Kulttuuri- ja hyvinvointitori 2024, osallistujat

 

Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla 2024 tavataan yli 60 Kangasalla toimivaa yhdistystä, järjestöä sekä hyvinvointi- ja kulttuuripalveluiden tuottajaa.

Tällä sivulla pääset tarkemmin tutustumaan tapahtuman osallistujiin.

 

Dacrobatia Organization ry

Yhdistyksen tavoitteena on soveltavan liikunnan ja erityisryhmien esteettömän harrastustoiminnan kehittäminen sekä mielenterveyden edistäminen muiden asiakasryhmien lisäksi. Lisäksi Dacrobatia Organization ry järjestää vuosittain Chair Dance & Chair Acrobatics SM&Showcase tuolitanssi- ja akrobatiakilpailut, jotka ovat Suomen ainoat laatuaan.

Yhdistyksen tarjoamat tunnit ja toiminta ovat helposti lähestyttäviä ja sovellettavissa erilaisiin tarpeisiin, jotta kaikilla on mahdollisuus erilaisiin harrastuksiin sekä kehokokemuksiin. Lajeinamme ovat mm. tankotanssi, ilma-akrobatia, ilmajooga, sosiaalinen sirkus, flow arts sekä tuolitanssi ja -akrobatia. Näitä kaikkia lajeja sovelletaan osallistuvan asiakkaan mukaan moniammatillisen osaamisemme avulla.

Dacrobatian verkkosivut

Dacrobatian Instagram-sivu

Dacrobatian Facebook-sivu

Eläkeliiton Kangasalan yhdistys ry

Eläkeläisyhdistys. Kohderyhmänä nykyiset ja tulevat eläkeläiset. Ydintoimintana jäsentapaamiset, Boccia sekä erilaiset retket, muun muassa teatteri- ja konserttiretket sekä matkat.

Vuonna 2022 Eläkeliiton Kangasalan yhdistys esitteli toimintaansa videolla, jonka löydät täältä.

Katso kaikki Eläkeliiton videot täältä.

Eläkeliiton Kangasalan yhdistyksen verkkosivut

Eläkeliiton Kangasalan yhdistyksen Facebook-sivut

FC Kangasala

FC Kangasala on jo yli 850 kangasalalaista liikuttava jalkapallo- ja futsalseura. Pelaajien lisäksi toiminnassa ovat tiiviisti mukana pelaajien perheet, koska valtaosa pelaajista on lapsia ja nuoria. Näin ollen seura on keskeisesti mukana tuhansien kuntalaisten elämässä ja heidän liikuttamisessaan. Seura järjestää toimintaa jo 3-vuotiaista eteenpäin aikuisiin asti niin tyttöjen kuin poikienkin puolella. Seura on erityisesti profiloitunut liikuttamaan kaikkia kuntalaisia ja toimintaa pyritäänkin järjestämään monilla tasoilla aloittavien harrasteryhmistä SM-sarjatasolle asti, jossa seuran Pojat 19- ja Pojat 17-ikäluokat ovat kuluvanakin talvena pelanneet futsalia.

FC Kangasalan verkkosivut

FC Kangasalan Instagram-sivu

FC Kangasalan Facebook-sivut

Kangasala-Seura ry

Kangasala-Seura ry on kotiseututyötä laaja-alaisesti tekevä yhdistys, jonka tehtävänä on ensisijaisesti ”suojella ja vaalia” historiallisia muistoja ja luonnonkauneutta sekä elvyttää kotipitäjän kulttuuriperinteiden arvostamista.
Toiminnan kulmakiviä on Kangasalan Kotiseutumuseo ja vuosittain ilmestyvä vuosikirja, Kangasalan Joulu.

Kangasalan Kotiseutumuseo on avoinna 1.6. -31.8.2024 tiistai-sunnuntai klo 12-17.

Kesän 2024 näyttelyinä on perusnäyttelyn lisäksi Jalmari Finne 150-v näyttely, ”Kesäpäivä Kangasalla-laulun kotipesä” ja Gabriel Linsén -näyttely sekä Kangasalan keskustan kartat kautta aikojen- ja Kangasalan yhteisöjen ja yhdistysten pöytäviirit- näyttely.

Kangasala-Seura ry:n verkkosivut

Kangasalan kotiseutumuseon Facebook-sivut

Kangasalan kotiseutumuseon Instagram-sivu

Kangasala Classic, Kangasalan musiikin ystävät

Kangasalan Musiikinystävät ry on perustettu vuonna 1945. Yhdistys on historiansa järjestänyt konsertteja, edistänyt musiikin harrastamista paikkakunnalla, ylläpitänyt salonkiorkesteria ja antanut nuorille muusikoille tukea opintoihin. Tällä hetkellä yhdistys keskittyy konserttien ja muiden musiikkitapahtumien järjestämiseen Kangasalan aluella.
Yhdistyksen suurin ponnistus on vuosittain järjestettävä Kangasala Classic -festivaali, joka tuo klassisen musiikin huippuammattilaisia konsertoimaan Kangasalle tulevana kesänä 13.-16.6. jo neljännen kerran. Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla pääsee tutustumaan festivaaliin ja kuulemaan yhtä sen taiteilijoista, Radion sinfoniaorkesterin kosketinsoittajan, Jouko Laivuoren taiturillista soittoa.

Kangasalan musiikin ystävien verkkosivut

Musiikinystävien historiaa | Kangasala Classic

Kangasalan Gideonit

Kangasalan Gideonit kuuluvat Suomen Gideonit-järjestöön. Kansainvälisesti Gideon-toimintaa on noin 200 maassa ja hallintoalueella. Gideon-järjestön jäsenet ovat kristittyjä yrittäjiä ja toimihenkilöitä sekä heidän puolisoitaan. Jäsenemme haluavat tavoittaa ihmisiä evankeliumilla jakamalla Raamattuja ja todistamalla Jumalan hyvistä teoista.

Suomessa Gideon-järjestö on toiminut vuodesta 1946 ja vuosittain Suomessa jaetaan noin 100 000 Uutta testamenttia kouluissa, varuskunnissa, sairaaloissa, hotelleissa sekä erilaisissa tapahtumissa.

Kangasalan Gideonit jakavat vuosittain Uudet testamentit Kangasalan kouluissa kolmannen luokan oppilaille.

Kangasalan Invalidit ry

Edistää fyysisesti vammaisten ja toimintaesteisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan yhdenvertaisina ja täysivaltaisina jäseninä.

Kangasalan Invalidit ry:n verkkosivut

Kangasalan kameraseura ry

Kuva: Hannu Söderholm

Kangasalan Kameraseura ry on jäsenistön yhteistyöllä aktiivisesti toimiva yhdistys. Kokoonnumme säännöllisesti kerhoiltoihin opettelemaan valokuvaamista ja kuvaamiseen sekä kuvankäsittelyyn liittyviä asioita sekä kutsumme mielenkiintoisia vierailijoita luennoimaan. Järjestämme näyttelyitä jäsentemme kuvista sekä retkeilemme valokuvauksen merkeissä mm. kansallispuistoissa ja lähiseudun kiinnostavissa kohteissa sekä teemme tutustumiskäyntejä valokuva-alan yrityksiin.

Seuramme on Suomen Kameraseurojen Liiton jäsenseura.

Toiminta seurassa on vapaamuotoista keskittyen niihin asioihin joita jäsenet haluavat toisilleen esitellä ja järjestää. Tämä on toiminut hyvin, koska joukossamme on asiastaan innostuneita, kuvaajina kokeneita ja laajan paikallistuntemuksen omaavia ihmisiä.

