Galleriat ja museot

Kangasalla riittää nähtävää ja koettavaa erilaisissa kulttuurikohteissa vuoden ympäri.

 

Taidetila Terra

Kangasalan pääkirjaston Taidetila Terra on harrastajataiteilijoille, taidekouluille, kansalaisopiston ryhmille ja yhdistyksille tarkoitettu kaupungin kulttuuripalvelujen ylläpitämä näyttelytila. Näyttelyajat vuodelle 2022 ovat haettavina 2.8.–30.9.2021.

Myös Kuhmalahden, Sahalahden ja Vatialan kirjastoissa voi järjestää myös pienimuotoisen näyttelyn. Tiedustelut ja varaukset suoraan kirjastojen henkilökunnalta.

 

Sahalahden museomakasiini

Sahalahden kirkonkylässä sijaitseva Pirkanmaan vanhin lainajyvästörakennus, Sahalahden museomakasiini, on avoinna kesäaikaan. Makasiini on valmistunut v. 1816 pitäjän ja seurakunnan yhteiseksi lainamakasiiniksi. Sen toiminta jatkui vuoteen 1921 saakka. Kunnostettu rakennus luovutettiin kunnan käyttöön vuonna 1983. Makasiinilla on kesän aikana useita eri näyttelyitä ja lisäksi siellä järjestetään pienimuotoisia tapahtumia ja konsertteja. Kangasalan kulttuuripalvelut ottaa vastaan museomakasiinin varauksia. Näyttelyajat vuodelle 2022 tulevat haettaviksi syksyllä 2021.

 

Kuukauden kuva

Kangasalan Kuvataiteen Ystävät ry esittelee pääkirjaston tiloissa kuukausittain vaihtuvia töitä. Kuukauden kuva on esillä pääkirjaston alakerrassa, kahvila Novelliassa.

 

Vasemmalta löydät listauksen yhdistysten sekä yksityisten toimijoiden ylläpitämistä gallerioista sekä museoista Kangasalla.