Vammaisten lasten poppistoiminta

POPPIS

Vatialan koulun 11-vuotisen opetuksen aamu-ja iltapäivähoito.
Toiminta on kouluaikoina 7:00-8:00 ja 12:00-16:00. Hoitoaikoja voidaan myös räätälöidä perheiden työtarpeiden mukaan. Koulujen loma-aikoina sekä kesäkuussa on myös toimintaa. Toiminta on maksutonta. Kaikilla on taksikyyti kotiinpäin. Toimintaan haetaan joka kevät uudelleen, myös kesken lukuvuoden pääsee mukaan.

Poppisryhmä on jaettu 3 ryhmään. Yhdesssä ryhmässä on kaikki vaikeimmin vammaiset oppilaat. Heillä hoito on perushoitoa, ulkoilua, välipala, lepo tai uni. Sekä rauhallista omaan tahtiin tapahtuvaa pientä toimintaa esim. leikkiä, musiikin kuuntelua, sylissä oloa sekä kirjojen lukemista/katselua. Kahdessa muussa ryhmässä on jaettu oppilaat niin, että niissä on mahdollisuus erilaiseen tekemiseen.
Toimintaan kuuluu ulkoilu, mihin kuuluu kävelylenkkejä, metsässä olemista, sählyn ja koripallon pelaamista. Välipala, lepo/uni. Pieni toiminta esim. sali, askartelu, leikki, musiikin kuuntelu, lautapelien pelaaminen. Perjantaisin on elokuvapäivä.

Tarkoitus on harjoitella vapaa-ajan toimintaa ja sosiaalisia taitoja. Lapsilla on takana koulupäivä ja heidän jaksamisensa on hyvin pientä ja lyhytkestoista. Tiloina käytämme Vatialan koulun luokkia sekä yksi oma tila.

Ohjaajina toimivat samat koulunkäynninohjaajat kuin opetuksessa. Toimintaa koordinoi Niina Pasanen.