Taidetila Terran usein kysytyt kysymykset

Tutustu Taidetila Terraa koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin. Mikäli et löydä vastaustasi, olethan yhteydessä taidekoordinaattoriin.

Täytyykö olla kangasalalainen voidakseen järjestää näyttelyn Terrassa?

Ei tarvitse.

Miten näyttelyt valitaan? Annetaanko näyttelyajat hakemusten saapumisjärjestyksessä?

Hakemusten saapumisjärjestys ei vaikuta näyttelyajan saamiseen, vaan kaikki ajoissa saapuneet hakemukset ovat samalla viivalla. Tavoitteena on koota monipuolinen ohjelma, jossa on mukana eri taidemuotoja ja tekniikoita. Mukana on ryhmänäyttelyitä ja yksityisnäyttelyitä.

Näyttelyohjelman valmistelee työryhmä ja päätös tehdään yleensä marraskuun aikana.

Kuinka todennäköistä on, että saan näyttelyajan?

Näyttelyajan saamiseen vaikuttavat hakemusten määrä, aikatoivomukset ja näyttelyn tyyppi.

Kuinka pitkä näyttelyaika on?

Yleensä kolme viikkoa, kysytyimpinä aikoina kaksi viikkoa.

Voiko näyttelyaikaa hakea milloin vain?

Näyttelyaikaa haetaan sähköisellä lomakkeella, joka on näkyvissä Terran verkkosivuilla vain hakuaikana. Hakuajan alkamisesta tiedotetaan Kangasalan kaupungin verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavilla sekä paikallislehdissä. Hakuaika on yleensä elo- ja syyskuussa.

Hakemukseni myöhästyy vähän, haittaako se?

Hakuajan päättymisen jälkeen saapuneita hakemuksia ei oteta huomioon. Hakemusta voi täydentää myös hakuajan jälkeen, mutta lomakkeen on saavuttava hakuaikana. Kaikkien hakijoiden on täytettävä lomake.

Miten näyttelyistä tiedotetaan?

Näyttelykalenteri julkaistaan kaupungin verkkosivuilla ja Menokone.fi:ssä. Näyttelykalenterin tiedote toimitetaan Kangasalan Sanomille ja Sydän-Hämeen Lehdelle.

Näyttelyn juliste tulee pääkirjaston ilmoitustauluille ja Terran oveen, lisäksi infonäytöllä voidaan julkaista julisteen sähköinen versio.

Jaamme mielellämme tietoa näyttelyistä myös sosiaalisessa mediassa.

Voinko laittaa teosten hinnat esille?

Näyttelyä ei saa mainostaa myyntinäyttelynä eikä teosten hintoja saa olla esillä. Sen sijaan kannattaa laittaa näkyville tekijän yhteystiedot, niin ostamisesta kiinnostuneet voivat olla suoraan yhteydessä.

Saanko hakemuksen mukana lähettämäni liitteet takaisin?

Liitteet palautetaan vain, jos asiasta on sovittu erikseen.