Annetut palautteet ja vastaukset

13.5.2024
Palaute: Kehitysidea

”Yritin soittaa tänään 10.5. kaupungin vaihteeseen, jossa automaattiviesti tietyin väliajoin totesi ”vaihteessamme on ruuhkaa, palvelemme teitä mahdollisimman pian”. Ensimmäisellä soitolla odotin reilut kymmenen minuuttia. Kun etsin Kangasalan sivuilta kanavaa palautteen antoa varten, huomasin, että virastot eivät palvele ja ole auki perjantaina 10.5.  On paljon mahdollista, että en ollut tänään ainoa soittaja, joka ei ollut ennen puhelua käynyt kaupungin kotisivuilla. Tämän päivän tekniikalla ei liene kovin iso toimenpide vaihtaa jatkossa vaihteen automaattiviestiksi esimerkiksi ”Virastot ja vaihde eivät palvele tänään perjantaina 10.5. Palvelemme jälleen seuraavan kerran maanantaina 13.5.” tai joku vastaava kyseiseen päivään tai ajanjaksoon liittyvä info”.
Vastaus: tiedonhallinnan suunnittelija Annu Harju
Kiitos palautteestasi koskien kaupungin puhelinvaihteen toimintaa. Kaupunginviraston ja puhelinvaihteen sulkuilmoituksen aktivointia ei valitettavasti ollut tehty perjantaina 10.5., kyseessä oli inhimillinen virhe. Pahoittelemme asiaa, ja parannamme toimintaamme, jotta vastaavaa unohdusta ei pääsisi enää tapahtumaan.

 

27.4.2024

Palaute:

Varhaiskasvatuksen yksiköissä on mahdollista (henkilökunnan) ostaa lounaan hävikkiruokaa. Onko vastaavaa mahdollisuutta kaupungin muissa toimipisteissä? Kuinka paljon hävikkiruuan myymisestä on tullut rahaa ja mihinkä näitä rahoja on käytetty?

Vastaus: tuotantosuunnittelija Tanja Kajava

Kaikissa ateria- ja siivouspalvelujen ruokailukohteissa kaupungin henkilökunnan on mahdollista ostaa hävikkiruokaa. Hävikkiruoan myynnistä tulee rahaa noin 50 €/kk. Raha kohdistuu Ateria- ja siivouspalveluiden toimintakuluihin.

 

11.4.2024
Palaute: Avoin palaute

”Mikä oli kaupungin veroprosentti v. 2023 ja mikä on v. 2024. En löytänyt tietoja verkkosivulta”
Vastaus: taloussihteeri Tarja Ruukala
Kiitos kysymyksestä. Veroprosenttitiedot löytyvät kaupungin verkkosivuilta osoitteesta: Avaintietoa. Laajempi tilastokirja vuodelta 2023 julkaistaan elokuu 2024 mennessä ja tulee löytymään: talous ja tilastot/Tilastokirjat.

 

20.3.2024
Palaute: Kehitysidea

”AL 19.3.2024 hyvä juttu Lempäälän kuntalaisia osallistavasta budjetoinnissa. Saadaan lisättyä osallisuuden kokemuksia, raikkaita ideoita ja suht pienellä rahamäärällä tehtyä sellaista, josta on iloa/hyötyä isolle kuntalaismääärällä. Tämä olisi mainio idea Kangasallekin!”

Vastaus: kehitysjohtaja Juuso Heinisuo ja osallisuuskoordinaattori Maiju Paajanen
Kiitos palautteestanne! Osallistuvan budjetoinnin toimintatapa on ollut käytössä Kangasalla vuodesta 2020 lähtien. Kaupunkilaisten toiveesta osallistuvalla budjetoinnilla on viime vuosina mm. hankittu lainattavia harrastusvälineitä pääkirjastolle, järjestetty kulttuuri- ja liikuntatapahtumia sekä hankittu kukkia kotihoidon asiakkaille. Osallistuvan budjetoinnin toteutus vuodelle 2024 varmistuu ja tarkentuu, kun talouden tasapainotustoimet täsmentyvät.

 

 

13.3.2024
Palaute: Avoin palaute

”Kangasala on liikkujan kaupunki. Kiitos Ranta-koiviston luistelukentän hyvästä hoidosta!
Kiitos kaikille teille, jotka jaksoivat pitää kentän viihtyisänä ja erinomaisessa kunnossa.
Suuri kiitos, myös harjun laduista latuja ajaneille!”.
Vastaus: Kiitos palautteesta!

 

 

4.1.2024
Palaute: Kehitysidea

”Kangasalle olisi kiva saada jälleen uusi linja-autoasema. Nykyinen seisake malli on kehno. Uuden linja-autoaseman voisi sijoittaa uuden timantti korttelin yhteyteen ja nykyisen seisakkeen voisi täten muuttaa pysäköinti alueeksi. Linja-autoaseman yhteyteen voisi rakentaa”.

Vastaus: liikennesuunnittelija Tuomas Kähkönen ja elinympäristöjohtaja Sirkku Malviala

Kiitos palautteestanne. Valitettavasti uutta linja-autoasemaa ei ole mahdollista sijoittaa uuden timanttikorttelin yhteyteen, koska tilat on varattu muihin toimintoihin (asuminen, toimisto- ja liiketilat). Nykyinen alueen asemakaavan mukainen Onnikkatien seisake sijaitsee keskeisellä paikalla Kangasalan keskustassa, josta on tullut positiivista palautetta joukkoliikenteen asiakkailta. Kävelymatka seisakkeelta on lyhyt keskustan palveluihin.

Lähimmät wc-tilat löytyvät pääkirjastosta. Lisäksi wc-tiloja laajemmalla aukiololla on tarkoitus tehdä lisää uuteen liikerakennukseen, josta kumppanihaku on jo käynnissä 28.2.2024 asti. Lisätietoa: Kaupungin keskeisin rakennuspaikka hakuun – Kangasala.

23.12.2023
Palaute: Kommentti 

”Nyt kun kaupungin talous on kuralla, tulee mieleen onko talousjohtaja ja kaupungin kehittämistyö ”vähän” epäonnistuneet. Miksi asiat on pääsetty näin huonoon jamaan. Eikö ammattitaito riitä ajoissa korjaamaan suuntaa. Virheistä pitäisi jonkun ottaa vastuu. Liikaa menee ainakin rahaa näihin huippuvirkoihin… jotka ei saisi/pitäisi olla pelkkä kuluerä. Mutta, mutta, kun ilmeisesti on. Tältä ainakin vaikuttaa. Asiaa en tarkasti tunne. Jos olen väärässä niin sori vaan.”
Vastaus: talousjohtaja Petri Lätti

Kiitos palautteestanne. Kaupungin verkkosivuilla on 19.12.2023 julkaistu tiedote kuntatalouden tasapainottamistoimenpiteisiin johtaneista syistä. Tiedotteessa todetaan mm.: ”Kangasalan pitkäjänteisesti tasapainossa ollut talous on kääntynyt voimakkaasti alijäämäiseksi. Taustalla on kuntien rahoituspohjan muuttuminen ja useat kaupungin omista toimista riippumattomat syyt. Vuoden 2024 talousarvion valmistelun lähtökohdat erosivat merkittävästi aiempien vuosien tilanteesta: Valtionosuudet vähenivät 6 miljoonaa euroa, edellisen verovuosien ”verohäntien” poistuminen aiheutti 4 miljoonan euron tulojen vähenemän, uusista valtakunnallista virka- ja työehtosopimuksista ja vakansseista aiheutui n. 6 miljoonan euron kustannusten nousu, inflaatio lisäsi kustannuksia yli 2 miljoonaa euroa ja hyvinvointialueuudistukseen liittyvä tasausmaksu heikentää taloutta miljoonalla eurolla.

Talouden tasapainottaminen on välttämätöntä. Kangasalan kaupunki on aloittanut uuden talouden tasapainottamisohjelman valmistelun. Työ on käynnistynyt tasapainotusprosessin etenemisen suunnittelulla. Sopeutustarve määritellään tammikuun aikana.”

 

13.12.2023
Palaute: Kehitysidea

”Liike/matkakeskus keskustaan.
Kunnollinen linja-autoasema, jonka yhteydessä erilaisia ravintoloita/ kahviloita. Nykyinen linja-auto seisake on aikas kehno jossa tylsä odottaa onnikkaa varsinkin kylmällä kelillä.”

Vastaus: liikennesuunnittelija Tuomas Kähkönen ja elinympäristöjohtaja Sirkku Malviala

Kiitos palautteestanne. Valitettavasti uutta linja-autoasemaa ei ole mahdollista sijoittaa uuden Onnikkatien seisakkeen yhteyteen. Asemakaavan mukainen Onnikkatien seisake sijaitsee keskeisellä paikalla Kangasalan keskustassa, josta on tullut positiivista palautetta joukkoliikenteen asiakkailta. Myös digitaalinen bussikatosten infotaulu on palvellut asiakkaita hyvin. Kävelymatka seisakkeelta on lyhyt keskustan palveluihin.

8.11.2023 
Palaute: Kehitysidea

” Pikonlinna on hoitamaton ja unohdettu asuinalue. Halusin lähteä kävelylle tavallisena keskiviikkoiltana. Oli pimeää, katuvaloja on vähän ja osa on rikki. Jostain pimeästä kuului ihmisryhmän kiroilua ja huutoääniä. Täällä liikkuva nuoriso on läheisestä Kotaharjusta, joka on erityisen ja vaativan erityisen tuen hoitokeskus. Kaikki tietävät, että se tarkoittaa rajattomuutta, väkivaltaisuutta ja päihteitä. Näin on aina ollut ja näin on epäilemättä myös nykyaikana. Palasin kotiin ja iltalenkki jäi tekemättä.

Koska Pikonlinna on valittu Kangasalta asuntoalueeksi, jonne on asutettu haastavia nuoria, kehitysvammaisia ja vanhuksia, edullisten vuokra-asuntojen asukkaita hintavien omistusasuntojen sekaan, toivoisin, että ympäristöstämme pidettäisiin huolta. Täällä on talvisin pimeää, edes roskia ei voi viedä pimeän tultua, kun roskikset ovat täysin pimeässä. Rakennusjätteitä on jätetty teiden varsille (esim. vuorivillapaaluja, metalliaitoja), rikkinäisiä veneitä rannat täynnä, sammalta kasvavia vanhoja opasteita ja kylttejä, autonromuja… En ihmettele, miksi asunnot eivät käy täällä kaupaksi. Ihmiset ihastuvat kyllä järveen, mutta kävely ympäristössä osoittaa, että alue on jätetty kehittämättä ja hoitamatta. Täällä ei ole mitään palveluja – ei edes ulkokuntoiluvälineitä. Tiet ovat huonossa kunnossa, Pikonlinnan rakennuksen ympäristö rapistuu huoltamattomana. Lopetetun päiväkodin rikkinäiset muovilelut täplittivät metsän, kunnes asukas keräsi ne jätesäkkeihin. Omistusasuntojen aktiiviset asukkaat keräävät roskia luonnosta. Onneksi sentään vielä bussit kulkevat.

Kirjoitan nyt asukkaana. Mietin, pitääkö perustaa joku Pro Pikonlinna -järjestö puolustamaan asuialuettamme. Kun Kotaharjun kasvusuunnitelmat paljastuvat, jäävät myytävät asunnot varmasti myymättä. Onneksi autoihin murtautumiset ovat nyt loppuneet, tai ainakin ovat tauolla.

Toivon jalkautumista Pikonlinnaan. Vanhat kyltit pois ja uudet tilalle, tiet kuntoon, lisää katuvaloja bussilta kerrostaloille ja roskiksien luokse Armas Branderin kadulle, rikkinäiset muoviveneet pois rannoilta, tienvarsilta kaatopaikalle kaikki vanhat rakennusjätteet, ulkokuntoiluvälineet paikoilleen – näin ensiavuksi.

Vastaus: sähköinsinööri Jussi Tikkanen, elinympäristöjohtaja Sirkku Malviala,
Kiitos palautteesta. Pikonlinnan alueella on sekä kaupungin yleisiä alueita että yksityisessä omistuksessa olevia alueita. Esimerkiksi Armas Brandenin katu ei ole nimestään huolimatta yleinen kaupungin ylläpidossa oleva katu, vaan se sisältyy yksityiseen alueeseen, jonka ylläpidosta valaistuksineen vastaa alueen omistajat. Alueella oli yksityinen päiväkoti, jonka toimijan tulisi huolehtia heidän omaisuuden pois viemisestä toiminnan lakattua. Kaupungin katuvalaistuksen viat korjataan aina mahdollisimman pian, kun niistä saadaan tieto. Kaupunki ei voi poistaa tavaroita ja veneitä yksityisten maa-alueilta.


5.10.2023
Palaute: Kehitysidea

”Näin joskus suunnitelman, että Lahdentie rakennettaisiin nelikaistaiseksi välillä Linnainmaa – Sahalahden ramppi. Milloin tämä toteutuu?”

Vastaus: kehitysjohtaja Juuso Heinisuo

Vt12 on yksi Suomen tärkeimmistä poikittaisista yhteyksistä ja osa Tampereen kaupunkiseudun sisäistä liikennettä. Tiellä on varaus 4-kaistaisuuteen. Esimerkiksi Lamminrahkan uusi silta on tehty kestämään raitiotie päältä ja alta neljä kaistaa.
Vt 12 on tärkeä Kangasalan kannalta. Syksyllä 2023 käynnistyi Vt 12 kehittämisselvitys välillä Tampere-Lahti. Selvitys valmistuu kesällä 2024. Selvitys tukee kokonaisuudessaan tie kehittämistä eteenpäin. Vt 12 ei ole tällä hetkellä ollut valtion tiehankkeiden investoinohjelmassa mukana. Kangasalan osalta vt9 on ollut mukana, mutta ei vielä ole saanut rahoitusta. Toivotaan, että lähivuosina myös tämä Vt12 hanke saa rahoituksen ja tien kehittämistä voidaan aloittaa.

21.9.2023
Palaute: Kehitysidea

”Hei, voitaisiinko Kangasalle harkita lähijakelupisteen perustamista. Lisätietoa esim. täällä https://valonia.fi/materiaali/lahilokerikko-voi-helpottaa-arjen-kiertotaloutta/.”

Vastaus: hallintojohtaja Jonna Sillman-Sola
Kiitos kehitysideasta ja mielenkiintoinen Varsinais-Suomen maakuntaliiton pilotti. Otamme teeman keskusteltavaksi kaupungin ilmastotiekartan seuraavassa päivityksessä.


23.5.2023

Palaute: Kommentti
Eihaittaayhtään jos poistatte keskustan parkkipaikat
Varmaan kauppiaat eivät pidä siitä että asiakkaat siirtyvät muualle asioimaan. Onneksi on Lentola ja Kaukajärvikin kohtalaisen lähellä kun vielä pystyy ajelemaan omalla autolla. Tiivistäminen ei ihan välttämättä tarkoita asukkaillekaan viihtyisyyttä.

Vastaus: hallintojohtaja Jonna Sillman-Sola / Strateginen johto

Kiitos palautteestanne ja siihen on mukava vastata seuraavasti: Kuohunparkki sijaitsee Kangasalan keskustassa osoitteessa: Kirkkojärventie 8. Pysäköintitalon sijainti palvelee erinomaisesti muun muassa uimahallin, hotellin sekä torin kävijöitä. Kuohunparkin 330 autopaikkaa pitävät huolen, että ajoneuvosi ei suotta kärsi Suomen kauniiden – mutta kuluttavien – vuodenaikojen käsittelyssä. Pysäköintitalo P-Kuohunparkki on auki 24 tuntia vuorokaudessa. Pysäköidä voi aina kolme ensimmäistä tuntia ilmaiseksi. Seuraavat kolme tuntia; 1,50 €/h ja sitä seuraavat: 1,00 €/h.

Pysäköintitalon ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee kuusi sähköautojen latauspaikkaa. Lisäksi Kuohunparkissa pääset samalla pienelle taidematkalle. Pysäköintitalon julkisivua koristaa kuvataiteilija, professori Tarja Pitkänen-Walterin maalaus. Pysäköintihallin kerrostasolta yksi, porrashuoneesta kerrostasoilta 1-4 sekä hissistä löydät valokuvataiteilija Susanna Majurin valokuvia, joissa tulee esiin Kangasalan luonnolle ominaisia piirteitä ja elementtejä.

 

22.5.2023

Palaute:

Keskustan ja Tredun välille Lahdentien vireen, Tredun puolelle meluvalli. Kiitos!
Vähintään Tredun ja matalan alikulkutunnelin välille. (Lähtee luontopolulle) Olis todella tarpeen. Iso joukko asukkaita kärsii melusta… nyt kun olisi kiva pitää parvekkeen ovea ja ikkunoita auki. Kaiken yötä kova liikenne…
Melu häiritsee.
Kulttuurijutuista kiitos!

Vastaus:

Tekninen keskus/ rakentamisen palvelualue

Kiitoksia palautteesta koskien valtatietä 12. Lahdentie (vt 12) on valtion ylläpitämä maantie ja tien tiejärjestelyistä vastaa Pirkanmaan ELY-keskus. Kaupunki on yhteistyössä Väyläviraston ja ELY-keskuksen kanssa käynnistämässä tiesuunnittelun valtatien parantamiseksi Tampereen ja Kangasalan välillä, jonka yhteydessä selvitetään myös melusuojausasiat. Hankkeen toteutus riippuu valtion rahoituksesta.

 

15.3.2023

Nattarinraitin leikkikenttää ja Liutun rannan ulkokuntosalia koskevien kyselyiden tulokset

Vastaus: suunnittelija Milla Santalehto, tekninen keskus/ ulkoalueiden ylläpito

Kangasalan kaupungin Nattarinraitin leikkikentän peruskunnostuksesta ja Liutun rannan ulkokuntosalista järjestettiin sähköiset asukaskyselyt, joiden tarkoituksena oli hakea kaupunkilaisten näkemyksiä suunnittelua varten. Kyselyt olivat auki 26.1. – 22.2.2023. Kyselyistä tiedotettiin kaupungin verkkosivuilla, suunnittelukohteissa maastokyltein ja suunnittelukohteiden lähellä asuville lähetettiin kyselyistä ilmoituskirjeet.

