PIKI-mobiilikirjastosovellus poistuu käytöstä 30.4.2024


Pirkanmaan kirjastojen yhteinen PIKI-mobiilikirjastosovellus poistuu käytöstä huhtikuun 2024 lopussa. Sen jälkeen käytössä on ainoastaan PIKI-verkkokirjasto osoitteessa piki.fi. Se toimii sujuvasti myös mobiililaitteilla ja tarjoaa asiakkaille enemmän toimintoja kuin pian poistuva erillinen sovellus.

Mobiilikirjastosovelluksesta luovutaan, koska sen kehittämisessä ja saavutettavuudessa on ollut suuria haasteita, eikä järjestelmäntoimittaja ole saanut tehtyä tarvittavia korjauksia. Sovelluksesta puuttuu useita asiakkaiden paljon pyytämiä ominaisuuksia ja sen hakutoiminto on rajoittunut.

Sähköistä kirjastokorttia voi jatkossakin käyttää verkkokirjaston Oma tili -osion Kirjastokortit-sivun kautta. Sähköinen kirjastokortti sisältyy myös Tampere.Finland-sovellukseen.

Verkkokirjastossa osoitteessa piki.fi voi hakea aineistoa monipuolisesti. Lainojen uusimisen lisäksi siellä voi tehdä ja muokata varauksia, sekä esimerkiksi tarkistaa ja maksaa kirjastomaksuja. Kirjastojen yhteystietojen ja aukiolojen lisäksi verkkokirjastossa on uutisia sekä monipuolisesti suosituksia. Android-puhelimella PIKI-verkkokirjaston sivun voi jo lisätä sovelluksen tapaan, ja iPhonella kuvakkeen voi lisätä Koti-valikkoon. Kirjastokortin numero ja tunnusluku on mahdollista tallentaa halutessaan selaimen muistiin. Verkkokirjastoon lisätään ohjeita mobiilikäyttöön liittyen helmikuun aikana.

Suurimpana muutoksena PIKI-mobiilikirjastosovelluksen poistumisessa on, etteivät sovellukseen lisätyt suosikit siirry PIKI-verkkokirjastoon. Järjestelmätoimittajan kanssa selvitetään parhaillaan mahdollista ratkaisua suosikkien pelastamiseksi. Lisäksi Kaverilaina-toiminto poistuu käytöstä.

Lue tästä usein kysytyt kysymykset sovelluksen lopettamisesta.

Lue myös verkkokirjaston tiedote aiheesta piki.fi.