo mielellään kirjastonkäyttöön liittyvissä kysymyksissä.

puhelinnumero: 0500 239 647
sähköposti: kirjastoauto@kangasala.fi

 

TIESITKÖ TÄMÄN KOTIKUJAN KONSTASTA?

  • leveys 2,5 m
  • korkeus 3,8 m
  • pituus 12,9 m
  • paino 15,5 tonnia
  • valmistusvuosi 2008
  • Volvon keskimoottorialusta
  • rakentaja Kiitokori Oy
  • nimi tulee Tuula Kallioniemen nuortenromaanin hahmolta