Järjestökirje

Järjestökirjeen tehtävänä on edistää viestintää kaupungissa toimivien järjestöjen, yhdistysten ja seurojen kesken.

Järjestöjen Kesäkirje 06/2021

Hei kaikki järjestöjen, yhdistysten ja seurojen edustajat

Kesä alkaa olla kukkeimmillaan ja ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, että koronaviruskin alkaa pikkuhiljaa hellittää otettaan. Jaksetaan kuitenkin edelleen noudattaa koronaturvallisuutta, jotta syksyllä pääsisimme jälleen palaamaan suhteelliseen normaaliin arkeen.

Me Kangasalan kaupungin järjestöyhteistyön tekijät haluamme edistää järjestöjen välistä vuorovaikutusta ja yhdessä tekemistä. Aktiivisen osallistumisen mahdollistamiseksi lähetämme kaupungissa toimiville järjestöille, yhdistyksille ja seuroille kolme kertaa vuodessa uutiskirjeen, jossa käsitellään kauden ajankohtaisia asioita. Mikäli et vielä ole kirjeen postituslistalla laita viestiä osoitteeseen isabella.rossi@kangasala.fi ja lisäämme sinut kirjeen vastaanottajaksi. Kirjeessä on tarkoitus nostaa myös järjestöjen omaa toimintaa ja tapahtumia, ja voit aina ilmoittaa niistä meille sähköpostitse osoitteeseen tapahtumat@kangasala.fi.

Kangasalan kaupunginjärjestöyhteistyön ohje

Kangasalan kaupungin uusi järjestöyhteistyön ohje valmistui tammikuussa 2021. Ohjeen tarkoituksena on koota kaupungin ja järjestöjen välisen yhteistyön periaatteet yhteen osoitteeseen ja helpottaa siten tiedon löytymistä, sekä vahvistaa kaupunkilaisten osallisuutta. Mikäli et vielä ole ehtinyt tutustua järjestöyhteistyön ohjeeseen, löydät ohjeen osoitteesta www.kangasala.fi/jarjestoyhteistyonohje. Mikäli toimintaanne kuuluu myös tapahtumien järjestämistä, suosittelemme lämpimästi
tutustumaan Kangasalan kaupungin tapahtumajärjestäjän oppaaseen, joka löytyy puolestaan osoiteesta www.kangasala.fi/tapahtumajarjestajanopas.

Järjestöyhteistyön yhteyshenkilöt

Järjestöjen toiminnan ja yhteistyön helpottamiseksi kaupungissamme toimii myös kaksi järjestöagenttia. Tutustu järjestöagentteihin ja heidän toimintaansa alapuolelta aukeavista videoista.

Järjestöyhteistyötä kaupungissa edistävät Kangasalan hyvinvointikoordinaattori Maija Mäkinen, tapahtumakoordinaattori Isabella Rossi, kulttuurikoordinaattori Anna Toiva sekä liikunnan palvelukoordinaattori Jarno Schutskoff. Kaupungin järjestöyhteistyön toimenpiteistä ja tavoitteista voit katsoa lisää Maija Mäkisen haastattelusta alapuolelta.

Lähde mukaan syksyn tapahtumiin

Syksy tuo tulessaan paljon erilaisia tapahtumia, joihin kutsumme mukaan paikallisia järjestöjä, yhdistyksiä ja seuroja. Luvassa on paljon mielenkiintoista tekemistä ja toimintaa monelle eri kohderyhmälle. Mikäli olette kiinnostuneet olemaan mukaan jossakin seuraavista
tapahtumista olkaa rohkeasti yhteydessä tapahtumat@kangasala.fi.

 • Museoiden ilta 12.8.2021 klo 17-22
  Museoiden ilta kutsuu kaikki tutustumaan kaupungin museoihin
  ja historiallisiin kohteisiin.
 • Euroopan liikkujan viikko 16.-22.9.2021
  Liikunnallista ohjelmaa ympäri kaupunkia koko viikon. Vuonna 2020
  seikkailtiin mm. Kirkkoharjun luontopolulla, täytettiin liikuntakortteja
  ja liikutettiin läheisiä postikorteilla. Millaisella ohjelmalla teidän
  yhdistyksenne liikuttaa koko Kangasalaa?
 • Taiteiden yö 24.9.2021
  Taidetta ja kulttuuria ympäri kaupunkia. Millaisella ohjelmalla teidän
  yhdistyksenne lähtee rikastuttamaan kaupungin taiteiden yötä?
 • Kauhujen Kangasala 29.-31.10.2021
  Kauhujen Kangasala hurja halloween-viikonloppu tulee jälleen! Lokakuun
  lopussa 29.-31.10.2021 järjestettävä tapahtuma etsii innokkaita
  ideoijia, toteuttajia, näyttelijöitä, somistajia ja muita tekijöitä. Voit
  olla minkä ikäinen tahansa, seura tai yhteisö, osaaja, harrastaja tai
  vain kiinnostunut olemaan osa tapahtumatiimiä.
 • Porraspäivät 13.11.2021 päivällä (noin klo 10-13)
  Koko perheen liikuntapäivä Sorolan montussa.
 • Jouluikkunagalleria 26.11.-6.1.2021
  Kauniiksi somistetut jouluikkunat tuovat joulun Kangasalle. Kaikki
  ikkunat kootaan yhdelle kartalle ja niiden yhteyteen on mahdollista
  lisätä sisältöihin myös videoita.

Syksyn järjestötreffit 14.10. klo 18-19.30

Yhdessä tekeminen ja yhteistyö ovat meille kaikille yhteinen supervoima. Tule tapaamaan Kangasalan muita järjestöjä ja yhdistyksiä. Käydään läpi tulevia tapahtumia, vaihdetaan kuulumisia ja ideoidaan yhdessä. Ilmoittaudu mukaan 10.10.2021 mennessä osoitteessa https://q.surveypal.com/Ilmoittautuminen-jarjestoiltaan/0.

Palveluja hyvinvoinnin tueksi

Pirkanmaan tulevan hyvinvointialueen valmisteluun liittyvä PirSote- hanke, kehittää monia kuntien toimintoja tulevaisuuteen valmistautumiseksi. Yhtenä toimena kehitetään Pirkanmaan alueelle yhteistä sähköistä mallia hyvinvointitiedon ja -palvelujen helpomman ja yhdenmukaisemman löytymisen tueksi. Kutsumme myös järjestöjä mukaan keskustelemaan ja kertomaan omista hyvinvointipalveluistaan, joita voimme jatkossa liitää kaupungin sivustolle. Puhutaan ja suunnitellaan tätä lisää syksyn järjestötreffien yhteydessä.

Lähellä.fi järjestöjen asialla

Haluamme edelleen kannustaa kaikkia Kangasalla toimivia järjestöjä lisäämään tietonsa lahella.fi sivustolle. Lähellä.fi -verkkopalvelu, kokoaa Pirkanmaan yhdistysten ja yhteisöjen tuen, toiminnan ja tapahtumat yhteen osoitteeseen. Lähellä.fi
helpottaa vertaistuen ja vapaaehtoistyön löytämistä. Palvelu tarjoaa tietoa myös avoimista työ- ja harjoittelupaikoista sekä toimitiloista www.lahella.fi.

Kuvassa järjestöyhteistyön henkilöitä

 

Hyvää kesää toivottaa ja ollaan yhteyksissä,
Kangasalan järjestöyhteistyön väki