Työllisyyspalvelut

Kangasalan työllisyyspalveluiden asiointipiste sijaitsee Kangasalan keskustassa Osuuspankin talon 2. kerroksessa. Työllisyyspalvelut avoinna ma-pe klo 9:00-11:00 ja 12:00-15:00.

Osoite – Kuohunharjuntie 26, 36200 Kangasala, 2. krs

Puhelinneuvonta – 050 467 2345

Sähköposti – tyollisyyspalvelut@kangasala.fi, etunimi.sukunimi@kangasala.fi

 

Maakunnallista kuntakokeilua

Kangasalan kaupunki on mukana maakunnallisessa työllisyyden edistämisen kuntakokeilussa. Pirkanmaalta kokeilussa on mukana 22 kuntaa ja ne muodostavat yhdessä oman kokeilualueen.

Työllisyyden kuntakokeilujen tavoitteena on aikaisempaa tehokkaammin edistää työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja koulutukseen ohjautumista sekä tuoda uusia ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuteen. Kokeilujen tarkoituksena on parantaa erityisesti pidempään työttömänä olleiden ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien pääsyä työmarkkinoille.

Työllisyyden kuntakokeilu jatkuu 31.12.2024 saakka. Kokeilut perustuvat eduskunnan hyväksymään lakiin työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta.

Työllisyyden kuntakokeilun piiriin kuuluvat:
  • työttömät ja työvoimapalvelussa olevat työnhakijat, jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan
  • kaikki alle 30-vuotiaat työnhakijat
  • kaikki maahanmuuttajat ja vieraskieliset, jotka ovat joko työttöminä tai työvoimapalveluissa TE-toimistossa

Lue lisää Pirkanmaan työllisyyden kuntakokeilusta tästä »

Tiedoksi uudelle työnhakijalle

Kokeilun aikana uusi työnhakija ilmoittautuu edelleen normaalisti TE-palveluissa. Käytössä on sähköinen Oma asiointi -palvelu. TE-toimisto ohjaa kokeilun piiriin kuuluvat asiakkaat kaupungin työllisyyspalvelujen asiakkaiksi.

Halutessaan työttömäksi jäävä voi vireyttää työnhakunsa paperilomakkeella asioidessaan Kangasalan työllisyyskokeilun asiointipisteessä.

Henkilökohtainen OMA-valmentaja

Kokeilussa työnhakijaa palvelee OMA-valmentaja tukemalla työnhaussa ja neuvomalla työllistymiseen liittyvissä asioissa. OMA-valmentaja etsii yhdessä asiakkaan kanssa työllistymisen mahdollisuuksia, koulutusta tai muita soveltavia palveluja. OMA-valmentaja ottaa asiakkaaseensa yhteyttä ja sopii tapaamisesta.

Mikäli sinulla on kiireellistä asiaa, voit olla yhteydessä Kangasalan työllisyyspalvelujen yleiseen neuvontanumeroon 050 467 2345.