Lasten löytöretkiviikolla tarjolla monenlaista ohjelmaa lapsiperheille


Vuodesta 2000 järjestettyä Lasten löytöretkiviikkoa vietetään jälleen eri puolilla Kangasalaa kesäkuun viimeisellä viikolla 24. –30.6. Tarjolla on mm. teatteria, seikkailuja sekä aarrejahti.

Viikon aloittaa maanantaina 24.6. Lepokodissa järjestettävä Kesäseikkailujen mahtava maanantai, jossa on tarjolla mm. säkkijuoksua, kuvasuunnistusta ja opastettuja kierroksia itsensä Jalmari Finnen johdolla. Kimmo Pyykkö -taidemuseossa on tarjolla tiistaista perjantaihin pikaopastuksia Pikkuteatterin pukuihin, torstaina Kaarina Maununtytär on tavattavissa ja museolla on kaikenlaista ohjelmaa perheen pienimmille. Auton ja tien museo Mobiliassa on viikon aikana valokuvasuunnistusta ja Reissun päällä -museokierros. Raudanmaan kylätalon Pikkupihalla eläinpiha palvelee löytöretkeilijöitä, ja lisäksi luonnon tutkimiseen on oma ratansa. Poledance Piagrina järjestää lentoretken ilma-akrobatian maailmaan tiistaina 25.6. Nukketeatteri Hupilaisen Timoteus-karhu ja pikkukoira sekä Timoteus-karhun keväinen seikkailu -nukketeatteriesitykset esitetään Lasten löytöretkiviikon aikana teatteritalo Parvulassa. Lastentalo Tähtirannan tapahtumassa pääsee mm. tutustumaan eläimiin, leikkimään pihaleikkejä, rakentamaan ja uittamaan puuveneitä sekä ajamaan pikkutraktoreilla. Kangasalan pääkirjastossa on Arppababan satuhetki torstaina 27.6. ja koko viikon ajan on mahdollista löytää satuhahmoja piileksimästä ympäri kirjaston lastenosastoa. Seurakunnalla taas on aarrejahti Kangasalan kirkon ympäristössä. Lisäksi Laaksolan Ratsutila järjestää ponipäivän, Taito Pirkanmaa käsityöpajan, Kangasalan Karjalaseura lasten piirakkapäivän ja Kangasalan Kotiseutumuseo Jalmari Finne-näyttelyn.

Lisätietoja: Kangasalan kaupunki, kulttuuripalvelut, kulttuurituottaja Leo Van Aerschot, p. 040 610 9492, leo.van.aerschot@kangasala.fi

Kuva: Matti Frick