Galleriat ja museot

Kangasalla riittää nähtävää ja koettavaa erilaisissa kulttuurikohteissa vuoden ympäri.

 

Vuoden 2023 näyttelyajat Taidetila Terraan, Sahalahden museomakasiinille sekä Kangasala-talon 2.kerrokseen ovat haettavana 1.-30.9.2022.

Täytä hakulomake 30.9. klo 15:00 mennessä täällä: Näyttelytilojen hakulomake (suomiviestit.fi)

 

Taidetila Terra

Kangasalan pääkirjaston Taidetila Terra on harrastajataiteilijoille, taidekouluille, kansalaisopiston ryhmille ja yhdistyksille tarkoitettu kaupungin kulttuuripalvelujen ylläpitämä näyttelytila.

Myös Kuhmalahden, Sahalahden ja Vatialan kirjastoissa voi järjestää myös pienimuotoisen näyttelyn. Tiedustelut ja varaukset suoraan kirjastojen henkilökunnalta.

 

Sahalahden museomakasiini

Sahalahden kirkonkylässä sijaitseva Pirkanmaan vanhin lainajyvästörakennus, Sahalahden museomakasiini, on avoinna kesäaikaan. Makasiini on valmistunut v. 1816 pitäjän ja seurakunnan yhteiseksi lainamakasiiniksi. Sen toiminta jatkui vuoteen 1921 saakka. Kunnostettu rakennus luovutettiin kunnan käyttöön vuonna 1983. Makasiinilla on kesän aikana useita eri näyttelyitä ja lisäksi siellä järjestetään pienimuotoisia tapahtumia ja konsertteja.

Osoite: Vanha Pakkalantie 35, 36420 Kangasala

 

Kangasala-talon 2.krs

Kangasala-talon toisen kerroksessa sijaitsevat aulatilat soveltuvat pääosin kuvataiteen näyttelyille.

Näyttelytila on avoinna talon aukioloaikoina ja tapahtumien yhteydessä.

 

 

 

Kuukauden kuva

Kangasalan Kuvataiteen Ystävät ry esittelee pääkirjaston tiloissa kuukausittain vaihtuvia töitä. Kuukauden kuva on esillä pääkirjaston alakerrassa, kahvila Novelliassa.

 

Vasemmalta löydät listauksen yhdistysten sekä yksityisten toimijoiden ylläpitämistä gallerioista sekä museoista Kangasalla.