Esteettömyys ja turvallisuus

Tietoa pääkirjaston tilojen esteettömyydestä

Saapuminen ja pysäköinti

Pääkirjasto sijaitsee torin laidalla osoitteessa Keskusaukio 2.

Lähin esteetön pysäköintipaikka on Kangasalan torin paikoitusalueella (osoitteessa Torikatu) apteekin puoleisessa päädyssä. Esteettömältä pysäköintipaikalta on noin 50 metrin matka kirjaston pääovelle. Taksit ja saattajat voivat ajaa kirjaston pääovelle.

Liikkuminen ja tilat

Pääovi avautuu ulkona sekä pylväässä että oven vasemmalla puolella seinässä olevasta painikkeesta ja sisäovi tuulikaapissa olevasta painikkeesta.  Ulos mentäessä sisäovi avautuu automaattisesti ja ulko-ovi tuulikaapissa olevasta painikkeesta.

Kirjaston ensimmäisessä kerroksessa ovat lehtisali, kahvila, näyttelytila Taidetila Terra, Harjula-sali sekä portaat ja hissi toiseen kerrokseen. Ala-aulassa on myös sydäniskuri. Sekä ala-aulasta että toisesta kerroksesta on kulkuyhteys Kangasala-taloon.

Toisessa kerroksessa ovat asiakaspalvelupisteet, lainaus- ja palautusautomaatit sekä kokoelmatilat.

Esteetön WC on kirjaston ensimmäisessä kerroksessa. Tila toimii myös lastenhoitohuoneena.

Kirjastossa liikkumista varten sekä ala-aulasta että toisen kerroksen infopisteestä voi lainata rollaattorin tai lastenrattaat.

Opaskoirat ovat tervetulleita kirjastoon.

Vaatteiden ja tavaroiden säilytys

Ala-aulassa on lukittavia säilytyslokeroita. Kirjaston eri tiloissa on pystynaulakoita. Ala-aulassa on myös ryhmiä varten erillinen vaatehuone.

Palvelut ja kokoelmat

Kirjastossa on tarjolla selkokirjoja ja isotekstisiä kirjoja. Kirjastossa on myös mahdollista rekisteröityä lukemisesteisille tarkoitetun Celia-äänikirjapalvelun käyttäjäksi.

Lue lisää erityisryhmien kirjastopalveluista.

Koronainfo

Koronapandemian aiheuttamat palvelurajoitukset ovat päättyneet. Pirkanmaan maskisuositus on yhdenmukainen THL:n kansalaisten maskisuosituksen kanssa.

”Vaikka yleinen maskisuositus poistuu, maskin käyttöä suositellaan edelleen julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä. Jokainen voi oman harkintansa mukaan käyttää kasvomaskia suojatakseen itseään esimerkiksi ruuhkaisissa liikennevälineissä ja sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.” (Kangasalan kaupungin tiedote 27.4.2022)

Suosittelemme automaattien käyttöä ja kirjastomaksujen maksamista kortilla tai verkkomaksuina PIKI-verkkokirjastossa.

PIKI-verkkokirjasto on aina avoinna. Verkkokirjastossa voit uusia lainat, tehdä varauksia sekä maksaa kirjastomaksuja. PIKI-chat tarjoaa henkilökohtaista opastusta. Tutustu e-kirjoihin ja muihin etäkäytettäviin aineistoihin täällä.

Tule vain terveenä ja noudata turvavälejä! Voit edelleen suojautua halutessasi kasvomaskilla. Käsihuuhdetta on saatavilla.

Kirjastoauton reiteillä noudatetaan päivitettyä koronaohjetta (päivitetty 27.4.2022):

  • Maskilla kannattaa suojautua edelleen oman harkinnan mukaan esimerkiksi ruuhkatilanteissa.
  • Huolehdi käsihygieniasta tullessa ja mennessä.
  • Tule vain terveenä ja suojaa suusi kun yskit tai aivastat.