Galleriat ja museot

Pääkirjaston Taidetila Terra

Kangasalan pääkirjaston näyttelytila Taidetila Terra on erityisesti harrastajataiteilijoille, taidekouluille, opiston ryhmille ja yhdistyksille tarkoitettu maksuton näyttelytila. Hakuaika on vuosittain elo-syyskuussa. Taidetila Terran vuoden 2019 näyttelyt edustavat monipuolisesti eri taiteenaloja: maalauksia, grafiikkaa, tekstiilitaidetta, valokuvia ja kädentaitoja. Paikallisten taiteilijoiden ja yhteisöjen lisäksi muilta paikkakunnilta tulevat taiteilijat tuovat vaihtelua kokonaisuuteen. Mukana on taiteen ammattilaisia, opiskelijoita ja harrastajia, aikuisia ja lapsiryhmiä. Lisätietoa sivulta: Taidetila Terra

Taidetila Terran tulevat näyttelyt


Kuukauden kuva esillä pääkirjaston tiloissa Kahvila Novelliassa

Kangasalan Kuvataiteen Ystävät ry esittelee pääkirjaston tiloissa kuukausittain vaihtuvia töitä. Kuukauden kuva on esillä Kahvila Novelliassa.


Näyttelyn järjestäminen Kangasalan kaupungin kirjaston muissa toimipisteissä

Kuhmalahden, Sahalahden ja Vatialan kirjastoissa voidaan järjestää pienimuotoisia näyttelyitä. Tiedustelut ja varaukset suoraan kirjastojen henkilökunnalta.


Sahalahden museomakasiini

Kesäaikana pidetään avoinna Sahalahden kirkonkylässä sijaitsevaa Pirkanmaan vanhinta lainajyvästö-rakennusta, Sahalahden museomakasiinia. Makasiini on valmistunut v. 1816 pitäjän ja seurakunnan yhteiseksi lainamakasiiniksi. Sen toiminta jatkui vuoteen 1921 saakka. Kunnostettu rakennus luovutettiin kunnan käyttöön vuonna 1983. Makasiinia on restauroitu vuosina 1982 ja 1992. Makasiinilla on kesän aikana useita eri näyttelyitä ja lisäksi siellä järjestetään pienimuotoisia tapahtumia ja konsertteja.