Ohjeita näyttelynjärjestäjälle

Oletko järjestämässä tai suunnittelemassa näyttelyä Taidetila Terraan? Tutustuhan näyttelynjärjestäjän ohjeisiin huolellisesti.

Näyttelytilan yhteenveto
 • sijaitsee Kangasalan pääkirjaston 1. kerroksessa
 • lattiapinta-ala 62,5 m²
 • seinäpintaa noin 23 juoksumetriä ja seinäpinta-ala noin 75 m²
 • huonekorkeus 3,25 metriä
 • kolme ovea ja ikkunoita, seinämateriaali on maalattu valkoiseksi (F503)
 • lattia harmaata linoleumia
 • valaistuksena himmennettävä yleiskattovalo ja kiskoihin kiinnitetyt kohdevalaisimet
 • verkkoyhteys ja äänentoisto (kaiutinliitännät) sekä mahdollisuus yleiskuulutuksiin
 • tallentava kameravalvonta

Näyttelytilaan on hyvä tutustua etukäteen. Esittelykäynnin voi sopia taidekoordinaattorin kanssa.

Näyttelyn ripustus ja purku

Taidenäyttelyn kesto on yleensä kaksi tai kolme viikkoa. Näyttelyt ripustetaan maanantaisin ja puretaan perjantaisin yhdellä kertaa. Tarkat ajankohdat sovitaan taidekoordinaattorin kanssa. Huomioithan, että teosten varastointi ei ole mahdollista näyttelyn purkamisen jälkeen.

Näyttelyn purkamiseen voidaan käyttää kirjaston kirkonpuoleisella seinustalla olevaa huolto-ovea. Huolto-oven eteen ei saa pysäköidä autoa, mutta lyhytaikainen purkaminen ja lastaaminen on mahdollista. Kirjastolla on erillinen pysäköintiruutu huoltoajoa varten, johon henkilökunnalta voi hakea pysäköintiluvan. Torialueella on myös aikarajoitettuja pysäköintipaikkoja.

Näyttelyvarusteet

Taidetila Terran vakiovarusteisiin kuuluvat ripustuskiskojärjestelmä, vaijerit, teräslangat, siimat ja koukut. Myös erilaisia veistosjalustoja ja vitriineitä on mahdollista käyttää.

Huomioithan, että teoksia ei saa kiinnittää suoraan seiniin, eikä niitä saa kiinnittää myöskään kattoon tai pilareihin. Ripustettavissa teoksissa tulee olla silmukkaruuvit.

Seiniä ei voi maalata, eikä niihin voi naulata, liimata tai kiinnittää tarroja (mukaan lukien sinitarra). Sähkökynttilöitä voi käyttää, elävää ei.

Poistumistiemerkkien tulee olla näkyvissä ja poistumisteiden tulee olla vapaana.

Omien näyttelyvarusteiden käyttö on sallittua, mutta näyttelyn järjestäjän tulee palauttaa tila samassa kunnossa kuin se oli näyttelyä ripustettaessa. Järjestäjä on vastuussa siitä, ettei huoneistolle ja kalustolle aiheuteta vahinkoa.

Näyttelynjärjestäjän vastuulla on
 • näyttelyn ripustaminen ja purkaminen
 • kaikki näyttelyyn liittyvät kulut, kuten näyttelyluettelot, avajaiset, mainostus, vakuutukset ja muut kustannukset
 • näyttelyteosten turvallisuus, mahdolliset vakuutukset sekä näyttelyn että kuljetusten aikana
 • mahdolliset vahingot näyttelyrakenteille tai näytteillä oleville teoksille
 • näyttelyyn liittyvät tekijänoikeudet
Näyttelytila on maksuton

Näyttelytilan käyttöön ei liity vuokramaksuja. Näyttelyn on oltava yleisölle ilmainen eikä sitä saa mainostaa myyntinäyttelynä. Teosten hintoja ei myöskään saa olla esillä.

Markkinointiviestintä

Taidetila Terralla on valmis graafinen pohja julistetta (pysty A3) ja info-näyttöä varten. Näyttelynjärjestäjä toimittaa korkealaatuisen markkinointikuvan kuukautta ennen näyttelyn alkamista. Kangasalan kulttuuripalvelut huolehtii julisteen esillepanosta pääkirjaston ilmoitustaululla, mutta muun julisteen käyttö on näyttelynjärjestäjän vastuulla. Näyttelynjärjestäjä saa julisteesta pdf-version.

Avajaisjärjestelyt

Näyttelyn yhteydessä voi järjestää avajaiset kirjaston aukioloaikoina omakustanteisesti. Avajaisissa voi olla kevyttä tarjoilua, mutta alkoholia ei saa tarjota. Tarjoilun voi halutessaan tilata kirjastossa toimivasta kahvila-ravintolasta. Näyttelynjärjestäjän vastuulla on varmistaa, että viranomaisten ohjeita, kuten käsihygienia- ja turvavälisuosituksia, noudatetaan.

Avajaisista tulee tiedottaa taidekoordinaattoria hyvissä ajoin.

Taidetila Terran pohjakartta.