Kangasalan kaupungin ohjeistus koronavirustartuntatilanteissa


Päivitetty 16.9.

OmaOlo-palvelun tunnuskuva: Epäiletkö koronavirustartuntaa?

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella koronavirusepidemiatilanne on ollut vielä rauhallinen, mutta uusia tapauksia on viime viikkojen aikana todettu. Koronaviruksen tartuntariski on olemassa kaikkialla Suomessa ja ulkomailla.

Erityisesti koronavirusinfektiota tulee epäillä, mikäli olet ollut lähikontaktissa henkilön kanssa, jolla on todettu koronavirusinfektio, tai olet palannut ulkomailta 14 vuorokauden sisään. Koronavirustartunnan voi kuitenkin saada Suomestakin ilman tiedossa olevaa altistusta. Koronavirusinfektion oireita voivat olla kuume, lihassärky, yskä, hengenahdistus tai väsymys, myös lievemmät flunssaoireet ja vatsaoireet ovat mahdollisia.

Yleistä koronaneuvontaa saa valtakunnallisesta korona-puhelimesta arkisin klo 8-21 ja lauantaisin klo 9-15, puh. 02 955 355 35.

Kangasalla ja Pälkäneellä on käytössä koronapuhelin numerossa 03 5655 4030. Numeroon voi olla yhteydessä kaikissa koronavirusepidemiaan liittyvissä asioissa ma-pe klo 8-15; puhelimessa annetaan neuvontaa, arvioidaan hengitystieinfektio-oireisten hoidon tarvetta, arvioidaan koronatestauksen tarvetta ja tehdään näihin liittyvää ajanvarausta.

Käytössä on nyt myös sähköinen yhteydenottomahdollisuus osoitteessa Omaolo.fi. Täytettyäsi koronaoirearvion saat yleiset ja paikalliset toimintaohjeet. Useimmissa tapauksissa voit lähettää oirearvion sähköisesti ammattilaiselle asian käsittelyä varten. Mikäli palvelumme on suljettu ja asiasi on kiireellinen, saat ohjeet puhelimitse tapahtuvalle yhteydenotolle.

Muissa asioissa yhteydenotot entiseen tapaan OmaAsemille.

Varattujen aikojen peruutukset voi tehdä tekstiviestillä numeroon 044 481 3100. Tekstiviestissä tulee kertoa henkilön tiedot sekä peruttava aika.

Kangasalan kaupungin toimintaohje ylähengitystieinfektio-oireita saaville

Mikäli koronavirus aiheuttaa Sinussa huolta ja epävarmuutta käy tutustumassa Mielenterveystalo.fi -sivustolla olevaan omahoito-osioon.

Lisätietoa

Kaikki Kangasalan kaupungin Covid-19-tiedotteet löytyvät tätä linkkiä klikkaamalla

Lisätietoa koronavirukseen liittyen löydät tarvittaessa mm. seuraavilta sivuilta:

https://www.tays.fi/fi-FI/Toimi_nain_koronaviruksen_aiheuttamaa_in(103636)

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen