Kulttuuri- ja hyvinvointitori 2024, ohjelma

Tällä sivulla pääset tarkemmin tutustumaan tarkemmin Kulttuuri- ja hyvinvointitorin 2024 ohjelmaan.

Alta löydät kulttuuri ja hyvinvointitorin esiintyjien aikataulut Kangasala-talon salissa sekä pääkirjaston tiloissa la 20.4. klo 10–14.

Kangasala-talon sali:

1010.30 Kangasalan Pikkuteatteri

10.3011 Kangasalan Kansantanssijat

1111.30 Sekakuoro Pikantit

Tauko 11.30-12

1212.30 Tampereen konservatorion tanssiryhmät

12.30–13 Valkeakoski-opiston tanssiryhmä

13–13.30 Kangasalan musiikinystävät ry: Kangasala Classic 2024

13.30–14 Kangasalan Naisvoimistelijat

Kangasalan pääkirjasto:

Lehtisali:

1111.30 Valkeakoski-opisto: Balladipelimannit

11.4512 Valkeakoski-opisto: pianomusiikkia

12.15–12.45 Valkeakoski-opisto: Soiva lauluyhtye 

13.00–13.30 Nuorisovaltuusto vs. kaupunginvaltuusto -tietokilpailu 

Kirjaston musiikkiosasto:

10.30–10.45 Nukketeatteri Hupilaisen kannatusyhdistys  

11–11.20 Tampereen Konservatorion tanssikokeilua

11.45–12.15 Dacrobatia ry:n ja Studio Piagrinan harrastajien tanko-battle sekä tanko- ja tuolishow 

13–13.20 Tampereen Konservatorion tanssikokeilua

13.30–13.45 Nukketeatteri Hupilaisen kannatusyhdistys  

Terra:

10–11 Valkeakoski-opiston työnäytös: Kalligrafia 

11–12 Valkeakoski-opiston työnäytös: Huovutus  

12–13 Valkeakoski-opiston työnäytös: Kehruu  

Muuta ohjelmaa:

10–11 Päivi Valtonen kertoo sukututkimuksesta Valkeakoski-opiston esittelypisteellä  

10–14 Kangasalan kameraseuran valokuvaesitys seuran esittelypisteellä  

10–14 Kimmo Pyykkö -taidemuseossa Tampereen yliopiston opiskelija Elna Rikkinen ohjaa työpajan Kulttuuri- ja hyvinvointitorin yhteydessä.

10-17 Kimmo Pyykkö -taidemuseoon vapaa pääsy koko tapahtumapäivän ajan.

12-13 Uusien kuntalaisten kutsuvierastilaisuus valtuustosalissa

13-14 Valtuuston ja kaupunginhallituksen puheenjohtajisto tavattavissa kaupungin
esittelypisteellä 1. kerroksessa

Enemmän esiintyjistä:

Kangasala-talon sali:

Kangasalan Pikkuteatteri:

Kangasalan Pikkuteatterissa tehdään taiteellisesti kunnianhimoista lasten- ja nuortenteatteria. Toiminnan peruspilarina on saavutettavuus; haluamme tarjota mahdollisuuden harrastaa ja nauttia teatterista taloudellisesta ja sosiaalisesta tilanteesta riippumatta.

Harjoittelu teatterillamme pohjaa näyttelijäntyön perusteisiin ja huipentuu näytöskauteen. Kulttuuritorilla nähdään väläys merirosvoseikkailusta Aarresaari, joka saa ensi-iltansa Pikkutetatterilla 26. huhtikuuta 13–15-vuotiaiden ryhmän esittämänä. Kesällä lavan valtaavat teatterin nuorimmat näyttelijät ja syksyllä esiintyy yli 16-vuotiaiden ryhmä. Kangasalan Pikkuteatteri on yksi Suomen suurimmista vapaaehtoisvoimin toimivista lasten ja nuorten teattereista. Vahvuutemme on yhdessä tekeminen ja uuden oppiminen!

