Koronarokotukset

Koronarokotukset Kangasalan ja Pälkäneen alueella, 19.10.2021

TÄLLÄ HETKELLÄ ROKOTUSVUOROSSA OVAT:

 • kaikki yli 12-vuotiaat kuntalaiset, 1. ja 2. annos
 • vaikeasti immuunipuutteiset, 3. annos
 • henkilöt, jotka ovat saaneet 1. ja 2. koronarokotteen 3-5 viikon annosvälillä, 3. annos
 • kaikki yli 60-vuotiaat, 3. annos
 • kaikki laitoksissa ja hoivakodeissa asuvat iästä riippumatta, 3. annos
 • lääketieteelliseen riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat, 3. annos

AJANKOHTAISTA:

 • THL on antanut 19.10.2021 suosituksen, että 3. koronarokoteannoksia ryhdytään antamaan seuraaville kohderyhmille: kaikille 60 vuotta täyttäneille, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville iästä riippumatta sekä lääketieteellisille riskiryhmille ( Riskiryhmien määrittely ). Lääketieteellisillä riskiryhmillä tarkoitetaan rokotusjärjestyksen ryhmiä 1 ja 2. Kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 6 kuukautta. Kangasalla ja Pälkäneellä edellä mainittuihin kohderyhmiin kuuluvat kuntalaiset voivat jo varata aikoja 3. rokotukselle. Lisäksi THL suosittelee, että iäkkäät ja vakavan koronavirustaudin lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat, jotka ovat saaneet koronatartunnan sekä saaneet yhden annoksen koronarokotetta, saisivat tehosteena toisen rokoteannoksen. Toinen rokoteannos voidaan tarjota aikaisintaan kuusi kuukautta joko koronatartunnan tai edellisen rokoteannoksen jälkeen, riippuen kumpi on ollut viimeisin.
 • Tiistaina 19.10. walk-in -rokotuspäivä Pälkäneen terveysasemalla klo 8.30-15. Rokotukselle voi tulla ilman ajanvarausta kaikki yli 12-vuotiaat kuntalaiset, jotka haluavat saada ensimmäisen rokoteannoksen, aikaistaa tehosteaikaansa tai ovat oikeutettuja 3. rokoteannokseen. Ensimmäisestä rokotuksesta tulee olla vähintään 6 viikkoa, toisesta rokotuksesta 2 kuukautta. Käytössä on sekä Modernan, että Pfizerin valmistetta.
 • Torstaina 21.10. walk-in -rokotuspäivä Prisma Kangasalan Kaupunki-infon toimipisteella (Mäkirinteentie 10) klo 11-17.30. Rokotukselle voi tulla ilman ajanvarausta kaikki yli 12-vuotiaat kuntalaiset, jotka haluavat saada ensimmäisen rokoteannoksen, aikaistaa tehosteaikaansa tai ovat oikeutettuja 3. rokoteannokseen. Ensimmäisestä rokotuksesta tulee olla vähintään 6 viikkoa, toisesta rokotuksesta 2 kuukautta. Käytössä on sekä Modernan, että Pfizerin valmistetta.
 • Tehosteannoksien ajat varataan itse. Lisätietoja Tehosteannokset.
 • Kolmansia koronarokoteannoksia annetaan tällä hetkellä rajatusti. Seuraavat ryhmät ovat oikeutettu kolmanteen rokoteannokseen:
  • Henkilöt, jotka ovat saaneet 1. ja 2. rokoteannoksen 3-5 viikon annosvälillä. Aikaraja on tarkka. Jos annosväli on 6 viikkoa tai enemmän, 3. rokoteannosta ei ole mahdollista vielä saada.
  • Vaikeasti immuunipuutteiset henkilöt. Linkin takaa löytyy vaikeasti immuunipuutteisen henkilön määritelmä. Kolmas koronarokoteannos – Infektiotaudit ja rokotukset – THL
TIEDOTE MODERNA SPIKEVAX 7.10.2021
THL:n ohjeistuksen mukaisesti alle 30-vuotiaille miehille ja pojille tarjotaan toistaiseksi ainoastaan Biontech-Pfizerin Comirnaty-koronarokotetta. Pohjoismaisen seurantatutkimuksen mukaan sydänlihastulehduksia ilmenee suhteellisesti enemmän Modernan Spikevax-rokotteen kuin Biontech-Pfizerin Comirnatyn saaneilla, ja riski saada sydänlihastulehdus rokotuksen jälkeen on miehillä suurempi kuin naisilla.
Jos alle 30-vuotias mies on saanut ensimmäisenä koronarokoteannoksenaan Modernan Spikevax-rokotetta, toisena annoksena tarjotaan Biontech-Pfizerin Comirnatya.
THL suosittelee edelleen, että kolmansia rokoteannoksia ei toistaiseksi anneta lainkaan alle 30-vuotiaille miehille, koska seurantatietoa kolmansien annosten yhteydestä sydänlihastulehduksen riskiin on vielä vähän. Poikkeuksena ovat voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt, joiden riski saada vakava koronavirustauti on merkittävästi suurempi kuin muilla saman ikäisillä. Alle 30-vuotialle voimakkaasti immuunipuutteisille miehille suositellaan kolmanneksi rokoteannokseksi Biontech-Pfizerin Comirnatya.

