Sahalahden museomakasiinin näyttelyohjelmisto 2024

Sahalahden museomakasiinin vuoden 2024 näyttelykesässä nähdään Valkeakoski-opiston Sahalahden maalausryhmän teoksia, Tintti Mikkosen eli Fire Lady'n 25-vuotisjuhlanäyttely sekä Taideyhdistys Elon henkilökuva-aiheinen näyttely. Tarkat näyttelypäivämäärät tarkentuvat myöhemmin.

Kesäkuu 2024

Yhteyksiä – Valkeakoski-opiston Sahalahden maalauskurssin näyttely

Yhteys – merkitys: 1) erilliset tahot tai asiat liittyvät toisiinsa 2) tilanne, hetki, konteksti 3) osapuolten mahdollisuus viestiä keskenään 4) kulkuyhteys, käytössä oleva reitti tai linja 

Valkeakoski-opiston Sahalahden maalauskurssin tämän kesän teema on yhteys, jota kukin osallistuja on tulkinnut teoksissa omalla tavallaan. Näyttelyn töissä kuvataan muun muassa sukupolvien välistä yhteyttä sekä luonnon ja ihmisen yhteyttä. Näyttelyssä nähdään myös muita vuoden aikana valmistuneita öljyväri-, akryyli- ja akvarellimaalauksia. 

Sahalahden maalauskurssilla maalataan pääosin omia, itseä kiinnostavia, aiheita vapaavalintaisella tekniikalla. Kurssilla on mukavan rento ja keskusteleva ilmapiiri – tervetuloa mukaan kaikki vasta-alkajista jo maalausta harrastaviin! Kurssi kokoontuu keskiviikkoiltaisin Sariolan koululla. 

 

Heinäkuu 2024

Fire Lady: 25 vuotta liekeissä – 25-vuotisen taiteilijauran juhlanäyttely

Vuonna 2024 juhlistetaan kangasalalaisen tuli- ja valotaiteilija Tintti Mikkosen eli Fire Lady’n 25-vuotista taivalta tuli- ja valotaiteen parissa. Näyttely esittelee valokuvien ja näyttävien esiintymisasujen kautta hänen pitkää uraansa. Lisäksi näyttelyohjelmaan kuuluu tuliesityksiä ja sirkustyöpajoja makasiinin pihapiirissä. 

Tintti Mikkonen on vahva ja kokenut esiintyjä, joka on viihdyttänyt ja lumonnut yleisöään jo yli kahden vuosikymmenen ajan. Tuli- ja valoesitysten lisäksi hän on toiminut mm. puvustajana ja koreografina. Mikkonen on esiintynyt eri puolella Suomea ja ulkomailla, ja hänen yhteistyökumppaneinaan on ollut muun muassa Särkänniemi ja Operaatio Pirkanmaa. 

 

Elokuu 2024

Taideyhdistys Elo – Henkilökuvia

Näyttely esittelee Taideyhdistys Elon maalaustaidetta teemalla henkilökuva. Henkilökuva on käsitteenä vapaampi ja laajempi kuin muotokuva – teoksissa lähestytään aihetta ennakkoluulottomasti ja tuoreesti pohtien tämän hetken ajan henkeä ja ilmiöitä henkilöiden kuvaamisen kautta. Henkilöt voivat olla taiteilijalle itselleen tai yhteisölle kiinnostavia. 

Taideyhdistys Elo on toiminut aktiivisesti Tampereella ja lähialueilla yli 30 vuotta. Jäsenmäärä on nyt noin 120. Elolaisilla on taiteen tekemiseen luontaista lahjakkuutta, taitoa, rohkeutta, kokeilunhalua, tekemisen paloa ja lukuisia harrastusvuosia takana. Harrastuspaikka on monelle löytynyt Sampolan tai Ahjolan kursseilta, ja hyvänä lisänä ovat olleet yhdistyksen omat monipuoliset ja inspiroivat kurssit.