Kangasalan Kansantanssijat:

Kangasalan Kansantanssijoiden Viulat – ryhmässä tanssii kuusi paria nuoria, jotka ovat harrastaneet kansantanssia pienestä asti. Nyt ikä-jakauma on 11–17 vuotta.
Tanssimme perinteisiä kansantansseja. Eniten pidämme iloisista ja vauhdikkaista karjalaisista kansantansseista oman pitäjän kansanperinnettä unohtamatta. Reissaamme ja esiinnymme mielellämme erilaisissa tilaisuuksissa. Edelliskesänä olimme Färsaarilla Havlekissa ja tänä kesänä olemme menossa Norjaan Nordlekiin.
Alle kouluikäisten ryhmään erityisesti kaipaamme lisää pikkutanhuajia. Mukaan voi tulla mihin aikaan vuodesta tahansa!
Harjoittelemme Kangasalan keskustassa Säästökeskuksen liikuntasalissa maanantaisin klo 18–18.45 alle kouluikäiset Minihimpulat ja klo 19–20. Viulat.

Sekakuoro Pikantit:

Pikantit on kangasalalainen sekakuoro, jota johtaa Roosa Vuopala. Kuoroon kuuluu noin 40 laulajaa. Ohjelmistoon kuuluu monenlaista musiikkia: klassisia ja moderneja kuorolauluja, iskelmä- ja musikaalikappaleita sekä hengellistä musiikkia. Kuoro harjoittelee maanantai-iltaisin Kirkonkylän seurakuntatalolla. Harjoitukset ovat tiiviitä mutta huumorintäyteisiä.

Kuorolaulu on aivoille monipuolista toimintaa, joka poistaa päivän huolet mielestä ja antaa energiaa. Jos haluat tulla mukaan tutustumaan, lähetä meille viestiä osoitteeseen pikantit@pikantit.com. Tutustua voi veloituksetta kahden kuukauden ajan, jonka jälkeen päätetään kuoroon liittymisestä. Katso lisätietoa kotisivuiltamme:

Tampereen konservatorion tanssiryhmät:

Tampereen konservatorion tanssiopisto järjestää Kangasalla taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaista tanssin opetusta. Kangasalan tuntien tanssilajit ovat baletti ja nyky/jazz. Tarjolla on myös Tanskari 4–6-vuotiaille. Tanssiopiston toimintaan voi tulla mukaan ihan aloittelijana tai aiemmin harrastaneena.

Valkeakoski-opiston tanssiryhmä:

Valkeakoski-opisto järjestää kansalaisopisto-opetusta Kangasalla, Pälkäneellä, Valkeakoskella, Akaassa ja Urjalassa. Opisto järjestää myös tapahtumia ja maksuttomia luentoja.
Kurssitarjonnassamme on liikuntaa, tanssia, taideaineita, käsityötä, musiikkia, teatteria, kieli- ja kirjallisuuskursseja, kotitaloutta sekä yhteiskunnallisia aineita. Opiston kurssisuunnittelijat auttavat mielellään sopivan kurssin löytymisessä. Tanssikursseilla tarjotaan innostavaa ja monipuolista tanssinopetusta. Kaikenikäiset ja -tasoiset  harrastajat pääsevät nauttimaan tanssin ilosta ja riemusta sekä kuntotanssilajien että taidetanssikurssien parissa.

Kangasala Classic, Kangasalan Musiikinystävät:

Kangasalan Musiikinystävät ry on perustettu vuonna 1945. Yhdistys on historiansa järjestänyt konsertteja, edistänyt musiikin harrastamista paikkakunnalla, ylläpitänyt salonkiorkesteria ja antanut nuorille muusikoille tukea opintoihin. Tällä hetkellä yhdistys keskittyy konserttien ja muiden musiikkitapahtumien järjestämiseen Kangasalan aluella.
Yhdistyksen suurin ponnistus on vuosittain järjestettävä Kangasala Classic -festivaali, joka tuo klassisen musiikin huippuammattilaisia konsertoimaan Kangasalle tulevana kesänä 13.–16.6. jo neljännen kerran. Kulttuuri- ja hyvinvointitorilla pääsee tutustumaan festivaaliin ja kuulemaan yhtä sen taiteilijoista, Radion sinfoniaorkesterin kosketinsoittajan, Jouko Laivuoren taiturillista soittoa.

Kangasalan naisvoimistelijat:

Kangasalan Naisvoimistelijat ry:n tavoitteena on tarjota laadukasta, kohtuuhintaista ja monipuolista voimistelua ja musiikkiliikuntaa eri ikäisille jäsenille eri puolilla kaupunkia. Aikuisille suunnattu toiminta on hyvinvointia tukevaa terveysliikuntaa, sosiaalista puolta unohtamatta. Lapsille ja nuorille järjestämme tavoitteellista harrastevoimistelua, cheerleadingia sekä tanssia. Seuramme on lasten ja nuorten liikunnan tähtiseura. Uusi kausi käynnistyy ensi elokuussa.

