Muutoksia pääkirjaston lehtikokoelmaan


Kangasalan kirjastojen lehtikokoelmia tarkastellaan ja uudistetaan vuosittain. Kirjaston tehtävä on ylläpitää monipuolista ja uudistuvaa kokoelmaa ja pyrkiä vastaamaan myös asiakkaiden toiveisiin ja aineistojen käyttötapoihin.

Viime vuosina sanoma- ja aikakauslehtien tilaushinnat ovat nousseet samalla kun erityisesti sanomalehtien toimitusajat ovat viivästyneet. Samaan aikaan kirjastokimpat ovat panostaneet digitaalisiin lehtipalveluihin kuten ePress ja eMagz.

Pääkirjastossa on tänä vuonna lopetettu seuraavien sanomalehtien tilaus: Etelä-Suomen Sanomat, Ilkka – Pohjalainen, Kaleva, KD sekä Keskisuomalainen. Näiden lehtien toimituksessa oli useiden päivien viivettä. Puoluelehtiä ei jatkossa tilata Kangasalan kirjastoihin.

Kirjastoissa sanoma- ja aikakauslehtiä voi lukea kätevästi isoilta lehtinäytöiltä tai omalta älylaitteelta. Henkilökunta opastaa mielellään asiakkaita lehtipalveluiden käytössä.

Kevään mittaan edelleen uudistuva lehtisali on yksi pääkirjaston käytetyimmistä tiloista. Uudistuksissa lehtikokoelman ja kalusteiden sijoittelu muuttuu ja tilassa on jatkossa aiempaa paremmat mahdollisuudet esimerkiksi työskentelyyn ja opiskeluun.

Lue lisää pääkirjaston muutostöistä tästä.