Nattarinraitin leikkikentän kyselyyn saatiin vastauksia yhteensä 136 kpl ja Liutun rannan ulkokuntosalin kyselyyn 217 kpl.

Vastaajilta kysyttiin, mitä heidän mielestään Nattarinraitin leikkikentälle tulee sijoittaa. Kolmen kärkeen nousivat keinut, kiipeilyteline ja liukumäki. Vastaajilta kysyttiin myös, mitä perinteisistä leikkivälineistä poikkeavaa leikkikentälle toivotaan. Eniten kannatusta saivat köysirata ja maatrampoliini. Leikkikentän liikunnallisista välineistä eniten kannatusta saivat voimistelurenkaat ja tasapainorata.

Liutun rannan ulkokuntosalin osalta kyselyn vastausten perusteella eniten toivotaan ulkokuntosalille säädettäviä voimaharjoittelulaitteita ja monitoimivälinettä voimaharjoittelulle. Avoimissa vastauksissa korostuivat myös toiveet säädettävistä voimaharjoittelulaitteista, monipuolisuudesta eri käyttäjäryhmille sekä laatuun ja kestävyyteen panostamisesta laitteiden valinnassa. Ulkokuntosalin sijaintia toivottiin joko lentopallokentän, uimarannan tai leikkikentän läheisyyteen sekä mahdollisimman kauas asutuksesta.

Alla olevassa raportissa on esitetty kyselyn tulokset tarkemmin:

Kyselyiden raportti, Nattarinraitin leikkikenttä ja Liutun ulkokuntosali

Kangasalan kaupunki kiittää kaikkia kyselyihin vastanneita! Kyselyjen vastaukset ovat arvokasta tietoa ja tuloksia hyödynnetään suunnittelussa soveltuvin osin mm. tila, määräraha ja turvallisuus huomioon ottaen.

 

9.3.2023
Palaute: Kehitysidea
Kangasalan torilla ei ole mitään kylttiä, missä esim. kirjasto sijaitsee. Jos et tiedä missä kirjasto on, sinne on vaikea osata. Osoitetietona on Keskusaukio 2 ja siitä pitää tietää missä päin aukiota kirjasto on. Missä on linja-auto asema? Esim. tilausbussit ilmoittavat, että lähtö linja-autoasemalta. Onko se joku tolppa kirjaston lähettyvillä?

Vastaus: liikennesuunnittelija Tuomas Kähkönen
Hei! Kiitos palautteestanne. Kangasalan kaupungin torin yleissuunnitelmaa ollaan parhaillaan käynnistämässä. Suunnittelussa on myös opasteita jalankulkijoille keskustan palveluihin.

 

20.1.2023
Palaute: Kehitysidea

Kangasalan historiasta kertovalla sivulla (https://www.kangasala.fi/kaupunki-ja-paatoksenteko/tietoa-kangasalasta/historia/) todetaan ”Eerik XIV:n leski Kaarina Maununtytär (1580-1612)” Ensimmäinen vuosiluku lienee väärä. Mikäli siinä yritetään kertoa syntymävuosi, pitäisi sen olla 1550. Ja mikäli yritetään kertoa vuosi, jolloin Kaarina Maununtytär muutti Kangasalle, pitäisi sen olla 1557.

Vastaus:  tutkimussihteeri Tarja Ruukala

Hei! Kiitos palautteestanne.  Vuosiluku on tarkistettu ja korjattu siten, että Kaarina Maununtytär eli vuosina 1550-1612.

 

3.1.2023
Palaute: Kehitysidea

Hei, bussikuljetukset Uuden Vuoden ilotulituksiin olivat mainio idea. Viestintä ja mainonta kannattaisi miettiä ensi kerraksi uudelleen. Kuohenmaalta lähteneeseen bussiin päätyi koko matkan varrelta vain 14 henkilöä ja Liuksialan koululta ei ainuttakaan. Bussissa puhuttiin, että viestintä ei tavoittanut ja mukaan päätyneet olivat sattumalta saaneet tiedon jostain. Sekin oli ollut vasta viime tingassa.
Harva lukee aktiivisesti kaupungin nettisivuja. Ilmeisesti Kangasalan Sanomissakaan ei ollut ollut ilmoitusta. Lisäksi esim Kuohenmaan Kyläyhdistyksen kautta voi tavoittaa helposti 400 ihmistä.
Kiitos kun järjestitte kuljetuksen. Harmi, että sitä ei osattu käyttää, koska tieto tuli liian myöhään ja liian suppealla jakelulla.

Vastaus: kulttuurikoordinaattori Anna Toiva

Hei! Yhteiskuljetukset järjestettiin uudenvuoden tapahtumaan nyt ensimmäistä kertaa, ja niillä saapui tapahtumaan noin 150 henkilöä hyvin vaihtelevasti eri linjoja käyttäen. Nyt olemme viisaampia kuljetusten kysynnän suhteen ja osaamme ottaa osallistujat huomioon paremmin myös viestinnässä. Olemme kiitollisia palautteesta, ja kehitämme tapahtumaa sen avulla entistä paremmaksi.

 

1.1.2023
Palaute: Kiitos

On tosi kiva, että oli järjestetty tämä tapahtuma! Ilotulitus oli ihana (musiiki olisi voinnu olla vähän kovempi mutta ehkä se sää oli syy miksi ei kuullu niin hyvin)
Ehkä olisi kiva kuulla ennen tulitusta vähän disco tyylistä musiikkia, että voisi vähän tansii lapsien kanssa jne. Mutta muuten ihan loistavaa! Ihmiset kaipaa tapahtumia koronavuosien jälkeen!

Vastaus: kulttuurikoordinaattori Anna Toiva

Kiitos palautteesta!

 

20.12.2022
Palaute: Kommentti

Tyttäreni täytti 10 vuotta keväällä 2022. Tämän jälkeen en ole nähnyt mitään hänen oikomishoitoonsa liittyviä käyntejä OmaKannassa, kuten ei esim. kouluterveydenhoidonkaan kommentteja. Eikö tästä ”OmaKanta ja 10-vuotiaan ”itsenäinen asiointi” -sekoilusta pitänyt päästä jo eroon? Tuskinpa oikomishoidossa on arvioitu lapsen olevan täysin kykenevä ottamaan vastuuta omasta hoidostaan, varsinkin, kun me vanhempina olemme oikein allekirjoituksellamme vahvistaneet olevamme vastuussa oikomishoitoon säännöllisesti osallistumisesta, hoidon keskeyttämisen uhalla.

Vastaus: ylilääkäri Liisa Joutsiniemi

Kiitos palautteestanne. Suun terveyspalveluiden puolella on saatu potilastietojärjestelmä Lifecaren uusi versio käyttöön 10.11.2022. Tässä versiossa otetaan kantaa siihen, näkyykö alaikäisen tiedot huoltajille. Valitettavasti on havaittu arkistoitumisongelma Kanta-palveluun, asia on selvityksessä. Toivottavasti ongelma ratkeaa mahdollisimman pian. Avopalveluiden puolella potilastietojärjestelmä on Mediatri ja siinä tämä toiminnallisuus on käytössä ja pitäisi myös toimia. Takautuvasti tiedot eivät tule näkyviin, vaan arvio tehdään jokaisesta kontaktista erikseen.

 

28.11.2022
Palaute: Kommentti

Päivystys vastaanotto on kohtuutonta että kangasalla joka on kaupunki on terveydenhoito asiat niin retuperällä että päivystyksessäkin saa istua ja jonottaa viikonpäivästä riippumatta tuntikaupalla niin että vaikka aamulla olisi paikalla .kerkiäät labrat ja röntgenit menemään kiinni ja istutetaan vanhuksia ja lapsia iltaan asti ja kun vihdoin pääsee näkeen lääkärin hän ei voi tehdä muuta ku lähettää vassiin. Tämä ei ole ollut yksttäistapaus vaan enemmän tuntuu olevan sääntö kun poikkeus.
Kiitos että on edes välipala automaatti
😡

Vastaus: avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Kuusela 

Pahoittelemme huonoa kokemustanne ja pitkäksi venynyttä odotusaikaa terveyskeskuspäivystyksessä. Päivystystyön luonteen vuoksi on haastavaa ennakoida ruuhkahuippuja ja ajoittain jonoa pääsee kertymään.

Kehittämistoimien avulla olemme kuitenkin saaneet keskimääräistä jonotusaikaa lyhenemään.

 

23.11.2022
Palaute: Kommentti 

Järjestäähän kaupunki tänä vuonna (ja jatkossakin) uuden vuoden aaton ilotulituksen, eikä mitään vaisua valoshowta?

Vastaus: kulttuurikoordinaattori Anna Toiva

Koko perheen uudenvuodenaatto järjestetään Roine-kampuksella Pikkolan omenatarhassa 31.12.2022 klo 15 alkaen. Tapahtuma huipentuu ilotulitukseen klo 18. Kaupungin järjestämät tapahtumat löytyvät kaupungin tapahtumakalenterista: kangasala.fi/tapahtumat

 

23.11.2022
Palaute: Kiitos

Hei, kiitos Vatialan oma asemalle nopeasta reseptin uusimisesta ja ystävällisestä asiakaspalvelusta.

Vastaus: avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Kuusela  Kiitos mukavasta palautteesta.

 

27.10.2022
Palaute: Kehitysidea
Sahalahdella ja Kuhmalahdella ei ole yhtään toimivaa tankkauspaikkaa/huoltoasemaa, jossa olisi polttoainejakelua, kehitysideana ehdottaisin tankkaustarpeen/huoltoasemien tarpeen selvittämistä kyseisillä toimialueilla.

Vastaus: kaupunginarkkitehti Anna-Leena Lehtiniemi
Meillä ei ole tehtynä tällaista selvitystä.
Koska huoltoasemaverkoston kehittyminen on markkinaehtoista ja toimijoiden välillä eroja asemien sijoittamisessa, pystymme vaikuttamaan huoltoasemien sijoittumiseen lähinnä kehittämällä tarjolla olevan tilastotietoa markkinapotenttiaalin kartoituksia varten ja varaamalla alueet toimintaa varten. Uusi väestön sijoittumisesta kertova karttapalvelu on avautumassa kaupungin tilastoista kertovilla sivuilla.

 

6.10.2022
Palaute: Kiitos
Vastoin odotuksiani, Suoraman alueen lääkäri otti terveysongelmani vastaan kiinnostuneena ja pääsi hyvin kartalle tilanteestani, mikä ei ole itsestäänselvyys. Mikä tärkeintä, hän ei väheksynyt aiempia kokemuksiani tai alkanut väittämään vastaan tai tehnyt pakolla mitään tutkimuksia. Oli myös kirjoittanut erittäin selkolukuisen tekstin ja lähetteen. Ei löydetty heti mitään ratkaisuja asioihin, mutta käynnistä jäi hyvä mieli. Kiitos hänelle.

Samalla kiitän myös sairaanhoitajaa, joka varasi tämän käyntiajan minulle. Soitin kiireettömälle puolelle, mutta sain ajan kiireelliseltä puolelta ja hän otti asiani tosissaan. Koko puhelu oli miellyttävä kokemus.

Vastaus: avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Kuusela  

Kiitos mukavasta palautteesta, välitämme tietoa henkilökunnalle

 

30.8.2022

Palaute: Kiitos

Sain erinomaista palvelua soittaessani lasten päivystysnumeroon 29.8.2022 iltakahdeksan aikaan. Lämmin asiantunteva hoitaja, empaattinen. Saimme seuraavalle aamulle ajan ja jäi todella hyvä mieli palvelusta ja neuvoista. Kiitos miljoonasti! Ihanaa syksyä ja teette tärkeää työtä.
Vastaus: avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Kuusela 
Kiitos mukavasta palautteesta.

 

18.8.2022

Palaute: Kiitos

Kiitos!
Erittäin hyvästä palvelusta Kangasalan terveyskeskukselle!
Olen käynyt sekä itse että pojan kanssa hammaslääkärissä pääterveysasemalla. Meitä palveli molemmilla kerroilla eri lääkäri ( nuoria mieshammaslääkäreitä ), mutta olivat asiantuntevia , esittivät kysymyksiä ja antoivat hyviä neuvoja.
Myös yleislääkäreille (he olivat myös nuoria mieslääkäreitä ) Kiitos !
Tosi hienosta palvelusta sekä ruutanan terveysasemalle että pääterveysasemalle.
Toivottavasti näin hieno potilasmyönteinen palvelu kestää teillä ainiaan !
Ajanvaraus toimi myös helposti ja nopeasti näillä kerroilla.

Vastaus: Vastaava hammaslääkäri Marja-Liisa Kaltiokallio ja vs ylilääkäri Heli Yli-Rämi

Kiitos postitiivisestä palautteesta.

 

4.7.2022
Palaute: Kiitos
Huolella/säännöllisesti tehdyt viheralueiden leikkuu , trimmaus ja puhtaanapito varmistavat alueen viihtyvyyden uimarannalla viikosta toiseen. Jatkakaa samaan malliin.
Vastaus: Tekninen keskus
Kiitos palautteesta, hauska kuulla että uimaranta on pysynyt viihtyisänä ja hyvin huollettuna.

 

22.6.2022
Palaute: Kommentti

Mitän palvelubussi palvelee asiakkakita kun lääkäriin pitäisi päästä klo 9. Kun soittaa edellisenä päivän ja tilaa kyytiä ja kuljettaja ilmittaa, että ei käy, koska ajot alkavat klo 9. ? Näin tapahtui 22.6.2022 .
Olisiko mahdotonta aikaistaa ajoaikataulua, koska lääkarit ottavat vastaan klo 8 alkaen.
Vastaus: liikennesuunnittelija Tuomas Kähkönen

Kiitos palautteestanne! Kangasalan palveluliikennettä ajetaan kahdella palvelubussilla ma-pe klo 9-13 välisenä aikana.
Palvelubussit hoitavat ma-pe klo 7-9 kehitysvammahuollon, vanhuspalvelujen ja koulujen oppilaiden kuljetuksia. Koulujen kesälomalla palvelubussit ajavat joukkoliikenteen yhteyksiä.
Palvelubussien aikatauluja ei ole tämän vuoksi mahdollista aikaistaa terveyskeskuskäyntien mukaisesti.
Kelasta on mahdollista saada matkakorvausta, kun matkustetaan julkiseen tai yksityiseen terveydenhuoltoon. Lisätietoja Kelan taksimatkoista löytyy osoitteesta: https://www.kela.fi/taksimatkat   tai puh. 020 692 204:

 

13.6.2022

Palaute:Kommentti

Kävin omalääkärillä pyörrytyksen vuoksi. Sain palvelusetelin kardiologille, lähetteen verikokeisiin ja sydänfilmiin. Kuvittelin että sydänfilmi menee lääkärille sähköisenä, mutta niin ei tapahtunutkaan. Kardiologi kysyi minulta sitä, mutta sitä ei ollut papereiden mukana. Kysynkin, miksi sydänfilmiä ei toimitettu kardiologille, olisiko minun pitänyt tehdä jotain asian hyväksi?
Vastaus: ylilääkäri Liisa Joutsiniemi

Kiitos palautteesta. Yksityiset palveluntuottajat, joiden palveluissa palveluseteleillä käydään, eivät yleensä näe Fimlabin laboratoriosivuja. Sen vuoksi sydänfilmi ja muut tarvittavat tutkimustulokset tulisi olla palvelusetelin liitteenä lähetteen lisäksi. Näin meidän palveluseteleitä tekevän henkilökunnan tulisi toimia. Mikäli kuitenkin saitte palvelusetelin heti vastaanotolta ennen laboratoriokäyntiä, ei niitä voinut siihen liittää mukaan. Tällaisessa tapauksessa potilaan tulisi itse huolehtia EKG mukaan palvelusetelikäynnille. Tästä potilaat tietysti pitäisi meidän taholta aina ohjeistaa.

Pahoittelut tapahtuneesta. Muistutamme tämän palautteen perusteella henkilökuntaamme tästä käytännöstä, jotta jatkossa tarvittavat dokumentit olisi käynneillä mukana.

 

9.6.2022

Palaute: Kehitysidea

Jos sovittuun omalääkärin puhelinsoittoon sovittuna päivänä vastataankin potilaalle tekstiviestillä klo 16:05, olisi potilasystävällistä lähettää viesti aamulla. Kyseisen tapauksen labratiedot olivat käytettävissä varmasti jo aamusella.
Vastaus: ylilääkäri Liisa Joutsiniemi

Kiitos palautteesta. Lääkärit hoitavat useimmiten potilasvastaanotot aamupäivän ja alkuiltapäivän aikana. Puhelut ja asiakirja-ajat sitten näiden jälkeen. Vaikka vastaukset olisivat aikaisemmin valmiina, niihin perehdytään asian hoitamisen yhteydessä, jos lääkäri ei ole tehnyt muita järjestelyjä erityisen kiireellisen asian tai muun syyn vuoksi.

 

 

31.5.2022

Palaute: Kiitos

Hei!
Haluaisin kiittää Pälkäneen terveysaseman henkilökuntaa. Olen ollut todella tyytyväinen joka kerta asiointiin. Etenkin kiitos koronarokottajalle, jolla oli todella ihmisläheinen ote tällaiseen neulapelkoiseen asiakkaaseen. Kiitos myös OmaAseman hoidontarpeenarvioinnissa työskennelleelle henkilölle, joka antoi hyvät ohjeet ja mielenrauhaa. Erittäin hyvä asiakaspalvelu ja hoito Pälkäneellä. Kiitos siis suuresti!
Vastaus: avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Kuusela

Kiitos positiivisesta palautteesta. Palaute välitetty henkilökunnalle.

