Kuntien yhteiset virkistysalueet

Pirkanmaan virkistysalueyhdistys ry on 14 Pirkanmaan kunnan yhteinen yhdistys, jonka tarkoituksena on turvata ja kehittää virkistys- ja retkeilymahdollisuuksia. Yhdistyksen jäsenkunnat hankkivat maa-alueita alueen asukkaiden käyttöön.

Kangasalan kaupunki on osakkaana neljässä virkistys- ja retkeilyalueessa, jotka sijaitsevat Kangasalan, Lempäälän, Oriveden ja Pälkäneen alueilla.

Hautsaaren kota

Kangasalan Roineen Hautsaaressa oleva kohde on veneilijöiden ja talvella jäätä pitkin kulkevien retkeilijöiden tavoitettavissa. Siellä sijaitsee kota, jonka yhteydessä on tulentekopaikka. Alueen omistavat Kangasalan kaupunki 55 %, Valkeakosken kaupunki 40% ja Pälkäneen kunta 5%.

Lempäälässä sijaitseva Mäyriän virkistysalue soveltuu monipuoliseen virkistäytymiseen. Siellä voit uida, pelata, saunoa yleisillä saunavuoroilla, soudella, kokkailla tai vuokrata tiloja omiin pieniin juhla- tai virkistyshetkiin. Lisätietoa saat Mäyriän omilta sivuilta. Alueen omistavat Lempäälän kunta 41%, Tampereen kaupunki 20%, Nokian kaupunki 10%, Pirkkalan kunta 10%, Vesilahden kunta 6%, Ylöjärven kaupunki 6%, Valkeakosken kaupunki 5% ja Kangasalan kaupunki 2%.

Eräpyhän virkistysalue sijaitsee Orivedellä ja se rajoittuu Längelmäveteen ja Oriveden kaupungin omistamaan Eräpyhän luonnonsuojelualueeseen. Siellä on retkeilijöiden käytössä laavu, tulentekopaikka, laituri ja käymälä. Alueen omistavat Oriveden kaupunki 68%, Kangasalan kaupunki 16%, Valkeakosken kaupunki 11% ja Pälkäneen kunta 5%.

Kukkosaaren virkistysalue sijaitsee Pälkäneen kunnan alueella ja nimestään huolimatta se on niemi, johon pääse myös maitse. Vihavuosi museoineen on aivan kiven heiton päässä. Alue rajoittuu Vihajärveen ja siellä on laavu, tulisija, puuvaja, käymälä ja laituri. Alueen omistavat Pälkäneen kunta 70%, Kangasalan kaupunki 15%, Lempäälän kunta 5%, Valkeakosken kaupunki 5% ja Hämeenlinnan kaupunki 5%.