Kulttuurikierros kolmen suuren kangasalalaisen johdattamana

Kangasalan kaupungin kulttuuripalvelut tarjoaa kaupunkilaisille mahdollisuuden osallistua Euroopan liikkujan viikkoon itsenäisesti kierrettävällä kulttuurikierroksella. Lähde matkaan suurten kangasalalaisten taiteilijoiden Jalmari Finnen, Emil Kaupin ja Einar Ilmonin johdattamana!

Kierrokselle pääset kätevästi kävellen tai pyöräillen, ja sen voi kiertää omavalintaisessa järjestyksessä. Koko kierroksen pituus on noin 1,5 km. Taiteilijoiden muistomerkit sijaitsevat kävelytien vieressä, ja niiden luo pääseminen on esteetöntä. 

Tutustu taiteilijoihin vasemmanpuoleisesta valikosta.

Kohteita ovat Jalmari Finnen muistomerkki (Tapulintie 4), Emil Kaupin muistomerkki (Ruutanantie 3) sekä Einar Ilmonin muistomerkki (Einar Ilmonin tien ja Koulutien risteyksessä).

Euroopan liikkujan viikko kannustaa ihmisiä pohtimaan omien liikkumisvalintojen vaikutuksia ympäristöön, yhteiskuntaan ja terveyteen. Tänä vuonna Euroopan liikkujan viikon teemana on energiansäästö. Energiaa voi säästää hidastamalla tahtia ja valitsemalla kulkupeliksi auton sijaan polkupyörän tai jalat. Tämä mahdollistaa myös lähiympäristön huomioimisen uudella tavalla. 

www.liikkujanviikko.fi
#Liikkujanviikko
#MobilityWeek