 

4.5.2022

Palaute:Kommentti

Kun omakannassa uusii reseptin niin eikös se pitäisi uusia niinkuin se siellä on? Nyt lääkäri on omin lupineen puolittanut määrän. Elikkä siis muuttanut toisen lääkärin määräämää reseptiä. Ei tunnu olevan lääkärin etiikan mukaista toimintaa, astuu myös reseptin kirjoittaneen lääkärin varpaille.
Vastaus: ylilääkäri Liisa Joutsiniemi

Kiitos palautteesta. Reseptin uusiminen on lääkärin toimesta tehtävä hoitopäätös, joka arvioidaan aina tilannekohtaisesti. Saatavilla olevan tiedon perusteella lääkäri arvioi, uusiiko reseptin sellaisenaan vai tekeekö muutoksia juurikin esimerkiksi määrään tai reseptin kestoon. Joissakin tapauksissa lääkäri jättää reseptin uusimatta kokonaan. Tällainen tilanne tulee kyseeseen esimerkiksi silloin, jos lääkehoidon jatkamiselle ei ole selkeitä perusteita, saatavilla oleva tieto on riittämätön asian arvioimiseksi tai lääkettä ei ole käytetty ohjeen mukaisesti. Tämä arviointi on juurikin lääkärin etiikan mukaista toimintaa.

 

6.4.2022

Palaute: Kiitos

Haluan antaa ison kiitoksen saamastani erinomaisen hyvästä kohtelusta ja hoidosta 5.4.2022 Pälkäneen terveysasemalla sairaanhoitajan ja hammaslääkärin taholta.

Vastaus: avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Hofmann

Kiitos mukavasta palautteesta. Välitämme palautteen henkilökunnalle.

 

30.3.2022

Palaute: Kiitos

Sootin 25.3.2022 klo 8.23 suun kiireellisen hoidon tarpeen arviontiin, ikinä ei ole kunnallisen puolella hoitunut asia yhtä mallikkaasti. Aikojen ollessa loppunut, puheluuni vastannut hoitaja pyysi odottamaan linjalla sillä aikaa kun soitti lääkärille saadakseen ajan, jonka sainkin. Jäi todella olo että asiani otettiin vastaan ammattiraidolla, ja välittävästi, ja sitä todella haluttiin hoitaa. Loistava tyyppi, lisää näitä!
Vastaus: Sari Mylläri, osastonhoitaja

Kiitos palautteesta. Palaute on toimitettu teitä  palvelleelle hammashoitajalle.

 

14.3.2022

Palaute: Kiitos

Hei!
Haluaisin kiittää keskusterveysaseman hammashoitolan henkilökuntaa. Sain ajan nopeasti ja hoito oli ensiluokkaista! Lääkäri ja hoitaja olivat molemmat todella mukavia 🙂
Vastaus: Marja-Liisa Kaltiokallio, vastaava hammaslääkäri

Kiitos palautteesta. Hienoa, että hoitopolku toimii sujuvasti ja laadukkaasti meillä.

 

11.3.2022

Palaute: Kiitos

Kävin pääterveysaseman päivystyksessä perjantaina 4.3. 9kk ikäisen vauvan kanssa ja meidät vastaanottanut sairaanhoitaja teki kokemuksesta todella mukavan! Ammattitaidon lisäksi hänestä huokui aito välittäminen ja halu auttaa tilanteessa. Oma huoleni tilanteesta oli huomattavasti helpompi kantaa, kun hän oli apuna ja aidosti kuunteli minua. Kiitin häntä kovasti jo silloin, mutta halusin laittaa palautteen vielä erikseen. Kiitos!
Vastaus: avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Hofmann

Kiitos positiivisesta palautteesta. Viesti kerrottu teitä hoitaneelle sairaanhoitajalle

 

28.2.2022

Palaute: Kiitos
25.1.2022 Suoraman neuvolassa kahden aikaan koronarokotteita antanut hoitaja ansaitsee kyllä positiivisen palautteen! Hoitaja oli pirteä ja iloinen, jutusteli mukavia ja teki käynnistä oikein miellyttävän! Kiitos 🙂
Vastaus: Avoterveydenhuollon osastonhoitaja Anni Remahl

Kiitos iloisesta palautteesta! Palaute on lähetetty rokotteita antaneelle hoitajalle.

 

28.2.2022

Palaute:Kommentti
Varasin ajan koronarokotukseen. Huomasin että meni väärälle päivälle. Yritin perua heti mutta ei onnistunut koska varaukseen on alle 20 tuntia. Idioottimaista. Jos tulee esimerkiksi kipeäksi ennen rokotusta niin ei voi perua. Mitenkähän tämän nyt peruu? Jonottamalla puhelimitse ”palveluun”.

Vastaus: Avoterveydenhuollon osastonhoitaja Anni Remahl

Harmillista, että virheellisesti varatun ajan peruminen ei onnistunut.

Ajanvarauksen voi perua laittamalla tekstiviestin numeroon 044 481 3100. Tekstiviestissä tulee kertoa nimi, henkilötunnus sekä peruttava aika. Tekstiviestiin ei vastata eikä numerosta voi hoitaa muita asioita.

 

25.2.2022

Nettikyselyn tulokset Ranta-Koiviston leikkikentästä ja ulkokuntoilupisteestä

Vastaus: suunnittelija Milla Santalehto, tekninen keskus/ ulkoalueiden ylläpito

Kangasalan kaupungin Ranta-Koiviston leikkikentän saneerauksesta ja uudesta ulkokuntoilupisteestä järjestettiin nettikysely, jonka tarkoituksena oli hakea kaupunkilaisten näkemyksiä suunnittelua varten. Kysely oli avoinna kaupungin verkkosivuilla 24.1.-21.2.2022. Kyselyyn vastattiin anonyymisti.

Ranta-Koiviston leikkikentän välineistö on tullut elinkaarensa päähän ja leikkivälineiden uusiminen kuuluu teknisen keskuksen vuoden 2022 työohjelmaan. Leikkikentän saneerauksen lisäksi Ranta-Koiviston puistoalueelle on tarkoitus rakentaa pieni ulkokuntoilupiste, joka lisää alueen liikuntamahdollisuuksia asukkaille. Kyselyyn saatiin aukioloaikana vastauksia yhteensä 86 kappaletta. Vastaajaryhmistä suurimpaan kuuluvat lähialueen asukkaat (88,4 %).

Kyselyn tulokset

Vastaajista yli puolet (52,4 %) ilmoittaa käyttävänsä Ranta-Koiviston leikkikenttää viikoittain tai useammin ja 44,2 % ilmoittaa käyttävänsä leikkikenttää kuukausittain tai harvemmin. Vastaajien asuminen lähellä suunnittelualuetta vaikuttaa todennäköisesti siihen, että vastaajat olettavat jatkossa käyttävänsä alueelle rakennettavaa ulkoliikuntapistettä kohtuullisen paljon. Vastaajista 75,6 % ajattelee jatkossa käyttävänsä ulkoliikuntapaikkaa viikoittain tai useammin.

Vastaajilta kysyttiin, mitä leikkikentälle tulisi sijoittaa. Vastausvaihtoehtojen pohjana olivat leikkikenttien yleinen välineistö. Vastauksia oli rajoitettu niin, että vastaajat saivat valita kolme tärkeintä. Kolmen kärkeen nousevat selkeästi keinut, jotka saivat eniten kannatusta (89,3 %) sekä liukumäki ja kiipeilyteline. Kannatusta saavat myös hiekkalaatikko, tasapainorata ja monitoimiväline.

Seuraavaksi vastaajilta kysyttiin, mitä perinteisistä leikkivälineistä poikkeavaa leikkikentälle toivottaisiin sijoitettavan. Vastauksia oli rajoitettu niin, että vastaajat saivat valita kaksi tärkeintä. Eniten kannatusta saivat maatrampoliini ja pyramidi-kiipeilyverkko. Myös linnunpesäkeinu ja köysirata saivat paljon kannatusta.

Seuraavassa osiossa vastaajilta kysyttiin, mitä liikunnallista välinettä leikkikentälle toivottaisiin sijoitettavan. Vastauksia oli rajoitettu niin, että vastaajat saivat valita kaksi tärkeintä. Eniten kannatusta sai koripalloteline (58,3 %). Myös tasapainorata, voimistelurenkaat ja rekkitangot saivat paljon kannatusta.

Vastaajilta pyydettiin myös näkemystä, mitä liikunnallisia välineitä erilliselle ulkokuntoilupisteelle toivottaisiin sijoitettavan. Vastauksia oli rajoitettu niin, että vastaajat saivat valita kolme tärkeintä. Eniten kannatusta saivat monitoimiväline voimaharjoittelulle (66, 3 %) sekä penkit vatsa- ja selkälihaksille (50 %). Seuraavaksi eniten kannatusta saivat ulkokuntopyörä, suspensioharjoitteluväline, steppilauta ja leuanvetotangot.

Lopuksi vastaajilla oli mahdollisuus jättää avoimeen kohtaan mielipiteensä asioista, joita leikkikentän tai ulkokuntoilupisteen suunnittelussa pitäisi vielä huomioida. Avoimia ehdotuksia huomioitavista asioista jätettiin yhteensä 38 kpl, joista osa koski leikkikentän ja ulkokuntoilupisteen suunnittelua, mutta osa ehdotuksista liittyi laajemmalti Ranta-Koiviston puistoalueen kehittämiseen.

Leikkikentän osalta vastauksissa korostuvat eri ikäisten käyttäjien tarpeet ja monipuolisuus. Vastauksissa toivotaan myös penkkejä, pöytäryhmiä ja varjopaikkoja katoksella tai kasvillisuudella. Osa näkee, että hyvään valaistukseen, roska-astioiden riittävyyteen ja esteettömyyteen tulee kiinnittää huomiota.

Ulkokuntoilupisteestä jätettiin vain muutama kommentti avoimessa osiossa ja niissä toivottiin ulkokuntoilupisteelle yleisesti kestäviä laitteita ja painonnostolaitteita.

Loput annetuista palautteista koskivat Ranta-Koiviston puistoaluetta yleisesti. Vastauksissa korostuivat toiveet nykyisen peli- ja luistelukentän sekä hiihtolatujen/ latuverkoston säilytyksestä alueella. Lisäksi toivottiin talviaurausta leikkikentälle ja laituria Kirkkojärven rantaan.

Alla olevassa liitteessä on esitetty kyselyn tulokset tarkemmin.

Ranta-Koiviston leikkikentän ja ulkokuntoilupisteen kyselyn raportti

Kangasalan kaupungin ulkoalueiden ylläpidon yksikkö kiittää kaikkia kyselyyn vastanneita! Kyselyn vastaukset ovat arvokasta tietoa ja tuloksia hyödynnetään suunnittelussa soveltuvin osin ottaen huomioon muun muassa suunnittelualueen tila, määräraha ja turvallisuuskysymykset.

 

21.2.2022

Palaute: Kehitysidea

Saisiko ystävällisesti Oma-asemien ajanvarausajat ja puhelinnumerot selkeästi näkyville nettiin etusivulle. Nyt ne ovat piilossa monen mutkan takana! Uusina kaupunkilaisina ne oli käsittämättömän hankala löytää!

Vastaus: avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Hofmann

Kiitos kehitysehdotuksesta.

OmaAsemien yhteystiedot löytyvät terveyspalvelujen sivuilta:

https://www.kangasala.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut/laakari-ja-hoitajavastaanotot/omaasemien-yhteystiedot/

Myös hakukenttään kirjoittamalla OmaAsemien yhteystiedot, tiedot löytyvät välittömästi.

Päivitämme verkkosivuja jatkuvasti ja palautteen avulla muokkaamme niitä selkeämmäksi.

 

16.2.2022
Palaute
: Kehitysidea
Hallintopalveluita ei ole listattu palvelualueeksi mistä voisi antaa palautetta. Kaupungin sivut eivät toimi, jos haluaa etsiä esimerkiksi tietoa kaupunginhallituksen esityslistoista tai pöytäkirjoista. Niitä ei ole saatavissa hakutoiminnon avulla. Läpinäkymätöntä hallintoa. Esityslistat ja päätöspöytäkirjat täytyy olla nähtävissä kaupungin sivuilla lain edellyttämällä tavalla. Jos niitä yrittää etsiä eikä niitä löydä, ja ne jostain löytyvät, ne eivät ole saatavissa. Tämä edellyttää erityisesti toimenpiteitä hallintojohtajalta.

Vastaus: Jonna Sillman-Sola, hallintojohtaja
Kiitos kehitysideoista! Kaupungin verkkosivuilla on kaksoisvarmistus sille, että luottamushenkilötoimielimien esityslistat ja pöytäkirjat ovat nähtävillä. Etusivulla on ylhäällä oikealla Kaupunki ja päätöksenteko – Kangasala -painike. Lisäksi etusivun alalaitaan on listattu suosituimmat sivut, joista löytyvät Esityslistat ja pöytäkirjat – Kangasala.
Toimielimien pöytäkirjojen osalta toimii varsin toimiva kokous- ja asiahaku. Pöytäkirjoja voi hakea kohdistamalla haun suoraan yksittäiseen asiaan. Haun voi tehdä toimielimen mukaan ja lisäksi hakua voi rajata kokouspäivämäärävälin perusteella. Asioita voi hakea myös tekstihaulla kirjoittamalla hakusanan Hakuteksti-kenttään. Tällöin haku kohdistuu asioiden otsikkoteksteihin. Lisäksi voi hakea asiaa myös antamalla Diaarinumeron.
Mm. toimielimien esityslistojen ja pöytäkirjojen julkaiseminen verkkosivuilla on lakisääteistä avoimutta, tiedoksiantoa ja tiedottamista. Hallintopalvelut ottaa mielellään vastaan palautetta ja kehittämisehdotuksia ja olet valinnut oikean palautekanavan! Valikko on pyritty muotoilemaan asiakasnäkökulmasta niin, että kaupungin käytetyimmät palvelut ovat valittavissa omina kohtinaan.


1.2.2022

Palaute: Kommentti

Miksi kuntoutuksen apuvälinelainaamo p.0504308569 ei vastaa puhelimeen ilmoitettuna puhelinaikana?
Vastaus: Petri Vuorela, osastohoitaja
Henkilökunnan poissaolojen vuoksi emme pystyneet pitämään maanantaina 31.1.2022 apuvälinepalvelun puhelinaikaa. Osastonhoitaja teki Telian vastaajaan viestin, jossa asiakkaita pyydettiin soittamaan seuraavan kerran tiistaina. Jostain syystä ääniviesti ei ollut aktivoitunut tallentamisen jälkeen. Pahoittelemme tapahtunutta.

 

26.1.2022

Palaute: Kehitysidea
Kirjekuorienne liimaus ei pidä. Ikävää kun kaupungin lähettämä posti tulee avonaisessa kuoressa.
Vastaus: Annu Harju, asiakirjahallinnon suunnittelija
Kiitos palautteesta. otamme asian esille kirjekuorten toimittajan kanssa ja pyrimme huolehtimaan, että kirjekuoret ovat laadukkaita myös liimapinnan osalta.


25.1.2022
Palaute: Kiitos
Hei,
Harvoin Asioin terveyskeskuksessa, mutta kun olen joutunut terveyden/sairaanhoitoon turvautumaan siellä, lähinnä lasten kanssa, olemme aina saaneet loistavaa ja nopeaa Apua. Kuten myös tänään illansuussa, kun poikani satutti sormen kuntosalilla. Soitto terkkariin, klo 19.25, aika saatiin klo 19.40, heti kun pääsimme paikalle, hoitaja kutsui huoneeseen. Kartoitti tilanteen, totesi toisen hoitajan kanssa, että tikkejä ei tarvita, haava liimalla kiinni ja teipit päälle. Kotona oltiin jo kasilta, mahtavaa, kiitos jälleen kerran teille siellä. Paljon kuulee negatiivista palautetta palvelusta, jonotusajoista jne.. Itse en ole tällaiseen koskaan törmännyt, vain ja ainoastaan ystävällisyyteen ja nopeuteen. Ainakin lapseni on hoidettu aina moitteettomasti, KIITOS.
Vastaus: avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Hofmann
Kiitos palautteesta. Tämä välitetty terveyskeskuspäivystyksen henkilökunnalle.


21.1.2022
Palaute: Kiitos
Hammaslääkäri H. Huuhtaselle iso kiitos hyvästä pelkopotilaan kohtaamisesta ja hammashoidosta!
(Vatialan hammashoitola, päivystysaika 14.1.22)
Tulet menestymään urallasi!
Vastaus: Marja-Liisa Kaltiokallio, vastaava hammaslääkäri
Kiitos palautteesta. Palaute kerrottu heti onnelliselle, nuorelle hammaslääkärillemme.

