Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus

 

Varhaiskasvatuksessa esioppilaiden esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus järjestetään esiopetusta antavissa varhaiskasvatusyksiköissä.

ESIOPETUKSEEN ILMOITTAUTUMINEN

Jos lapsella on myös esiopetusta täydentävän varhaiskasvatuksen tarve, voi samalla sähköisellä esiopetus ilmoittautumisella hakea myös varhaiskasvatuspaikkaa. Tästä asiasta saatte lisätietoja varhaiskasvatuksen palveluohjaajilta.

ESIOPETUKSESSA OLEVIEN VARHAISKASVATUSMAKSUT

Esiopetus 4h / päivä on lapselle maksutonta. Esiopetusikäisille järjestetään, yksiköstä riippuen, päivittäin klo alkaen 8 – 9 ja päättyen 12 – 13 esiopetussuunnitelman mukaista toimintaa. Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatusmaksu määräytyy 1.8. – 31.5. välisenä aikana hoitoaikaperusteisesti esiopetusikäisen tarvitseman varhaiskasvatus- ajan mukaan portaittain 0-85 h/kk, 86-120 h/kk, 121-150 h/kk ja 151 h tai yli/kk.

Mikäli esiopetuksessa oleva lapsi käyttää varhaiskasvatuspalveluita kesä- heinäkuussa, peritään näiltä kuukausilta asiakasmaksu palveluntarpeen mukaisesti.

Mikäli lapselle on varattu sekä esiopetus että esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus päiväkodin kokopäiväryhmässä, esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus alkaa viimeistään samana päivänä kuin lapsi aloittaa esiopetuksen.

Tarkempaa tietoa Kangasalan varhaiskasvatuspalveluista perittävistä asiakasmaksuista saat täältä.