Asuntoasiat

Kangasalan kaupungin asuntoasiat antaa tietoja kaupungin alueella sijaitsevista valtion lainoittamista asunnoista, antaa järjestysnumerot asumisoikeusasuntojen hakemista varten sekä käsittelee yhtiöiden hyväksymispyynnöt asumisoikeuden haltijoista.

Arava- ja korkotukilainalla rakennetut vuokra-asunnot

Arava- ja korkotukilainalla rakennettuihin asuntoihin sovelletaan varallisuus- tai tulorajoja. Suurin osa vuokra-asunnoista on valtion aravarajoituksen alaisia, ja hakijaperheen on täytettävä asunnontarpeelle, tuloille ja varallisuudelle asetetut valintaperusteet.

Varallisuusrajat Kangasalla 1.7.2021 alkaen:
Hakijaruokakunnan henkilöluku/varallisuusraja (euroa)
1 hlö / 35 120
2 hlö / 52 680
3 hlö / 70 240

Mikäli hakijaruokakuntaan kuuluu neljä tai useampia henkilöitä, korotetaan varallisuusrajaa 10 000 eurolla jokaista ruokakuntaan kuuluvaa henkilöä kohden.

Lyhytaikaisen korkotuen ARA-vuokra-asunnot

Asumisoikeusasunnot

Asumisoikeusasuntoihin hakua varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan 31.8.2023 asti Kangasalan kaupungilta. Järjestysnumeroa voi hakea sähköisesti täyttämällä lomakkeen ja lähettämällä sen vahvasti tunnistautuneena Suomi.fi-palvelun kautta. Järjestysnumeron hakulomakkeen voi myös tulostaa ja toimittaa täytettynä kaupungille tai lomakkeen voi noutaa teknisen keskuksen asiakaspalvelusta osoitteesta Urheilutie 13.

Järjestysnumerohakemus

Kangasalan kaupungin asuntoasiat
PL 50
36201 Kangasala

Kaupunki antaa järjestysnumeron hakemusten saapumisjärjestyksessä. Annettu järjestysnumero toimitetaan hakijalle ensisijaisesti sähköpostitse tai kirjeenä, mikäli hakijalla ei ole sähköpostia.

Asumisoikeusasuntoon tarvittavan järjestysnumeron hakeminen muuttuu 1.9.2023 alkaen, jolloin järjestysnumeroa haetaan kaupungin sijasta ARAsta. 1.1.2024 alkaen asuntoa voi hakea vain ARAn järjestysnumerolla, ja kaupungin myöntämät järjestysnumerot vanhenevat. Lisätietoja.

Asumisoikeusasunnot

Asumisoikeusasuntoa voi hakea usealta asumisoikeusyhtiöltä, ja tarvittaessa hakija voi peruuttaa hakemuksensa tai muuttaa sitä. Näitä hakulomakkeita saa asumisoikeusyhtiöiden www-sivuilta.

Valtion tukemat ARA-asunnot

Asuntoasiat valmistelee valtion korkotukilainalla rakennettaviin hankkeisiin kaupungin lausunnot.

Asuntoasiat valvoo valtion korkotukilainoilla toteutettujen asuntojen asukasvalintoja. Näitä asuntoja oli vuoden 2022 alussa kaupungissa yhteensä 1859, mukaan lukien hoitolaitokset, vanhainkodit ja palvelutalot. Erityisryhmille osoittamattomia asuntoja oli 1637 kpl, joissa 482 kpl oli vapautettu aravarajoituksista. Aravarajoitusten alaisia asumisoikeusasuntoja oli 420 kpl ja vuokra-asuntoja 735 kpl, näistä 78 % sijaitsi kerrostaloissa ja 22 % pientaloissa.

Yhteystiedot

asuntoasiat@kangasala.fi
Kaupunginvirasto 2
Tekninen keskus
Urheilutie 13
PL 50
36201 Kangasala

Toimistosihteeri Maija Lilja, puh. 040 133 6631