 

20.1.2022
Palaute: Kommentti
Onko tämä palaute lomake ainoastaan sitä varten , kuten pikkulinnut ovat laulaneet että kaupunginjohtajan ohjeistus on , mitään negatiivistä kangasalasta ei saa tuoda julki . No kysytäämpä uudestaan , kuka tai ketkä ovat sen järjettömyyden takana , että päivystys sopimus , tai mikä lienee oikea nimi , on tehty Valkeakosken aluesairaalan kanssa , jossa ei kuitenkaan viikonloppuisin pystytä tekemään kaikkia toimenpiteitä mitä jotkut sairaskohtaukset vaativat , ja täällä meidän omassa tuppukylässähän ei terveyskeskuksessa ole paikalla ketään , mitä nyt muutama varis istuu katolla , eli , jos todellakin tarvitsee apua , kuten allekirjoittanut eräänä viikonloppuna , niin tämä mainittu joidenkin järjenjättiläisten päättämä kuvio että ensin kela taxsilla Valkeakoskelle , sieltä lähete TAYS : siin , koska Valkeakoskella ei viikonloppuisin ole Anestesia lääkäriä paikalla , ja kaikki tämä naurettava kuvio vaikka etukäteen on tiedossa että Valkeakoskella toimenpidettä ei voida tehdä kyseisen lääkärin puutteen vuoksi , ja vielä kerran ylilääkäri Viitaniemi , mikä on syynä ettei kysymykseen näköjään vastausta sitten millään ,

Vastaus: Tiina Viitaniemi, johtava ylilääkäri
Kiireellisen terveydenhuollon avuntarpeen tullessa asukkaitamme palvelee päivystysapu puhelinnumerossa 116117. Päivystysapuun voi soittaa esimerkiksi silloin, kun OmaAsema ja terveyskeskuksen kiirevastaanotto ovat kiinni ja pohtii päivystykseen lähtöä. Palvelu on tarkoitettu kiireellisiin, ei-hätätilanteisiin, erityisesti päivystysaikana. Terveydenhuollon ammattilainen arvioi soittajan antamien tietojen perusteella, terveydenhuollon tai sosiaalipalvelujen tarvetta sekä mihin yksikköön tämän tulee mahdollisesti hakeutua, ja miten kuljetettuna.
Henkeä uhkaavissa tilanteissa tulee aina soittaa hätänumeroon 112 (esim. kova rintakipu, hengitysvaikeus, tajuttomuus, halvausoireet, äkillinen kouristelu).

 

29.12.2021
Palaute: Kehitysidea
Puhelinajan varaaminen omalääkärille on todella hankalaa.
Voisiko puhelinajat olla myös mahdollista varata netin kautta?

Vastaus: Krista Hofmann, avosairaanhoidon osastonhoitaja
Kiitos palautteesta.
Yhteyden terveyskeskukseen saa soittamalle OmaAsemille.
Osa hoitajien ajoista on myös varattavissa netissä sekä hoitajan puhelinaikoja voi varata myös netin kautta. Omaolo-oirearvion voi myös jättää, jolloin hoitaja ottaa tarvittaessa yhteyden.

 

29.12.2021
Palaute: Kehitysidea
Päivittäkää tiedot nettisivuille, TAYSin koronapuhelin ei vastaa ympäri vuorokauden eikä omaolon kautta Kangasalla asuva saa tilattua aikaa testiin. Ainakin tällaiset osui vastaan.
Vastaus: avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Hofmann
Kiitos palautteesta. Käymme tarkistamassa tietojen oikeellisuuden ja tarvittaessa muokkaamme ohjeistuksia.
Pahoittelut tilanteesta.

 

29.12.2021

Palaute: Kiitos

Puhelinpäivystyksen muoto oli muuttunut valinnoillaan paremmaksi.
Työniloa TK:hon ja kyllä se tästä ❤️

Vastaus: avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Hofmann

Kiitos positiivisesta palautteesta.

 

29.12.2021

Palaute: Kiitos
Haluan sanoa iso, iso kiitos!

(Tiistaina 21.12.2021.)
Ensimmäiseksi Vatialan terveysaseman takaisinsoittopalveluun, puhelu tuli todella nopeasti takaisin ja saimme ajan pääterveysasemalle tunnin päähän. Asiointi puhelimessa oli ystävällistä, kiitos.

Toiseksi, Pääterveysasemalla päivystyksessä ollut hoitaja otti lapseni erinomaisesti huomioon. Näytti ja kertoi lapselle kaiken mitä tekee ja lapsi tunsi olonsa turvalliseksi ja mukavaksi. Lääkäri oli myös hienosti lapsen huomioonottava. Äidin sydäntä lämmittää näin mieletön ja lapsen huomioonottava palvelu, kiitän koko sydämestäni että teitte toimenpiteestä positiivisen kokemuksen ja lähdimme hymyssä suin kotiin. Kaikkea hyvää teille ja isot kiitokset! 🙂

Vastaus: avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Hofmann

Kiitos positiivisesta palautteesta.

 

20.12.2021

Palaute: Kiitos

Puhelinpäivystyksen muoto oli muuttunut valinnoillaan paremmaksi.
Työniloa TK:hon ja kyllä se tästä ❤️

 

30.11.2021

Palaute: Kommentti

Miksi Kangasalla tiedotetaan koulujen, ainakin alakoulujen, koronatilanteesta ja -tartunnoista tosi huonosti. Käytännössä ei ollenkaan. On tiedotettu, että koulussa on todettu tartuntoja ja asiasta ei sen enempää. Koronanyrkki kuitenkin on muistuttanut, Aamulehteä 23.11. lainatakseni, että ” Pirkanmaalla sovittiin jo epidemian alussa koulujen koronatiedottamisesta eri viestikanavien välityksellä, jos tartunnan saanut on oleskellut tartuttavuusaikana koulussa. Tästä ei ole luovuttu.”

Olisi tärkeää lasten vanhempien tietää, missä luokissa tartuntoja on todettu, että voitaisiin toimia ohjeiden mukaisesti.
Lapsiahan testataan vain altistustilanteissa, joten miten vanhemmat voivat tietää, onko lapsi altistunut, jos ei siitä kerran tiedoteta. Vaikka tartuntaa ei olisikaan lapsen omalla luokalla, tartunnat leviävät hyvin todennäköisesti sisarusten tai kavereiden välityksellä luokista toisiin.

Tällaista toimintaa ei tässä tautitilanteessa voi ymmärtää millään ajatusmallilla. Tilanne on korjattava välittömästi!

Vastaus: Tiina Viitaniemi, johtava ylilääkäri, tartuntatautivastaava lääkäri

Koronan leviämisen hillitsemisessä tärkeitä toimia lasten suojan kannalta ovat erityisesti aikuisten mahdollisimman kattava rokottautuminen ja sairastuneiden lasten pitäminen pois koulusta, kunnes ovat toipuneet. Koulujen toteuttamat maski- ja hygieniakäytännöt auttavat myös.

Jokaisen aikuisen tulisi kantaa vastuunsa, eli huolehtia rokotuksen ottamisen lisäksi omasta maskien käytöstään, käsi- ja yskimishygieniasta, sairastaa kotona ja hakeutua testiin silloin, kun se on ohjeiden mukaan tarpeen.

Koronaa esiintyy tällä hetkellä runsaasti väestössä ja altistumisia voi tulla missä vain ihmisten kanssakäymisessä. Lasten koronatartunnat ovat olleet yleensä peräisin muualta, kuin koulusta. Laajat karanteeniin asettamiset ja kouluarjen katkeaminen aiheuttavat pahoinvointia ja kuormittumista lapsissa ja nuorissa.

Toteutamme PSHP:n linjausta tiedottamisesta. Koulun johto tiedottaa, jos koulussa on koronatapauksia, jotta vanhemmat erityisellä herkkyydellä pitäisivät lapsensa kotona sairastamassa. Lähikontaktissa altistuneisiin otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä terveydenhuollosta ja tarvittaessa heidät asetetaan edelleen karanteeniin.

 

26.11.2021

Palaute: Kommentti

Olen varhain keväällä, masliskuussa, varannut itselleni suuhygienistiajan. Se on nyt peruttu ja siirretty kolmeen kertaan enkä vieläkään ole vastaanotolle päässyt. Nyt on kalenterissa aika tammikuun lopulle 2022. Tehkää nyt hyvänen aika korjauksia surkealle tilanteelle suun terveyspalveluissa!
Vastaus: Marja-Liisa Kaltiokallio, vastaava hammaslääkäri

Kiitos palautteesta.

Olemme pahoillamme, että aikaasi on jouduttu siirtämään monta kertaa. Valitettavasti äkillisiä muutoksia mm. sairauden vuoksi tulee pikaisella aikataululla. Tällaisissa tapauksissa varaamme aina seuraavan vapaan ajan.

 

22.11.2021

Palaute: Kiitos

Ruutanan hammashoitolassa on loistava palvelu ja ihana henkilökunta. Hammaslääkäriin en ole aiemmin kovin mielelläni mennyt, mutta Ruutanan hammashoitolan tuolissa pitkään vaivannut hammaslääkäripelkoni on unohtunut. Positiivinen kokemus oli myös hoitolan toiminta tilanteessa, jossa hammaslääkäri oli aikataulusta hiemen myöhässä. Hoitaja ilmoitti ajan siirtymisestä puhelimitse. Asiakkaana vältyin odottelulta ja huomioinnista jäi hyvä mieli.
Vastaus: Marja-Liisa Kaltiokallio, vastaava hammaslääkäri

Kiitos kiitettävästä palautteesta. Hienoa, että asiakaspalvelumme on empaattista, ystävällistä ja asiakaslähtöistä.

 

17.11.2021

Palaute: Kiitos

Jouduin 71-vuotiaana ensimmäisen kerran elämässäni varaamaan ajan terveyskeskuslääkärin vastaanotolle. Olen saanut nopeaa, asiallista, ystävällistä palvelua lääkäriltä, sairaanhoitajilta (Suoraman oma-asema), laboratoriosta, röntgenistä. Suuret kiitokset ja työniloa kaikille!

 

8.11.2021

Palaute: Kehitysidea

Kävin korona näytteenotossa, henkilökunta käy jonossa tupakalla vähän matkan päässä siitä missä odotetaan sisäänpääsyä. Tupakansavu kulkeutuu maskin läpi ja näytteenottaja sanoi että savu tulee myös näytteenottohuoneeseen. Myös pienet lapset joutuvat hengittämään savua. Mitä asialle aiotaan tehdä ja kuinka pian?
Vastaus: Tiina Viitaniemi, johtava ylilääkäri ja Jenni Aunio-Ahmavuo, hoitotyön johtaja 

Kiitämme saamastamme palautteesta. Kangasala on savuton työnantaja, ja tämän tulee näkyä yksiköissämme. Puutumme tilanteeseen.

 

8.11.2021

Palaute: Kehitysidea

Aattopäivinä kirjaston tulisi olla avoinna ainakin osan päivää, että ehti hakea lukemista juhlapäiviin. Uskoisin tällaisen palvelun olevan vain järjestelykysymys?
Nytkin osuin pääkirjaston ovelle pe 5.11. kahden muun sisällepyrkivän naisen kanssa ja olimme pettyneitä kun ovi oli kiinni ja lukemiset jäivät saamatta.
Novelia oli aivan täynnä, joten ihmiset olivat liikkeellä torin seudulla.

Vastaus: kirjastopalvelujohtaja Annamari Nikara-Nummi

Kiitos palautteestanne! Kangasalan kirjastot ovat pääsääntöisesti aattopäivisin avoinna (poislukien juhannus- ja jouluaatto) klo 15:een. Helatorstaita ja pyhäinpäivää edeltävinä päivinä järjestämme vuosittain koko henkilöstön yhteisen koulutuspäivän. Ajankohta on valittu siten, että kiinniolo jäisi aattopäivän vuoksi mahdollisimman lyhyeksi. Kirjastopalveluiden jatkuvan kehittymisen vuoksi on tärkeää, että henkilöstölle järjestetään koulutusta ja esimerkiksi mahdollisuus tutustua uusiin kirjastoihin tai palveluihin. Henkilöstön koulutuksista johtuvina kiinniolopäivinä omatoimikirjastot ovat avoinna normaalisti ja Kuhmalahden kirjastossa on asiakaspalvelua. Novellian aukioloista päättää kahvilayrittäjä. Kiinnitämme jatkossa erityishuomiota kiinnioloista tiedottamiseen.

 

5.11.2021

Palaute: Kiitos

Kiitos kaupungin järjestämistä uudenvuoden ilotulituksista! Toivottavasti tänä vuonna on taas sellainen. Erityisesti hyvää on aikainen kellonaika, joka sopii hyvin lapsiperheille. Ja tietysti itse tulitukset ovat olleet kauniita ja ihan riittävän kokoisia. Tämä on kyllä vetänyt paljon väkeä paikalle eli kiinnostusta sellaiselle kaupunkilaisten keskuudessa on ja paikkansa tämä tapahtuma on ansainnut jatkossakin.

Lisäksi viime vuonna keskustaan hankitut koristevalot olivat myös todella kauniita. Mutta ehkä sen lumiukon voisi kesäksi nostaa varastoon 🙂

Vastaus: kulttuurikoordinaattori Anna Toiva ja tapahtumakoordinaattori Isabella Rossi

Hei! Kiitos palautteesta.

Uudenvuodentapahtuma järjestetään viime vuoden tapaan, eli Kirkkoharjun ja Vehoniemen näkötornit valaistaan klo 18-01. Viime vuodesta poiketen harjuilla on myös muuta lapsiperheille suunnattua ohjelmaa. Kannattaa seurata tapahtuman ilmoittelua kaupungin somekanavilla, sekä Kangasalan Sanomissa.

Kiitos myös palautteesta jouluvaloja kohtaan, tänä vuonna valon määrä kasvaakin entisestään kun kausivalot levittyvät myös Tamperentien varteen. Valot syttyvät 26.11.2021 ja samalla alkaa Kangasalan joulu.

 

 

23.9.2021

Palaute:Kiitos

Suuri kiitos Kangasalan hammashoidon lääkäreille ja hoitajille (Ruutana ja Kangasalan keskushammashoitola) Päivystys/ ajanvarausnumerosta saa myös aina ystävällistä palvelua. -MK-
Vastaus: vastaava hammaslääkäri Marja-Liisa Kaltiokallio

Kiitos mukavasta palautteesta. Kiva kuulla, että asiakaspalvelumme on ystävällistä ja hyvää.

 

11.9.2021

Kommentti: Jonotin omalääkärin ajanvaraukseen 7.9. klo 11:40-13. Silloin jouduin antamaan periksi. Kun aloitin jonotuksen, olin jonossa paikalla 2 ensimmäisen puoli tuntia. Sen jälkeen paikalla 1 lopun ajan eli minuuttia. Kenenkään ajanvaraus/asian selvittäminen ei voi kestää puolesta tunnista tuntiin vaikka teillä olisikin vain yksi resurssi töissä! Päätelmä tässä on, että teillä ei ole ketään vastaamassa puhelimeen ajanvarauksessa ainakaan tuona aikana. Tai jos siellä joku on, hän on tehnyt jotain muuta. Odotan, että kyseisen ajankohdan resurssitilanne selvitetään. Jos ei pystytä osoittamaan ihmisiä vastailemaan näihin numeroihin, niin ottakaa ne pois käytöstä!
Vastaus: avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Hofmann

Kiitos palautteesta.

Puhelinoperaattorimme vaihtui 7.9.

Järjestelmän ongelman vuoksi myös kiireettömät puhelut ohjautuivat virheellisesti jonotukseen.

Kiireettömissä puheluissa tulee jättää takaisinsoittopyyntö. Ongelmaa ollaan korjaamassa.

Pahoittelut kokemuksestasi.

 

9.9.2021

Kommentti: Palautetta päivystyksestä Kangasalla. Ensin jonotin 40 min puhelimessa ja paikanpäällä vielä 4 tuntia siihen päälle. Tämä vielä arkipäivänä. Muutama minua ennen tullut lähti pois kesken odottamisen enkä ihmettele miksi. Toivottavasti tähän saataisiin joskus parannusta aikaiseksi. Melko törkeää laittaa asiakkaat odottamaan näin pitkään. Hoitajat ja lääkärit tästä haukkuja saavat aivan turhaan.
Vastaus: avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Hofmann
Päivystys on valitettavasti ollut ajoittain ruuhkautunut.

Päivystykseen ollaan kehittämässä ohjeellista ajanvarausta, jolloin voidaan antaa suuntaa antava aika vastaanotolle.

Ohjeellisella ajanvarauksella pyrimme tasoittamaan ruuhkaa.

Pyrimme saamaan uuden toiminnon käyttöön lähikuukausina.

Päivystyksen suositellaan tälläkin hetkellä soittamaan ennen sinne lähtemistä, jolloin mahdollinen ruuhka olisi tiedossa.

 

8.9.2021

Palaute: Jonotin omalääkärin ajanvaraukseen 7.9. klo 11:40-13. Silloin jouduin antamaan periksi. Kun aloitin jonotuksen, olin jonossa paikalla 2 ensimmäisen puoli tuntia. Sen jälkeen paikalla 1 lopun ajan eli minuuttia. Kenenkään ajanvaraus/asian selvittäminen ei voi kestää puolesta tunnista tuntiin vaikka teillä olisikin vain yksi resurssi töissä! Päätelmä tässä on, että teillä ei ole ketään vastaamassa puhelimeen ajanvarauksessa ainakaan tuona aikana. Tai jos siellä joku on, hän on tehnyt jotain muuta. Odotan, että kyseisen ajankohdan resurssitilanne selvitetään. Jos ei pystytä osoittamaan ihmisiä vastailemaan näihin numeroihin, niin ottakaa ne pois käytöstä!
Vastaus: avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Hofmann

Kiitos palautteesta ja pahoittelut kokemuksestasi.

Meillä vaihdettiin puhelinoperaattori 6.-7.9. välisenä aikana.

Tämä on aiheuttanut haasteita puheluiden vastaanottamiseen ja hidastanut toimintaa.

Tiedotimme tästä etukäteen myös verkkosivuillamme.

Asiakkaan tulee myös valita soittaessaan kiireetön tai kiireellinen linja ohjeen mukaan, jolloin puhelu ohjautuu oikeaan jonoon:

https://www.kangasala.fi/ajankohtaista/terveyspalveluiden-puhelinjarjestelma-uudistuu/

 

8.9.2021

Kehitysidea: Terveyspalveluiden sivulla kerrotaan puhelinjärjestelmän vaihtuneen 7.9. ja järjestelmässä on selvästi vikaa. Jonotuksen aikana kuultava musiikki ja puhutut tiedotukset pätkivät ja ääni katoaa satunnaisesti. Juuri hetki sitten jonotin 20 min ja heti kun pääsin jonossa ensimmäiseksi ja minulle vastattiin niin en kuullut asiakaspalvelijan ääntä ja puhelu katkaistiin. Nyt tiukkaa palautetta puhelinjärjestelmän toimittajalle!!!
Vastaus: avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Hofmann

Kiitos palautteesta ja pahoittelut kokemastasi.

