Mielen hyvinvointi

Mielen hyvinvointi

Jokainen meistä tarvitsee joskus tukea ja apua, sillä elämä on yllättävää ja siihen mahtuu monenlaisia tapahtumia. Toisinaan apua ja tukea tarvitaan enemmän, toisinaan vähemmän. Toiset meistä kaipaavat kuuntelijaa ja ymmärtäjää, toiset etsivät tietoa ja samassa elämäntilanteessa olleiden tarinoita, ja osa saattaa tarvita apua arjessa selviytymiseen.

Mielenterveys on tärkeä voimavara ja sitä on mahdollista edistää monin tavoin. Eri elämäntilanteisiin on olemassa monenlaista apua ja tukea sekä erilaisia työvälineitä jaksamiseen, vaikeista elämäntilanteista selviytymiseen sekä mielen hyvinvoinnin tueksi.

 

Mielenterveys- ja päihdepalvelut

Kangasalan mielenterveys- ja päihdepalvelut auttavat sinua, kun olet huolissasi omasta tai läheisesi mielen hyvinvoinnista.

Ota tällöin ensisijaisesti yhteyttä omalle terveysasemalle, neuvolaan, koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoon tai työterveyshuoltoon.

Jos hoidon tarve on välitön, ota yhteyttä suoraan Kangasalan terveyskeskuksen päivystykseen. Terveyskeskuspäivystys ja kiirevastaanotto

Ilta- ja viikonloppuaikaan sekä pyhäpäivisin ole yhteydessä Valkeakosken aluesairaalan yhteispäivystykseen tai soita hätänumeroon 112.

Ennen päivystykseen lähtemistä suositellaan soittamaan Pirkanmaan päivystysavun ympärivuorokautiseen palvelunumeroon 116117.

Keskusterveysaseman yhteydessä toimii mielenterveys- ja päihdeyksikkö PILKE, joka tarjoaa apua lievissä ja keskivaikeissa mielenterveyshäiriöissä yhteistyössä terveyskeskuslääkärin kanssa. Lisäksi PILKE toteuttaa eritasoisten päihdehäiriöiden hoitoa. Palveluihin ohjaudutaan terveydenhuollon ammattilaisen ohjauksella.

Vakavissa mielenterveydenhäiriöissä avohoito toteutetaan erikoissairaanhoitona Kangasalan mielenterveys- ja päihdepalveluissa. Palveluihin hakeudutaan lääkärin lähetteellä.

Lisätiedot ja yhteystiedot:

Mielenterveys- ja päihdepalvelut

 

Isille tukea: ITUA-hanke

Mielenterveysomaiset Pirkanmaa-FinFami ry järjestää Kangasalan kaupungin kanssa isien tukemiseksi ITUA-hankkeen. ITUA-hanke tarjoaa Kangasalla maksutonta keskustelutukea ja ryhmätoimintaa iseille, joiden kumppanilla tai lapsella (alle 30v) on mielenterveys- ja / tai päihdeongelmia.

Lisätietoja ja yhteystiedot löydät linkin takaa. Linkin takaa löydät myös materiaalia, isien tarinoita sekä syksyn 2021 menot ja ISÄ-ryhmät:

Itua | Mielenterveysomaiset Pirkanmaa | FinFami ry

 

Kangasalan Kotipesä -hanke

Kotipesä -hanke on ViaDia Pirkanmaa Ry:n kehittämisprojekti. Hankkeen toiminnalla haetaan ratkaisuja talouden ja toimeentulon, asumisen, vaikeiden perhetilanteiden, sosiaalisten ongelmien sekä kokonaisvaltaisen terveyden ja hyvinvoinnin kysymyksiin. Asiakastyön muotoina ovat henkilökohtaiset keskustelut, erilaiset ryhmät, etävastaanotot ja etsivä työ. Hankkeen toiminta keskittyy Kangasalan kaupungin alueelle.

Lisätietoja ja yhteystiedot:

Kangasalan Kotipesä -hanke | ViaDia Pirkanmaa ry

Kangasalan Kotipesä | Facebook

 

Kangasalan seurakunta

Seurakunta tarjoaa paljon apua ja tukea. ”Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakoniatyöntekijät, nuorisotyöntekijät, aikuistyöntekijä ja muut työntekijät ovat seurakuntalaisia varten.”

Lisätietoa Kangasalan seurakunnan sivuilta:

Apua ja tukea – Kangasalan seurakunta

Ryhmätoiminta – Kangasalan seurakunta

 

Tutustu myös

Setlementti Tampere ry

Vertaistukea, kriisiapua, toiminnallisia ryhmiä, yksilöllistä ja maksutonta tukea, yhteisöllisiä kohtaamispaikkoja ja monenlaista tekemistä.

Tukipisteesi netissä | Tukinet

Tukinetistä löydät esimerkiksi vertaistukea, chat-palveluita ja ryhmäkeskusteluja erilaisiin elämäntilanteisiin ja teemoihin muun muassa työhön ja työttömyyteen, ihmissuhteisiin, mielenterveyteen ja arjen asioihin liittyen.