Ohjeita näyttelyn järjestäjälle

Näyttelyn järjestäminen Sahalahden museomakasiinilla 

Näyttelyaika, näyttelyn pystyttäminen ja purkaminen 

Näyttelyaika on pääsääntöisesti 3 viikkoa, 1.6.–30.8. välisenä kesäkautena. Pystytys ja purkaminen sovitaan näyttelykohtaisesti. Avaimen museomakasiinille saa vapaa-aikapalveluiden toimistolta. 5

Museomakasiinilla on kesäkauden ajan kulttuuripalveluiden työntekijä, jonka kanssa sovitaan näyttelyn aukioloajat. Näyttelyn aukioloaikoja voi pidentää myös, jos järjestää itse oppaan/valvojan paikalle näyttelyyn. 

 

Näyttelyn järjestäjän vastuut 

 • näyttelyn pystytys ja purkaminen 
 • näyttelyyn liittyvät kustannukset (näyttelyluettelot, avajaiset, mainostus, vakuutukset jne.) 
 • näyttelyteosten turvallisuus kuljetusten aikana 
 • näyttelyrakenteille tapahtuvat vahingot 
 • näyttelyyn liittyvät tekijänoikeudet 

 

Näyttelytila 

Näyttelytila sijaitsee Sahalahdella, osoitteessa Vanha Pakkalantie 35, 36420 Kangasala 

 • seinäpintaa n. 45 juoksumetriä 
 • seinät ovat tummaa hirttä 
 • valaistuksena on spottivalot 
 • varastotilaa pakkausmateriaalin säilyttämiseen ei ole 

 

Näyttelyvarusteet 

 • Ripustuskiskojärjestelmä 6 x 5 m alakerrassa ja n. 15 m yläkerrassa. 
 • Siimat ja koukut kestävät 4 kg kuorman per koukku ja kisko kestää 20 kg per metri 

 

Näyttelytilaan on syytä käydä tutustumassa etukäteen. Asiasta voi sopia kulttuurikoordinaattorin kanssa, joka esittelee ripustustarvikkeita ja kalusteita.  

Omien näyttelyvarusteiden käyttö on sovittaessa mahdollista. Näyttelyn järjestäjä sitoutuu palauttamaan tilan samassa kunnossa kuin se oli näyttelyä ripustettaessa. Näyttelyn järjestäjä on vastuussa siitä, ettei rakennukselle ja kalustolle aiheuteta vahinkoa. 

Töitä ei saa kiinnittää seinään, vaan tarvittaessa on käytettävä irtoseinäkkeitä. Seinäpintoihin ei saa maalata, naulata, liimata eikä kiinnittää tarroja tai teippejä. Töitä ei voi kiinnittää myöskään kattoon. Ripustettavissa töissä tulee olla silmukkaruuvit. Sähkökynttilöitä voi käyttää, elävää tulta ei. 

Poistumistiemerkkien tulee olla näkyvissä ja poistumisteiden vapaana. 

 

Näyttelytila on maksuton 

Näyttelytilasta ei peritä vuokraa yleishyödyllisten tahojen järjestämiltä näyttelyiltä. Näyttelyn on oltava yleisölle ilmainen eikä sitä saa mainostaa myyntinäyttelynä. Järjestäjän nimen tulee olla esillä.  

 

Markkinointi ja viestintä 

Kaupungin ilmoitustauluja varten on hyvä tehdä juliste. (pysty, A4 ja/tai A3). Julisteen sähköinen versio voidaan julkaista tapahtumakalentereissa ja infonäytöillä (vaaka, 1920 x 1080 pikseliä).  

Näyttelytöistä voi toteuttaa myös videon julkaistavaksi virtuaaligalleriassa. 

Näyttelyn järjestäjää pyydetään toimittamaan näyttelystä tiedoteteksti, kuva ja yhteyshenkilön yhteystiedot yhteismarkkinointia varten.  

 

Avajaisjärjestelyt 

Näyttelyn yhteydessä voi järjestää avajaiset. Näyttelyn järjestäjä vastaa avajaisten kustannuksista, sekä siitä, että viranomaisten ohjeita kuten käsihygienia- ja turvavälisuosituksia noudatetaan.