Puhelinjärjestelmä tosiaan vaihtui 6.-7.9. jolloin oli odotettavissakin mahdollisia ongelmia näille päiville.

Mahdollisista ongelmien ilmaantumisesta tiedotettiin jo etukäteen verkkosivuilla.

 

11.8.2021

Palaute: Terveyspalveluihin on saatava lisää henkilökuntaa. Joka kerta kun soittaa ja yrittää saada lääkäriaikaa, täytyy jonottaa vähintään 30min, usein enemmänkin. Lääkärille ei saa aikaa samalle päivälle, vaikka kova tarve olisi saada kiireellinen aika. Päivystys ruuhkautunut, heti ovella sanotaan pienelle lapselle ja äidille, että on monien tuntien jonot. Jos lapsi on tosi sairas ja tarvitsee lääkettä ja hoitoa, on hoitoa saatava nopeammin ja helpommin. Menimme yksityiselle, kun moneen yöhön ei olla nukuttau ja lapsi on sairas, ei todellakaan jaksa istua odottamassa päivystyksessä monia tunteja. Meillä oli varaa mennä yksityiselle lääkärille, mutta monilla perheillä ei ole siihen varaa. Jäämme epätasa-arvoon, hoitoa saa ne jotka pystyvät siitä maksamaan. Olen pettynyt nyt useamman kerran Kangasalan terveyspalveluihin ja toivon, että tilanne paranee ja henkilökuntaa saadaan lisää. Toivoisin myös, että jos kehotetaan menemään lapsen kanssa päivystykseen, voisi heti puhelimessa infota millaiset jonot sielä on, ettei sairasta lasta tarvitse sinne turhaan raahata.

Palaute: Terveyskeskuksen ensiapu 10.8 iltapäivällä aliarvoista toimintaa. Henkilökunta vaikuttaa väsyneeltä eikä tarpeeksi henkilökuntaa. Asiakkaita ei ohjeisteta millään tavalla (ei tietoa kuinka kauan joutuu odottamaan). Kuinka voi olla näin surkealla tasolla terveydenhuolto ? Yli 3h odottelua hoidon tarpeen arviointiin ei ole ok. Kaikki kunnioitus henkilökunnalle kun jaksaa tehdä töitä näin huonosti organisoidussa paikassa. Hävetkää !
Vastaus: avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Hofmann

Kiitos palautteesta ja pahoittelut kokemuksestasi.

Pyrimme saamaan terveyspalveluihin lisää henkilökuntaa. Tällä hetkellä rekrytoimme sekä lääkäreitä, sairaanhoitajia että lähihoitajia.

Koronavirus on lisännyt huomattavasti palveluntarvetta terveyskeskuksessa.

Henkilökuntaresurssia on jatkuvasti käytössä koronanäytteenotossa, koronapuhelinneuvonta sekä -ajanvaraustyössä, hengitystieinfektiovastaanotolla, koronavirusjäljitystyössä että koronarokotuksissa.

Päivystys on ollut ajoittain ruuhkautunut.

Päivystykseen ollaan kehittämässä ohjeellista ajanvarausta, jolloin voidaan antaa suuntaa antava aika vastaanotolle.

Ohjeellisella ajanvarauksella pyrimme tasoittamaan ruuhkaa.

Pyrimme saamaan uuden toiminnon käyttöön vielä syksyn aikana.

Päivystykseen suositellaan tälläkin hetkellä soittamaan ennen sinne lähtemistä, jolloin mahdollinen ruuhka olisi tiedossa.

Toivottavasti saamme pian resurssia paremmaksi ja päivystyksen ruuhkaa hallintaan.

 

10.8.2021
Palaute: Kiitos
Asiointi- ja neuvontapalvelut, sähköinen asiointi ja viestintä
Kiitos,että on luotu tämä järjestelmä,joka helpottaa asiointia ja että se toimii.

Palaute: Minkä takia perjantaina 25.6 aamupäivällä ei pääse mihinkään terveyspalveluun, ei edes päivystykseen. Luetellaan vain aukioloaikoja ja sitten puhelu sulkeutuu. Paikka on auki ei vastata. Aikaisemmin viikolla soitin omalääkärille, jonotin tunnin ei vastattu. Takaisin soitto 3 vrk.Kangasalla omalääkäri ajan saa vasta kuukauden odotuksella. Lääkäri päivystykset ovat viikon aikana 60 prosenttisesti valkeakoskella. Todella edesvastuutonta toimintaa. Pitää parantua välittömästi, Sairaus ei katso ajankohtaa.?????? Pitäisi saada edes yhteys lääkärihenkilöstöön. Ja päivystys kangasalle takaisin. lääkäriin ei pääse kangasalla 25.06 2021 suorama
Vastaus: avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Hofmann

Pahoittelut kokemuksestanne.

Kangasalan terveyskeskus oli juhannuksena kiinni.

Terveyskeskuspäivystys toimii Kangasalan pääterveysasemalla arkipäivisin klo 8-15 ja maanantaista torstaihin klo 15-21 toiminnassa on kiirevastaanotto.

Terveyskeskuksen ollessa suljettuna apua saa Tays Valkeakosken päivystyksestä. Tämä kerrotaan puhelinvastaajassa aikoina, jolloin päivystys on kiinni.

Pahoittelut, että et saanut yhteyttä terveyskeskukseen yrittäessäsi varata aikaa lääkärille. Kiireettömissä asioissa voi jättää takaisinsoittopyynnön, jolloin asiakkaalle soitetaan kolmen arkipäivän kuluessa.

Tämä perustuu Terveydenhuoltolakiin. (Terveydenhuoltolaki, 1326/2010, 51 §) Kiireellisissä asioissa suositellaan jäämään odottamaan linjalle.

Kiireellisiin puheluihin vastataan saman päivän aikana.

Lääkärien vastaanottoajat jaetaan ammattilaisen tekemän hoidon tarpeen arvion mukaisen kiireellisyyden perusteella.

Kehitämme jatkuvasti toimintaamme ja yhteydenottomahdollisuuksia terveyskeskuksessa.

Olemme lisänneet verkon kautta varattavia hoitajien aikoja sekä puhelinaikoja tänä keväänä: https://ajanvaraus.kangasala.mediatri.fi/

Lisäksi Omaolopalvelun kautta tehtävät oirearviot saadaan pian kaikki käyttöön ja tätä kautta yhteydenottomahdollisuudet paranevat.

 

6.8.2021

Palaute: Miksi ihmeessä kaikki tehosterokotteen ajat Pfizer Comirnatylle ovat Pälkäneen terveysasemalle? Comirnatya on jaettu kuitenkin myös keskusterveysasemalla. Seuraava tehosteaika Kangasalan puolelle menee yli lokakuun puoliväliin.

Vastaus: hoitotyön johtaja Jenni Aunio-Ahmavuo

Kiitos palautteesta. Rokotteita jaetaan kuntiin asukasluvun suhteessa. Uusia tehosteaikoja pystytään avaamaan rokotteen saatavuuden mukaisesti.Tehosterokotteiden aikaistaminen ei saa hidastaa kunnissa ykkösrokotusten edistymistä. Kangasalle avataan tehosteaikoja yhtä lailla kuin Pälkäneellekin. Kangasalan rokotuspisteiden tehosteaikoja on varattu enemmän kuin Pälkäneen rokotuspisteen. Peruttuja aikoja avautuu verkkoon lähes päivittäin. Tälläkin hetkellä elokuulle löytyy Pfizerin rokotteen tehosteaikoja myös Kangasalle. Ajanvarauslinkin kautta pääsee vapaita tehosteaikoja tarkastelemaan: Verkkoajanvaraus – Kangasalan kaupunki (mediatri.fi)

 

24.5.2021

Palaute: Kangasalan terveyspalveluiden lääkäriin pääsyn ajanvaraussysteemi ei kertakaikkiaan toimi. Miten sitä on tarkoitus kehittää? Meille kuntalaisille ei riitä vastaukseksi pykälät, vaan käytännön parannusehdotukset asian korjaamiseksi. Mitä asialle tehdään, jotta puhelinpalvelu lääkäriaikaa varattaessa toimii ja puheluihin vastataan? Kukaan ei ole velvollinen päivystämään kolmea päivää puhelimen ääressä ja odottelemaan soittoa.
Tämä on jo todella epäammattimaista toimintaa terveydenhuollon suunnalta.
Yksityisellä puolella ajanvaraussysteemi toimii hienosti ja siellä vastataan puhelimeen heti.
Vastaus: avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Hofmann

Kiitos palautteesta.

Lait määrittävät toimintaamme kunnassa ja toimimme niiden mukaisesti.

Kiireettömässä asiassa hoidon tarpeen arviointi on tehtävä viimeistään kolmen päivän kuluessa. (Terveydenhuoltolaki, 1326/2010, 51 §)

Kangasalan OmaAsemille tulee 2500 puhelua viikossa ja korona-ajanvaraukseen sekä koronarokotuksiin liittyen yli 700 puhelua.

Osittain koronaan liittyviä asioita soitetaan myös OmaAsemien puhelimiin, mikä osaltaan lisää puhelinruuhkaa.

Kehitämme jatkuvasti toimintaamme ja yhteydenottomahdollisuuksia terveyskeskuksessa.

Olemme lisänneet verkon kautta varattavia hoitajien aikoja tänä keväänä: https://ajanvaraus.kangasala.mediatri.fi/

Verkkosivuilta esimerkiksi olisi saanut varattua samalle päivälle soittoajan hoitajalle.

Lisäksi Omaolopalvelun kautta tehtävät oirearviot saadaan kaikki käyttöön tänä keväänä ja tätä kautta sekä puhelinruuhkat vähenevät, että yhteydenottomahdollisuudet paranevat.

Syksyllä pyrimme ottamaan lisää sähköisiä yhteydenottomahdollisuuksia käyttöön sujuvoittamaan toimintaamme.

Toivottavasti pystymme jatkossa vastaamaan palveluntarpeeseen nopeammin.

18.5.2021

Palaute:Yritin varata lääkärinaikaa oma-asemalta,ei onnistunut. Puhelimeen ei vastattu ja takaisinsoitto tulee kolmen vuorokauden kuluessa.Luuletteko tosiaan,että minä odotan täällä puhelimen ääressä kolme vuorokautta odottamassa puhelisoittoa.Nyt kävi niin että jo lääkärin kanssa sovittu asia jää hoitamatta ja joudun pinellä eläkkeellä menemään yksityiselle.
Vastaus: avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Hofmann

Kiitos palautteesta ja pahoittelut kokemuksestasi.

Hoidon tarpeen arvioinnista säädetään terveydenhuoltolaissa ja tämän mukaisesti toteutamme toimintaa Kangasalan terveyskeskuksessa.

Terveydenhuoltolain (1326/2010) 51 §:ssä säädetään perusterveydenhuollon hoitoon pääsystä mm., että ”terveydenhuollon ammattihenkilön on tehtävä hoidon tarpeen arviointi viimeistään kolmantena päivänä siitä, kun potilas otti yhteyden terveyskeskukseen, jollei arviota ole voitu tehdä ensimmäisen yhteydenoton aikana.”

 

17.5.2021

Palaute:

Sosiaali- ja terveyspalveluiden sivuille tulisi ehdottomasti saada kartta, josta näkyy jako palvelualueisiin. Olen asunut 39 vuodestani 37 Kangasalla, joista viimeiset 10 Raudanmaalla, alue kuuluu maantieteellisesti ilmeisesti pohjoiseen, onko terveyskeskuksessa jokin pohjoinen palvelualue tai vastaava? Ajanvaraus on hieman hankalaa, jos ei tiedä, mille alueelle kuuluu, jos ei satu asumaan Suoramalla tai Ruutanassa.

Vastaus: avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Hofmann

Kiitos antamastasi palautteesta.

Kangasalan verkkosivuilla OmaAsemien yhteystiedot-sivulla on OmaAseman – hakupalvelu.

Tämä löytyy suoraan osoitteesta:

https://kangasalankunta.maps.arcgis.com/apps/InformationLookup/index.html?appid=80aa8d262f36402990f740be6b5afdc1

Täältä löydät helposti oman terveysasemasi kirjoittamalla osoitteesi sille osoitettuun kenttään.

 

4.5.2021

Palaute:

Onko sahalahden terveysaseman lääkärit ja hoitajat päteviä ammattilaisi.ja miksi lääkärin aikaa ei saa silloinkun sitä tarvitsee vaan pitkän ajan kuluessa.lääkärin soitto aikaa jouduin orottamaan yli viikon.kyllä olis tehtävä jotain asialle.
Vastaus: vs ylilääkäri Heli Yli-Rämi

Kiitos palautteesta. Asiakkaan ottaessa meihin yhteyttä hoitaja tekee hoidon tarpeen arvioinnin ohjeistuksen mukaisesti. Tämän avulla asiakkaat saavat yhdenmukaisen hoidon tarpeen arvion ja ohjautuvat oikea-aikaisesti oikealla ammattilaiselle.

 

4.3.2021

Palaute: Kiitos

Olen käynyt nyt puolen vuoden sisällä kahdesti infektiovastaanotolla vauvani kanssa. Haluan kiittää lääkäri-hoitajaparia ystävällisyydestä ja asiantuntemuksesta. He ovat selkeästi ymmärtäneet inhimillisen vuorovaikutuksen tärkeyden

 

25.2.2021

Palaute

Kävin tänään Kangasalan korona testauksessa, jonka koin hyvin epähygieeniseksi. Huoneessa oli kyllä käsidesiä, jota ei ohjattu ollenkaan käyttämään vaan käskettiin suoraan istumaan. Ovenkahvoihin koskettiin itse likaisilla käsillä. Maskia ei riisuttu näytteenoton ajaksi pois, vaan se käskettiin likaisilla käsillä laskemaan suun eteen.
Muissa testaus paikoissa hoitaja avaa ja sulkee oven, mihinkään ei ole saanut huoneessa koskea. Hoitaja on tullessa ensimmäiseksi ohjannut desinfioimaan kädet.
Vastaus: avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Hofmann

Kiitos palautteesta ja pahoittelut huonosta kokemuksestanne koronanäytteenotossa.

Tarkistamme välittömästi ohjeistusta ja kehitämme toimintaa suositusten mukaiseksi.

 

12.2.2021

Palaute: Kommentti

Hei, ohjeistatte sivuillanne käyttämään omaoloa koronaepäilyissä. Omaolon kuntalistalla ei kuitenkaan ole enää Kangasalaa valittavissa eli sen mukaan omaolo ei kunnassa ole käytössä. Ainakaan siis tänään 12.2.

Vastaus: avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Hofmann

Kiitos antamastasi palautteesta sekä pahoittelut kokemistasi ongelmista.

 

Kyseessä oli lyhyt tekninen häiriö Omaolo-palvelussa ja ongelma oli korjaantunut jo klo 8.30 mennessä.

2.2.2021
Palaute: Kommentti
Lamminrahkan alueelle on annettu hienoja satuolentoihin ja mystiikkaan liittyviä nimiä. Kiitos siitä.
Haltijanmäki ja Haltijankaari hyppäsivät silmille. Haltija ja haltia ovat kaksi aivan eri asiaa vaikka eroa onkin vain yhden J kirjaimen verran.

Vastaus:
Lamminrahkan projektipäällikkö Sanna Karppinen
Mytologista olentoa tarkoitettaessa on Kotimaisten kielen keskuksen blogin mukaan käytössä kaksi versiota, haltija ja haltia: https://www.kotus.fi/nyt/kotus-blogi/satunnaisesti_kirjoittava_kotuslainen/haltia_vastaan_haltija.10241.blog

Varmistamme vielä Kotimaisten kielten keskuksesta oikeinkirjoitussuosituksensa ja muutamme nimen, mikäli aihetta on.


2.2.2021

Palaute: Kiitos

Kiitos Kangasalan terveyskeskuksen puhelinneuvonnalle ja päivystykselle! Oudot oireet tunnistettiin ja jatkohoito-ohjeet annettiin. Palvelu oli ystävällistä ja asiallista

25.1.2021

Palaute: Kiitos

Pakko kyllä kehua jälleen kuinka ihanaa ja iloista palvelua sain jälleen naiselta (joku sairaanhoitaja?) joka varasi minulle puhelimessa lääkäriaikaa! Joka kerta tässä parin vuoden sisään jos on tarvinnut lääkäriä muutamasti varata terveyskeskukseen niin aina todella mukava nainen vastannut ja palvellut niin ihanasti ja vilpittömän iloisesti! Jäänyt aina todella hyvä mieli puhelusta ja lääkärin varaamisen helppoudesta ja mutkattomuudesta! 🙂 iso kiitos!

 

21.1.2021

Palaute: Kehitysidea

Voisiko osion koronarokotukset saada näkyviin selkeästi nettisivujen alkuun, ettei asiaa tarvitse hakea monen mutkan takaa. Eli missä rokotuksissa mennään ja rokotusjärjestyksen yms. Sekä päivittää asiaa meille kuntalaisille tarpeen mukaan . Kiitos!

Vastaus: avoterveydenhuollon osastonhoitaja Pauliina Leino

Kiitos palautteestasi! Kaupungin verkkosivujen koronarokotusosiota on pyritty kehittämään toimivammaksi ja sisältöä päivitetään säännöllisesti. Verkkosivuille on luotu taulukko, josta näkyy rokotusjärjestys sekä rokotusten alkamisajankohta.

 

18.1.2021
Palaute: Kehitysidea

Hei! Toivoisin, että Kangasalan kirjastot eivät olisi kiinni rajoitusten takia. Ei kirjastossa ole ollut ikinä niin paljon väkeä, että tauti tarttuisi ja siellä on muutenkin turvavälit muihin.

