Koronarokotukset

Koronarokotukset Kangasalan ja Pälkäneen alueella

 

sivu päivitetty 20.1.2022

TÄLLÄ HETKELLÄ ROKOTUSVUOROSSA OVAT:

 • kaikki yli 5-vuotiaat kuntalaiset (1. ja 2. rokoteannos)
 • 3. koronarokoteannos seuraaville kohderyhmille:
  • kaikki yli 18-vuotiaat
  • voimakkaasti immuunipuutteiset yli 12-vuotiaat (voimakkaasti immuunipuutteisen määritelmä)
  • yli 18-vuotiaat henkilöt, jotka ovat saaneet 1. ja 2. koronarokotteen 3-5 viikon annosvälillä
  • kaikki laitoksissa ja hoivakodeissa asuvat iästä riippumatta
  • lääketieteelliseen riskiryhmään 1 ja 2 kuuluvat yli 18-vuotiaat (riskiryhmien määrittely)
 • 4. koronarokoteannos voimakkaasti immuunipuutteisille

 

HUOM!

 • 60 vuotta täyttäneet ja riskiryhmiin kuuluvat voivat saada 3. rokoteannoksen, kun 2. rokotuksesta on kulunut 3-4 kuukautta
 • Alle 60-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, 3. rokoteannos voidaan tarjota 4-6 kuluttua 2. annoksesta
 • Voimakkaasti immuunipuutteiset voivat saada 3. rokoteannoksen, kun 2. annoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta ja 4. rokoteannoksen, kun 3. annoksesta on kulunut 3-4 kuukautta

Lisäksi THL suosittelee, että iäkkäät ja vakavan koronavirustaudin lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat, jotka ovat saaneet koronatartunnan sekä saaneet yhden annoksen koronarokotetta, saisivat tehosteena toisen rokoteannoksen. Lue linkin takaa tarkemmat ohjeet koronarokotteen ottamiseen sairastetun taudin jälkeen. THL – koronarokotus sairastetun taudin jälkeen

 

AJANKOHTAISTA:

 • THL suosittelee koronarokotuksia riskiryhmiin kuuluville 5-11-vuotiaille sekä niille 5-11-vuotiaille, joiden lähipiirissä on voimakkaasti immuunipuutteinen henkilö. Koronarokotuksia tarjotaan myös kaikille muille 5-11-vuotiaille lapsille. Lapsille annettava koronarokotus on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapselle käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen valmistetta. Tehosteannos voidaan antaa 6-12 viikon kuluttua enisimmäisestä annoksesta. Lasten rokotukset on keskitetty terveysasemien rokotuspisteisiin sekä walk in-vastaanotoille.
  5-11-vuotiaat tulevat rokotukselle ensisijaisesti huoltajan kanssa. Huoltajat päättävät yhdessä lapsen rokottamisesta. Rokottamiseen tulee olla molempien huoltajien suostumus. Lapsen rokotteelle tuova huoltaja huolehtii siitä, että rokottamiselle on suostumus myös mahdollisilta muilta huoltajilta. Kirjallista suostumusta ei pyydetä.

  Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Itsemääräämisoikeudelle ei ole mitään ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti. Jos nuori ei ole kykenevä itse päättämään rokotuksestaan tai hän ei halua itse päättää asiasta, tarvitaan silloin koronarokotteen antamiseen kaikkien huoltajien suostumus. Lomake on tulostettavissa alla olevan linkin kautta.

  Huoltajan suostumus lapsen koronarokotukseen

   

 • Kolmansia annoksia suositellaan myös alle 30-vuotiaille miehille, mutta heille annetaan varovaisuusperiaatteen vuoksi ainoastaan Comirnaty-rokotetta.
 • Suomeen on tulossa riittävästi rokotteita kolmansiin rokoteannoksiin, mutta tämä edellyttää sitä, että Modernan Spikevax-rokotteen käyttöä lisätään kolmansina annoksina. Comirnatyn ja Spikevaxin ristiinkäyttö on turvallista ja suoja muodostuu vähintään yhtä hyväksi kuin vain yhtä rokotevalmistetta saaneilla. Comirnatya ensimmäisellä ja toisella kerralla saaneet voivat siis varata ajan Modernan Spikevax-rokotteelle, jos Comirnaty-rokotteelle ei ole vapaita aikoja toivottuna ajankohtana.