Kangasalan kameraseuran verkkosivut

Kangasalan Kansalliset seniorit ry

Hyvässä seurassa on iloa ja voimaa! Lähde viihtymään ja mukaan!

Kangasalan kansalliset seniorit kokoontuvat kuukausitapaamisiin Säästökeskuksen nuoriso-tila Sentterissä. Ilmoitamme tapahtumista ja retkistä Kangasalan Sanomissa, Facebookissa ja nettisivuillamme. Erilaisia kerhoja on yhdeksän: kirjallisuuskerho, kuntokävely, kuntosali, käsityökerho, muistikerho, miesten keskustelukerho, naisten keskustelukerho, senioritanssi-ryhmä ja vesivoimistelu.

Jäsenmäärämme on noin 200. Kangasalan kansalliset seniorit ry on perustettu 13.3.1986.

Kangasalan Kansalliset seniorit ry:n verkkosivut

Kangasalan Kansalliset seniorit ry:n Facebook-sivut

Kangasalan kansantanssijat

SONY DSC

Kangasalan Kansantanssijoiden Viulat – ryhmässä tanssii kuusi paria nuoria, jotka ovat harrastaneet kansantanssia pienestä asti. Nyt ikä-jakauma on 11-17 vuotta.
Tanssimme perinteisiä kansantansseja. Eniten pidämme iloisista ja vauhdikkaista karjalaisista kansantansseista oman pitäjän kansanperinnettä unohtamatta. Reissaamme ja esiinnymme mielellämme erilaisissa tilaisuuksissa. Edelliskesänä olimme Färsaarilla Havlekissa ja tänä kesänä olemme menossa Norjaan Nordlekiin.
Alle kouluikäisten ryhmään erityisesti kaipaamme lisää pikkutanhuajia. Mukaan voi tulla mihin aikaan vuodesta tahansa!
Harjoittelemme Kangasalan keskustassa Säästökeskuksen liikuntasalissa maanantaisin klo 18- 18. 45 alle kouluikäiset Minihimpulat ja klo 19-20. Viulat.

Kangasalan kansantanssijoiden Facebook-sivut

Kangasalan Karjalaseura ry

Kangasalan Karjalaseura ry:n tavoitteena on karjalaisen kulttuuriperinnön säilyttäminen ja siirtäminen tuleville sukupolville.

Kangasalan Karjalaseura ry omistaa Kulttuuri- ja juhlatalo Äijälän ja järjestää siellä siirtokarjalaisuuteen ja karjalaisuuteen liittyvää museo- ja näyttelytoimintaa sekä vuokraa tiloja erilaisiin juhla- ym. tilaisuuksiin.

Äijälä-talon yläkerrassa on näyttely- ja arkistotilat sekä karjalaisuuteen liittyviä kirjoja noin 500 kpl. Alakerrassa on juhlatilat noin 80 osallistujalle ja yli 1000 kirjan kirjasto. Pihassa olevassa aitassa on entisajan kotien käyttöesineitä ja työkaluja sekä rakennuspiirustuksia ja pienoismalleja.

Lisäksi pihapiiristä löytyy mm. saunatilat, paviljonki ja kyykkäkenttä. Myös juhlateltta 60 hengelle on vuokrattavissa.

Parhaillaan Äijälän yläkerrassa on menossa suosittu näyttely Talvisodasta uuteen alkuun.

Kangasalan Karjalaseura ry:n verkkosivut ja juhlatalo Äijälän verkkosivut

Kangasalan kaupungin ateria- ja siivouspalvelut

Kangasalan kaupungin ateria- ja siivouspalvelut esittäytyvät Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla. Pääpaino on tuoda esille työllistymismahdollisuuksia, maistattaa kouluruokaa ja lisätä sen arvostusta, sekä esitellä siivouspalveluja.

Ateria- ja siivouspalvelujen verkkosivut

Kangasalan kaupungin hyvinvointi- ja vapaa-aika -palvelut


Kangasalan kaupungin liikuntapalvelut tarjoaa matalankynnyksen ja erityisliikunnanpalveluita sekä maksutonta liikuntaneuvontaa kaikenikäisille kaupunkilaisille. Liikuntapalvelut järjestää myös erilaisia hyvinvointiin ja liikuntaan keskittyviä tapahtumia ja tempauksia. Kesäisin liikuntapalveluiden liikunnanohjaajiin voi törmätä ulkoliikuntapaikoilla kesäjumppien ja uimarannoilla rantauimakoulujen merkeissä. Lisäksi liikuntapalvelut tekee yhteistyötä paikallisten seurojen ja muiden yhdistysten kanssa.

Kangasalan kaupungin Liikuntapalveluiden verkkosivut

Kangasalan kaupungin Liikuntapalveluiden Facebook-sivut

Kangasalan kaupungin Liikuntapalveluiden Instagram-sivut

Kangasalan kaupungin liikuntapalvelut

Kangasalan kaupungin liikuntapalvelut palvelee kaikkia kaupunkilaisia ja liikuntatyötä tekeviä urheiluseuroja sekä järjestöjä. Liikuntapalvelut edistää liikuntalain kunnille ja kaupungeille velvoittamaa liikuntaa, kilpa- ja huippu-urheilua sekä niihin liittyvää kansalaistoimintaa, edistää väestön hyvinvointia ja terveyttä sekä tukee lasten ja nuorten kasvua ja kehitystä liikunnan avulla.

Liikuntapalveluiden ydintoimintoihin kuuluu liikuntaneuvonta, liikunnanohjaus, kaupungin liikuntatilojen hallinta ja vuokraaminen sekä yhteistyön tekeminen urheiluseurojen, koulujen ja teknisen keskuksen kanssa.

Kangasalan kaupungin liikuntapalveluiden verkkosivut

Kangasalan kaupungin liikuntapalveluiden Facebook-sivut

Kangasalan kaupungin henkilöstö- ja rekrytointipalvelut

Liity hyvän piiriin! Kangasala haluaa olla edelläkävijä myös työnantajana. Henkilöstöä kannustetaan työn ja toimintatapojen aktiiviseen kehittämiseen. Meillä kuunnellaan, kokeillaan, mahdollistetaan ja välitetään. Kaupunki tarjoaa mielenkiintoisia ja haastavia työtehtäviä eri ammattialoilla. Jos elämäntilanteeseesi sopii parhaiten keikkatyön niin niitä meillä on mahdollista tehdä varhaiskasvatuksessa, opetuspalveluissa sekä ateria- ja siivouspalveluissa. Meillä on myös useita mahdollisuuksia opintoihin liittyviin harjoitteluihin sekä opinnäytetöihin.

Kangasalan kaupunki ja Kaupunki-info

Kangasala on kasvava ja kehittyvä, luonnonläheinen kulttuurikaupunki, joka tarjoaa laadukkaita palveluja niin asukkaille, yrittäjille kuin matkailijoille. Keskeinen sijainti ja hyvät kulkuyhteydet mahdollistavat asumisen ja yrittämisen monipuolisten palveluiden äärellä keskellä kaunista luontoa. Kangasala on aktiivinen osa kasvavaa Tampereen kaupunkiseudun kokonaisuutta.

Kangasala on kaupunkilaisia varten. Olemme kasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen edelläkävijä. Kaupunkina kuuntelemme, kokeilemme, mahdollistamme ja välitämme – tuemme hyvinvointia ja työllisyyttä.

Kangasalan Kaupunki-info on monipuolinen, matalan kynnyksen kohtaamis- ja vaikutuspaikka kaupungin asukkaille ja palveluille. Asiakkaat pääsevät kasvotusten kyselemään kaupungin asioista ja antamaan tarvittaessa palautetta.

