Vatialan kirjaston omatoimiajat 25.9.2017 alkaen:

ma–to klo 7–21
pe–la klo 7–18
su klo 7–21
vappuaatto ja uudenvuodenaatto 7-18

Vatialan kirjaston palveluajat:

ma 10–15
ti 13–19
ke 10–15
to 13–19
pe 12–15
juhlapyhien aattoina 10–15

Vatialantie 2 B
36240 KANGASALA
p. 040 133 6491
vatiala.kirjasto@kangasala.fi

Vatialan omatoimikirjasto

Mikä on omatoimikirjasto?

Omatoimikirjastoa voivat käyttää kaikki PIKI-kirjastojen asiakkaat itsenäisesti myös palveluaukioloaikojen ulkopuolella. Käytölle ei ole ikärajaa. Omatoimikäytön aikana kirjastossa ei ole henkilökohtaista palvelua.

Omatoimikirjastossa voit lainata ja palauttaa automaateilla, käyttää asiakastietokoneita, lukea lehtiä ja vaikkapa työskennellä tai kokoustaa. Kirjastossa on langaton verkko.

Tiloja valvotaan tallentavin kameroin, kulunvalvontaohjelmalla ja hälytyksin. Kuulutusjärjestelmä ilmoittaa omatoimiajan päättymisestä.

Kirjastokortti avaa oven

Omatoimiaikana pääset sisään omalla PIKI-kirjastokortillasi ja nelinumeroisella tunnusluvulla. Laita kortti ulko-oven vieressä olevaan lukijaan ja näppäile tunnusluku, niin oven lukitus aukeaa.

Tunnusluku on sama, jota käytetään verkkokirjastossa ja automaateilla asioitaessa. Tunnusluvun saat kirjastosta.

Lainaus ja palautus

Kirjastossa on automaatti, jolla voit lainata ja palauttaa. Myös varatun aineiston voit noutaa ja lainata omatoimiaikana. Siirrä automaatilla palauttamasi aineisto kirjavaunuun, josta saat myös lainata muiden palauttamaa aineistoa. Jos palauttamastasi aineistosta on varauksia, pudota se omaan laatikkoonsa. Automaatti opastaa, kuinka toimia eri tilanteissa. Olet vastuussa palauttamattomana kirjastoon jätetystä aineistosta.

Kirjastomaksuja voit maksaa ainoastaan kirjaston palveluaikoina tai verkkokirjastossa.

Tekniset ongelmat

Tietokoneiden ja automaattien mahdollisia teknisiä ongelmia voidaan selvittää vasta, kun henkilökunta on paikalla.

Hätätilanteet

Hätätilanteita varten ilmoitustaululla on yleinen hätänumero ja päivystyksen numero. Hälytysjärjestelmä aiheuttaa hälytyksen ja ilmoittaa päivystykseen, jos kirjastossa on käyttäjiä omatoimiajan päätyttyä.

Käyttöoikeuden menetys

Käyttö voidaan tarvittaessa estää esimerkiksi häiriökäyttäytymisen vuoksi. Asiakas on vastuussa myös mukanaan kirjautumatta tulevien henkilöiden käyttäytymisestä.