Galleriat

Kaupungin hallinnoimien näyttelytilojen lisäksi Kangasalla on yksityisesti ylläpidettyjä gallerioita, joissa voit tutustua monipuolisesti kuvataiteeseen.

Galleria Art Villa Armas

Art Villa Armas on Tikkalan perheen kodin yhteydessä toimiva 160 m² galleria, jossa pidetään etenkin kesän aikana erilaisia taidealan kursseja sekä musiikitapahtumia niin lapsille kuin aikuisillekin.

Armas Branderin katu 8, Pikonlinna

 

Haaviston parvigalleria

Haaviston parvigalleria sijaitsee luomuleivonnaisia valmistavan Heikin Leivän pihapiirissä entisen navetan ylisillä Kangasalla Saarikylissä. Parvigalleriassa järjestetään kesäisin erilaisia näyttelyitä ja tapahtumia.

Saarikylientie 888, Kaivanto

 

Kesäpäivän galleria

Suloisessa Kesäpäivän galleriassa nähdään kesäisin pieniä näyttelyitä, joissa on usein esillä muun muassa akvarelleja ja grafiikkaa.

Huhmarintie 36, Kangasala

 

Kuhmalahden Taidepappila

Kuhmalahden taidepappila on Suomen vanhimpia kesänäyttelypaikkoja. Taidepappila on veikeistä eläin- ja ihmishahmoistaan sekä naamioistaan tunnetun keramiikkataiteilija Teemu Luodon ateljeekoti, jossa hän työskentelee ympärivuotisesti. Kesänäyttelyitä on järjestetty jo yli 50 kertaa.

Taidetie 19, Kuhmalahti

 

Raktori-Talleria

Raktori-Talleria on entiseen traktoritalliin rakennettu 2022 kesänäyttelytila, jonka näyttelyt painottuvat paikallishistoriaan ja käyttötaiteeseen. Ensimmäisten näyttelyjen aiheena ovat olleet Neuvostoliitto 100 vuotta ja Maalatut naiset. Kesän 2024 näyttely on Hevospitäjä Sahalahti, josta tiedotetaan Facebook-sivulla Sahalahden vanhat kuvat ja suvut. Näyttelyihin on vapaa pääsy ja näyttelytila on esteetön. Lisätietoja Kari Elkelä, karielk@sci.fi, 0400 406 822.

Moltsiantie 104 B, 36430 Kangasala, Sahalahti, Pakkala

 

TaideTalli

TaideTalli tarjoaa näyttelytilaa kangasalalaisille ja naapurikuntien taiteilijoille kauniilla paikalla Längelmäveden rannalla. Vanhassa navettarakennuksessa ja pihapiirissä olevassa vanhassa, sisältä valkoiseksi paneloidussa aitassa on yhteensä yli 200 neliötä tilaa taiteelle.

Majaalahdentie 204, Kangasala