Sosiaali- ja terveyspalvelut

Pirkanmaan hyvinvointialue vastaa kaikista pirkanmaalaisten, myös kangasalalaisten ja pälkäneläisten, julkisista sosiaali- ja terveyspalveluista 1.1.2023 alkaen.

Kaikki Pirkanmaan hyvinvointialueen palvelut löydät osoitteesta pirha.fi.

Voit asioida tutussa paikassa

Voit asioida samoissa paikoissa kuin aiemmin ja ottaa yhteyttä suoraan Kangasalla sijaitseviin terveyspalveluihin, oman alueesi neuvolaan tai sosiaalipalveluihin samalla tavalla kuin aiemminkin. Kaikki hyvinvointialueen palvelut löydät osoitteesta pirha.fi. Voit myös käyttää sähköistä asiointia, josta pääset mm. verkkoajanvaraukseen ja sähköisiin lomakkeisiin.

Voit arvioida yksittäistä oiretta, terveysongelmaa Omaolon kautta. Saat vastaustesi perusteella jatko-ohjeet ja tarvittaessa mahdollisuuden olla yhteydessä alueesi ammattilaiseen Omaolon kautta.

Varaamasi ajat ja paikkasi hoitojonossa eivät muutu. Lähetteet sekä asiakas- ja potilastiedot säilyvät ja siirtyvät hyvinvointialueelle.

Lankanumeroissa muutoksia, soitonsiirto ohjaa uusiin numeroihin

Osa Kangasalan alueen sote-palvelujen lankanumeroista on muuttunut, mutta vanhoista numeroista on soitonsiirto uusiin numeroihin huhtikuun 2023 loppuun asti. Puhelusi ohjautuu oikeaan paikkaan, vaikka soittaisit vanhaan numeroon. Vanhoissa numeroissa on tiedote vuoden 2023 loppuun asti.

Kaikki matkapuhelinnumerot ja Taysin numerot säilyvät ennallaan.

Pirhan Terveyspalveluiden neuvonta -sivulta löydät kiirevastaanoton sekä OmaAsemien numerot hoidon tarpeen arviota, neuvontaa ja ajanvarausta varten.

Kangasalan ja Pälkäneen OmaAsemien puhelinyhteystiedot arkisin klo 8–15:

033 845 034 OmaAsema, Eteläinen
033 845 032 OmaAsema, Keskusta
033 845 033 OmaAsema, Suorama
033 845 031 OmaAsema, Ruutana
033 845 035 OmaAsema, Vatiala
033 845 036 OmaAsema, Sahalahti
033 845 038 OmaAsema, Pälkäne
033 845 039 OmaAsema, Luopioinen.

Hoidon tarpeen arvio OmaAseman numerosta arkisin klo 8–15 välisenä aikana. Kiireellisen hoidon tarpeessa arki-iltaisin yhteydenotot terveyskeskuksen kiirevastaanoton numeroon 03 384 5025 (ma-to klo 15–21, pe klo 15–16) ja muina aikoina (mukaan lukien arkipyhät) soita päivystysavun numeroon 116 117 saadaksesi lisäohjeita.

Hätätilanteessa soita 112. 

Muut terveyspalvelut

Koronaneuvonta, koronarokotusajanvaraus sekä ajanvaraus koronatestiin OmaAseman numerosta arkisin klo 8-15.

Terveyspalveluiden ja vastaanottojen yhteystiedot, myös neuvola, koulu- ja opiskeluterveydenhuollon tiedot, löydät täältä: Terveyspalvelut – pirha.fi

Suun terveydenhuollon palveluiden yhteystiedot: Suun terveys – pirha.fi

Mielenterveys- ja päihdetyön vastaanottopalveluiden yhteystiedot: Mielenterveys- ja päihdetyön vastaanottopalvelut – pirha.fi

Kuntoutuksen yhteystiedot, mm. fysio-, ravitsemus- sekä puheterapiat: Kuntoutus ja terapiat – pirha.fi

Sosiaalipalveluiden yhteystiedot: Sosiaalinen tuki – pirha.fi

Huom. Muistathan valita sivulta paikkakuntatiedoksi: Kangasala tai Pälkäne, kun haet verkko-, puhelinasiointien tai palvelupaikkojen yhteystietoja.

Pirbotti-chatista ja Sote-luurista yleistä neuvontaa

Hyvinvointialueen verkkosivuilla on käytössä Pirbotti-chat, jossa voit kysyä neuvoa. Chattiin pääset hyvinvointialueen verkkosivujen oikeassa alareunassa olevan sinisen puhekuplan kautta.

Ellet löydä tietoa verkosta, sosiaali- ja terveyspalvelujen yleinen neuvontanumero eli Sote-luuri auttaa numerossa 03 384 5050 arkisin klo 8–18. Sote-luurissa ei käsitellä asiakastietoja tai palvelun ja hoidon tarvetta. Sote-luurissa sekä chatissa on ollut ruuhkaa.

Terveysneuvonnasta ohjeita palveluihin hakeutumiseen

Kun oma terveysasemasi on kiinni ja tarvitset ohjeita terveyspalveluihin hakeutumisesta tai arviota hoidon tarpeesta, soita Pirkanmaan terveysneuvonnan numeroon 03 384 5000. Terveysneuvonta palvelee joka päivä klo 7–22.

Palvelut ja asiakasmaksut yhtenäistyvät

Hoitoon pääsyn kriteerit, palkkiot ja korvaukset sekä asiakasmaksut ovat samanlaisia koko Pirkanmaalla 1.1.2023 alkaen. Korvausten ja palkkioiden maksupäivät voivat muuttua. Joidenkin asiakkaiden etuuksiin ja asiakasmaksuihin tulee pieniä muutoksia. Asiakasmaksut Pirkanmaan hyvinvointialueella.