Galleriat ja museot

Pääkirjaston Taidetila Terra

Kangasalan pääkirjaston Taidetila Terra on erityisesti harrastajataiteilijoille, taidekouluille, opiston ryhmille ja yhdistyksille tarkoitettu maksuton näyttelytila. Hakuaika on vuosittain elo-syyskuussa. Taidetila Terran näyttelyt edustavat monipuolisesti eri taiteenaloja. Lisätietoa sivulta: Taidetila Terra

Taidetila Terran tulevat näyttelyt


Kuukauden kuva esillä pääkirjaston tiloissa Kahvila Novelliassa

Kangasalan Kuvataiteen Ystävät ry esittelee pääkirjaston tiloissa kuukausittain vaihtuvia töitä. Kuukauden kuva on esillä Kahvila Novelliassa.


Näyttelyn järjestäminen Kangasalan kaupungin kirjaston muissa toimipisteissä

Kuhmalahden, Sahalahden ja Vatialan kirjastoissa voidaan järjestää pienimuotoisia näyttelyitä. Tiedustelut ja varaukset suoraan kirjastojen henkilökunnalta.


Sahalahden museomakasiini

Sahalahden kirkonkylässä sijaitseva Pirkanmaan vanhin lainajyvästörakennus, Sahalahden museomakasiini, on avoinna kesäaikaan. Makasiini on valmistunut v. 1816 pitäjän ja seurakunnan yhteiseksi lainamakasiiniksi. Sen toiminta jatkui vuoteen 1921 saakka. Kunnostettu rakennus luovutettiin kunnan käyttöön vuonna 1983. Makasiinia on restauroitu vuosina 1982 ja 1992. Makasiinilla on kesän aikana useita eri näyttelyitä ja lisäksi siellä järjestetään pienimuotoisia tapahtumia ja konsertteja.