Lisätietoa THL:n verkkosivuilta (linkki päivitetään kun tiedote julkaistaan)

 • Osa rokotustiedoista ei ole siirtynyt THL:n rokotusrekisteriin eikä Omakantaan. Tiedot tulevat siirtymään takautuvasti. Jos rokotustietosi ei näy Omakannassa 5 arkipäivän kuluessa rokotuksesta ja tarvitset rokotustodistuksen akuutisti esim. ulkomaan matkaa varten, niin laitathan viestiä osoitteseen: koronarokotukset@kangasala.fi. Sähköpostiin otsikoksi kannattaa laittaa ROKOTUSTODISTUS. Tämä nopeuttaa asian käsittelyä.

AJANVARAUS:

Suosittelemme tekemään ajanvarauksen sähköisen verkkoajanvarauksen kautta.

Huomaathan verkkoajanvarausta tehdessäsi valita oikean palvelumuodon:
 • Palvelumuoto koronarokotukset, yli 12-vuotiaat (1. annokset sekä 2. annokset)
 • Palvelumuoto koronarokotukset, Koronarokotukset 3. annos 

Jos verkkoajanvarauksen tekeminen ei ole mahdollista, varauksen voi tehdä puhelimitse koronarokotusten ajanvarauspuhelimesta, puh. 03 5655 4039 arkisin klo 8-14. Suosittelemme  käyttämään sähköistä ajanvarausta, sillä puhelinlinjat ovat ruuhkautuneet. HUOM! Tästä numerosta ei voida tehdä tehosteannosten aikojen muutoksia, muutoksista tulee olla yhteydessä tämän ohjeen mukaan.

AJANVARAUKSEN PERUMINEN

Rokotusajanvarauksen peruutuksen voi tehdä verkkoajanvarauksen yhteydessä saadun tekstiviestin linkin kautta. Mikäli linkkiä ei ole, peruutus tehdään tekstiviestillä numeroon 044 481 3100. Tekstiviestissä tulee kertoa nimi, henkilötunnus sekä peruttava aika: Esim. Maija Meikäläinen, 010101AXXXX, koronarokotusaika ke 17.3.21 klo 10. Tekstiviestiin ei vastata eikä numerosta voi hoitaa muita asioita.

AJANTASAISTA TIETOA KORONAROKOTUKSISTA

On erittäin tärkeää seurata rokotetiedotusta eri kanavista. THL:n koronarokotesivuilta www.thl.fi löytyy aina tuoreimmat tiedot Suomen rokotetilanteesta. Kangasalan kaupungin koronarokote-asioista kootaan tietoa kaupungin verkkosivuille sekä paikallislehtiin. Myös sote-henkilökunta kertoo asiakkailleen aktiivisesti koronarokotuksista.

 

LISÄTIEDOT:
koronarokotukset@kangasala.fi