Joukkoliikenne


Joukkoliikenteen seudullinen yhteistoiminta

Kangasalan kaupunki panostaa merkittävästi joukkoliikenteeseen. Kangasalan keskustasta pääsee Tampereelle ruuhka-aikaan jopa 7,5 min. välein.

Kangasalla palvelee runkolinja 40 sekä liityntälinjat 41, 42, 44, 45, 46, 47 ja 49.

Joukkoliikenteen aikataulut, reitit ja hinnat löytyvät Tampereen seudun joukkoliikenteen verkkosivuilta osoitteesta nysse.fi

Tampereen kaupunki toimii joukkoliikennelain mukaisena toimivaltaisena viranomaisena Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Oriveden, Pirkkalan, Tampereen, Vesilahden ja Ylöjärven kuntien muodostamalla alueella. Yhteistoiminnan tavoitteena on toteuttaa kuntarajat ylittävää yhteistyötä joukkoliikenteen järjestämisessä sekä kehittää ja koordinoida seudullista joukkoliikennettä siten, että joukkoliikenteen palvelutaso paranee ja palvelut tuotetaan asiakaslähtöisesti ja edullisesti.

Joukkoliikennelautakunta

Tampereen kaupungin organisaatioon kuuluva Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta toimii päätöksentekoelimenä seutuliikenteessä ja Tampereen kaupungin sisäisessä liikenteessä. Lautakunnassa on 14 jäsentä, joista Tampereen kaupungin valtuusto valitsee seitsemän jäsentä ja kullekin henkilökohtaisen varajäsenen sekä muiden kuntien valtuustot kukin yhden jäsenen ja tälle henkilökohtaisen varajäsenen. Jäsenen ja varajäsenen tulee olla valtuutettu tai varavaltuutettu. Tampereen kaupunginvaltuusto valitsee asettamistaan jäsenistä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan.

Liityntäpysäköinti

Unohda ruuhkat ja pysäköintiharmit. Jätä pyörä tai auto liityntäpysäköintipaikalle ja jatka matkaa edullisesti Nyssellä!

Liityntäpysäköintipaikat pyörille sijaitsevat Liutussa, Lentolankujalla, Suoraman työväentalolla ja Peiponpolulla. Henkilöauton voi jättää kätevästi Artturintien, Tupatien, Tarpilan, Niihaman ja Hyllilänkadun liityntäpysäköintipaikoille.

Katso lisätietoja liityntäpysäköinnistä: Liityntäpysäköinti – Nysse, Tampereen seudun joukkoliikenne