Tietokoneet, kopiointi, skannaus ja tulostus

Asiakastietokoneet
Lähes kaikkien asiakastietokoneiden ajanvarauksesta huolehtii eBooking-järjestelmä (Linkki avautuu uuteen ikkunaan). Järjestelmä hoitaa ajanvaraukset ja valvoo, että koneelle kirjautuu oikea varaaja.

Sahalahden ja Vatialan kirjastojen aikuisten koneille on 16 vuoden ikäraja.

Kirjaudu kirjaston asiakaskoneelle kirjastokortillasi ja sen nelinumeroisella tunnusluvulla. Jos sinulla ei ole kirjastokorttia tai tunnuslukua, saat ne kirjastosta.

Koneelle kirjauduttuasi voit varata vuoroja tietokoneille, selata omia varauksiasi, poistaa niitä ja muokata käyttäjätietojasi.

Ajan varaaminen koneelle onnistuu myös muualla kuin kirjastossa, esimerkiksi kotoa käsin puhelimitse tai kirjautumalla eBooking-järjestelmään (Linkki avautuu uuteen ikkunaan). Osassa kirjastoja on myös pistäytymiskoneita lyhytaikaiseen asiointiin. Niille ei tarvitse varata aikaa.

Kuulokkeita saa lainaksi infosta.

Digitointi
Pääkirjastossa on mahdollista digitoida VHS- ja VHS-C-kasetteja, LP-levyjä, C-kasetteja, valokuvia, dioja ja negatiiveja sekä avokelanauhoja.

Kopiointi
Pääkirjaston 2. kerroksessa on monitoimilaite, jota voi käyttää skannaamiseen, kopiointiin ja tulostamiseen. Myös kaikissa lähikirjastoissa on kopiokoneet.
Monitoimilaitteilla saa sekä mustavalkoisia että värillisiä A4- ja A3 -kokoisia kopioita. Huom! Tulostus- ja kopiointijärjestelmä vaihtui tammikuussa 2022 ja kopiokortit ovat jääneet pois käytöstä!  Lue lisää tulostus- ja kopiointijärjestelmästä.

Langaton verkko
Kaikissa Kangasalan kirjastoissa on Seutu Wireless -verkko. Kirjaudu langattomaan verkkoon tekstiviestillä tai sähköpostivarmennuksella. Kirjautuminen on voimassa 12 tuntia.

Mikrofilmin- ja mikrokortinlukulaitteet
Pääkirjaston digitointihuoneessa on lukulaitteet sekä mikrofilmien että mikrokorttien lukemiseen.

Pistäytymismikrot
Pistäytymismikrot on tarkoitettu ensisijaisesti kirjaston kokoelman selailuun ja nopeaan asiointiin.

Skannerit
Kysy kirjastostasi skannausmahdollisuutta.

Tabletit
Pääkirjastossa on lasten käytettävissä iPadeja.

Tulostus
Kaikissa kirjastoissa on mahdollisuus tulostaa. Lue lisää uudesta tulostus- ja kopiointijärjestelmästä.