Asuntoasiat

Kangasalan kaupungin Asuntoasiat antaa tietoja kaupungin alueella sijaitsevista valtion lainoittamista asunnoista, antaa järjestysnumerot asumisoikeusasuntojen hakemista varten sekä käsittelee yhtiöiden hyväksymispyynnöt asumisoikeuden haltijoista.
Arava- ja korkotukilainalla rakennettuihin asuntoihin sovelletaan varallisuus- tai tulorajoja. Suurin osa vuokra-asunnoista on valtion aravarajoituksen alaisia ja hakijaperheen on täytettävä asunnontarpeelle, tuloille ja varallisuudelle asetetut valintaperusteet.
Varallisuusrajat Kangasalla 1.7.2021 alkaen:
Hakijaruokakunnan henkilöluku/varallisuusraja (euroa)
1 hlö/35 120
2 hlö/52 680
3 hlö/70 240
Mikäli hakijaruokakuntaan kuuluu neljä tai useampia henkilöitä, korotetaan varallisuusrajaa 10 000 eurolla jokaista ruokakuntaan kuuluvaa henkilöä kohden.
https://www.ara.fi/fi-FI/ARAasuntokanta/Lyhyen_korkotukilainan_ARAvuokraasunnot

Asumisoikeusasuntoihin hakua varten tarvitaan järjestysnumero, joka haetaan Kangasalan kaupungilta.

Järjestysnumeron haku tehdään sähköisellä lomakkeella joko vahvasti tunnistautuneena Suomi.fi palvelun kautta tai tulostettavalla lomakkeella.
Kaupunki antaa järjestysnumeron hakemusten saapumisjärjestyksessä. Annettu järjestysnumero toimitetaan hakijalle ensisijaisesti sähköpostitse tai kirjeenä mikäli hakijalla ei ole sähköpostia.

Asumisoikeusasunnon hakija hakee valitsemaansa asumisoikeusasuntoa järjestysnumeron saatuaan.

Asumisoikeusasuntoa voi hakea usealta asumisoikeusyhtiöltä, ja tarvittaessa hakija voi peruuttaa hakemuksensa tai muuttaa sitä. Näitä hakulomakkeita saa asumisoikeusyhtiöiden www-sivuilta.

Asumisoikeusasuntoja on valmistunut 474 kpl/2020.

Asuntoasiat valmistelee Valtion lainoittamien talokohtaisten hankkeiden kaupungin lausunnot.

Asuntoasiat valvoo valtion lainoilla lainoitettujen vuokra-asuntojen asukasvalintoja, näitä ara-asuntoja on kaupungissa yhteensä 987, lisäksi on 690 vuokra-asuntoa, joissa ei ole aravarajoituksia, yhteensä 1 677 vuokra-asuntoa.

 

asuntoasiat@kangasala.fi
Kaupunginvirasto 2
Tekninen keskus
Urheilutie 13
PL 50
36201 Kangasala