Galleriat

Kaupungin hallinnoimien näyttelytilojen lisäksi Kangasalla on yksityisesti ylläpidettyjä gallerioita, joissa voit tutustua monipuolisesti kuvataiteeseen.

Galleria Art Villa Armas

Art Villa Armas on Tikkalan perheen kodin yhteydessä toimiva 160 m² galleria, jossa pidetään etenkin kesän aikana erilaisia taidealan kursseja sekä musiikkitapahtumia niin lapsille kuin aikuisillekin.

Armas Branderin katu 8, Pikonlinna

 

Haaviston parvigalleria

Haaviston parvigalleria sijaitsee luomuleivonnaisia valmistavan Heikin Leivän pihapiirissä entisen navetan ylisillä Kangasalla Saarikylissä. Parvigalleriassa järjestetään kesäisin erilaisia näyttelyitä ja tapahtumia.

Saarikylientie 888, Kaivanto

 

Kesäpäivän galleria

Suloisessa Kesäpäivän galleriassa nähdään kesäisin pieniä näyttelyitä, joissa on usein esillä muun muassa akvarelleja ja grafiikkaa.

Huhmarintie 36, Kangasala

 

Kuhmalahden Taidepappila

Kuhmalahden taidepappila on Suomen vanhimpia kesänäyttelypaikkoja. Taidepappila on veikeistä eläin- ja ihmishahmoistaan sekä naamioistaan tunnetun keramiikkataiteilija Teemu Luodon ateljeekoti, jossa hän työskentelee ympärivuotisesti. Kesänäyttelyitä on järjestetty jo yli 50 kertaa.

Taidetie 19, Kuhmalahti

 

Raktori-Talleria

Raktori-Talleria on entiseen traktoritalliin rakennettu 2022 kesänäyttelytila, jonka näyttelyt painottuvat paikallishistoriaan ja käyttötaiteeseen. Kesän 2024 Hevospitäjä Sahalahti -näyttely esittelee Sahalahden maineikasta hevoshistoriaa sekä maatalouden koneellistumista. Mukana on myös hevosiin liittyvää käyttötaidetta ja muuta esineistöä. Avajaisissa julkaistaan kirja Sahalahden hevoshistoriasta. Uutena näyttelytilana on Varsa-Talli, josta löytyy keinuhevosia, keppihevosia, heppakirjoja sekä muuta puuhailtavaa lapsille ja lapsenmielisille.

Näyttely on avoinna 30.6.–28.7.2024, to-su klo 12–18. Näyttelyyn on vapaa pääsy ja näyttelytila on esteetön. Avajaisissa sunnuntaina 30.6. klo 12 ovat mukana Hämeen Eskadroona ja ratsastajat luurankotakeissaan. Lasten mehuhetkessä sunnuntaina 14.7. klo 14 esiintyy Eetu-Pelle ainutlaatuisen kynäautonsa kanssa.

Lisätietoja Kari Elkelä, karielk@sci.fi, 0400 406 822 sekä Facebook-sivut Sahalahden vanhat kuvat ja suvut.

Moltsiantie 104 B, 36430 Kangasala, Sahalahti, Pakkala

 

TaideTalli

TaideTalli tarjoaa näyttelytilaa kangasalalaisille ja naapurikuntien taiteilijoille kauniilla paikalla Längelmäveden rannalla. Vanhassa navettarakennuksessa ja pihapiirissä olevassa vanhassa, sisältä valkoiseksi paneloidussa aitassa on yhteensä yli 200 neliötä tilaa taiteelle.

Majaalahdentie 204, Kangasala