Kangasalan kaupungin ohjeistus koronavirustartuntatilanteissa


Päivitetty 27.4.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin aluueella koronavirusepidemiatilanne on pysynyt toistaiseksi maltillisena. Koronaviruksen leviäminen yhteisöissä on kuitenkin väistämätöntä ja tartuntariski on olemassa kaikkialla Suomessa ja ulkomailla. Kangasalla on löydetty COVID-19 tapauksia, joista osaan on liittynyt ryhmien altistumista. Altistuneita on kartoitettu ja kontaktoitu. Kaupunki huolehtii tarvittavien toimenpiteiden kaupunkitasoisesta ohjaamisesta ja yhteistyöstä  Taysin ja THL:n kanssa.

Erityisesti koronavirusinfektiota tulee epäillä, mikäli olet ollut lähikontaktissa henkilön kanssa, jolla on todettu koronavirusinfektio, tai olet palannut ulkomailta 14 vuorokauden sisään. Koronavirustartunnan voi kuitenkin saada Suomestakin ilman tiedossa olevaa altistusta. Koronavirusinfektion oireita voivat olla kuume, lihassärky, yskä, hengenahdistus tai väsymys, myös lievemmät flunssaoireet ovat mahdollisia.

Kangasalan kaupunki on avannut koronavirusneuvontapuhelimen numerossa 03 5655 4020. Neuvontapuhelimesta Kangasalla ja Pälkäneellä asuvat saavat neuvontaa koronavirusinfektiosta joka päivä klo 8-21.

 

Kangasalan kaupungin toimintaohje ylähengitystieinfektio-oireita saaville

 

Mikäli koronavirus aiheuttaa Sinussa huolta ja epävarmuutta käy tutustumassa Mielenterveystalo.fi -sivustolla olevaan omahoito-osioon.

 

Lisätietoa
Lisätietoa koronavirukseen liittyen löydät tarvittaessa mm. seuraavilta sivuilta:

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

https://www.ttl.fi/toimintaohje-tyontekijoille-wuhanin-koronaviruksen-tartunnan-ehkaisyyn/

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen

https://www.tays.fi/fi-FI/Sairaanhoitopiiri/Koronavirus_COVID19