Kirjastoauto

AJANKOHTAISTA

(päivitetty 19.1.2023)

Koululaisten talviloma

27.2.-5.3.2023 koululaisten talviloman aikaan kirjastoauto ei aja aamureittejä. Iltareitit sen sijaan ajetaan normaalisti.

 

Kolme kuvaa Kangasalan kirjastoautosta.

 

KIRJASTOAUTO PALVELEE

Kangasalan kirjastoauto Kotikujan Konsta kulkee maanantaista perjantaihin eri puolilla Kangasalaa. Kirjastoauton kaikki pysäkit ovat jokaisen halukkaan käytettävissä. Kannattaa kuitenkin huomoida, että koulu- ja päiväkotipysäkkeihin voi tulla yllättäviä muutoksia lyhyelläkin varoitusajalla. Paras keino varmistaa kirjastoauton liikennöinti, on soittaa Konstan puhelimeen 0500 239647. (Huom! Koulujen loma-aikaan ei ajeta aamureittejä ja aattopäivinä ei ajeta iltareittejä.)

Laina-ajat ja käyttösäännöt ovat samat kuin kiinteissä kirjastoissa.

Jos pysäkki jää jostakin syystä ajamatta, tiedotus tapahtuu ensisijaisesti Kangasalan kirjastoauton sivuilla, sitten kirjaston Facebook-sivuilla sekä Instagramissa. Myös kirjastoauton pysäkkikylttien sisältöjä kannattaa seurata.

 

KONSTA TUO MYÖS MUIDEN KIRJASTOJEN KIRJAT

Kirjastoauton valikoimaa täydennetään päivittäin asiakkaiden toivomilla materiaaleilla.

Jos et löydä etsimääsi, se voidaan toimittaa sinulle jostain muusta Kangasalan kirjaston toimipisteestä (0 €) tai seutulainana toisesta PIKI-kirjastosta (2 €).

Voit palauttaa kirjastoautosta lainattua aineistoa muihin Kangasalan kirjastoihin. Voit myös palauttaa kirjastoautoon kaikkea PIKI-kirjastoista lainaamiasi aineistoja. Kirjastoauton rajallisista tiloista johtuen toivomme kuitenkin, että kerralla palautettaisiin maltillisia määriä muiden kuntien aineistoja.

 

KIRJASTOAUTO JA KORONA

Kangasalan kirjastoja koskeva korona-ohjeistus löytyy
Esteettömyys ja turvallisuus -sivulta.

 

OTA YHTEYTTÄ

Palveluverkkoa kehitetään jatkuvasti. Ota yhteyttä kirjastoauton henkilökuntaan, jos sinulla on kirjastoauton palveluihin liittyviä toivomuksia. Voit myös jättää palautetta tai esimerkiksi pysäkkitoiveita kirjaston yleisen palautelomakkeen kautta (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Tästä löydät Kirjastoauton palvelut aakkosissa (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Kirjastoauton henkilökunta neuvoo mielellään kirjastonkäyttöön liittyvissä kysymyksissä.

puh. 0500 239 647
kirjastoauto@kangasala.fi

 

TIESITKÖ TÄMÄN KONSTASTA?

  • leveys 2,5 m
  • korkeus 3,8 m
  • pituus 12,9 m
  • paino 15,5 t
  • valmistusvuosi 2008
  • Volvon keskimoottorialusta
  • rakentaja Kiitokori Oy
  • nimi tulee Tuula Kallioniemen nuortenromaanin hahmolta