Kaupunki-Info on nimensä mukaisesti kaikille kaupunkilaisille tarkoitettu kehittyvä infopiste. Kaupunki info sijaitsee Kangasalan Prisma –keskuksessa, jotta siellä käyminen olisi mahdollisimman helppoa ja yhdistettävissä myös muihin asioihin. Kaupunki-infon aukioloajat poikkeavat virastojen aukioloajoista ja on avoinna ti-pe klo 10-18 ja la klo 10-14.

Palvelupiste markkinoi kaupungin palveluita kaupunkilaisille ja kasvattaa heidän tietoisuuttaan oman kotikaupunkinsa asioista. Kaupunki-infossa pidetään säännöllisesti POPUP-tapahtumia, missä esitellään kaupungin ajankohtaisia aiheita ja esitellään kaupungin palveluita. Kangasalan kaupunki-info neuvoo tarvittaessa myös matkailijoita
Meille on helppo poiketa, tervetuloa!

Kangasalan kaupungin verkkosivut

Kangasalan kaupungin Facebook-sivut

Kangasalan kaupungin Instagram-sivut

Kangasalan Kaupunki-infon Facebook-sivut

Kangasalan Kaupunki-infon Instagram-sivut

Kangasalan keskusta

Keskustan toimintaa Kangasalla koordinoi Keskustan Kangasalan Kunnallisjärjestö ry. Sen tehtävänä on valita edustajat kunnallisiin luottamustehtäviin yhdessä valtuustoryhmän kanssa. Kunnallisjärjestön hallitus seuraa aktiivisesti kunnallispolitiikka ja kokoontuu yhdessä valtuustoryhmän kanssa linjaamaan keskustalaisia kannanottoja.

Kangasalan Keskustan verkkosivut

Kangasalan kirjasto

Kuva: Elina Rauhala-Kari

Kangasalan kirjastoon kuuluvat torin laidalla sijaitsevan pääkirjaston lisäksi Kuhmalahden, Sahalahden ja Vatialan lähikirjastot sekä kirjastoauto Kotikujan Konsta. Kirjojen, lehtien, musiikin, elokuvien ja pelien lisäksi tarjolla on verkkolehtiä ja e-kirjoja. Voit lainata meiltä myös soittimia ja liikuntavälineitä. Teemme myös mielellämme yhteistyötä koulujen, päiväkotien ja yhdistysten kanssa. Vaatimattomasti parasta kirjastopalvelua jo vuodesta 1862!  

Kangasalan kirjaston verkkosivut

PIKI-verkkokirjasto

Kangasalan kirjaston Facebook-sivut

Kangasalan kirjaston Instagram-sivu

Kangasalan kirjaston Twitter-sivu

Kangasalan kirjaston Youtube-sivu

Kangasalan Kisa ry

Kangasalan Kisa ry on vuonna 1930 perustettu yleisseura, joka toimii yleisurheilun, jääkiekon, hiihdon, pesäpallon, pyöräilyn, triathlonin, ampumahiihdon sekä suunnistuksen parissa.
Lisäksi Kisassa toimii oma Kuohenmaa-Haapaniemen alajaosto, joka järjestää toimintaa Kuohenmaan ja Haapaniemen alueella.

Yhdistyksen tavoitteena on kangasalalaisten lasten ja nuorten liikuttaminen kaiken ikää.

Lisätietoja jaostojen toiminnasta löydät: www.kangasalankisa.fi

Kangasalan Kisa liikuttaa liikunnan ilo edellä!

Kangasalan Kisa ry:n Facebook-sivut

Kangasalan Kisa ry:n Pesäpallojaoston Facebook-sivut

Kangasalan Kisa ry:n Hiihtojaoston Facebook-sivut

Kangasala Kisa ry:n Instagram-sivu

Kangasala Kisa ry:n Hiihtojaoston Instagram-sivu

Kangasala Kisa ry:n Kisa-Eagles jääkiekkojunioreiden Instagram-sivu

Kangasalan kulttuuripalvelut

 

Kangasalan kulttuuripalveluiden tehtävä on edistää ja tukea paikallista kulttuuritoimintaa yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Kaikenikäiset kangasalalaiset, kesäasukkaat ja matkailijat pääsevät nauttimaan monenlaisista tapahtumista ja toiminnasta ympäri vuoden eri puolilla kaupunkia. Kulttuuripalvelut hallinnoi myös Kangasalan kesäteatterialueen toimintaa.

Kangasalan kesäteatterin koko ohjelma, lipunmyynti sekä oheispalvelut löytyvät sivulta www.kangasalankesateatteri.fi

Kangasalan Kulttuuripalveluiden verkkosivut

Kangasalan Kulttuuripalveluiden Facebook-sivut

Kangasalan luonto ry

Kangasalan luonto ry on Suomen luonnonsuojeluliiton jäsenyhdistys toiminta-alueenaan Kangasala. Yhdistyksen jäsenmäärä on runsas 200. Paikallisyhdistyksen kautta jäsen kuuluu myös valtakunnalliseen liittoon.

Kotiseudun luonnon edunvalvonta on yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja sitä kautta vaikuttaa myös kuntalaisten fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin. Kannanotoillaan Kangasalan luonto pyrkii vaikuttamaan luontoarvoja koskevaan päätöksentekoon.

Yhdistys on rohkeasti kantaaottava, sisältä lämmin, ja ennakkoluulottomasti ulospäin suuntautuva sekä aloitteellinen, asiantunteva, sinnikäs ja yhteistyö-kykyinen.

Kotiseudun luonto ja perinteikäs ympäristö velvoittavat säilyttämään Kangasalan sellaisena myös tuleville sukupolville.

Kangasalan luonto ry:n verkkosivut

Kangasalan luonto ry:n Facebook-sivut

Kangasalan lähitori

Kangasalan lähitori, Pirkanmaan Hyvinvointialue. ”Arjen tukea ja kohtaamisia”.

Lähitorilta saat maksutonta ohjausta ja neuvontaa ikääntyneiden ja vammaisten palveluihin ja arkea askarruttaviin kysymyksiin liittyen. Voit tulla lähitorille itse tai yhdessä läheisen kanssa.

Lähitorilla voit tavata ammattilaista ja saada tietoa esimerkiksi Kelan etuuksista, hyvinvointialueen palveluista, asumisen vaihtoehdoista, harrastusmahdollisuuksista sekä järjestöjen ja yksityisten yritysten palveluista ja toiminnasta. Lähitoritoiminnan tavoitteena on edistää omatoimista elämää ja kotona asumista tarjoten tietoa ja osallisuutta arjen tueksi.

Lähitori on avoin kohtaamispaikka, johon voit tulla viettämään aikaa ja tapaamaan muita. Voit osallistua ryhmätoimintaan ja tapahtumiin.

Kangasalan lähitorin verkkosivut

Kangasalan Melojat

Kangasalan melojat on melonnan iloinen ja monipuolinen erityisseura jo vuodesta 1946 lähtien. Kanoottivajamme ja melontastadion sijaitsevat Kangasalan keskustassa Vesaniemen uimarannan yhteydessä. Seurassa on tällä hetkellä reilu 300 jäsentä, joista huomattava osa on retki- ja kuntomelojia. Kilpailupuolelta taas löytyy vahva edustus erityisesti ratamelonnassa, jossa KaMe on yksi hallitsevista seuroista.

Melonta sopii kaikille. Se on hyvin erilaisten ja eri-ikäisten harrastus, joka palkitsee kohottamalla sekä henkistä että fyysistä kuntoa ja elämisen laatua. Melonta on ulkona luonnossa tapahtuvaa liikuntaa, jonka rasituksen ja keston jokainen voi valita itselleen sopivaksi. Vaihteluväliä on leppoisasta iltamelonnasta kiivastempoiseen ratakilpailuun tai pitkäkestoiseen maratonmelontaan.

