Kangasala-kokoelma

Kangasala-kokoelma sisältää kangasalalaisten kirjailijoiden kaunokirjallisuutta ja Kangasalaa koskevaa tietokirjallisuutta. Kirjojen lisäksi kokoelmaan kuuluu nuotteja, äänitteitä, VHS-kasetteja, mikrofilmejä, -kortteja, lehtiä ja lehtileikkeitä.

Mikrofilmeillä on Kangasalan ja Kivennavan kirkonkirjoja ja joitakin Kangasalan Sanomien vuosikertoja. Pääkirjastossa on mahdollisuus tutkia Kangasalan Sanomien (vuodesta 1918 alkaen) ja Sydän-Hämeen Lehden (vuodesta 2006 alkaen) sidottuja vuosikertoja. Kuhmalahden kirjastossa on Sydän-Hämeen Lehden vuosikerrat vuodesta 1990 lähtien ja sen edeltäjän, Kunnallistiedot-lehden vuosikerrat vuodesta 1966–1989.

Kangasalan Sanomien vuosikerrat 1918–1939 on myös digitoitu ja niitä voi lukea Kansalliskirjaston verkkopalvelusta (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Lehtileikekokoelmassa on leikkeitä esim. henkilöistä, luonnosta, historiasta, tapahtumista, yhdistyksistä ja seuroista. Kokoelmaa ei ole täydennetty enää 1990-luvun alun jälkeen.

Kangasala-kokoelman aineisto ei ole lainattavissa. Aineistoa voi tutkia kirjastossa. Osa aineistosta on myös kirjaston lainattavassa kokoelmassa. Kotiseutukokoelma näkyy kokonaisuudessaan PIKI-verkkokirjastossa.

Kirjaston digitointihuoneessa on asiakkaiden käytettävissä mikrofilmien ja mikrokorttien lukulaitteet sekä tietokone. Varaa aika laitteiden käyttöön: p. 050 407 3903, kirjasto@kangasala.fi. Kirjaston kautta on mahdollisuus saada mikrofilmejä kaukolainaksi muista kirjastoista ja arkistoista.

Käsinkirjoitettu teksti: Kangasalan Lainakirjaston Lainaaien Luettelo. W:18 8/XII 83. I. vihko.