Vastaus: kirjastopalvelujohtaja Annamari Nikara-Nummi

Kiitos palautteestasi!
Kangasalan kaupunki noudattaa Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän suosituksia palveluiden rajoitusten osalta. Tällä hetkellä kirjastot ovat avoinna rajoitetulle lainaustoiminnalle. Kangasalan kaupunki varautuu kuitenkin avaamaan sellaisia palveluita, joista Pirkanmaan pandemiatyöryhmä on antanut erilliset ohjeet, mikäli työryhmä ei muuta linjauksiaan kokouksessaan 19.1. Kaupunki tiedottaa ratkaisustaan 19.1.2021 pandemiatyöryhmän kokouksen jälkeen.

 

13.1.2021
Palaute:
Hei! Toivon, että kehitätte diabetestarvikkeiden tilaamista, jotta se onnistuisi kätevästi myös älypuhelimella. Nykyinen lomakkeenne toimii varsin hyvin läppärillä, mutta ei muunnu käytettäväksi puhelimen näytöllä. Sinänsä yksinkertaisesta asiasta on tehty nyt liian monen valinnan takana oleva toiminta. Toivon, että lomakkeita valitessanne ja uudistaessanne käytätte myös testaajia, joiden voisi kuvitella käyttävän oikeaa toimintoa.

Vastaus: Va. avoterveydenhuollon osastonhoitaja Pauliina Leino
Kiitos palautteesta ja kehitysehdotuksesta. Tällä hetkellä sovellus ei mahdollista Terveyskanavan skaalautumista puhelimen näytölle. Pyrimme kehittämään ja päivittämään sähköisiä palveluitamme aikaa vastaaviksi.

 

8.1.2021
Palaute:Kiitos

Iso iso kiitos kaikesta Kangasalan kaupunki. Olemme asuneet reilu kymmenen vuotta Kangasalla ja voin sanoa, että päivääkään ei ole kaduttanut. Olemme ”joutuneet” asioimaan Vammaispalveluiden kanssa kehitysvammaisen lapsen vuoksi ja kaikki on sujunut hienosti ja mutkattomasti.
Tänään kävin hiihtämässä talven ekan lenkin Kyötikkälässä. Järkytyin kuinka mahtavaan kuntoon ladut oli saatu tuolla lumimäärällä. Upeita ammattilaisia teillä töissä monella rintamalla. Muutenkin upea juttu, että pidätte kuntalaisista näin hyvää huolta. Eipä ole ainakaan kiire muuttaa minnekään vaan katsella seuraavaa asuntoa samoilta kulmilta.
Hyvää uutta vuotta Kangasalan päättäjät ja ennen kaikkea kaupungin työntekijät, joiden kädenjälki näkyy arjessani näin upeasti.

Vastaus: hallintojohtaja Jonna  Sillman-Sola

Kiitos positiivisesta palautteestanne, jonka olen välittänyt eteenpäin. Hyvää Uutta Vuotta perheellenne ja kaikille kangasalalaisille!

4.1.2021
Palaute: Kiitos

Iso kiitos todella ystävälliselle ja mukavalla hoitajalle joka vastasi päivystyksen numeroon tänään 21.12. klo 19.59.
Sain kaiken avun ja tiedot mitä tarvitsin tälle ja huomiselle päivälle kun olin kaatunut ja telonut polveni.
Toivottavasti kiitokset päätyy hoitajalle.

16.12.2020
Nettikyselyn tulokset Vatialan lähiliikuntapaikasta

Vastaus: kaupunginpuutarhuri Jari Järvinen, suunnittelija Milla Santalehto

Kangasalan kaupungin Vatialan lähiliikuntapaikan kehittämisestä järjestettiin nettikysely, jonka tarkoituksena oli hakea kaupunkilaisten näkemyksiä lähiliikuntapaikan suunnittelua varten. Kysely oli avoinna kaupungin verkkosivuilla marraskuun loppupuolella (v.2020). Kyselyyn vastattiin anonyymisti.

Vatialan lähiliikuntapaikasta on tarkoitus tehdä keskeinen liikuntapaikka länsi-Kangasalan alueelle. Lähiliikuntapaikka sijoittuu Vatialan koulun viereiselle kentälle, osittain koulun pihalle ja mahdollisesti läheiselle metsäalueelle.

Lähiliikuntapaikkaa halutaan kehittää erityisesti lasten ja nuorten näkökulmasta, mutta liikunta-alue on suunnattu myös kaikille lähialueen muille asukkaille ja vapaa-ajan harrastajille. Tavoitteena on luoda monipuolinen liikuntapaikka, joka parantaa laji- ja liikuntamahdollisuuksia yleisesti alueella. Liikuntapaikan kehittäminen perustuu Kangasalan lähiliikuntapaikka-ohjelmaan 2018-2030.

Kyselyn avulla haluttiin kartoittaa osallisten näkemyksiä lähiliikuntapaikasta. Kyselyyn aukioloaikana saatiin vastauksia 167 kappaletta. Vastaajaryhmistä suurimpia olivat Vatialan koulun oppilaiden vanhemmat sekä lähialueen asukkaat. Vastaajista suurin osa ilmoitti asuvansa 200 – 1000 metrin päässä liikuntapaikasta. Vatialan koulun oppilailta on kysytty toiveita koulun pihasta jo aiemmin, mikä todennäköisesti vaikutti kyselyn vähäiseen vastausmäärään koululaisten osalta. Vastaajista 60 % ilmoitti jatkossa käyttävänsä liikuntapaikkaa joka viikko.

Kyselyn tulokset

Kysyttäessä mitä liikuntapaikalle tulisi ensisijaisesti sijoittaa, kolmen kärkeen nousivat selkeästi kuntoilulaitteet, jääkenttä ja monitoimikaukalo. Kannatusta saivat myös tekonurmikenttä ja kiipeilytelineet.  Koululaisten vastauksista kannatusta eniten saivat koripallo ja parkour-rata, seuraavaksi tekonurmikenttä, kiipeilytelineet ja kuntoilulaitteet. Vastausvaihtoehtojen pohjana oli Vatialan koululaisilta kerättyjä toiveita ja suunnittelua ohjaavan työryhmän näkemyksiä alueen mahdollisuuksista.

Kyselyssä vastaajia pyydettiin myös arvioimaan, mitä lähiliikuntapaikalle ei tarvita. Vähiten tärkeänä nähtiin pyörärata, sulkapallo- ja lentopallokenttä sekä hiekkaleikkialue. Lähimpänä aluetta asuvat (alle 200 m) eivät näe keinuja tarpeellisena, muuten asuinpaikan läheisyys ei vaikuttanut vastauksiin.

Läheiselle metsäalueelle (Kaarinanpolun ja latujen lähtöpiste) tulisi vastaajien mukaan sijoittaa laavu ja frisbeegolf-koreja. Myös kota ja levähdyspaikat saivat kannatusta.

Kyselyn lopuksi vastaajilla oli mahdollisuus jättää vielä mielipiteensä yleisesti huomiotaviin asioihin liikuntapaikan suunnittelussa. Vastauksissa korostuivat eri ikäisten käyttäjien tarpeet, koripallo, parkkipaikkojen riittävyys ja ulkokuntosalilaitteet. Lisäksi pidettiin tärkeänä koulun välituntikäytön ja huollon huomiointia, oleskelupaikkaa ja alueen muuntautumiskykyä, esteettömyyttä sekä kentän aitaamista. Viihtyisyyttä toivottiin nykyiselle kentälle ja koulun pihalle esim. maisemoinnilla.

Kangasalan kaupunki kiittää kaikkia kyselyyn osallistuneita vastauksista. Suunnittelua on tarkoitus seuraavaksi työstää eteenpäin ja suunnitelmaehdotus asetetaan sen valmistuttua nähtäville sekä viedään elinympäristölautakunnan päätettäväksi.

Liite: Vatialan lähiliikuntapaikan_kyselyn raportti_(WP Content)

 

16.11.2020
Palaute: Kehitysidea 

Palaute koskee eilistä (4.11.) puhelua koronanumeroon. Yritin soittaa lapselleni aamulla aikaa, en päässyt läpi (miksi täytyy jonottaa puoli tuntia ennen kuin pääsee jättämään takaisinsoittopyynnön?). Minulle soitettiin iltapäivällä takaisin, ja kyseinen puhelu oli täyttä sekoilua! Puhelu kesti 10 min, eikä soittaja saanut millään aikaa varattua. Kyseli ympärillään olevilta muilta työntekijöiltäkin apua, mutta oli silti pahoissa ongelmissa. Pyyteli kyllä moneen kertaan anteeksi ja sanoi, että oli ensimmäistä päivää, mutta kyllä jokaisen suomalaisen pitäisi sen verran ymmärtää sosiaaliturvatunnuksia, ettei niiden kanssa noin suuria ongelmia olisi – saatikka sitten jos kyseessä vielä on alan ammattilainen. Lopulta hän varasi ajan Pirkkahalliin, ja kun mieheni ajoi sinne illalla lapsemme kanssa, siellä selvisi, ettei lähetettä oltu lainkaan tehty, eli eivät olisi saaneet testiä edes ottaa. Onneksi kuitenkin joustivat ja suostuivat sen jonkin aikaa asiaa pohdittuaan ottamaan. Nyt odottelen jännityksellä, saammeko tuloksia lainkaan ilman tuota tarvittavaa lähetettä. Hieman kyllä odottaisi fiksumpaa toimintaa ja parempaa uusien työntekijöiden perehdyttämistä (ja karsimista). Tämän kokemuksen jälkeen en ihmettele, miksi numero on niin tukossa eivätkä ihmiset saa aikoja testeihin.
Vastaus: avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Hofmann

Kiitos antamastasi palautteesta sekä pahoittelut kokemastasi heikosta palvelusta.

Takaisinsoittopyynnön jättämistä siirrettiin elokuussa 30 minuuttiin puheluiden ruuhkautumisen vuoksi.

Takaisinsoittojärjestelmässä oli myös ajoittain ongelmia.

Puheluita/taikaisinsoittoja tuli päivässä usein yli 500, jolloin meillä ei ollut resurssia vastata takaisinsoittoihin.

Olemme nyt saaneet korjattua henkilökuntaresurssiamme.

6.11. on takaisinsoittopalvelu palautettu onnistuneesti käyttöön entisenlaisena.

Verkkosivuilla myös jo tietoa tästä:

https://www.kangasala.fi/omatuutiset/terveyspalveluiden-takaisinsoittopalvelu-palautetaan-kayttoon-6-11-2020-alkaen/

https://www.kangasala.fi/omatuutiset/koronapuhelimen-takaisinsoittopalvelu-on-kaynnistynyt-onnistuneesti-2/

Pahoittelut koronapuhelimessa kokemastasi palvelunlaadusta.

Perehdytämme jokaisen työntekijän tehtäväänsä.

Lähete voidaan tehdä myös jälkikäteen, jos sen tekemisessä on ilmennyt ongelmia, eikä tämä vaikuta vastauksen saamiseen.

 

11.11.2020
Palaute: Kiitos
Kangasalan nettisivut ovat monessa asiassa mahtavat! Kiitos siitä!
Olen vähitellen vuosien myötä oppinut hyödyntämään niitä ja huomannut, että niihin on tullut valtavasti parannuksia kiinnostuksen kohteisiini (tai olen oppinut löytämään kiinnostavat asiat). Itse pienten lasten äitinä olen kiinnostunut erityisesti ”Karttoja liikuntaan ja ulkoiluun” -sivuista.

Ihmetystä kuitenkin herättää, kun yhteistyötä Visit Kangasala -sivuston kanssa ei tehdä (en tiedä kuka ylläpitää sivustoja). Miksi on kaksi eri sivustoa, kun voisi tehdä yhteiset vielä paremmat esim. luonnossa liikkumisen suhteen? Eli Kangasalan sivuilta vaikka linkitys Visit Kangasalan sivustoon luontoasioissa. Kangasalan nettisivuilta ei näkötorni-hakusanalla löydy haluamaani tietoa. Täytyy mennä googleen tekemään haku, jolloin päätyy Visit Kangasala sivustoille ja saa haluamaani tietoa näkötorneista.

Vastaus:
tiedottaja Annikka Lampo
Hei, kiitos mukavasta palautteesta! Kaupungin verkkosivuja pyritään jatkuvasti kehittämään niin, että eri kohderyhmät mahdollisimman helposti löytäisivät sieltä tarvitsemansa tiedon. Koska palveluita, sisältöä, sivuja ja päivittäjiä on paljon, tämä on välillä haastavaa, joten tällaiset käyttökokemukseen perustuvat parannusehdotukset ovat oikein tervetulleita.

Viime aikoina on panostettu paljon mm. siihen, että tietoa löytyisi myös käyttäjäryhmittäin mahdollisimman vähin klikkauksin eli niin, että esim. lapsiperheet löytäisivät itseään kiinnostavaa tietoa kaupungin eri palveluista yhdestä paikasta riippumatta siitä, mikä kaupungin taho palveluita tuottaa. Uusi alasivusto lapsiperheille avautuukin lähiaikoina. Luonto ja retkeily -asioita puolestaan löytyy jo kootusti Liiku ja leiki -sivustolta.

Yhteistyötä Visit Kangasalan kanssa toki tehdään tiiviisti. Kaupungin virallisten verkkosivujen lisäksi käytössä on elinkeinoyhtiön ylläpitämät Visit Kangasala ja Business Kangasala -sivustot ja näin siksi, että myös matkailijoita ja yrittäjiä voidaan palvella mahdollisimman hyvin. Aivan kuten totesit, päällekkäisyyttä vielä on, kun kaupunki ylläpitää tietoa tuottamistaan palveluista, joita myös Visit markkinoi. Sivustojen yhteisten sisältöjen kehittäminen ja käytettävyyden parantaminen ovat kuitenkin työn alla kuten myös hakukonetoiminnon tehostaminen.

Samalta karttasivustolta, missä on ”Karttoja liikuntaan ja ulkoiluun” löytyy muuten myös ”Karttoja nähtävyyksistä” ja siellä on sitten tarinakarttoja näkötorneistakin. Elämyksellisiä luontohetkiä Kangasalan upeissa kohteissa!

10.11.2020
Palaute: Kommentti
Olen kirjoittanut kolme kertaa syksyn aikana asiallisen palautteen mutta niitä ei julkaista eikä vastata , miksi ? Mikä on tämän palaute paikan tarkoitus ? Mikä on kohtuullinen aika vastata ?
Vastaus: hallintojohtaja Jonna Sillman-Sola
Nimettömiin palautteisiin ei voida valitettavasti lähettää vastausta suoraan palautteen antajalle, mutta verkkosivuille asiallisiin palautteisiin vastataan hyvän hallintotavan mukaisesti viivytyksettä. Riippuen palautteen sisällöstä, voi asian selvittämiseen kuitenkin mennä aikaa vaihtelevasti. Palautteet ohjautuvat suoraan aihepiirin mukaan asianomaiselle toimialalle vastattavaksi, joten mitään ylimääräisiä viivytyksiä ei pitäisi olla.
Tämän palautekanavan tarkoituksena on lisätä viestintää tärkeistä asioista ja parantaa kaupungin palvelua.

5.11.2020
Palaute: Kommentti
Kun lukee aikaisemmin annettuja palautteita , niin tämä lapsellinen selitys koronan ruuhkauttamasta oman terveys aseman puhelin palvelusta ei mene kyllä läpi , koska puhelin numerohan on eri kuin jos lääkäriin pitäisi saada aika , eli eihän sillä linjalla kukaan roiku koska korona testiin pyrkijähän valitsee , tottakai , heti annetun numeron , kyllähän totuus on että säästöt ovat se juttu mitä nämä kaupungin johtajan isällisessä ohjauksessa olevat , tosi elämästä vieraantuneet oikeisto kakarat toteuttaa , ja jotka ovat miehittäneet kaikki johtavat virat , Kaupungiksi tämä tuppukylä sai nimensä vaihdettua , ja sehän olikin eliitin elämän täyttymys , mutta palvelut ovat impivaaran aikaisella tasolla . esim , jos viikonloppuna tarvitsee lääkäriapua , niin saa samalla pläjäyksen maakunta matkailua kun joutuu lähtemään kymmenien kilometrien päähän apua saadaksen , ja luuletteko te suurella palkalla näitä idioottimaisia päätöksiä tekevät ,että autottomalle pien eläkeläiselle 50 euron taksimatka ja päälle poliklinikkamaksu ovat joku pikku juttu , mitä veikkaatte , joten selittäkää mitä selitätte , ps . jokohan kaupungin hallitus on päättänyt millaisella summalla tämä kaupungin johtaja Auvinen palkitaan tänä vuonna erinomaisesta talouden pidosta , minä ehdotan että palkkioksi kaveri pistetään käveleen yksi talvi edestakaisin kangasalan ja Valkeakosken väliä , pääsis näkemään samat maisemat kuin se pieneläkeläinen lääkäri reissuillaan.
Vastaus: avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Hofmann

Pahoittelen heikkoa palvelukokemusta.

Olemme nyt saaneet korjattua henkilökuntaresurssiamme.

Huomenna palautuu esimerkiksi takaisinsoittopalvelu käyttöön.