Kangasalan Melojien verkkosivut

Kangasalan Melojien Instagram-sivu

Kangasalan Melojien Facebook-sivut

Kangasalan Naisvoimistelijat ry

Kangasalan Naisvoimistelijat ry:n tavoitteena on tarjota laadukasta, kohtuuhintaista ja monipuolista voimistelua ja musiikkiliikuntaa eri ikäisille jäsenille eri puolilla kaupunkia. Aikuisille suunnattu toiminta on hyvinvointia tukevaa terveysliikuntaa, sosiaalista puolta unohtamatta. Lapsille ja nuorille järjestämme tavoitteellista harrastevoimistelua, cheerleadingia sekä tanssia. Seuramme on lasten ja nuorten liikunnan tähtiseura. Uusi kausi käynnistyy ensi elokuussa.

Kangasalan naisvoimistelijoiden verkkosivut

Kangasalan nuorisopalvelut

Kangasalan kaupunki, nuorisopalvelut

Kangasalan kaupungin nuorisopalveluiden työmuotoja ovat mm. nuorisotilatoiminta ja liikkuva nuorisotyö, nuorisovaltuusto, nuoriso-ohjaajien koulupäivystykset ja oppilashuollolliset ryhmät sekä erilaiset leirit ja tapahtumat.

Nuorisotiloilla nuoret voivat tavata toisiaan turvallisessa ympäristössä. Tiloilla voi mm. pelailla erilaisia pelejä, tai vaikka vain oleskella. Tiloilla myös kokkaillaan yhdessä nuorten kanssa, pidetään erilaisia teemailtoja ja järjestetään muuta ohjelmaa. Tiloille voi tulla myös keskustelemaan ohjaajien kanssa mieltä askarruttavista asioista.

Nuorisotiloilla päihtyneenä esiintyminen ja päihteiden hallussapito on kielletty.

Toiminnan pääkohderyhmä ovat 13-17-vuotiaat, mutta toimintaa järjestetään myös alakouluikäisille sekä täysi-ikäisille.

Tervetuloa tutustumaan liikkuvaan nuorisotila Kyläkolliin ja ohjaajiimme pääkirjaston eteen!

Kangasalan nuorisopalveluiden verkkosivut

Kangasalan nuorisopalvelut Facebookissa

Kangasalan nuorisopalvelut Instagramissa

Kangasalan nuorisopalveluiden esittely YouTubessa

Kangasalan nuorisovaltuuston esittely YouTubessa

Kangasalan Nuorisovaltuusto

Kangasalan nuorisovaltuusto on kangasalalaisten nuorten edunvalvoja.
Nuorisovaltuuston tarkoitus on Kangasalan nuorten vaikuttamismahdollisuuksien parantaminen kaupungin päätöksenteossa, koulussa ja vapaa-ajalla. Nuorisovaltuusto on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuorten vaikuttajaryhmä. Toimintaan voi osallistua 13–20-vuotiaat kangasalalaiset tai Kangasalla opiskelevat nuoret.

Kangasalan Perussuomalaiset ry

Paikallista, hyväntuulista PeruS- politiikkaa.
Mukaan yhdistystoimintaan pääset matalalla kynnyksellä. Meillä on hyvä tekemisen henki.

Kangasalan Perussuomalaiset ry:n verkkosivut

Kangasalan Pikkuteatteri

Kangasalan Pikkuteatterissa tehdään taiteellisesti kunnianhimoista lasten- ja nuortenteatteria. Toiminnan peruspilarina on saavutettavuus; haluamme tarjota mahdollisuuden harrastaa ja nauttia teatterista taloudellisesta ja sosiaalisesta tilanteesta riippumatta.

Harjoittelu teatterillamme pohjaa näyttelijäntyön perusteisiin ja huipentuu näytöskauteen. Kulttuuritorilla nähdään väläys merirosvoseikkailusta Aarresaari, joka saa ensi-iltansa Pikkutetatterilla 26. huhtikuuta 13-15 -vuotiaiden ryhmän esittämänä. Kesällä lavan valtaavat teatterin nuorimmat näyttelijät ja syksyllä esiintyy yli 16-vuotiaiden ryhmä. Kangasalan Pikkuteatteri on yksi Suomen suurimmista vapaaehtoisvoimin toimivista lasten ja nuorten teattereista. Vahvuutemme on yhdessä tekeminen ja uuden oppiminen!

Kangasalan Pikkuteatterin verkkosivut

Kangasalan Pikkuteatterin Facebook-sivut

Kangasalan Pikkuteatterin Instagram-sivu

Kangasalan Pohjola-Norden

Kangasalan Pohjola-Norden ry on toiminut jo lähes 50 vuotta ja liitto täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Toimimme Ystäväkunta renkaassa kahdeksan paikkakunnan/maan kanssa – ne ovat kaikki Kangasalan pohjoismaisia ystäväkuntia. Pidämme yllä pohjoismaisia perinteitä järjestämällä mm. Pohjolan pitoja, puurojuhlia ja kanelipullapäiviä sekä tukemalla kouluissa järjestettäviä Lucia- juhlia. Teemme Pohjoismaita tunnetuksi Kangasalla. Syksyisen Pohjoismaisen kirjallisuusviikon avajaiset hoidamme yhdessä kirjaston kanssa. Tuemme myös ruotsin kielen harrastamista kouluissa. Vuosittaiset tapaamiset eri maiden kesken jatkuvat ja niiltä matkoilta on kertynyt paljon mukavia muistoja monille. Pohjola-Norden Sisä-Suomen vetovastuu on jo kolmatta vuotta Kangasalla.

Kangasalan Pohjola-Nordenin verkkosivut

Kangasalan Reumayhdistys ry

Ettei kenenkään tarvitse sairastaa yksin. Kangasalan Reumayhdistys on perustettu 1964. Tänä vuonna tulee perustamisesta kuluneeksi 60 vuotta. Yhdistyksessä on 160 jäsentä.

Yhdistyksen tarkoituksena on työskennellä reumasairauksien ja muiden tuki- ja liikuntasairauksien ehkäisemiseksi sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Allasvesijumppa Kuntoutus Apilassa on ollut suosittu harrastus jo yli 30 vuoden ajan. Lisäksi meillä on teatteri- ja konserttitilaisuuksia sekä terveyteen liittyviä luentoja.

Kangasalan Reumayhdistys ry:n verkkosivut

Kangasalan Seudun Hengitysyhdistys ry

Yhdistyksemme jatkaa vuonna 1941 Pikonlinnan parantolassa perustettua toimintaansa. Jaamme tietoutta hengityssairaille ihmisille, kerromme uusista hengitystä ja nukkumista helpottavista laitteista esittein ja järjestämällä videoiltoja toimistollamme. Siellä on myös joogaa ja tuolijumppaa – vesijumpparyhmämme (noin 40 vuotta vanha) kokoontuu viikoittain Kuohun uimahallissa talvikautena. Järjestämme virkistys- ja ulkoilupäivä Teemme yhteistyötä apteekin, lääkärien, ravintoterapeutin ja liikuntaohjaajien kanssa sekä järjestämme kuntolomia Virossa. Myös teatteri- ja virkistysmatkat kotimaassa kuuluvat toimintaamme.

