Tunnetko nämä palvelut?

Liity lukemisesteisten Celia-äänikirjapalveluun

Celian äänikirjapalvelut on tarkoitettu henkilöille, joille tavallisen kirjan lukeminen on lukivaikeuden, sairauden, vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa. Celian asiakkaaksi voit liittyä kirjastossa. Tunnukset saat Kangasalan pääkirjastosta.
Varaa aika rekisteröintiin p. 050 407 3903.
Lue lisää osoitteesta celia.fi (linkki avautuu uuteen välilehteen)

Mittaa verenpaineesi ITE-pisteessä

ITE-pisteessä voit tehdä terveydentilan seurantaan liittyviä testejä, tutustua terveyttä ylläpitävään materiaaliin ja mitata verenpaineesi. ITE-piste on pääkirjaston 2. kerroksessa.

Käy kahvilla tai lounaalla

Pääkirjaston ensimmäisessä kerroksessa toimii Kirjastokahvila Novellia. Tiedustelut p. 044 2494 556.

Asioi Kelan palveluasiantuntijan kanssa etäpalvelussa

Kelan etäpalvelu on käytettävissä ma–pe 10–15 pääkirjaston työtila Lukossa (2. krs).
Etäpalvelussa voit keskustella Kelan palveluasiantuntijan kanssa tietokoneen kuva- ja ääniyhteydellä. Etäpalvelussa saat henkilökohtaista neuvontaa ja voit hoitaa samoja asioita kuin Kelan palvelupisteessä.
Kirjaston henkilökunta auttaa tarvittaessa etäyhteyden avaamisessa. Koska tila on myös muussa käytössä, tila on hyvä varata ennalta. Tiedustelut: kirjaston tietopalvelu, p. 050 407 3903,
kirjasto@kangasala.fi

Kierrätä vanhat kirjasi – Kirjan kiertorata

Pääkirjaston ala-aulassa on kierrätyslaatikoita, joihin voit toimittaa ylimääräisiä kirjojasi itsepalveluperiaatteella. Kirjan kiertorata -palvelu on kirjaston ja orimattilalaisen antikvariaatti Finlandia Kirjan yhteistyötä. Tietosanakirjoja, hajuhaittaisia tai ulkosäilytettyjä kirjoja kierrätyspisteeseen ei saa toimittaa. Jos täytät luovutuslomakkeen, saat sähköpostiisi arvoraportin antikvaariseen jälleenmyyntiin kelpaavista kirjoista ja lukusetelin, jonka arvo on 10 % kirjojen verkkokauppahinnasta.

Lue koiralle

Kangasalan kirjastoissa käy Kennelliiton lukukoiria. Ajan etukäteen varaamalla pääsee lukemaan koiralle. Erityisesti aloittelevat lukijat tai lukihäiriöistä kärsivät hyötyvät kuuntelijasta, joka ei korjaa ja kommentoi. Näin lapsi voi lukea vapautuneemmin. Lue lisää täältä.

Järjestä kokous tai tilaisuus

Tutustu kirjaston varattaviin tiloihin.

Kopioi, tulosta ja skannaa

Pääkirjastossa ja lähikirjastoissa on asiakastietokoneita, joissa on internet-yhteys ja toimisto-ohjelmia. Osaan kirjaudutaan kirjastokortilla, osa on tarkoitettu nopeaan asiointiin eikä niihin tarvitse kirjautua. Voit kopioida ja tulostaa kaikissa kirjastoissa ja skannata pääkirjastossa ja Vatialan lähikirjastossa. Lue lisää kopioinnista, tulostamisesta ja skannaamisesta.

Kysy kirjastonhoitajalta

Kysy kirjastonhoitajalta -palvelu etsii lempisatukirjaasi, tietoa aiheesta, lukusuosituksia, lapsuutesi lempilorua. Vastaamme kysymykseesi kolmessa työpäivässä. Kysy kirjastonhoitajalta on Suomen kirjastojen yhteinen tietopalvelu, mukana vastaamassa on yli 90 kirjastoa – Kangasala yhtenä niistä. Lähetä kysymyksesi lomakkeella, niin saat vastauksen sähköpostiosoitteeseesi.
https://www.kirjastot.fi/kysy (linkki avautuu uuteen välilehteen)

Lainaa frisbeegolf-setti, ompelukone tai lumikengät

Kangasalan pääkirjastoon on hankittu lainattavia liikuntavälineitä, soittimia, lautapelejä ja muita esineitä. Joitakin liikuntavälineitä on myös lähikirjastoissa. Lue lisää lainattavista esineistä.

Soita pianoa tai lainaa kitara

Pääkirjaston musiikkiosastolla on soittohuone, jossa voit soittaa pianoa tai omia soittimia. Varaa aika! Kirjastossa on myös lainattavia soittimia kuten ukuleleja ja kitaroita. Lue lisää lainattavista soittimista ja muista esineistä.

Tule katsomaan taidenäyttelyä tai järjestä sellainen itse

Pääkirjaston Taidetila Terra on harrastajataiteilijoille, taidekouluille, kansalaisopiston ryhmille ja yhdistyksille tarkoitettu kaupungin kulttuuripalvelujen ylläpitämä näyttelytila. Taidetila Terra sijaitsee pääkirjaston ensimmäisessä kerroksessa keskeisellä paikalla. Lue lisää näyttelyistä ja näyttelyn järjestämisestä osoitteesta kangasala.fi/taidetila-terra 

Pääkirjaston muissa tiloissa ja lähikirjastoissa voi järjestää myös pienimuotoisia näyttelyitä. Tiedustelut ja varaukset suoraan kirjastojen henkilökunnalta.

Osallistu tapahtumiin

Järjestämme kirjailijatapaamisia, luentoja, satutunteja, konsertteja, teemailtoja ja näyttelyitä sekä itse että yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Tiedotamme kaupungin tapahtumakalenterissa, kirjastojen ilmoitustauluilla ja kirjaston sosiaalisen median kanavilla.