Verkkosivuilla myös jo tietoa tästä:

https://www.kangasala.fi/omatuutiset/terveyspalveluiden-takaisinsoittopalvelu-palautetaan-kayttoon-6-11-2020-alkaen/

 

5.11.2020

Palaute: Kehitysidea

Olemme flunssassa ja tarvitsemme lääkäri ajan, covid-testi tehty eilen ja se on neg. Miksi lääkäriaika pitää varata pahoin ruuhkautuneen korona numeron kautta? Tähän toivoisin muutosta, ajanvaraaminen oma-aseman kautta näissä tilanteissa pienentäisi korona numeron ruuhkaa. Omaolo palvelun kautta sai testiajan näppärästi, tähänkö tämä näppäryys nyt sit kaatui. Influenssa kausi alkamassa…
Vastaus: avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Hofmann

Kiitos antamastasi palautteesta sekä pahoittelut kokemastasi heikosta palvelusta. Olemme nyt saaneet korjattua henkilökuntaresurssiamme.
Huomenna palautuu esimerkiksi takaisinsoittopalvelu käyttöön.Verkkosivuilla myös jo tietoa tästä: https://www.kangasala.fi/omatuutiset/terveyspalveluiden-takaisinsoittopalvelu-palautetaan-kayttoon-6-11-2020-alkaen/

 

7.10.2020

Palaute

Oma- asemille joutuu jonottamaan 30 minuuttia ja maksamaan tästä tyhjästä puhelusta. Muualla otetaan heti vastaan takaisinsoitto puh.numero ja asia hoituu,mutta onhan tämäkin ansainti tapa . Oikeaan jonotukseen kun joutuu voisi robotti ilmoittaa monesko on jonossa. Kiitos
Vastaus:avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Hofmann

Kiitos antamastasi palautteesta sekä pahoittelut heikosta palvelukokemuksesta. Olemme tiedottaneet tilanteestamme verkkosivuillamme: https://www.kangasala.fi/omatuutiset/kangasalan-terveyspalvelujen-puhelinpalvelu-on-ruuhkautunut/ Toivottavasti saamme pian järjestettyä henkilökuntatarpeen kohdilleen.

 

7.10.2020

Palaute

Koronatestaus: alle 16v asiakas, testiajan tilaus aloitettiin 28.9 klo 8.01 jättämällä takaisinsoittopyyntö, lisäksi yritin noin kerran tunnissa koko päivän tuloksetta. Seuraavana aamuna saimme ajan varattua 30.9 koulu th kautta. Takaisinsoitto tuli 29.9 iltapäivällä. Tänään 6.10 ei ole tullut vastausta meille asti, vaikka se jo järjestelmässä onkin(vastaus kysyttiin koulu Th n kautta) systeemi ei selvästi toimi jos prosessi kestää viikon. Kehitysehdotuksia: nopeasti käyttöoikeudet vanhemmille Kantaan(tiedossa on että se on nyt mahdollista) . Kunnasta systemaattisesti palautetta Fimlabille jos tutkimusvastaukset venyy/eivät saavuta asiakasta. Testin otto oli järjestetty hyvin, sujuvaa ja ystävällistä.
Vastaus:avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Hofmann

Kiitos antamastasi palautteesta sekä pahoittelut heikosta palvelukokemuksesta. Olemme tiedottaneet tilanteestamme verkkosivuillamme: https://www.kangasala.fi/omatuutiset/kangasalan-terveyspalvelujen-puhelinpalvelu-on-ruuhkautunut/ 

Toivottavasti saamme pian järjestettyä henkilökuntatarpeen kohdilleen.

 

1.10.2020

Palaute

Koronapuhelin tullut taas tutuksi 28.9. ja 29.9. Ma: ”Soitamme sinulle kyllä takaisin” Arvatkaa soitettiinko? Tiistaiaamuna soitin niin kauan, ja pidempäänkin, kun pystyin, yli 15 min joka tapauksessa. Arvatkaa vastattiinko? Aivan törkeän huonoa palvelua! Myöskään omaan terveysleskukseen ei pääse läpi. Mitenkähän saisin lähetteen perussairauden labra-aikaan näissä olosuhteissa?
Vastaus:avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Hofmann
Kiitos antamastasi palautteesta sekä pahoittelut heikosta palvelukokemuksesta.
Viittaan verkkosivuilla aiheesta julkaistuun tekstiin: https://www.kangasala.fi/omatuutiset/kangasalan-terveyspalvelujen-puhelinpalvelu-on-ruuhkautunut/


1.10.2020
Palaute

Tervehdys!
Terveyspalvelujen ajanvaraus toimii nykyisin erittäin huonosti. Ihmiset jonottavat ajanvaraukseen kymmeniä minuutteja ja vasta 30 minuutin jonotuksen jälkeen takaisinsoittopyynnön jättäminen on mahdollista.
Kukahan tämänkin on keksinyt, eikö kunnalla ole resursseja hoitaa asiaa entisenkaltaiseen kuntoon jolloin soittopyyntö aktivoitui jonkun minuutin jonotuksen jälkeen.
Jos ei niin pitäisi palkata lisää henkilöstöä hoitamaan asiaa.
Vastaus:avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Hofmann

https://www.kangasala.fi/omatuutiset/kangasalan-terveyspalvelujen-puhelinpalvelu-on-ruuhkautunut/


1.10.2020
Palaute: Kiitos
Kangasalan kaupungin työntekijät ei juurikaan puhelimeensa vastaile…
Mutta kaupungin vaihteesta olen aina saanut hyvää palvelua!
Soittopyynnöt kirjataan ylös huolella (toki ei sieltä kaupungilta sitten kukaan soittele takaisin…) ja vaihteessa neuvotaan aina muutenkin, miten omaa asiaa saisi vietyä eteenpäin, vaikkapa vaihtoehtoista kanavaa hyödyntäen. Tällä kertaa neuvottiin, mistä löytyy tämä palautelomake, johon nyt palautetta kirjoittelen. 🙂
Kiitos vaihteen mimmit – Te teette tärkeää työtä ja teette sen hyvin!
Vastaus: hallintojohtaja Jnna Sillman-Sola
Kiitos palautteestanne! Kaupungin viranhaltijat ja työtekijät vastaavat soittoihin aina kun mahdollista. Olemme täällä ensisijaisesti kuntalaisia varten. Mikäli vastaaminen on juuri kyseisellä hetkellä mahdotonta esim. muun asiakastyön vuoksi, vastataan viesteihin puhelimessa, sähköpostissa tai muissa kanavissa heti kun mahdollista. Mikäli viivettä ilmenee, on vastaanottaja mahdollisesti ollut virheellinen tai viesti on jäänyt esim. vuosilomalaisen vastaajaan. Näissä tapauksissa ohjaamme asian oikealle vastaanottajalle.
Parannamme palveluamme takaisinsoittojen osalta ja otamme tämän palautteen esiin kehittämistyössämme.


29.9.2020
Palaute: Korona puhelimeen olen yrittänyt nyt soittaa kohta 4 h. Olen myös yrittänyt soittaa Oma asemille. En pääse läpi. Ja kyse on siis sairaan lapsen korona testin varaamisesta. Käsittämätöntä on myös se että jonottaminen maksaa????? Miksi???? Nyt tarvis tehdä jotain siellä päässä, että tämä toiminta joka on Tällä hetkellä tärkeä toimisi… Ei kai kellekään tule yllätyksenä että aikoja tarvitaan testeihin nyt enemmän.
Vastaus:avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Hofmann
Olen pahoillani, että emme ole pystyneet vastaamaan koronan aiheuttamaan palveluntarpeen lisääntymiseen. Olemme lisänneet resurssia sekä koronapuhelimeen, että koronanäytteenottoon. Valitettavasti se ei ole riittänyt. Yritämme edelleen saada lisää henkilökuntaa kyseisiin toimintoihin. Toivottavasti saamme pian järjestettyä henkilökuntatarpeen kohdilleen.

 

29.9.2020
Palaute:
Nyt ei terveyskeskus toimi. Jonot monien päivien päähän, linjat täysin tukossa. Nyt vittu jotain parannusta tähän. Paskaa palvelua.

Vastaus: avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Hofmann
Kiitos antamastasi palautteesta sekä pahoittelut kokemastasi huonosta palvelusta.
Puhelinpalvelumme on edelleen ajoittain ruuhkautunut suuren koronatestien kysynnän vuoksi. Vastaanottoajat jaetaan kiireellisyyden mukaan.
Hoidon tarpeen ja kiireellisyyden arvioi koulutuksen saanut vastaanottava hoitaja.
https://www.kangasala.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut/laakari-ja-hoitajavastaanotot/kiireettoman-ajan-odotusaika/

Kehitämme toimintaamme edelleen saamiemme palautteiden mukaan.
Toivottavasti pystymme jatkossa vastaamaan palveluntarpeeseen paremmin.


25.9.2020
Palaute:
On se hienoa että Kangasalan terveydenhuolto on laittanut ihmisiltä ovet lukkoon. Ei voi edes lääkärille puhelinaikaa pysty tilaamaan. Teidän on turha väittää että syy olisi vallitseva koronavirusepidemia. Kangasalan tilastoissa tapauksia on ollut 16 joista viimeisen kahden viikon aikana 2 lisää. Jos tämän takia koko järjestelmä on laitettu kiinni eikä ihmiset pääse varaamaan edes lääkäriaikaa ennen kuin ovat jonottaneet 30min puhelinlinjalla, kannattaa laittaa koko pulju kiinni ja siirtää palvelut jollekin, joka osaa sen tehdä. Kuka idiootti sen 30min jonotuksen on keksinyt? Nythän siellä on jonossa ihmisiä jotka menettää hermonsa kun ei saa yhteyttä vai odotatteko te että ne ehtii kuolla ennen kuin vastaatte? Ottakaa se soittopyyntö heti niin ihmiset pysyy paljon rauhallisenpana.

Vastaus: avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Hofmann
Kiitos antamastasi palautteesta sekä pahoittelut kokemastasi huonosta palvelusta.
Valitettavasti puhelinpalvelumme on edelleen ajoittain ruuhkautunut.
Olemme lisänneet hoitajaresurssia puhelinpalveluun. Kehitämme toimintaamme edelleen saamiemme palautteiden mukaan.
Toivottavasti pystymme jatkossa vastaamaan palveluntarpeeseen paremmin.
Muistattehan, että koronavirusepäilyssä on nyt mahdollisuus ottaa yhteyttä myös sähköisen asioinnin välityksellä:
https://www.kangasala.fi/ajankohtaista/koronavirusepailyssa-on-nyt-mahdollista-ottaa-yhteytta-sahkoisesti-omaolon-kautta/

Lisäksi sairaanhoitajien vastaanotolle voi varata aikaa Internetin välityksellä linkki https://mediaika.fi/kangasala/app


16.9.2020
Palaute:
Terveyskeskuksen ajanvarausnumeron takaisinsoittopalvelu toimii vasta 30 minuutin puhelimessa odottelun jälkeen, ja sekin puoli tuntia on maksullista. Tämä odotusaika on KOHTUUTTOMAN PITKÄ! Tänä aikana vastaaja soittaa hirveällä, korkealla äänenvoimakkuudella samaa mieltä puuduttavan kammottavaa musiikkipätkää. Tehkää nyt jotain, hoitoon pääsy on naurettavan vaikeaa, suorastaan mahdotonta! Verkossa ei voi varata aikaa lääkärille, turhaa hyppyyttämistä hoitajien kautta. Päivystyshoidon taso on kammottavan surkeaa, jäykkiä käytäntöjä ja liian pitkiä odotusaikoja. Kangasalan terveyskeskus on ollut naurun ja kammotuksen aihe kaupunkilaisten kesken ja mediassa jo vuosia, luulisi toimijoita jo kyllästyttävän olla noin huonoja työssään.

Vastaus: avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Hofmann
Kiitos antamastasi palautteesta sekä pahoittelut kokemastasi huonosta palvelusta. Valitettavasti puhelinpalvelumme on edelleen ajoittain ruuhkautunut.
Olemme lisänneet hoitajaresurssia puhelinpalveluun. https://www.kangasala.fi/sosiaali-ja-terveyspalveluiden-ajankohtaiset/takaisinsoitto-edelleen-rajoitetusti-kaytossa/

Koronavirusepäilyssä on nyt mahdollisuus ottaa yhteyttä sähköisen asioinnin välityksellä: https://www.kangasala.fi/ajankohtaista/koronavirusepailyssa-on-nyt-mahdollista-ottaa-yhteytta-sahkoisesti-omaolon-kautta/

Terveyskeskuspäivystyksessä potilaat hoidetaan sairauden määrittämän kiireellisyyden mukaisessa järjestyksessä.
Kehitämme toimintaamme edelleen saamiemme palautteiden mukaan.
Toivottavasti pystymme jatkossa vastaamaan palveluntarpeeseenne paremmin.

 

8.9.2020
Palaute:
Kävin terveyskeskuksen teltassa koronatestissä 31.8.2020. Yritin eilen 7.9.2020 soittaa kaupungin koronaneuvontaan ja jätin takaisinsoittopyynnön ilman tulosta. Tänään 8.9.2020 on Omakantaan ilmestynyt testin tulos. Tekstiviestiä ei lupauksista huolimatta ole tullut. Fimlab ilmoittaa sivullaan, että keskimääräinen vasteaika koronanäyteenotosta tulokseen on 35 tuntia!

Vastaus: avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Hofmann

Kiitos antamastasi palautteesta sekä pahoittelut kokemastasi huonosta palvelusta. Valitettavasti puhelinpalvelumme on edelleen ajoittain ruuhkautunut.Olemme lisänneet hoitajaresurssia puhelinpalveluun jatkuvasti. Kehitämme toimintaamme edelleen saamiemme palautteiden mukaan resurssien sallimissa rajoissa.
Toivottavasti pystymme jatkossa vastaamaan palveluntarpeeseen paremmin.

 

7.9.2020
Palaute:
Yritin saada aikaa lääkärille, soittaminen ei onnistu. Miksi en voikaan jättää soittopyyntöä vaikka niin luvataan?

Vastaus: avosairaanhoidon osastonhoitaja Krista Hofmann

Hoitajavastaanottojen eli OmaAsemien ajanvaraus toimii internet-ajanvarauksella ja puhelimitse.
Hoitaja arvioi puhelimessa hoidon tarpeen ja kiireellisyyden ja tarvittaessa varaa sinulle lääkäriajan.
Terveysneuvonnan asioissa voit olla yhteydessä suoraan omaan terveydenhoitajaan joko internet-ajanvarauksella tai puhelimitse.

Puhelinajat löytyvät: Terveydenhoitajien puhelinajat.
Tuttu OmaAseman hoitaja vastaa puhelimeen ma-pe ajanvarausasioissa klo 8 – 9.30, ajanvaraus ja muissa asioissa (laboratoriotulosten ja hoito-ohjeiden tiedustelu) klo 13 – 14.
Muuna aikana kello 9.30 – 13 ja 14 – 15 OmaAsemien numeroissa palvelee keskitetty puhelinpalvelumme.

Takaisinsoittopyynnön voi jättää 30 minuutin puhelimessa jonottamisen jälkeen.


29.7.2020
Palaute:
Vatialan kirjaston aukioloajoissa ja yhteystiedoisssa ei ollut mainintaa, etä kirjasto oli tänään 29.7 sulkenut ovensa klo 15. Tein Hetkimsitten turhan käynnin Tampereelta Vatialan kirjastoon , harmittaa vietävästä.
Vastaus: kirjastopalvelujohtaja Annamari Nikara-Nummi
Hei! Kiitos palautteestanne! Pyrimme tiedottamaan poikkeusaukioloajoista kattavasti sivuillamme, mutta tällä kertaa emme valitettavasti ole tässä täysin onnistuneet ja tieto on julkaistu ainoastaan kirjaston ajankohtaisissa uutisissa ja unohtunut Vatialan kirjaston sivulta. Sivuillamme näkyvä aikataulupalkki tulee Kirjastot.fi-tietokannasta. Pahoittelen aiheuttamaamme harmia, toivottavasti seuraava kirjastoreissu onnistuu mutkattomammin!


23.7.2020
Palaute: kiitos
Kiitos kirjaston omatoimiajasta Sahalahdella! Antaa lisämahdollisuuksia kirjaston käyttöön kun aukiolot ovat nyt laajemmat.
Vastaus: kirjastopalvelujohtaja Annamari Nikara-Nummi
Hei! Kiitos kiitoksista! Pyrimme jatkuvasti lisäämään palveluidemme saavutettavuutta ja omatoimikäyttö on yksi parhaista tavoista laajentaa kirjastojen aukioloaikoja.


29.6.2020
Palaute: kehitysidea
Tervehdys!
Jo aiemmin olen tästä asiasta viestitellyt, mutta nyt tämä asia on taasen ajankohtainen: Nimittäin kun Kangasalla ei ole valitettavasti pitkään aikaan ollut Camping-aluetta tai vastaavaa, vaikka Kangasala ilmeisesti pyrkii kehittämään matkailu-sektoriaan. Kevään Caravan- lehdessä oli artikkeli, jossa kerrotiin, että ”Mittava matkaparkkihanke herätti kuntien kiinnostusta”. Karavaanareille aiotaan Suomessa rakentaa jopa 50 lyhytaikaista leiriytymisaluetta eri puolille Suomea. Hankkeen on käynnistänyt BestPark yhtiö. Jutun mukaan kiinnostus asiaan on ollut erittäin suurta!

Allekirjoittanut on jo varmaankin vuosi sitten kirjoitellut Kangasalan Sanomiin, että Kangasalle pitäisi rakentaa kunnon matkaparkki, koska täällä ei ole nykyisin minkäänlaista leirintäaluetta tai Caravan- aluetta. Ja paras sijoituskohde olisi mielestäni Kisaranta eli lähelle Mobiliaa. Kisrannan tanssipaviljongin vieressä olisi lähellä Mobiliaa valtavasti sopivaa tilaa kunnon matkaparkille. Jos Kangasala haluaa kehittää matkailuaan, niin mielestäni matkaparkki olisi välttämätön. Kisarannan ja Mobilian alue olisi mitä erinomaisin paikka, sillä alueella on museoita, Mobilian ravintola, uimaranta, satama, kesäteatteri, sääksikeskus, Pohtiolampi, tanssipaviljonki, leikkikenttä, lasten ajoharjoittelurata, ratsastusmahdollisuuksia ja myös Keisarinharju maisemineen. Sekä tietysti Roine ja Längelmävesi sekä Vehoniemen maisemat sekä automuseo ja näkötornit. Sekä Sarsan esihistorialliset maisemat! Eikä Kangasalan keskustaankaan ole pitkää matkaa!