Kangasalan Seudun Hengitysyhdistys ry:n verkkosivut

Kangasalan Seudun Hengitysyhdistys ry:n Facebook-sivut

Kangasala SK

KangasalaSK on suunnistuksen erikoisseura, joka on perustettu 1993. Vietimme juuri 30-vuotisjuhlia! KangasalaSK:n koti on vahvasti Kangasalla. Jäseniä seurassamme on noin 300. Meillä on aktiivista toimintaa kaikenikäisille. Lapsille tarjoamme joka vuosi alkeisryhmän sisältävän suunnistuskoulun sekä eri ikäryhmille toimintaa ympäri vuoden, vaikka kesälajissa harrastetaankin. Nuorille ja nuorille aikuisille on seurassamme tilaa niin harrastelijoina kuin tiukasti huipulle tähtäävinä pihkaniskoina. KangasalaSK onkin saavuttanut menestystä niin Suomen huipulla kuin kansainvälisestikin. Aikuisille järjestetään joka kevät ja syksy suosittu aikuissuunnistuskoulu ja seurassa sekä harrastaa, että talkoilee väkeä myös veteraanisarjoissa. Seuramme motto on Hyvän mielen huippuseura ja molemmista h-alkuisista pidämme hyvin huolta.

Kangasalan SK:n verkkosivut

Kangasalan Suomi-Saksa yhdistys ry

 

Yhdistys täyttää parin vuoden kuluttua 40 vuotta. Vuosien saatossa on ollut paljon yhteistoimintaa Zülpichin, Kangasalan Ystäväkunnan kanssa. Monta vuotta järjestimme nuorille leirimatkoja sinne ja kutsuimme heitä tänne leirille. Myös useat aikuiset ovat ystävystyneet keskenään ja tapaavat edelleen silloin tällöin siellä tai täällä. Tuemme koulujen saksanopiskelua. Järjestämme saksalaisten ruokien kokkausiltoja. Olemme kutsuneet saksalaisia kirjailijoita ja muusikoita esiintymään tänne liiton avustuksella. Kielikahvilatoiminta alkoi tänä vuonna. Järjestämme jäsenillemme myös virkistysretkiä. Meillä on edustus myös liiton hallituksessa.

Kangasalan Suomi-Saksa yhdistys ry:n verkkosivut

Kangasalan Suomi-Saksa yhdistys ry:n Facebook-sivut

Kangasalan Suomi–Venäjä-seura ry 

 

Itänaapurissamme entisen Neuvostoliiton alueella asuu monia kansoja, joiden historiasta, kulttuurista ja yhteyksistä Suomeen ja suomalaisiin löytyy paljon kiinnostavaa. Kangasalan Suomi-Venäjä-seura on yksi Suomen aktiivisimmista. Järjestämme Kulttuurivartti-esityksiä yleensä sunnuntaisin Kangasalan Lepokodilla ja joskus myös lähiseudulla. Teemme teatteriretkiä ja tutustumismatkoja, järjestämme mediakatsauksia ja elokuvailtoja sekä tuemme venäjän kielen opiskelua.
Yhdistyksemme on epäpoliittinen, mutta emme hyväksy Venäjän raakaa hyökkäyssotaa Ukrainaan.

Kuva: Salakkalahden puistoa, Viipuri. Kuvaajana Marko Rantanen

Kangasalan Suomi-Venäjä-seuran verkkosivut

Kangasalan Suomi-Venäjä-seuran YouTube-kanava

Kangasalan suun terveyspalvelut/Pirkanmaan hyvinvointialue

 

Teemme Kangasalla suun terveydenhuollossa monipuolista työtä väestön suun terveyden edistämiseksi osana Pirkanmaan hyvinvointialuetta. Pirkanmaan hyvinvointialue on aloittanut toimintansa 1.1.2023. Hyvinvointialue on kunnista ja valtiosta erillinen julkisoikeudellinen yhteisö, jolla on alueellaan itsehallinto. Hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveydenhuollosta sekä pelastustoimesta.
Toimipisteitä meillä on Kangasalla seitsemän, joissa työskentelee yhteensä noin 60 suun terveydenhuollon ammattilaista.
Terve suu edistää hyvinvointiasi. Saat meiltä suun ja hampaiden terveyttä tukevaa hoitoa. Tarjoamme myös erikoishammaslääkärin palveluja.

Kangasalan suun terveyspalvelut verkkosivut

Kangasalan Seudun Sydänyhdistys ry

Kangasalan Seudun Sydänyhdistys täyttää 50 vuotta, juhlimme 5.5.24 Kangasalan Pirtillä.

Yhdistyksemme toiminnan tavoitteena on terveellisten elintapojen edistäminen, sydän- ja verenkiertoelinsairauksien ehkäisy ja sairastuneiden hyvä hoito ja tuki.

Päätoimintamuotoja ovat allasvoimistelu, luentotilaisuudet, kulttuuri- ja liikuntatapahtumat sekä vertaistuki.

Erityinen toimintamuoto on neulekerho, jonka neuleita on jaettu neuvoloihin, päiväkoteihin, palvelutaloihin ja viime vuosina runsaita määriä Ukrainaan.

Kangasalan Triathlonseura

Kangasalan Triathlonseura on kestävyysurheiluun erikoistunut urheiluseura. Seura on perustettu toukokuussa 2018. Seuran toiminta sopii kaiken tasoisille kuntoilijoille aina kilpaurheiluun saakka. Kangasalan Triathlonseura on Suomen Triathlonliiton jäsenseura. Seuran tarkoituksena on edistää kuntoliikuntaa niin Kangasalla kuin yleisesti Pirkanmaalla ja sekä niihin liittyvää kansalaistoimintaa seuran toiminta-alueella siten, että kaikilla on mahdollisuus harrastaa ja osallistua kunto- ja terveysliikuntaan. Seuran päälajina on triathlon, mutta seuran jäsenille tarjotaan mahdollisuus muihinkin kestävyysliikuntalajeihin ja niihin kannustetaan osallistumaan.

Kangasalan Triathlonseuran verkkosivut

Kangasalan Triathlonseuran Instagram-sivu

Kangasalan Triathlonseuran Facebook-sivut

 

Kangasala-Talo

Kangasala Arts Centre in Kangasala, Finland designed by Heikkinen-Komonen Architects

Kangasala-talo on konserttien, tapahtumien, taidenäyttelyiden ja kokousten koti aivan kulman takana, Kangasalan ydinkeskustassa, 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereelta. Kangasala-salin intiimi tunnelma yltää jokaiselle salin noin 300 paikalle eturivin elämyksenä. Kangasala-talo sekä K-Kino ja Kimmo Pyykkö -taidemuseo tarjoavat uniikkia koettavaa musiikista elokuviin ja taidenäyttelyistä koko perheen tapahtumiin. Tapahtumajärjestäjälle Kangasala-talo tarjoaa ainutlaatuiset puitteet. Kaikki tämä yhden kulttuuritalon seinien sisäpuolella.

Kangasala-talo oy:n verkkosivut

Kimmo Pyykkö -taidemuseon verkkosivut

K-Kinon verkkosivut

Kangasala-talo oy:n Facebook-sivut

Kimmo Pyykkö -taidemuseon Facebook-sivut

K-Kinon Facebook-sivut

Kangasalan Uimahalli Kuohu

Kangasalan Uimahalli Kuohu on monipuolinen uimahalli, jonka allasvalikoimaan kuuluvat kuntouintiallas, opetusallas, kahluuallas, kylmävesiallas, monitoimiallas ja vesiputousallas. Lisäksi uimahallissa on vesiliukumäki, hyppytorni ja pieni kiipeilyseinä. Uimahallissa järjestetään paljon ohjattua toimintaa, kuten lasten uimakouluja, aikuisten uintikursseja, vesijumppia sekä erityisesti lapsille suunnattua toimintaa (mm. merenneitopyrstökokeilut, sup-lautakokeilut, uimahallisynttärit). Lisäksi Kuohusta löytyy Hydrohex-vesitreenilaite, joka on asiakkaiden käytössä omaa vesijumppaa ja -treeniä varten.

