Pääkirjaston uudistustyöt alkavat


Pääkirjastossa toteutetaan vuosina 2022-2023 uudistuksia, joilla tavoitellaan tilojen monipuolisempaa ja tarkoituksenmukaisempaa käyttöä. Syksyllä 2022 muutostöitä toteutetaan uudisrakennuksen osalta ensimmäisen kerroksen lehtisalissa ja toisen kerroksen palvelualueella. Tilojen kalustusta uusitaan ja pintoja maalataan.

Kangasalan nykyinen pääkirjasto otettiin käyttöön vuonna 2010. Kirjaston tilat koostuvat uudisrakennuksesta sekä peruskorjatusta vanhasta osasta. Tilat ovat hyväkuntoiset ja toimivat, mutta kirjaston käyttötavat ovat muuttuneet. Nykyajassa kirjastoilta toivotaan muunneltavuutta sekä tiloja työskentelyyn ja opiskeluun. Myös vuonna 2016 uudistunut laki yleisistä kirjastoista velvoittaa kuntia tarjoamaan tiloja edellä mainittuihin tarkoituksiin.

Lehtisalissa tavoitteena on edistää tilan monipuolista käyttöä ja lisätä keskeisellä paikalla olevan kahvila-lehtisalin näkyvyyttä ja viihtyisyyttä. Tiloissa säilytetään lehtikokoelmat, mutta sinne lisätään esimerkiksi työskentelytilaa.

Toisessa kerroksessa palautusautomaatti on tullut käyttöikänsä päähän ja isosta lajittelevasta palautusautomaatista luovutaan. Tilalle tulee useista kirjastoista tuttu palautusalue, jossa asiakkaat palauttavat aineiston automaateilla ja laittavat palautushyllyyn. Myös asiakaspalvelupisteen sijainti ja ilme muuttuvat.

Ensi vuoden budjettiin esitetään investointimäärärahaa pääkirjaston Säästökeskuksen yläkerrassa olevien tilojen muutostöihin. Siellä tarkoituksena on päivittää asiakaspalvelupisteet sekä tilojen värimaailmaa ja kalustusta.

Muutostyöt käynnistyvät lehtisalin ja palautusalueen osalta lähiviikkoina. Työt aiheuttavat tilojen uudelleenjärjestelyjä ja tiloja ja palveluita voi olla hetkellisesti poissa käytöstä.

Lisätietoja: kirjastopalvelujohtaja Annamari Nikara-Nummi, p. 050 373 8648