Kirjastoauto

AJANKOHTAISTA

(päivitetty 26.5.2023)

Juhannus

22.6.-23.6.2023 Kirjastoauto ei kulje juhannuksen aatonaattona ja juhannusaattona.

 

Kesän liikennöinti

26.6.-9.7.2023 Kirjastoauto on huoltotauolla.

5.6.-21.8.2023 Aamureittejä ei ajeta koululaisten kesäloman aikaan.

Lisätietoja voi kysyä kirjastoauton numerosta 0500239647. Erikoispäivät on pyritty huomioimaan ennakkoon eräpäivissä. Tarpeen mukaan lainoja voi uusia soittamalla Kangasalan pääkirjaston tietopalveluun 0504073903. Varaukset siirretään huoltotauon ajaksi odottamaan lainaajia Kangasalan pääkirjastoon.

 

Kolme kuvaa Kangasalan kirjastoautosta.

 

KIRJASTOAUTO PALVELEE

Kangasalan kirjastoauto Kotikujan Konsta kulkee maanantaista perjantaihin eri puolilla Kangasalaa. Kirjastoauton kaikki pysäkit ovat jokaisen halukkaan käytettävissä. Kannattaa kuitenkin huomoida, että koulu- ja päiväkotipysäkkeihin voi tulla muutoksia lyhyelläkin varoitusajalla. Paras keino varmistaa kirjastoauton liikennöinti, on soittaa Konstan puhelimeen 0500 239647. (Huom! Koulujen loma-aikaan ei ajeta aamureittejä ja aattopäivinä ei ajeta iltareittejä.)

Laina-ajat ja käyttösäännöt ovat samat kuin kiinteissä kirjastoissa.

Jos pysäkki jää jostakin syystä ajamatta, tiedotus tapahtuu ensisijaisesti PIKIn kirjastoautojen yhteissä reittipalvelussa pikinkirjastoautot.fi ja Kangasalan kirjastoauton sivuilla, sitten kirjaston Facebook-sivuilla sekä Instagramissa (linkit aukeavat uuteen ikkunaan). Myös kirjastoauton pysäkkikylttien sisältöjä kannattaa seurata.

 

KONSTA TUO MYÖS MUIDEN KIRJASTOJEN KIRJAT

Kirjastoauton valikoimaa täydennetään päivittäin asiakkaiden toivomilla materiaaleilla.

Jos et löydä etsimääsi, se voidaan toimittaa sinulle jostain muusta Kangasalan kirjaston toimipisteestä (0 €) tai seutulainana toisesta PIKI-kirjastosta (2 €).

Voit palauttaa kirjastoautosta lainattua aineistoa muihin Kangasalan kirjastoihin. Voit myös palauttaa kirjastoautoon kaikkea PIKI-kirjastoista lainaamiasi aineistoja. Kirjastoauton rajallisista tiloista johtuen toivomme kuitenkin, että kerralla palautettaisiin maltillisia määriä muiden kuntien aineistoja.

 

KIRJASTOAUTOJEN REITTIPALVELU

Tampereen, Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Ylöjärven ja Valkeakosken kirjastoautoissa on käytössä reittipalvelu pikinkirjastoautot.fi (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Palvelu toimii selaimella, joten sitä voi käyttää niin kotikoneella kuin älylaitteella. Kaikki palvelussa mukana olevat kirjastoautot löytyvät samasta osoitteesta.

Palvelusta voi katsoa kirjastoautojen pysäkit ja aikataulut sekä seurata kirjastoautojen kulkua kartalla. Palvelun avulla tiedotetaan myös mahdollisista reittimuutoksista.

 

OTA YHTEYTTÄ

Palveluverkkoa kehitetään jatkuvasti. Ota yhteyttä kirjastoauton henkilökuntaan, jos sinulla on kirjastoauton palveluihin liittyviä toiveita. Voit myös jättää palautetta tai esimerkiksi pysäkkitoiveita kirjaston yleisen palautelomakkeen kautta (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Kirjastoauton henkilökunta neuvoo mielellään kirjastonkäyttöön liittyvissä kysymyksissä.

puh. 0500 239 647
kirjastoauto@kangasala.fi

 

TIESITKÖ TÄMÄN KONSTASTA?

  • leveys 2,5 m
  • korkeus 3,8 m
  • pituus 12,9 m
  • paino 15,5 t
  • valmistusvuosi 2008
  • Volvon keskimoottorialusta
  • rakentaja Kiitokori Oy
  • nimi tulee Tuula Kallioniemen nuortenromaanin hahmolta