Järjestökirje

Järjestökirjeen tehtävänä on edistää viestintää kaupungissa toimivien järjestöjen, yhdistysten ja seurojen kesken.

Järjestökirje, kesäkuu 2022

Tervehdys järjestöllesi!

Luet parhaillasi kesäkuun järjestökirjettä, joka sisältää jälleen paljon tietoa ajankohtaisista järjestöaiheista Kangasalla.

Tiesitkö, että kaikilla kirjeen lukijoilla ja vastaanottajilla on mahdollisuus saada myös omat viestinsä osaksi järjestökirjettä. Mikäli tarvitsette esimerkiksi talkoolaisia tapahtumaanne tai apua toimintaanne, voimme välittää viestinne laajalla jakelulla Kangasalla toimiville järjestöille.

Uudet kasvot järjestöyhteistyön tiimiin

Järjestöyhteistyön tiimin henkilöstössä tapahtui muutoksia, Maija Mäkisen jäätyä viettämään ansaittuja eläkepäiviä. Uutena hyvinvointikoordinaattorina jatkaa Marjut Markkinen. Hänen yhteystietonsa löydät kaupungin verkkosivuilta, kohdasta järjestöyhteistyö. Marjutin kanssa järjestöyhteistyön tiimissä jatkavat vanhat tutut Isabella, Stiina ja Miska. Maija kiittää kaikkia lämpimästi vuosia jatkuneesta yhteistyöstä ja toivottaa kaikille lämpimiä kesäpäiviä.

Hei, olen Marjut. Mukava päästä tekemään yhteistä työtä teidän järjestötoimijoiden kanssa. Tulkaahan juttusille, kun tavataan!

 

Järjestöltä järjestölle

Matalan kynnyksen ohjaus- ja neuvontapiste TeeMun NEUVO on Teemana muutos Teemu Ry:n uusi palvelu Kangasalla. Palvelu sijaitsee Suoraman Nesteen yläkerrassa, minkä lisäksi työntekijät jalkautuvat myös Sahalahdelle, Kuhmalahdelle ja Raudanmaalle kerran kuukaudessa.

NEUVO ssa tarjotaan apua ja tukea työikäisille arjen erilaisiin pulmatilanteisiin aina taloudenhallinnasta digiasiointiin ja
työnhakuun.

TeeMun NEUVO on voit tutustua osoitteessa
www.teemanamuutos.fi/neuvo/

 

Tulevia tapahtumia

Huomasithan että järjestöpiknik järjestetään elokuussa!

Vapaamuotoinen ja kaikille avoin järjestöpiknik järjestetään
tiistaina 16.8. klo 17.30 Vesaniemen uimarannalla. Tule kanssamme pelaamaan pihapelejä. Omat viltit ja eväskorit mukaan. Tämä on loistava mahdollisuus tutustua muihin kolmannen sektorin toimijoihin Kangasalla. Tervetuloa, vaikka isommallakin porukalla. Järjestöyhteistyön tiimi tarjoaa pientä syötävää ja juotavaa, sekä pelejä!

Lähtekää osaksi valtakunnallista Siivouspäivää 27.8.

Kangasalan kaupunki on tänä vuonna mukana valtakunnallisessa Siivouspäivässä, jota vietetään elokuun viimeisenä lauantaina 27.8.2022. Siivouspäivä on hyvä mahdollisuus kerätä varoja yhdistykselle tai myydä turhat tavarat pois nurkista! Lähtekää kaikki mukaan koko kaupungin yhteiseen kirppistapahtumaan.