 

WALK-IN -rokotuspäivät

 • Keskusterveysasema (Herttualantie 28)
  • su 23.1 klo 8.30-15 => käynti pääovesta
  • la 29.1 klo 8.30-15 => käynti pääovesta
 • Sahalahden terveysasema (Kurvishöllintie 8)
  • ti 8.2. klo 8.30-15 (vain yli 12-vuotiaille)

 

Walk in-rokotukselle voi tulla ilman ajanvarausta kaikki yli 5-vuotiaat kuntalaiset, jotka haluavat saada ensimmäisen tai toisen rokoteannoksen. Kolmannen tai neljännen rokotuksen voi yhtä lailla saada, jos on oikeutettu rokotukseen. Tarkastathan ”Tällä hetkellä rokotusvuorossa ovat”-listauksesta, oletko oikeutettu kolmanteen tai neljänteen rokotukseen. Ensimmäisen ja toisen rokotteen annosvälin tulee olla vähintään kuusi viikkoa. 60 vuotta täyttäneet ja riskiryhmiin kuuluvat voivat saada jatkossa 3. rokoteannoksen, kun toisesta rokotuksesta on kulunut 3-4 kuukautta. Alle 60-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, 3.  rokoteannosta voidaan tarjota aikaisintaan 4-6 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta. THL suosituksen mukaisesti 60 vuotta täyttäneiden ja muiden riskiryhmien kolmansien koronarokoteannosten antaminen on prioriteettina, joten heidän toivotaan ottavan 3. annos suosituksen mukaisesti.

 

 

 • Osa rokotustiedoista ei ole siirtynyt THL:n rokotusrekisteriin eikä Omakantaan. Tiedot tulevat siirtymään takautuvasti. Jos rokotustietosi ei näy Omakannassa viiden arkipäivän kuluessa rokotuksesta ja tarvitset rokotustodistuksen akuutisti esim. ulkomaan matkaa varten, niin laitathan viestiä osoitteseen: koronarokotukset@kangasala.fi. Sähköpostiin otsikoksi kannattaa laittaa ROKOTUSTODISTUS. Tämä nopeuttaa asian käsittelyä.

 

AJANVARAUS:

 

Uusia koronarokotusaikoja avataan verkkoon lähes päivittäin. Walk in -rokotusvastaanottoja kannattaa myös hyödyntää.

 

Suosittelemme tekemään ajanvarauksen sähköisen verkkoajanvarauksen kautta.

 

Huomaathan verkkoajanvarausta tehdessäsi valita oikean palvelumuodon:
 • Palvelumuoto koronarokotukset, 5-11-vuotiaat lapset (1. annokset sekä 2. annokset)
 • Palvelumuoto koronarokotukset, yli 12-vuotiaat (1. annokset sekä 2. annokset)
 • Palvelumuoto koronarokotukset, Koronarokotukset 3. tai 4. annos 

Jos verkkoajanvarauksen tekeminen ei ole mahdollista, varauksen voi tehdä puhelimitse koronarokotusten ajanvarauspuhelimesta, puh. 03 5655 4039 arkisin klo 10-14. Suosittelemme käyttämään sähköistä ajanvarausta, sillä puhelinlinjat ovat ruuhkautuneet.

AJANVARAUKSEN PERUMINEN

Rokotusajanvarauksen peruutuksen voi tehdä verkkoajanvarauksen yhteydessä saadun tekstiviestin linkin kautta. Mikäli linkkiä ei ole, peruutus tehdään tekstiviestillä numeroon 044 481 3100. Tekstiviestissä tulee kertoa nimi, henkilötunnus sekä peruttava aika: Esim. Maija Meikäläinen, 010101AXXXX, koronarokotusaika ke 17.3.21 klo 10. Tekstiviestiin ei vastata eikä numerosta voi hoitaa muita asioita.

 

LISÄTIEDOT:
koronarokotukset@kangasala.fi