Uimahallista löytyy myös kuntosali Linja sekä wellness-palveluita tuottavat toimijat: SatuJalat, Golden Wellness, Hämeen Hoitotalo ja fysioterapeutti Jarkko Savenius. Kahvila Kuohun Keidas tarjoaa monenlaisia herkkuja sekä arkisin maittavaa itse tehtyä lounasta.

Tervetuloa nauttimaan vesiliikunnan riemusta!

Kangasalan Uimahalli Kuohun verkkosivut

Kangasalan Uimahalli Kuohun Facebook-sivut

Kangasalan Uimahalli Kuohun Instagram-sivu

Kangasalan kaupungin vammaisneuvosto

Vammaisneuvosto – Kangasala

Kangasalan kaupungin vanhusneuvosto

Vanhusneuvosto on Kangasalan kaupungissa toimiva eläkeläisjärjestöjen yhteistyöelin, joka seuraa asioita ja päätöksentekoa ikäihmisten näkökulmasta. Sen tehtävänä on vaikuttaa ympäristön suunnitteluun ja toteutukseen siten, että julkiset tilat ja liikennevälineet sekä muut vastaavat soveltuvat myös niiden henkilöiden käyttöön, joiden kyky liikkua, toimia ja suunnistautua on iän, vamman taikka sairauden vuoksi rajoittunut. Edistää ikäihmisten mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa kaupungin päätöksentekoon aktiivisina toimijoina.

Osallistu ja poikkea osastollamme, kerromme lisää!

Lisätietoa Kangasalan kaupungin vanhusneuvoston toiminnasta täältä.

Kangasalan kaupungin varhaiskasvatus

Tästä linkistä pääset tutustumaan Kangasalan varhaiskasvatuksen toimintaan. Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla Kangasalan perhekoordinaattori Pirjo Hellsten kertoo varhaiskasvatuksen palveluista perheiden tueksi.

Kangasalan kaupungin varhaiskasvatuksen verkkosivut

Kangasalan Vasemmisto

Kangasalan punavihrein paikallispoliittinen
puoluejärjestö! Kangasalan Vasemmisto tuo vasemmiston arvot mukaan
kunnallispolitiikkaan avoimesti ja kaikki huomioon ottaen.

Kangasalan Vasemmiston verkkosivut

Kangasalan Vasemmiston Instagram-sivu

Kangasalan Vasemmiston Facebook-sivut

Kangasalan Vihreät ry

Kangasalan Vihreät on vihreiden paikallisjärjestö, joka järjestää ja kehittää vihreiden toimintaa Kangasalla. Vihreät on puolueena olemassa turvatakseen ympäristön, ihmisten ja politiikan tulevaisuuden. Tavoitteenamme on eettisesti ja ekologisesti kestävä tulevaisuus, jossa turvallisuus, oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo ovat itsestäänselvyyksiä. Kangasalla olemme puolustaneet mm. pienempiä päiväkoti- ja kouluryhmiä, joukkoliikennettä, luontokohteiden suojelua ja kasvisruoan lisäämistä kouluissa.

Kangasalan Vihreät ry:n verkkosivut

Kangasalan Vihreät ry:n Facebook-sivut

Kangasalan Vihreät ry:n Instagram-sivu

Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Kimmo Pyykkö -taidemuseon kahdesti vuodessa vaihtuvat näyttelyt esittelevät korkeatasoista kotimaista kuvataidetta ympäri vuoden. Vaihtuvat näyttelyt sijoittuvat museossa kahteen kerrokseen. Taidemuseon pysyvässä näyttelyssä Pitkän matkan ateljeessa tutustutaan kuvanveistäjä Kimmo Pyykön uraan ja taiteeseen yli 60 vuoden ajalta. Pysyvä näyttely sijaitsee museon kolmannessa kerroksessa.

Vuoden 2015 alussa avattu Kimmo Pyykkö -taidemuseo sijaitsee arkkitehtuuriltaan palkitussa Kangasala-talossa, 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereelta. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Taidemuseon yleisötyöhön kuuluvat yleisö- ja teemaopastukset, luennot ja työpajat eri kohderyhmille.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon verkkosivut

Kimmo Pyykkö -taidemuseon Facebook-sivut

Lepokodin ystävät Ry

Kuvassa Kangasalan Lepokoti
Kuva: Kangasalan Lepokoti

Perustettu 19.2.2023.

Tervetuloa mukaan toimimaan kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Lepokodin säilymisen hyväksi! Tule mukaan toimimaan Lepokoti-yhteisössä, tai liity kannatusjäseneksi! Jäsenmaksu 20 €/vuosi, opiskelijajäsenmaksu 10€/vuosi. Kannatusmaksu 100+ €/vuosi.

Kangasalan Lepokoti on historiallinen opastettu matkailukohde ja juhla- ja kokoustila, jossa onnistuvat myös ruoka- ja kahvilapalvelut tilauksesta. Talon saunarakennuksessa mm. tilava sauna, takkahuone ja keittiö. Kesäaikaan Lepokodilla toimii kesäteatteri ja Kangasalan kädentaitajien puoti. Lepokotia ylläpitää Lepokoti Säätiö.

Tapahtumia Lepokodilla:

  • Kangasalan kirjakahvila kerran kuussa syys- ja kevätkautena
  • Lepojamit joka kuukausi
  • Heinäkuussa kesäjazzit Lepokodin pihapiirissä
  • Kauhujen viikonloppu
  • Museoiden yö
  • Konsertteja
  • Teatteriesityksiä

Kangasalan Lepokodin verkkosivut

Kangasalan Lepokoti Facebookissa

Lihasulan ja Palonkylät ry

Kyläyhdistys, joka pyrkii lisäämään alueensa asukkaiden viihtyvyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Järjestämme alueen asukkaille, myös kesäasukkaille, tapahtumia yhteisen kylätalon puitteissa. Taloa vuokrataan myös erilaisiin tapahtumiin kuten häihin, isoihin juhliin yms.

Lihasulan ja Palonkylän ry:n Facebook-sivut

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kangasalan yhdistys ry  

MLL:n Kangasalan paikallisyhdistys on lasten, nuorten ja lapsiperheiden asialla. Perheet voivat osallistua toimintaan mm. tapahtumien, kirppisten, vertaistukiryhmien, touhutuntien sekä erilaisten kurssien kautta.

Toimintaa pyörittää ja kehittää yhdistyksen hallitus ja toiminta pyörii hallituksen aktiivien sekä muiden innostuneiden vapaaehtoisten voimin. Kaikessa tekemisessä on mukana hauskuus ja yhdessä tekemisen ilo. Jos olet kiinnostunut paikallisesta toiminnasta lasten hyväksi ja kaipaat saman henkisiä kavereita, lähde mukaan toimintaan! Apukäsiä tarvitaan aina. Toiminta muotoutuu tekijöidensä näköiseksi. Mukaan mahtuu niin aktiiviksi kuin satunnaiseksi talkoilijaksikin.

Olet lämpimästi tervetullut osallistumaan toimintaamme ja tapahtumiimme juuri niin kuin teidän perheellenne parhaiten sopii.

MLL:n Kangasalan yhdistys ry:n verkkosivut

MLL:n Kangasalan yhdistys ry:n Facebook-sivut

MLL:n Kangasalan yhdistys ry:n Instagram-sivut

Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – FinFami ry

Tukea Pirkanmaalla kaikille, joilla on huoli perheenjäsenen tai muun läheisen mielenterveydestä tai päihteiden käytöstä. Jo huoli riittää, diagnoosia ei tarvita.