Kangasalan pääkirjasto:

Lehtisali:

Valkeakoski-opisto Balladi pelimannit, pianomusiikkia ja lauluesitys:

Valkeakoski-opisto järjestää kansalaisopisto-opetusta Kangasalla, Pälkäneellä, Valkeakoskella, Akaassa ja Urjalassa. Opisto järjestää myös tapahtumia ja maksuttomia luentoja.
Kurssitarjonnassamme on liikuntaa, tanssia, taideaineita, käsityötä, musiikkia, teatteria, kieli- ja kirjallisuuskursseja, kotitaloutta sekä yhteiskunnallisia aineita. Opiston kurssisuunnittelijat auttavat mielellään sopivan kurssin löytymisessä. Tanssikursseilla tarjotaan innostavaa ja monipuolista tanssinopetusta. Kaikenikäiset ja -tasoiset  harrastajat pääsevät nauttimaan tanssin ilosta ja riemusta sekä kuntotanssilajien että taidetanssikurssien parissa.

Kangasalan Nuorisovaltuusto vs kaupungin valtuusto tietovisa:

Kangasalan nuorisovaltuuston jäseniä kisaa kaupungin valtuuston edustajia vastaan jännittävässä tietokilpailussa.

Terra:

Valkeakoski-opisto järjestää Terrassa osallistavia työnäytöksiä kalligrafian, huovutuksen ja kehruun parissa.

Kirjaston musiikkiosasto: 

Nukketeatteri Hupilainen:

Nukketeatteri Hupilainen aloitti toimintansa vuonna 1984 eli teatteri täyttää tänä vuonna 40 vuotta.

Juhlavuotena järjestämme monenlaista ohjelmaa. Elokuussa on varsinainen 40-vuotisjuhla. Juhlassa saa ensi-iltansa Tuula kallioniemen teksteihin pohjautuva näytelmä Kolme lystikästä ystävää, Kangasala-talossa voi elokuussa tutustua nukketeatteri Hupilaisen nukkeihin ja loppuvuodesta saa ensi-iltansa uusi joulunäytelmä. Tarkempia tietoja löytyy teatterin sivuilta www.hupilainen.fi.

Kangasalan kulttuuri- ja hyvinvointitorilla voit tutustua nukkeihimme ja näyttelijöihin.

Tampereen konservatorion tanssiryhmät:

Tampereen konservatorion tanssiopisto järjestää Kangasalla taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaista tanssin opetusta. Kangasalan tuntien tanssilajit ovat baletti ja nyky/jazz. Tarjolla on myös Tanskari 4–6-vuotiaille. Tanssiopiston toimintaan voi tulla mukaan ihan aloittelijana tai aiemmin harrastaneena. Kangasalan pääkirjaston musiikkiosastolla järjestetään osallistavaa tanssikokeilua kaikille. Tervetuloa kokeilemaan ja tanssimaan!

Dacrobatia ry:

Leikkimielisessä tankobattlessa toisistaan mittaa ottavat erilaisilla taustoilla ja kokemuksilla harrastajia ja kilpailijoita, mutta se ei menoa haittaa, sillä yhdessä tekeminen ja toisen tukeminen ovat keskiössä myös treeneissä!

Esityksen toisessa osassa nähdään ”Prison break” tuolitanssi- ja akrobatiaesitys Sallamari Angerian ja Heidi Krohns-Välimäen esittämänä, jolla voitettiin helmikuussa 2024 SM-kultaa. Tulikuuma kohtaus pahamaineisesta naisvankilasta, jossa kaksi pitkään vapaalla jalalla kulkenutta pyromaania on vihdoin saatu suljettua selliin, mutta tätä tuliluontoista parivaljakkoa ei niin vain taltutetakaan. Näiden häkkilintujen vapaudenkaipuu on palava ja sielussa roihuaa ikuinen liekki. Luvassa on esitys, joka todellakin sytyttää!

Esityksen kesto on noin 10 min. Esityksen jälkeen on mahdollista päästä kokeilemaan tankoa tai tuolilla temppuilua.

Tervetuloa!