Koronarokotukset

Koronarokotukset Kangasalan ja Pälkäneen alueella, 5.8.2021

 

AJANKOHTAISTA: 

 • Huomioithan, että tulet vain terveenä rokotukselle! Mikäli sinulla on koronavirusinfektioon sopivia oireita, peru rokoteaika alempana olevien ohjeiden mukaisesti ja hakeudu koronatestaukseen. Uuden ajan voit varata verkkoajanvarauksesta.
 • Modernan rokotteen ikärajan laajentumisen johdosta kaikki tämän viikon rokotusajat täyttyivät hyvin verkkoajanvarauksen kautta eikä rokotteita ole jäämässä yli. Walk in-vastaanottoa ei ole nyt tarpeen järjestää. Tilannetta arvioidaan uudelleen tämän viikon aikana.
 • Rokotuksen tehosteväliä on jatkossa mahdollista aikaistaa rokotteen saatavuuden mukaan. Jos kuntalainen haluaa vaihtaa jo annetun tehosterokotteen ajankohtaa, hänen pitää perua aikaisemmin annettu aika ja varata itse uusi aika verkkoajanvarauksen kautta. Tehosterokotteen voi jatkossa ottaa 8-12 viikon kuluttua ensimmäisestä annoksesta. THL:n suositus on kuitenkin edelleen, että tehosterokote otetaan 12 viikon kuluttua ensimmäisestä annoksesta. Uusia tehosteaikoja on tarjolla ajanvarausjärjestelmässä rokotteen saatavuuden mukaan. Tehosterokotteinen aikaistaminen ei saa hidastaa kunnissa ykkösrokotusten edistymistä. Ensin pitää mahdollistaa kaikille halukkaille ensimmäinen rokoteannos. Huomaathan verkkoajanvarausta tehdessä, että valitset oikean valmisteen tehosteajan. Sekä Pfizerin, että Modernan rokotteille on omat aikalajit ajanvarausjärjestelmässä.
  THL:n suositus on, että tehosteannoksena annettaan ensisijaisesti saman valmistajan rokotetta kuin ensimmäinen annos, koska tutkimustietoa mRNA-rokotteiden ristiinkäytöstä ei vielä ole käytettävissä. On kuitenkin oletettavissa, että teho- tai turvallisuushuolia ei ristiinkäytössä ilmene. Jos kuntalainen haluaa aikaistaa toista rokoteannostaan esimerkiksi 12 viikosta 8 viikkoon, ja kunnassa on tuolloin 8 viikon kohdalla tarjolla vain eri valmistajan rokotetta kuin henkilö on saanut ensimmäisenä annoksena, toinen annos voidaan antaa eri valmistajan rokotteella.
 • Osa rokotustiedoista ei ole siirtynyt THL:n rokotusrekisteriin eikä Omakantaan. Tiedot tulevat siirtymään takautuvasti, kun vika on saatu korjattua. Jos rokotustietosi ei näy Omakannassa 5 arkipäivän kuluessa rokotuksesta ja tarvitset rokotustodistuksen akuutisti esim. ulkomaan matkaa varten, niin laitathan viestiä osoitteseen: koronarokotukset@kangasala.fi. Sähköpostiin otsikoksi kannattaa laittaa ROKOTUSTODISTUS. Tämä nopeuttaa asian käsittelyä.
 •  Voit ilmoittautua lyhyellä varoitusajalla rokotukselle tulijaksi. Lista ei ole jonolista, eikä ohituskaista. Listalle ilmoittautuneille voidaan tarjota rokotetta päivän päätteeksi sellaisissa tilanteissa, että rokotteita uhkaa jäädä käyttämättä. Voit ilmoittautua listalle soittamalla koronarokotusten ajanvarausnumeroon.

 

AJANVARAUKSEN PERUMINEN
Rokotusajanvarauksen peruutuksen voi tehdä tekstiviestillä numeroon 044 481 3100. Tekstiviestissä tulee kertoa nimi, henkilötunnus sekä peruttava aika: Esim. Maija Meikäläinen, 010101AXXXX, koronarokotusaika ke 17.3.21 klo 10. Tekstiviestiin ei vastata eikä numerosta voi hoitaa muita asioita.

 

 

TÄLLÄ HETKELLÄ ROKOTUSVUOROSSA OVAT:

 • kaikki yli 16-vuotiaat kuntalaiset
 • 12-15-vuotiaat 1. ja 2. riskiryhmään kuuluvat kuntalaiset

 

Huom! Aikoja avataan sähköisesti varattavaksi rokotteiden saatavuuden mukaan pieniä eriä kerrallaan. Mikäli verkkoajanvaraus ei tarjoa vapaita aikoja, se tarkoittaa, että yhtään vapaata rokotusaikaa ei ole. Siinä tapauksessa kannattaa yrittää uudelleen myöhemmin. Yksittäisiä peruutusaikoja saattaa vapautua myös verkkoon varattavaksi. Jos verkossa ei näy vapaita aikoja, niitä ei ole myöskään puhelimitse varattavissa. 

 

AJANVARAUS:

Huomaathan verkkoajanvarausta tehdessäsi valita oikean palvelumuodon:
 • Palvelumuoto koronarokotukset, yli 16-vuotiaat 
 • Palvelumuoto koronarokotukset, tehoste 
 • Palvelumuoto koronarokotukset, riskiryhmäperuste (12-15 v.)

 

Huom! Jos olet yli 65-vuotias ja sairastanut aiemmin aivolaskimotukoksen tai hepariinihoitoon liittyvän verihiutaleniukkuuden, otathan ajanvarausasioissa yhteyttä koronarokotusten ajanvarausnumeroon tai sähköpostitse osoitteeseen: koronarokotukset@kangasala.fi.

 

Teethän ajanvarauksen sähköisen verkkoajanvarauksen kautta.

 

Jos verkkoajanvarauksen tekeminen ei ole mahdollista, varauksen voi tehdä puhelimitse koronarokotusten ajanvarauspuhelimesta, puh. 03 5655 4039 arkisin klo 8-14. Suosittelemme  käyttämään sähköistä ajanvarausta. Puhelinlinjat ovat ruuhkautuneet. HUOM! Tästä numerosta ei voida tehdä 2.annoksen aikojen muutoksia, muutoksista tulee olla yhteydessä tämän ohjeen mukaan.

 

AJANTASAISTA TIETOA KORONAROKOTUKSISTA

On erittäin tärkeää seurata rokotetiedotusta eri kanavista. THL:n koronarokotesivuilta www.thl.fi löytyy aina tuoreimmat tiedot Suomen rokotetilanteesta. Kangasalan kaupungin koronarokote-asioista kootaan tietoa kaupungin verkkosivuille sekä paikallislehtiin. Myös sote-henkilökunta kertoo asiakkailleen aktiivisesti koronarokotuksista.

 

LISÄTIEDOT:
koronarokotukset@kangasala.fi