Toimintojamme luottamuksellista, maksutonta sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten antamaa keskustelutukea (ei tehdä kirjauksia), vertaistukea (vertaiskeskusteluja ja -ryhmiä), tukea läheisen omaan arkeen ja jaksamiseen, tietoa ja koulutusta sekä virkistystä.

Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – Finfami ry:n verkkosivut

Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – Finfami ry:n Instagram-sivu

Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – Finfami ry:n Facebook-sivut

Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – Finfami ry:n Youtube-tili

Mielenterveys Pirkanmaa – Finfami ry:n Podcast

Nukketeatteri Hupilaisen kannatusyhdistys ry

Nukketeatteri Hupilainen aloitti toimintansa vuonna 1984 eli teatteri täyttää tänä vuonna 40 vuotta.

Juhlavuotena järjestämme monenlaista ohjelmaa. Elokuussa on varsinainen 40-vuotisjuhla. Juhlassa saa ensi-iltansa Tuula kallioniemen teksteihin pohjautuva näytelmä Kolme lystikästä ystävää, Kangasala-talossa voi elokuussa tutustua nukketeatteri Hupilaisen nukkeihin ja loppuvuodesta saa ensi-iltansa uusi joulunäytelmä. Tarkempia tietoja löytyy teatterin sivuilta www.hupilainen.fi.

Kangasalan kulttuuri- ja hyvinvointitorilla voit tutustua nukkeihimme ja näyttelijöihin.

Nukketeatteri Hupilaisen verkkosivut

Nukketeatteri Hupilaisen Facebook-sivut

Nukketeatteri Hupilaisen Instagram-sivu

Kangasalan Nuorisovaltuusto

Kangasalan nuorisovaltuusto on kangasalalaisten nuorten edunvalvoja.
Nuorisovaltuuston tarkoitus on Kangasalan nuorten vaikuttamismahdollisuuksien parantaminen kaupungin päätöksenteossa, koulussa ja vapaa-ajalla. Nuorisovaltuusto on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuorten vaikuttajaryhmä. Toimintaan voi osallistua 13–20-vuotiaat kangasalalaiset tai Kangasalla opiskelevat nuoret.

Kangasalan Nuorisovaltuuston verkkosivut

Nysse – Tampereen seudun joukkoliikenne

Nysse tarjoaa sinulle helpon ja huolettoman matkakokemuksen Tampereen kaupunkiseudulla.

Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse vastaa joukkoliikennepalvelun järjestämisestä Tampereen lisäksi Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Orivedellä, Pirkkalassa, Vesilahdessa ja Ylöjärvellä. Nysse tarjoaa paikallisia liikkumisen ratkaisuja, olitpa sitten liikkeellä bussilla, junalla tai ratikalla. Tampereen seutu kasvaa vauhdilla ja joukkoliikenteellä on keskeinen rooli liikenteen sujuvuudessa ja päästöjen vähentämisessä.

Reitit, aikataulut ja liput: nysse.fi

Pirkan Tekonivelyhdistys ry

Pirkan Tekonivelyhdistyksen tarkoituksena on saada toimintaan mukaan nivelvaivoista kärsiviä, tekonivelleikattuja ja tekonivelleikkaukseen odottavia sekä tuoda heidän ongelmiaan julkisuuteen.

Järjestämme vertaistuki-iltoja jäseniämme kiinnostavista aiheista ja kutsumme kaikkia kiinnostuneita mukaan. Tarjoamme tietoa, vertaistukea ja mielenvirkeyttä luentojen, retkien sekä liikuntatapahtumien muodossa.

Järjestöyhteistyötä teemme mm. Pirkanmaan OLKA-toiminnan ja Kangasalan järjestöyhteistyön kautta.

Ota yhteyttä sähköpostitse yhdistykseemme pirkan.tekonivel@gmail.com.

Pirkan Tekonivelyhdistys ry:n Facebook-sivut

Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistys

Toimimme kohderyhmämme (eri allergiasairaudet, atooppinen iho, astma, ruoka-allergiat, anafylaksia, tuoksuyliherkkyys) arjen helpottamiseksi. Toimintaamme kuuluvat mm. asiantuntijaluennot, maksuton ja henkilökohtainen neuvonta, vertaisryhmät, ruokakurssit sekä luonto-, liikunta- ja virkistystilaisuudet. Toiminta-alueemme on Pirkanmaa, toimitilamme sijaitsevat Tampereella ja paljon toimintaa järjestämme myös verkossa. Tervetuloa mukaan!

Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistyksen verkkosivut

Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistyksen Facebook-sivut 

Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistyksen Instagram-sivu

Pirkanmaan Allergia- ja Astmayhdistyksen Twitter-sivu

Erimenun verkkosivut

Erimenun Facebook-sivut

Erimenun Instagram-sivu

Erimenun Twitter-sivu

Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys PESU ry

Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys, PESU ry tarjoaa neuvontaa ja ohjausta eläinsuojeluun ja eläinten hyvinvointiin liittyvissä asioissa. PESUjärjestää eläinsuojeluaiheisia ja eläinten hyvinvointiin liittyviä
tilaisuuksia sekä osallistuu erilaisiin tapahtumiin. PESUn toimintaan voit osallistua monin eri tavoin; kirpputoreilla, lahjoituskuskina, eläinten tilapäiskotina, askarteluryhmässä tai erilaisissa tapahtumissa.

PESU toimii täysin vapaaehtoisvoimin eikä toimintaan osallistuminen edellytä jäsenyyttä. Voit laittaa viestiä vapaaehtoiset@pesu.org, niin kerromme lisää!

PESU ry:n verkkosivut

PESU ry:n Facebook-sivut

Pirkanmaan keliakiayhdistys ry

Pirkanmaan keliakiayhdistys ry toimii vapaaehtoisvoimin Pirkanmaan sydämestä, Tampereelta, käsin. Tarjoamme tietoa, neuvoja ja vertaistukea keliaakikoille, gluteenitonta ruokavaliota noudattaville ja heidän läheisilleen.

Yhdistyksemme vapaaehtoiset järjestävät monenlaista toimintaa kuten jäsentilaisuuksia, luento- ja neuvontatapahtumia, leivontailtoja, retkiä, matkoja sekä lasten ja nuorten tapahtumia.

Pirkanmaan keliakiayhdistys ry:n verkkosivut

Pirkanmaan keliakiayhdistys ry:n Facebook-sivut

Pirkanmaan keliakiayhdistys ry:n Instagram-sivu

Pirkanmaan Muistiyhdistys ry

Pirkanmaan Muistiyhdistys tarjoaa tukea, ohjausta ja neuvontaa aivoterveys- ja muistiasioista kiinnostuneille. Toimistomme sijaitsee Tampereella, mutta Kangasalla yhdistyksellämme toimii kaikille avoin muistikahvila lähitorilla Jalmarin kodon kiinteistössä 1 krt./kk. Toimistollamme ja etäyhteyksin tarjoamme myös kaikille avoimia yleisöluentoja, joissa aiheina mm. muistisairauksien ennaltaehkäisy, varhainen tunnistaminen sekä hoito ja palvelut. Muistiohjaajillemme voi myös varata tapaamisajan tai keskustella puhelimitse, jos jokin mietityttää muistiasioihin liittyen. Toimintamme on maksutonta ja kaikille avointa. Lisätietoja: www.pirkanmaanmuistiyhdistys.fi

Pirkanmaan Muistiyhdistys ry:n verkkosivut

Pirkanmaan Muistiyhdistys ry:n Facebook-sivut

Sekakuoro Pikantit

Pikantit on kangasalalainen sekakuoro, jota johtaa Roosa Vuopala. Kuoroon kuuluu noin 40 laulajaa. Ohjelmistoon kuuluu monenlaista musiikkia: klassisia ja moderneja kuorolauluja, iskelmä- ja musikaalikappaleita sekä hengellistä musiikkia. Kuoro harjoittelee maanantai-iltaisin Kirkonkylän seurakuntatalolla. Harjoitukset ovat tiiviitä mutta huumorintäyteisiä.