Tapahtuman osallistujien ei tarvitse kirjoittaa myyntipaikasta erillistä lupahakemusta kaupungille, mutta heidän on otettava huomioon seuraavat säännöt:

 • myyjän tulee rekisteröityä ja ilmoittaa myyntipaikkansa
  Siivouspäivän nettisivuilla.
 • myyntipaikkojen tulee sijaita ”kovilla” pinnoilla eli kivetyksillä, asfaltilla tai hiekkakäytävillä. Nurmikoita ei saa vahingoittaa.
 • yleistä jalankulkua, liikennettä tai muuta alueen käyttöä ei saa haitata
 • myyjä on vastuussa kaupungille ja kolmannelle osapuolelle myyntipaikasta mahdollisesti aiheutuvasta vahingosta ja
  haitasta.
 • myymättä jääneet tavarat ja roskat ovat jokaisen myyjän omalla vastuulla ja ne tulee korjata pois omalla kustannuksella heti
  tapahtuman jälkeen.
 • julkisen liikenteen pysäkeille ja ajoteille ei saa laittaa
  myyntipistettä
 • jalkakäytäville pitää jättää puolitoistametriä tilaa jalankululle
 • myyjien toivotaan saapuvan paikalle julkisilla liikennevälineillä, ja autolla tulijoiden tulee noudattaa normaaleja pysäköimissääntöjä
 • viheralueille EI SAA TUODA MOOTTORIAJONEUVOJA

siivouspaiva.com/fi/cleaningday

 

Kangasalan kaupunki on jälleen mukana Euroopan liikkujan viikolla 16.-22.9.2022

Lähtekää mukaan koko kaupunkia liikuttavaan tapahtumaan! Tapahtumat voivat olla joko viikon teemapäiviin sidottuja tai muuten hyvinvoivaa liikkumista edistävää ohjelmaa. Kiinnostuitko? Ilmoittaudu mukaan marjut.markkinen@kangasala.fi

 

Ilmoita tapahtumasi Kangasalan kaupungin tapahtumakalenterissa!

Kangasalan kaupungin tapahtumakalenteri on kaikille maksuton ja avoin palvelu, jossa kaikki tapahtumajärjestäjät voivat ilmoittaa kaupungissa tapatuvista maksullisista ja maksuttomista kaikille avoimista tapahtumista. Ilmoita omasi ja katso mitä muuta kaupungissa tapahtuu. Tapahtumakalenterin löydät osoitteesta kangasala.fi/tapahtumat.

 

Vastaa järjestökyselyyn, vastausaikaa jatkettu kesäkuun loppuun!

Järjestöjen yhteinen vaikuttamistyö tarvitsee edelleen teidän apuanne ja verkostojanne. Vastauksia hyödynnetään osana uudella hyvinvointialueella järjestöille myönnettäviä rahoituksia ja avustuksia.

Pirkanmaan järjestökysely 2022 vastausaikaa on jatkettu 30.6. asti!

Järjestökysely-sivu: https://www.jarjestotpirkanmaa.fi/ajankohtaista/jarjestokysely/?fbclid=IwAR1rBherTprRMZ9oeh2OARoAdvIiyLXSzAITeGzl9X-AYmWXx4blj027Pq

#järjestötpirkanmaa #arttelivaikuttaa #ihmisensote

 

Etsitkö tilaa tapahtumaan, toimintaan tai kokouksiin?

Kangasalan kaupungilta löytyy useilta erilaisia tiloja ja tapahtuma-alueita. Kaupungin tiloista osa on hyvin edullisia ja osa jopa maksuttomia tietyille kohderyhmille. Katso kaupungin tilat https://www.kangasala.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/vuokrattavat-tilat-ja-paikat/

Löytyykö yhdistykseltänne tiloja, joita voisi vuokrata? Ilmoita niistä järjestökirjeessä laittamalla viestiä jarjestoyhteistyo@kangasala.fi

 

Meitä kiinnostaa kuulla mitä teidän kesäänne kuuluu!

Jakakaa toimintaanne somessa valokuvin. Kuva voi olla kokouksesta, toiminnasta, kilpailuista, kesätapahtumasta… jakakaa kuvat tunnisteella #jarjestotkangasalla. Elokuun järjestöpiknikillä arvomme palkinnon tällä tunnisteella jaettujen kuvien kesken.

 

Mitä parasta kesää toivottavat
Stiina, Marjut, Miska ja Isabella