Nuorisotilat

Kangasalla nuorisotilatoimintaa on neljällä nuorisotilalla sekä liikkuvalla nuorisotilalla:
- Vatialan nuorisotila Veturi
- Keskustan nuorisotila Sentteri
- Sahalahden nuorisotila Sahku
- Ruutanan monitoimitalon nuorisotila Ruutis
- Liikkuva nuorisotila Kyläkolli

Nuorisotilat tarjoavat nuorille mahdollisuuden tavata kavereita turvallisessa ympäristössä. Tiloilla voi pelailla erilaisia pelejä, biljardia, pingistä, pleikkaa, ym. tai vaikka vaan olla. Joskus tiloilla myös kokkaillaan yhdessä nuorten kanssa, pidetään erilaisia teemailtoja ja järjestetään muuta ekstraa. Tiloille voi tulla myös keskustelemaan ohjaajien kanssa mieltä askarruttavista asioista. Syys- ja talviloma-aikoina tiloilla järjestetään mm. yön yli kestäviä tapahtumia sekä aukioloaikoja on pidennetty.

Nuorisotiloilla päihtyneenä esiintyminen ja päihteiden hallussapito on kielletty. Ohjaajilla on alkometri käytössä päihteettömyyden varmistamiseksi.

Kenelle palvelu on tarkoitettu ja millä ehdoin

Nuorisotilatoiminnan pääkohderyhmä on 13 - 17 -vuotiaat, mutta toimintaa järjestetään myös alakouluikäisille sekä täysi-ikäisille.

Toimi näin

Kangasalan kaupungin nuorisotilojen ajankohtaisia asioita sekä aukioloaikoja voi seurata kaupungin verkkosivujen lisäksi Facebookista, Instagramista, Snapchatista, TikTokista sekä Discordista.

Palvelun maksullisuus 

Maksuton

Sentterin, Sahkun ja Ruutanan monitoimitalon nuorisotiloihin voi hakea käyttövuoroja vuosittain 16.4.-15.5. Hakulomake aukeaa hyvinvointi- ja vapaa-aikapalveluiden nettisivuille.

Haku tapahtuu sähköisesti ja lomake löytyy hakuaikana kohdasta Vuokrattavat tilat ja alueet.

Näiden lisäksi käyttövuoroja haetaan myös nuoriso- ja juhlatilana käytettävästä

Aseman monitoimitalo Asarista
Asemantie 470, 36100 Kangasala as

Hakuaikojen jälkeen vapaaksi jääneitä käyttövuoroja voi tiedustella vapaa-aikapalveluista ympäri vuoden.