Kuorolaulu on aivoille monipuolista toimintaa, joka poistaa päivän huolet mielestä ja antaa energiaa. Jos haluat tulla mukaan tutustumaan, lähetä meille viestiä osoitteeseen pikantit@pikantit.com. Tutustua voi veloituksetta kahden kuukauden ajan, jonka jälkeen päätetään kuoroon liittymisestä. Katso lisätietoa kotisivuiltamme:

Pikanttien verkkosivut 

Pikanttien Facebook-sivut

SPR Kangasalan osasto

SPR Kangasalan osasto toimii paikallisesti aktiivisesti monella eri auttamissaralla. Jäsenistöä on noin 350, jotka osallistuvat osastomme eri toimintoihin. Osastomme toiminnassa konkreettista näkyvyyttä Kangasalan kaupunkikuvassa tuo Kirpputoritoiminta. Ensiaputaitoja opetetaan ja päivitetään osaston aktiivisesti toimivassa ensiapuryhmässä. Ystäväpalvelutoiminta on monitahoista vapaaehtoisapua heille, jotka kaipaavat läsnäoloa ja tukea. Aamupakohtaaminen toimii matalan kynnyksen kohtaamispaikkana, jossa osasto tarjoaa kävijöilleen turvallisen tilan kohdata ihmisiä hyvän aamupalan merkeissä.

Nälkäpäivä keräys ja yhdistysten yhteiset tapahtumat kuuluvat oleellisesti toimintaamme. Verenluovutusta yhdessä Veripalvelun kanssa järjestetään Kuohussa säännöllisesti useita kertoja vuodessa.

Tervetuloa tutustumaan toimintaamme!

SPR Kangasalan osaston verkkosivut

SPR Kangasalan osaston Facebook-sivut

Tampereen Diabetesyhdistys ry

Yhdistys toimii Kangasalan ja Pälkäneen alueella. Toiminta-ajatuksena on valtimoterveyden ja terveiden elintapojen edistäminen. Yhdistys tarjoaa diabeetikoille ja heidän läheisilleen sekä diabeteksen riskiryhmään kuuluville tukea ja tietoa diabeteksen hoidossa ja ehkäisyssä sekä monipuolista toimintaa. Kattojärjestömme on Suomen Diabetesliitto ja jäsenmäärämme on noin 3 500.

Tampereen Diabetesyhdistys ry:n verkkosivut

Tampereen Diabetesyhdistys ry:n Facebook-sivut

Tampereen Diabetesyhdistys ry:n Instagram-sivu

Tampereen konservatorion tanssiopisto

Tampereen konservatorion tanssiopisto järjestää Kangasalla taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaista tanssin opetusta. Kangasalan tuntien tanssilajit ovat baletti ja nyky/jazz. Tarjolla on myös Tanskari 4-6-vuotiaille. Tanssiopiston toimintaan voi tulla mukaan ihan aloittelijana tai aiemmin harrastaneena.

Lisätietoa ja apua ryhmien valintaan antavat:

apulaisrehtori Reetta Aarre-Ahtio, reetta.aarre-ahtio@tampereenkonservatorio.fi
koulutussuunnittelija Anu Silvennoinen, anu.silvennoinen@tampereenkonservatorio.fi

Tampereen konservatorion verkkosivut

Tampereen konservatorion Facebook-sivut

Tampereen konservatorion Instagram-sivu

Tampereen Seudun Omaishoitajat ry

Tampereen Seudun Omaishoitajat ry on perustettu vuonna 2000 ja se toimii koko Pirkanmaan alueella. Yhdistys on omaishoitajien tukena ja apuna arjen haasteissa. Järjestämme virkistys- ja vertaistoimintaa, tapahtumia, retkiä ja koulutusta. Yhdistys toteuttaa valtakunnallista OmaisOiva-toimintaa, joka on avointa toimintaa kaikille epävirallisille ja virallisille omaishoitajille sekä omaishoidosta kiinnostuneille henkilöille. OmaisOivan toimintoihin osallistuminen on maksutonta, eikä edellytä yhdistyksen jäsenyyttä tai kunnan kanssa tehtyä omaishoitosopimusta.

Katso vertaistoimintamme Kangasalla ja Pälkäneellä:

Tampereen Seudun Omaishoitajat ry:n verkkosivut

Tampereen Seudun Omaishoitajat ry:n Facebook-sivut

Teemana Muutos – TeeMu ry

Olemme Kangasalla vuodesta 1993 toiminut sitoutumaton työttömien yhdistys. Toimintaamme ohjaa tasa-arvoisuus, kunnioittava kohtaaminen, luottamuksellisuus ja yhteisöllisyys. Yhdistyksen toiminnan tavoitteena on antaa tukea ja ohjausta työikäisille kangasalalaisille. Tarjoamme tukea työllistymiseen, omien vahvuuksien löytämiseen, arjen hallintaan, digitaitojen kehittämiseen sekä liikunnan ilon löytämiseen hankkeidemme kautta sekä jäsentoiminnalla.

Teemana Muutos ry:n verkkosivut

Teemana Muutos ry:n Facebook-sivut

Vaimoni Maurice

Seitsemän TV:stä tuttua näyttelijää, joita puoli miljoonaa suomalaista
seuraa päivittäin. Nyt heidät voi nähdä elävänä Kangasalan
kesäteatterissa 13.6.-18.7.2024 ranskalaisessa menestysfarssissa Vaimoni
Maurice. Taatusti kesän kuumin ja hauskin esitys!

Vaimoni Maurice:n verkkosivut

Vaimoni Maurice:n Facebook-sivut

Valkeakoski-opisto 

Valkeakoski-opisto järjestää kansalaisopisto-opetusta Kangasalla, Pälkäneellä, Valkeakoskella, Akaassa ja Urjalassa. Opisto järjestää myös tapahtumia ja maksuttomia luentoja.
Kurssitarjonnassamme on liikuntaa, tanssia, taideaineita, käsityötä, musiikkia, teatteria, kieli- ja kirjallisuuskursseja, kotitaloutta sekä yhteiskunnallisia aineita. Opiston kurssisuunnittelijat auttavat mielellään sopivan kurssin löytymisessä.

Tänä keväänäkin alkaa vielä uusia kursseja! Tutustu tarjontaamme osoitteessa: uusi.opistopalvelut.fi/valkeakoski.

Lukuvuoden 2024-2025 kurssiohjelma valmistuu kevään aikana, joten seuraa sivujamme.

Valkeakoski-opiston verkkosivut 

Valkeakoski-opiston Facebook-sivut

Yleisurheilu Team

Yleisurheilu-Teamin toiminnassa on paljon lapsia ja nuoria.
Y-team tarjoaa monipuolista urheilua ja liikuntaa pääasiassa Sahalahden alueella.
Kesällä on jalkapalloa ja yleisurheilua Pakkalan urheilukentällä.
Sariolan koululla on lasten ja nuorten urheilukerhoja.
Talviaikaan Sariolan koulun liikuntasalissa on useita kerhoja eri ikäisille.

Yleisurheilu Teamin Facebook-sivut