Avoin varhaiskasvatus­toiminta

 

Avoimeen varhaiskasvatustoimintaan hakeminen kaudelle 2021-2022 

Haku lasten virikekerhoihin on alkanut, pyydämme täyttämään sähköisen hakemuksen 13.6. mennessä. Tämän jälkeen vapaita paikkoja voi tiedustella myös kesken kauden. Sähköisen virikekerhohakemuksen voit täyttää täällä.

Lasten virikekerhojen toiminta alkaa viikolla 35, 30.8.2021 ja päättyy 31.5.2022.

Virikekerhoihin voivat hakea 2-5 -vuotiaat lapset, jotka eivät ole kunnallisessa tai yksityisessä varhaiskasvatuksessa. Kerhojen ryhmät muodostetaan hakijoiden mukaan. Ensisijaisesti lapsen on mahdollista osallistua kerran viikossa virikekerhoon.

Virikekerhotoimintaa tarjotaan 3-5 -vuotiaille lapsille, 3 h/krt/vko
–  Ruutanassa, Ruutanan seurakuntakoti
–  Tursolan päiväkodissa
– Vatialan päiväkodissa
– Vesaniemen päiväkodissa, toiminta pääasiallisesti ulkona.

Lisäksi Tursolan päiväkodissa tarjotaan 2-vuotiaille lapsille kerhotoimintaa,
2 h/krt/vko.

Virikekerhotoiminta on maksutonta.

Perhekerhotoiminta on kaikille avointa toimintaa.

Perhekerhojen ja virikekerhojen tarkemmat  kokoontumisajat, viikonpäivät ja kellonajat, eri kunta-alueilla vahvistetaan, kun virikekerhoryhmät ja perhekerhojen aikatalut on saatu muodostettua.

 

 

Pirkanmaan koronanyrkin päivittyneiden linjausten  mukaisesti  avaamme perhekerhojen toiminnan 3.5. alkaen. Perhekerhoihin voi osallistua korkeintaan 10 henkilöä, toiminta toteututetaan ulkona. Tarkemmat ilmoittautumistiedot löytyvät varhaiskasvatusalueiden omilta sivuilta.

 

 

Avoimeen varhaiskasvatustoimintaa hakeminen 2020-2021

Avoimen varhaiskasvatuksen toiminta on vaihtoehto perheille, joilla ei ole tarvetta koko- tai osapäiväiseen varhaiskasvatukseen. Avoimessa varhaiskasvatuksessa toimintamuotoina ovat lasten virikekerhot ja avoimet perhekerhot. Perheet, jotka saavat kotihoidontukea tai yksityisen hoidontukea voivat käyttää avoimen varhaiskasvatuksen palveluja. Avoimen varhaiskasvatuksen perhekerhot tarjoavat perheille sosiaalisia suhteita, vertaistukea muilta perheiltä sekä mahdollisuutta monipuoliseen virikkeelliseen toimintaan. Se on samalla myös perheiden tukena kasvatustyössä. Virikekerhoissa lasten ja aikuisten suhdeluku on suurempi kuin päiväkotitoiminnassa.

 

Virikekerhot toimintakaudella 2020-2021

3-5-vuotiaille, lähinnä kotihoidossa oleville lapsille tarkoitetut virikekerhot toimivat seuraavien päiväkotien yhteydessä:

Omppulassa, Vatialassa ja Tursolassa on kerhoryhmiä myös 2-vuotiaille lapsille.

Virikerhoon lapset tuovat välipalaksi omat eväät. Välipalana voi olla esim. leipä, juoma, hedelmä/vihannes.

Toiminnan suunnittelusta, toteutuksesta ja ohjaamisesta vastaa varhaiskasvatuksen opettaja tai lastenhoitaja. Virikekerhon yhtenä tehtävänä on tukea perheiden kasvatustyötä siten, että se palvelee sekä lapsen että perheen etua. Lisäksi toiminta-ajatuksena on tarjota lapsen kokonaisvaltaista ja turvallista kehitystä tukeva kasvuympäristö. Toiminnan sisältöä ja muotoja kehitetään yhteistyössä perheiden kanssa.

 

Avoin perhekerho toimintakaudella 2020-2021

Toiminta perustuu aktiiviseen yhdessäoloon, jossa vanhemmat huolehtivat lapsistaan. Toiminnan sisältö muotoutuu vanhempien ja lasten esittämien toiveiden pohjalta yhdessä toteuttaen. Vapaan yhdessäolon ja leikin lisäksi toiminta sisältää esim. askartelua, musiikkia, liikuntaa ja retkiä lähiympäristöön. Erikseen sopien voidaan toteuttaa vierailuja eri kohteisiin lasten tai yhdessä huoltajien kanssa. MLL:n vapaaehtoistyöntekijä on mukana Tursolan ja Omppulan perhekerhojen kahvilatoiminnan ylläpitäjänä.

Avoin perhekerho tarjoaa vanhemmille myös varhaiskasvatuksen ammattilaisen tukea, keskustelua kasvatuksesta, lapsen kehityksestä ja lapsiperheen arjesta. Avoimen perhekerhon toimintaan osallistuminen ei edellytä ennakkoilmoittautumista ja se on maksutonta.

Avoimen perhekerhon toiminta-ajat

Tursola
Maanantai klo 9.00 – 12.00

Pikkola Omppula
Tiistaina klo 9.00 – 12.00

Vatiala
Keskiviikko ja perjantai klo 9.00 -12.00

Ruutana
Perjantai klo 9-11.30

Lisätietoja MLL:n toiminnasta ja ylläpitämistä perheille suunnatuista erilaisista kerhoista http://kangasala.mll.fi/toiminta/perhekerhot-ja-perhekahvilat/. Myös Sahalahdella on perheille suunnattua toimintaa, lue lisää https://sahalahti.mll.fi/