E-aineisto

E-aineistot PIKI-kirjastoissa

PIKI-kirjastot ovat hankkineet e-aineistoja, joita voit käyttää maksutta joko kirjastojen asiakaskoneilla tai verkossa omalla tietokoneellasi tai mobiililaitteella. Näihin palveluihin kirjaudutaan yleensä kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla.
Löydät lisätietoja ja käyttöohjeita PIKI-kirjastojen e-aineistoista PIKI-verkkokirjastosta (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

E-kirja- ja e-äänikirjapalvelut

E-kirja on digitaalisessa, sähköisessä, muodossa julkaistu kirja, jota voi lukea tai kuunnella joko tietokoneelta tai mobiililaitteilta. E-kirjapalvelut ovat käytössäsi PIKI-kirjastokortin ja tunnusluvun avulla.

Ellibs

Suomenkielisiä kirjoja ja e-äänikirjoja voit selata ja lainata Ellibs-verkkopalvelussa sekä mobiilisovelluksen avulla.  E-kirjoja voit hakea kuten muutakin aineistoa myös verkkokirjaston haun avulla. Pääset Ellibs-verkkopalveluun tästä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

OverDrive

Pääosin englanninkielisen kauno- ja tietokirjallisuuden e-kirjakokoelman löydät Overdrive-palvelusta. Palvelussa on kirjoja ja äänikirjoja kaikenikäisille. Voit käyttää palvelua selaimessa tai ladata mobiililaitteelle kätevän Libby-sovelluksen. Pääset Overdrive-verkkopalveluun tästä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

E-lehtipalvelut

PIKI-kirjaston asiakkaana pääset lukemaan kirjastoissa e-lehtiä sekä etsimään lehtiartikkeleita eri aiheista. Lehtitietokannat ovat käytettävissäsi kirjastojen asiakaskoneilla tai kirjaston langattomassa verkossa omilla laitteilla.

ePress

ePress-palvelusta voit lukea suomalaisia paikallis- ja maakuntalehtiä näköisversioina. Mukana ovat mm. Aamulehti, Kangasalan Sanomat ja Sydän-Hämeen Lehti. Lehdet ovat luettavissa vuoden ajan ilmestymisestään. Pääset ePress-palveluun tästä (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

eMagz

eMagz-palvelusta löydät suomalaisia aikakaus– ja ammattilehtiä näköisversioina. Lehdet ovat luettavissa vuoden ajan ilmestymisestään. Pääset eMagz-palveluun tästä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

PressReader

PressReader tarjoaa luettavaksi yli 7000 sanoma- ja aikakauslehteä 100 eri maasta ja 60 eri kielellä. Lehdet ovat luettavissa 60 päivän ajan ilmestymisestään. Voit käyttää PressReaderia sekä kirjastossa että kotona.  Pääset PressReader-palveluun tästä  (linkki avautuu uuteen ikkunaan). Valitse Library or Group, kirjoita hakukenttään PIKI ja valitse PIKI Libraries. Kirjaudu kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla.

E-musiikki

Voit käyttää Naxos-kuuntelupalveluja ja Rockway-verkkokurssipalvelua PIKI-kirjastokortilla kotikoneellasi.

Naxos-kuuntelupalvelut

Naxos Music Library on klassisen musiikin suoratoistopalvelu, jossa voit kuunnella musiikkia kymmeniltä eri levy-yhtiöiltä (mm. Naxos, Alba, BIS, Chandos, Ondine). Pääset englanninkieliseen Naxos Music Library -palveluun tästä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Naxos Music Library Jazz 
Naxoksen jazzmusiikin suoratoistopalvelussa voit kuunnella useiden levymerkkien julkaisuja eri aikakausilta (esim. Blue NoteFantasy, Challenge Classics). Pääset englanninkieliseen Naxos Music Library Jazz -palveluun tästä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Naxos Music Library World
Naxos Music Library World on kansan- ja maailmanmusiikin suoratoistopalvelu, joka sisältää musiikkia eri kulttuureista ympäri maailmaa. Pääset englanninkieliseen Naxos Music Library World -palveluun tästä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Rockway

Rockwaysta löydät soittamisen ja laulamisen verkkokursseja. Videokursseja on tarjolla seuraavista aihepiireistä: kitara, basso, rummut, koskettimet, biisinteko, laulu ja ukulele. Kurssien laina-aika on 14 vuorokautta. Pääset Rockwayn palveluihin tästä (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

E-elokuvapalvelut

Voit käyttää e-elokuvapalveluita PIKI-kirjastokortin ja tunnusluvun avulla kotikoneellasi.

Cineast

Tulossa.

Medici.tv-videopalvelu

Medici.tv-palvelu painottuu klassiseen musiikkiin. Palvelu sisältää tuhansia laadukkaita videoita konserteista, oopperoista ja baleteista. Katsottavana on myös paljon dokumentteja ja opetusmateriaalia. Klassisen musiikin lisäksi palvelusta löytyy myös jazzia. Medici.tv tarjoaa lisäksi vuosittain yli 150 suoraa lähetystä arvostetuista konserteista, festivaaleista ja kilpailuista. Tulevia suoria lähetyksiä voi seurata palvelun tapahtumakalenterista.

Kirjaudu palveluun kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla osoitteessa edu.medici.tv (linkki avautuu uuteen ikkunaan). Valitse oikeasta yläkulmasta Log in. Hae ensin instituutioksi PIKI ja saat näkyviin kirjautumislomakkeen. Palvelun yhtäaikaisten käyttäjien määrää ei ole rajoitettu.