Mielen hyvinvointi

Mielen hyvinvointi

Jokainen meistä tarvitsee joskus tukea ja apua, sillä elämä on yllättävää ja siihen mahtuu monenlaisia tapahtumia. Toisinaan apua ja tukea tarvitaan enemmän, toisinaan vähemmän. Toiset meistä kaipaavat kuuntelijaa ja ymmärtäjää, toiset etsivät tietoa ja samassa elämäntilanteessa olleiden tarinoita, ja osa saattaa tarvita apua arjessa selviytymiseen.

Mielenterveys on tärkeä voimavara ja sitä on mahdollista edistää monin tavoin. Eri elämäntilanteisiin on olemassa monenlaista apua ja tukea sekä erilaisia työvälineitä jaksamiseen, vaikeista elämäntilanteista selviytymiseen sekä mielen hyvinvoinnin tueksi.

 

Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Pirkanmaan hyvinvointialue järjestää mielenterveys- ja päihdepalveluita Kangasalan asukkaille.

Pirkanmaan hyvinvointialueen mielenterveys- ja päihdepalvelut

 

Isille tukea: ITUA-hanke

Mielenterveysomaiset Pirkanmaa-FinFami ry järjestää Kangasalan kaupungin kanssa isien tukemiseksi ITUA-hankkeen. ITUA-hanke tarjoaa Kangasalla maksutonta keskustelutukea ja ryhmätoimintaa iseille, joiden kumppanilla tai lapsella (alle 30v) on mielenterveys- ja / tai päihdeongelmia.

Lisätietoja ja yhteystiedot löydät linkin takaa. Linkin takaa löydät myös materiaalia, isien tarinoita sekä syksyn 2021 menot ja ISÄ-ryhmät:

Itua | Mielenterveysomaiset Pirkanmaa | FinFami ry

 

Kangasalan seurakunta

Seurakunta tarjoaa paljon apua ja tukea. ”Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakoniatyöntekijät, nuorisotyöntekijät, aikuistyöntekijä ja muut työntekijät ovat seurakuntalaisia varten.”

Lisätietoa Kangasalan seurakunnan sivuilta:

Apua ja tukea – Kangasalan seurakunta

Ryhmätoiminta – Kangasalan seurakunta

 

Tutustu myös

Setlementti Tampere ry

Vertaistukea, kriisiapua, toiminnallisia ryhmiä, yksilöllistä ja maksutonta tukea, yhteisöllisiä kohtaamispaikkoja ja monenlaista tekemistä.

Tukipisteesi netissä | Tukinet

Tukinetistä löydät esimerkiksi vertaistukea, chat-palveluita ja ryhmäkeskusteluja erilaisiin elämäntilanteisiin ja teemoihin muun muassa työhön ja työttömyyteen, ihmissuhteisiin, mielenterveyteen ja arjen asioihin liittyen.