Ravitsemus

Ravitsemusterapiapalvelut

Ravitsemusterapeutin antamalle ohjaukselle voi olla tarvetta monissa erilaisissa elämäntilanteissa. Esimerkiksi, jos tarvitset tukea painonhallintaan, syömisongelmiin, sairauden ravitsemushoitoon tai terveyttä edistävän monipuolisen ruokavalion toteuttamiseen.

Ravitsemussuunnittelijan vastaanotolla on mahdollista saada henkilökohtainen kokonaisarvio ruokailusta ja keskustella oman ruokailun toteuttamisesta.

Ravitsemussuunnittelijan vastaanotolle tullaan terveydenhuollon ammattilaisen lähetteellä. Lähetteen saanut kangasalalainen tai pälkäneläinen voi varata käyntiajan verkossa.

Lue lisää ravitsemusterapiapalveluiden sivuilta. Sivuilta löydät myös paljon hyödyllisiä ravitsemusaiheisia linkkejä, kuten ruokatietoa, järjestöjä, reseptejä ja testejä.

Ravitsemusterapia­palvelut

Elintaparyhmät aikuisille

Tulpparyhmä on sydän- ja verisuonisairauksia sairastaville tai sairastumisvaarassa oleville kohdennettu ryhmä. 12 kerran kurssimuotoinen Tulpparyhmä tähtää pysyviin elintapamuutoksiin yksilöllisten tavoitteiden avulla. Ryhmiin hakeutuminen tapahtuu sairaalan tai omalääkärin lähetteellä tai hoitajan välityksellä. Lisätietoja ja ilmoittautumiset terveydenhoitaja Hanna Pulkkiselle puh. 050 415 2243.

Diabeteksen ensitietoryhmä on moniammatillista ryhmäohjausta, joka on suunnattu tyypin 2 diabetekseen vastasairastuneille ja tyypin 2 diabeteksen riskissä oleville. Ryhmä tarjoaa tärkeää tietoa terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi ja ylläpitämiseksi. Ryhmän ohjaajina toimivat diabeteshoitaja, lääkäri, farmaseutti, jalkaterapeutti, suuhygienisti ja fysioterapeutti.

Elintaparemontti-ryhmä on kaikille avoin viikoittain kokoontuva ryhmä, jossa tarjolla on tietoa ja keinoja elämäntapamuutoksiin mm. painonhallintaan ja liikunnan lisäämiseen. Vertaistuki ja oma aktiivisuus ryhmässä antaa eväitä terveellisiin elämäntapoihin. Ryhmästä saat lisätietoa oman alueesi terveydenhoitajalta tai vastaanoton sairaanhoitajalta.

Verkkopuntari-ryhmä tähtää painonhallintaan ja elämäntapamuutoksiin. Ryhmä toimii muutamaa kokoontumiskertaa lukuun ottamatta netissä Verkkopuntari-koulutusympäristössä puolen vuoden ajan. Ryhmä edellyttää perustaitoja tietokoneen ja internetin käytöstä. Verkkopuntari sopii hyvin myös opiskelijoille, nuorille tai kiireisille aikuisille, koska osallistuminen verkkoryhmään ei ole sidottu aikaan. Kaikille avoin ryhmä, ei ikärajoja. Yli 18-vuotiailta verkkomateriaalimaksu 30 €. Voit ilmoittautua milloin vain, ja saat kutsun seuraavaan alkavaan ryhmään. Ryhmästä saat lisätietoa terveydenhoitajalta, fysioterapeutilta tai vastaanoton sairaanhoitajalta.

Lääkäri- ja hoitajavastaanotto

Terveysasemien yhteystiedot

Arkeen Voimaa -itsehoidon kurssi tarjoaa ryhmätoimintaa henkilöille, joilla on omasta tai omaisen pitkäaikaissairaudesta tai muusta syystä johtuvia hankaluuksia arjessa. Ryhmätoiminta auttaa osallistujia tekemään myönteisiä muutoksia elämässään ja pitämään niitä yllä. Arkeen Voimaa -ryhmä koostuu samankaltaisessa elämäntilanteessa olevista ihmisistä, jotka jakavat keskenään ideoita ja kannustavat toisiaan.

Ryhmä tarjoaa tukea, tietoa ja työkaluja erilaisista sairauksista aiheutuvien oireiden ja arjen haasteiden hallintaan. Toiminta auttaa sinua kohentamaan mielialaa ja lievittämään yksinäisyyttä. Ryhmässä keskustellaan itsehoidon työkaluista, kuten päätöksentekotaidoista, oman toiminnan suunnittelusta, itselle sopivan kuntoilun ottamisesta osaksi itsehoitoa, terveyttä edistävästä ruokailusta, vuorovaikutustaidoista sekä oman hyvinvoinnin havainnoinnista.

Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa viikoittain. Ryhmiä ohjaavat koulutetut vertaisohjaajat. Ryhmien toiminta perustuu luottamukselliseen vuorovaikutukseen osallistujien kesken. Ryhmät ovat maksuttomia.

Lue lisää ryhmien aikatauluista ja ota yhteyttä täältä:

Arkeen Voimaa -ryhmä

Kuntaliitto (arkeenvoimaa.fi)

Kangasalan Ravitsemussuunnitelma 2021-2024

Kangasalla toimii monialainen ravitsemustyöryhmä, joka suunnittelee ja koordinoi ravitsemusterveyden edistämistyötä.

Kangasalan Ravitsemussuunnitelma 2021-2024 kokoaa yhteen eri toimijatahojen tavoitteet, näkemykset ja toimenpiteet hyvän ravitsemuksen toteutumiseksi.