Kaupunkipientalotontit

Rakennettaisiinko kaupunkipientalo?

Kaupunkipientalo on viereiseen asuntoon kytketty kaupunkimainen pientalo, joka sijaitsee omalla tontillaan.

Kaupunkipientalo on tavanomaisen omakotitalohankkeen tavoin useimmiten tulevien asukkaidensa rakennuttama, joten suunnittelussa on mahdollisuus toteuttaa omia ideoita. Joitakin reunaehtoja toteutukselle määrittelevät alueen asemakaava ja rakennustapaohjeet, joilla varmistetaan, että kokonaismiljööstä tulee viihtyisä ja harmooninen.

Kangasalan kaupunki luovuttaa lähivuosina kaupunkipientalotontteja erinomaisilta sijanneiltaan esimerkiksi Keskustasta, Lamminrahkasta, Pitkäjärveltä ja Vatialasta. Kaikki kohteet ovat bussiliikenteen varrella halutuilla sijainneilla.

Lamminrahka

Lamminrahkan uusi kaupunginosa on ulkoilijan unelma Kangasalan ja Tampereen rajalla, valtatien ja nopeiden bussilinjojen varrella. Lamminrahkan keskustaan rakennetaan uusi koulukeskus ja liikuntapuisto, jonne Lamminrahkan Haltijanmäen kaupunkipientaloilta on lyhyt kävelymatka. Lamminrahkan kaupunkipientalotonttien haku alkaa 1.2.2021.

Vatiala

Kangasalan ja Tampereen rajalla olevassa suositussa Vatialan kaupunginosassa pientalon voi halutessaan rakentaa kolmeenkin kerrokseen. Pihakatujen ympärille rakentuvalle alueelle on mahdollista toteuttaa persoonallisen näköisiä koteja. Tonttien hakuaika mahdollisesti 2020-2021.

Asemakaava 750

Keskusta

Keskustan kaupunkipientalot sijaitsevat monipuolisten liikunta- ja kulttuuripalveluiden läheisyydessä lähes Kangasalan keskustan ytimessä. Esimerkiksi Kangasala-talo ja Vesaniemen uimaranta ovat kävelyetäisyydellä. Rauhallisuutta alueeseen tuo metsäinen harju, jonka kupeessa kortteli sijaitsee. Keskustan kaupunkipientalojen väripalettiin kuuluvat valkoinen ja kevyesti sävytetyt vaaleat värit. Tonttien hakuaika mahdollisesti 2021-2022.

Asemakaava 792

Pitkäjärvi 

Kaukajärven jatkeena olevan Pitkäjärven luonnonkauniiden rantojen lähellä, Kangasalantien bussiliikenteen tuntumassa kaupunkipientalotontit ovat leveitä, mahdollistaen erilliset autotallit tai -katokset talojen väleissä. Rakennustavassa erityistä ovat selkeät, iloisen mutta arvokkaan väriset pinnat sekä puunväriset yksityiskohdat.

Asemakaava 618