THL:n kasvomaskisuositus otetaan käyttöön myös Pirkanmaalla


Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä muutti kokouksessaan 26.4. maskisuositusta, koska koronan aiheuttama sairaalahoidon tarve on Pirkanmaalla laskusuunnassa. Pirkanmaalla siirrytään THL:n yleisen maskisuosituksen mukaisiin käytäntöihin.

Vaikka yleinen maskisuositus poistuu, maskin käyttöä suositellaan edelleen julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä. Jokainen voi oman harkintansa mukaan käyttää kasvomaskia suojatakseen itseään esimerkiksi ruuhkaisissa liikennevälineissä ja sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.

Maskin käyttöä ruuhkissa kannattaa harkita erityisesti, jos

  • on rokottamaton aikuinen
  • on riski saada vaikea koronatauti rokotuksista riippumatta
  • hakeutuu koronaepäilyn vuoksi testiin tai hoitoon
  • joutuu välttämättömästä syystä liikkumaan hengitystieoireisena kodin ulkopuolella
  • tietää altistuneensa koronavirukselle (esim. perheessä on todettu korona) ja kodin ulkopuoliset lähikontaktit eivät ole vältettävissä.

Kangasalan kaupunki työnantajana ei enää edellytä maskin käyttöä muissa kuin sote-toiminnoissa.

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastiloissa ja asiakastyössä sekä hoivayksiköissä maskin käyttöä jatketaan. Myös sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköiden asiakkaille sekä yksiköissä vieraileville suositellaan kasvomaskin käyttöä, kun oleskellaan yksiköiden tiloissa vastaanotoilla, sairaalassa ja hoivayksiköissä.

Pirkanmaalla on alkanut myös influenssa A-epidemia. Käsi- ja yskimishygieniaan on tärkeää edelleen kiinnittää huomioita sekä koronan että influenssaepidemian vuoksi.

Lisätiedot:

Tartuntatautivastaava lääkäri Tiina Viitaniemi p. 040 133 6725

Kangasalan kaupungin ohjeet koronavirustilanteessa

Kangasalan kaupungin koronavirustiedotteet