Ehdotan, että Kangaslan matkailun kehittämisestä vastuussaolevat tahot ottaisivat yhteyttä vaikkapa tuohon BestPark-yhtiöön! Tiedoksi sitten myös, että mm. Akaa on ilmeisesti puuhaamassa omaan satamaansa em. matkaparkkia! Ei kai Kangasallakaan voida jäädä toimettomaksi tällaisessa hienossa asiassa! Joten tässä ehdotus!
Vastaus: toimitusjohtaja Päivi Kuusivaara, Business Kangasala Oy
Hei, ja kiitos palautteesta. Meillä ei tällä hetkellä tosiaan ole caravan-aluetta, mutta matkailuautolla yöpyminen onnistuu kyllä. Mobiliassa on jo nyt mahdollisuus yöpyä yön yli matkaparkissa. Juhannuksena kyltitettiin myös keskustan urheilukentälle mahdollisuus yön yli yöpymiseen. Tilapäisellä kokeilulla halutaan saada kokemuksia matkaparkin toimivuudesta ja tarpeellisuudesta keskustan läheisyydessä.
Kisarannan kehitys on käynnissä ja sen osalta täytyy tarkoin harkita, mikä matkailua palveleva toiminta sopisi alueelle parhaiten.


29.6. 2020
Palaute: kehitysidea
Kangasalan kaupungin etusivut ovat hyvät, mutta jos hakukenttään sivuilta laittaa esim. Kuohu aukioloajat, ei ole hyvä, että matkailuesite on ensimmäinen hakukohde ja aukioloaikaa ei näy missään. Ensimmäinen hakukohde olisi mielellään Kuohun etusivu. Tämän palautekentän kielitarkistus oletus on englanti, uskosin että enemmän palautetta tulee molemmillla kotimaisilla kielillä. Minusta on kiva asua Kangasalla jo viidettä vuotta.

Vastaus: tiedottaja Annikka Lampo

Kiitos palautteesta ja oikein mukava kuulla, että viihdyt Kangasalla. Kaupungin sivuston etusivulta uimahalli Kuohun omille verkkosivuille pääsee suoraan kahdella klikkauksella joko valikosta Suosituimmat sivut tai päänavigaation kautta: kulttuuri- ja vapaa-aika-> kuvake Uimahalli Kuohu. Suosituimmat sivut -valikko löytyy etusivun pääkuvan alalaidasta oikealta. Kuten toivoitkin, niin uimahallista tietoa hakevat johdatetaan suoraan ajankohtaisimman tiedon äärelle uimahallin omille sivuille, mutta valitettavasti hakutoiminto ei tällä hetkellä pysty johdattamaan suoraan ulkopuolisille verkkosivuille. Hakutoimintoa kuitenkin kehitetään parhaillaan.

Palautelomake-sovelluksen toimittajan mukaan kielitarkistuksen ongelma johtuu nettiselaimesta ts. vaikka selaimen kielitarkistuksen oletuksena olisi suomi, selain saattaa silti tarkistaa väärin. Kannattaa siis kokeilla lomakkeen täyttämistä muutamalla eri selaimella, jos mahdollista.


25.6.2020
Palaute: kehitysidea
Olisiko mahdollista saada Kangasala.fi:n etusivulle ( tai linkit suoraan etusivulta) kaikki vikapalveluita/ akuutteja asioita koskevat puhelinnumerot – ei vain perusyhteystietoa keskukseen, jonka aukioloaika on varsin rajallinen. Esim. teiden kunnossapitoon liittyvän puhelinnumeron löytämiseen meni tovi…

Siinä kohtaa kun haluaa ottaa yhteyttä akuutisti, ei yleensä aika riitä siihen, että yhteystietoa täytyy etsiä tavattoman kauan.

Vastaus: tiedottaja Annikka Lampo

Kiitos palautteestasi, sen pohjalta olemme lisänneet etusivulla sijaitsevaan ”Suosituimmat sivut”-valikkoon myös suoran linkin Vikailmoitukset-sivulle.  Toivottavasti se sujuvoittaa asiointia jatkossa.

Suoria linkkejä keskeisimmille/eniten käytetyille sivuille on myös koottu päänavigaation yläpuolella näkyvään punaiseen palkkiin. Palkki näkyy kaikilla sivuilla paitsi mobiilisovelluksissa, joissa se näkyy päänavigaatiolistauksessa.

Navigaation kohdasta ”Asiointi” pääsee suoraan sivulle, jolla yleisten yhteystietojen lisäksi on tietoa eri asiointitavoista, aukioloajoista, laskutuksesta ja tietosuojasta. Myös suoraan Yhteystiedot-sivulle pääsee miltä tahansa alasivulta tuosta punaisesta yläpalkista tai päänavigaatiolistauksesta. Yhteystiedot sivulla on yleisimmät yhteystiedot, mutta kys. sivulla oikealla on lisäksi harmaapohjainen kuvake, josta pääsee varsinaiseen yhteystietohakemistoon. Hakemistossa on eripalveluiden yhteystietoja, joita voi myös hakutoiminnolla suodattaa palveluittain ja aiheittain.

22.6.2020
Palaute: Kehitysidea
Hei, huomasin, että digipalveluissanne saattaa olla puutteita mitä tulee saavutettavuuteen. Enkä löytänyt lainkaan saavutettavuusselostetta.
Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta: https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2019/20190306

Laissa on määritelty vähimmäistaso digitaalisten plveluiden saavutettavuudelle julkisen sektorin verkkosivustojen ja mobiilisovellusten osalta.
Lain pohjana toimii World Wide Web Consortiumin laatima Verkkosisällön saavutettavuusohjeistus WCAG 2.1 (taso AA). https://www.w3.org/Translations/WCAG21-fi/

Suosittelisin, että digitaalisten palveluiden saavutettavuus arvioitaisiin ja puutteet korjattaisiin lain edellyttämälle tasolle. Lisäksi saavutettavuusseloste tulisi löytyä.

Lisätietoa saavutettavuudesta esim: www.saavutettavuusvaatimukset.fi
https://www.eficode.com/learn/saavutettavuus-opas

Vastaus: hallintojohtaja Jonna Sillman-Sola
Kiitos palautteestanne! Kangasalan kaupunki tavoittelee strategiassaan ”palvelevaa, uudistuvaa toimintakulttuuria ja sujuvan arjen Kangasalaa”. Yhtenä ajurina tavoitteessa on toteuttaa palautteessa mainittua saavutettavuutta.

Kaupungin tarjoaman verkkosisällön ja mobiilisovellusten kartoittamista tehdään meillä parhaillaan omana työnä ja sähköisen työkalun avulla, jotta sähköiset palvelumme olisivat mahdollisimman saavutettavia erilaisille käyttäjille viimeistään saavutettavuusdirektiivin edellyttämään eräpäivään 23.9.2020 mennessä. Tarkoituksena on osallistaa myös nuorisovaltuustomme, vanhus- ja vammaisneuvostomme tähän työhön. Saavutettavuusseloste sekä palautekanava laaditaan samassa aikataulussa lainsäädännön edellyttämässä aikataulussa ja tavalla.


15.6.2020
Palaute: Kiitos
Olipas mukava huomata että uimarantoja siivotaan myös viikonloppuisin. t. aamu-uinnille vesaniemeen menossa.
Vastaus:
Kiitos mukavasta palautteesta.

4.6.2020
Palaute: Kommentti
Lääkärien suuri määrä ei auta potilaita vaan laatu ja vastuu joka on ollut jo pitkään pirkanmaalla erittäin heikko.
Terv. Heitteille jätetty potilas

Vastaus: johtava ylilääkäri Tiina Viitaniemi
Kangasalan ja Pälkäneen yhteistoiminta-alueella terveyskeskuslääkäreiden määrä on valtakunnallisesti asetetulla tavoitetasolla suhteessa väestön määrään. Pirkanmaan alueellisessa vertailussa yleislääketieteen erikoislääkärien määrä on meillä alueen paras, 69 % kaikista terveyskeskuslääkäreistä (Aamulehti 3.6.2020), joten perusterveydenhuollon osaaminen on lääkärikunnallamme erinomaisella tasolla. Suurimman vastuun terveydelle hyödyllisten elintapojen noudattamisesta ja terveydenhuollon ammattilaisen suositteleman hoidon toteuttamisesta kantaa potilas itse. Me julkisen terveydenhuollon ammattilaiset, kuten lääkärit, hoitajat ja fysioterapeutit, autamme tässä niillä keinoilla, jotka on todettu tehokkaiksi ja joihin meillä on mahdollisuus.

5.5.2020
Palaute: Kiitos
Kävin maanantaina 4.5 luomenpoistossa nattarissa, ja kaikki sujui mainiosti. Lääkäri, hoitaja sekä hoitajan harjoittelija olivat kaikki älyttömän mukavia, sekä asiantuntevia. Kävin tänä vuonna myös ”hampaidenhoitoviikolla” kangasalan keskustassa hampaiden tarkastuksessa sekä suuhygienistillä, ja sielläkin kaikki olivat niin mukavia ja osaavia! Uskomatonta, kuinka hyvää palvelua kangasalan kunnalta on aina saanut. On joka kerta päihittänyt yksityisen mennen tullen.
Vastaus: ylilääkäri Liisa Joutsiniemi
Kiitos hyvästä palautteesta

24.4.2020
Palaute: Kommentti
Olen 2 keväänä ollut jo yhteydessä siitä kun Kangasalantien ja Prisman välisen hiekka-kävelytien vieressä (rampin ja Jyskin välissä) on vuodesta toiseen kaadettujen puiden ja/tai pensaiden risukasat ilman että kukaan kerää niitä pois. Viestini välitetään eteenpäin (?) aina mutta kukaan ei niitä siivoa pois, näky on todella epäsiisti. Toisella puolen samaa kävelytietä on joka vuosi hirveä määrä roskaa (ne kerran kerättiin kyllä) rinteessä, vuosi sitten roskien seasta varis nappasi rotankin mukaan silmieni edessä. Lähellä ei ole roskakoria missään (kehitysidea), onko muita ideoita miten roskaaminen tuossa kohtaa vähenisi?
Vastaus: kaupunginpuutarhuri Jari Järvinen
Kiitos viestistäsi koskien Lentolan marketalueen pientareiden epäsiisteyttä.
Kangasalantien puolella ei ole kaupungin maaomaisuutta, siinä rajanaapureina ovat liikekiinteistöt ja ELY-keskus. Sen alueen epäkohdista voit olla yhteydessä ELY:n tienkäyttäjän linjaan p. 0200 2100. Valtatien puolella rajanaapureina ovat liikekiinteistöt, kaupunki ja ELY-keskus. Kevytväylä näyttäisi olevan kaupungin maalla. Voimalinjan omistaja on hakannut vesaikon ja jättänyt syntyneen risun maanomistajan (kaupunki ja ELY-keskus) vastuulle. Otamme ohjelmaamme kaupungin omistamien alueiden siistimisen ja harkitsemme roska-astian sijoittamista alueelle.

23.4.2020
Palaute: Kommentti
Ikääntyneiden vanhempieni luona kävi ambulanssi isäni nenäverenvuodon takia. Henkilökunnalla ei ollut maskia. Miten tämä voi olla mahdollista?
Vastaus: Johtava ylilääkäri Tiina Viitaniemi
Vastattu yksityisesti

22.4.2020
Palaute: Kommentti
JOS VATIALAN TERVEYSASEMALTA LUVATAAN SOITTAA NIIN KYLLÄ PITÄISI MYÖS SOITTAA!!!!!!!! kaksi asiaa saman päivän aikana ja kumpaakaan ei yhteydenottoa tullut. Saa odottaa koko päivän soittoa, jota koskaan ei edes tule.
Vastaus: ylilääkäri Liisa Joutsiniemi
Kiitos palautteesta. Valitettavasti vastaus on koronakiireiden vuoksi viipynyt näin pitkään. Pahoittelut, että kohdallasi on käynyt näin. Päivän asiat kyllä pääsääntöisesti hoidetaan saman päivän aikana. Poikkeuksena toki voi olla se, että ammattilainen ei tavoita asiakasta. Tällöinkin pääosin tavoitellaan useamman kerran. Seuraavan asioinnin yhteydessä pyytäisin varmistamaan, että puhelinnumerotiedot ovat oikein.

 

16.4.2020
Palaute: Kommentti
Soitin tänään n. klo 13:50 – 14:10 Suoraman terveyskeskukseen ja haluaisin kehua hoitajaa joka vastasi puheluun. Tarvitsin reseptin allergiaani ja hän hoiti tilanteen nopeasti ja helposti. Vaikka hoitajilla on varmasti kiire niin tämä ei välittynyt puheluun ollenkaan ja tunsin, että minusta oikeasti välitetään. Haluaisin kiittää myös lääkäriä, joka alkoi heti kirjoittamaan reseptiä, Kiitos paljon teille! 🙂
Vastaus: ylilääkäri Liisa Joutsiniemi
Kiitos palautteesta. Kiva kuulla, että olit tyytyväinen saamaasi palveluun.

6.4.2020
Palaute: Kysely koirapuistosta Korpipuiston lähialueen asukkaille
Vastaus: suunnittelija Milla Santalehto, kaupunginpuutarhuri Jari Järvinen
Kangasalan kaupunki ja kaupungin elinkeinoyhtiö Business Kangasala Oy järjestivät syksyllä 2019 kaupungin verkkosivuilla kyselyn koirista, jonka yhtenä osa-alueena oli sopivan sijainnin etsiminen koirapuistolle. Kyselyn tulokset toimivat materiaalina kaavoituksen tueksi sekä elinympäristön kehittämiseksi.

Kyselyn vastausten perusteella sijaintisuunnitteluun valikoitiin otollisimmat ehdotukset, joiden plussat ja miinukset tarkasteltiin teknisessä keskuksessa. Pikonkankaalla sijaitseva Korpipuisto kuului ehdotettuihin sijainteihin, josta haluttiin kartoittaa lähialueen asukkaiden mielipiteitä.

Kysely oli auki ajalla 26.2. – 23.3.2020. Kyselyyn lähetettiin 56 ilmoitusta kiinteistöille, jotka rajautuvat suunnittelualueeseen tai sijaitsevat 50 m etäisyydellä suunnittelualueesta. Kyselyyn oli mahdollista vastata sekä sähköisesti nettikyselyn avulla että kirjeitse. Kyselyyn saatiin yhteensä 43 vastausta.

Kyselyn vastausten perusteella koirapuistoa vastusti Korpipuiston alueelle 81,4 % (35 kpl) vastaajista, ja kannatti 16,3 % (7 kpl vastaajista). Yksi vastaajista (2,3 %) ei valinnut kantaansa puolesta tai vastaan (en osaa sanoa). Vastaajista 16,3 % uskoi käyttävänsä koirapuistoa, jos sellainen rakennettaisiin Korpipuiston alueelle.

Koirapuiston mahdollista sijaintia Korpipuistossa pidettiin mm. seuraavista syistä huonona:
-asutus on liian lähellä
-koirien haukkuminen, meluhaitat
-kasvava ajoneuvoliikenne alueella
-koirapuiston etäisyyden asutuksesta olisi oltava mielellään yli 100 metriä, kuitenkin vähintään 50 metriä
-Korpipuiston metsäinen alue on ulkoilijoiden, lasten ja omakotiyhdistyksen tärkeä virkistys-, leikki- ja kokoontumispaikka
-Korpipuiston alue liian pieni kyseiselle toiminnolle

Koirapuistoa kannatettiin mm. seuraavista syistä:
-koirapuistoa on jo pitkään odotettu Kangasalla, tarvetta olisi
-olisi ihan naapurissa
– koirat tarvitsevat sosiaalista kanssakäymistä

Kyselyyn annettiin lisäksi avointa palautetta, joissa ehdotettiin koirapuistolle sijaintia mm. seuraaviin paikkoihin:
-kerrostalovaltaiselle alueelle
-harjumetsikköön
-hiekkamonttuihin
-Pikkolan pelloille
-Kyötikkälään
-Mäntyveräjän alueelle
-Pähkinäkallioon (HUOM. LUONNONSUOJELUALUE)

Kangasalan kaupunki/ tekninen keskus kiittää kaikkia kyselyyn osallistuneita vastauksista.
Kyselyn tulosten perusteella Korpipuiston kohde koirapuistolle hylätään sijaintisuunnittelussa ja tekninen keskus jatkaa sopivan sijainnin etsimistä edelleen muiden ehdotusten pohjalta. Kyselyn tulosten raporttiin pääsee alla olevasta linkistä.
Liite: Pikonkankaan (korpipuisto) koirapuiston kyselyn raportti


2.3.2020

Palaute: Kiitos
Suurkiitokset tänään 27.2.20 Vatialan terveysaseman sairaanhoitajalle ja lääkärille joustavasta työskentelystä! Tyttären korvavaiva tutkittiin ensin hoitajan toimesta, jonka jälkeen lääkärin konsultaatio onnistui näppärästi ja joustavasti. Itse hoitoalan ammattilaisena arvostan asiakkaan joustavaa ja oikea-aikaista palvelua ja hoitoa ilman turhia ”kiemuroita”. Juuri näin hoitajan ja lääkärin yhteistyön tulee toimia!
Vastaus ylilääkäri Liisa Joutsiniemi
Kiitos mukavasta palautteesta. Kiva kuulla, että hoitonne onnistui sujuvasti.


27.2.2020
Palaute:  Kysely Pikkolan liikuntapuiston suunnitelmista

Vastaus: kaupunginpuutarhuri Jari Järvinen, suunnittelija Milla Santalehto

Kangasalan kaupunki/ tekninen keskus on valmistellut Pikkolan liikuntapuiston suunnitelman, joka koskee lähiliikuntapaikan perustamista Pikkolan kampusalueelle. Suunnitelmien sisällöstä haettiin kaupunkilaisten näkemyksiä ja palautetta nettikyselyn avulla, joka oli avoinna 21.1.-4.2.2020. Kyselyyn vastattiin anonyymisti.

Pikkolan liikuntapuiston suunnitelmaehdotus oli myös julkisesti nähtävillä ajalla 22.1. – 5.2. 2020 kaupungin nettisivujen ”Asuminen ja ympäristö/ Viheraluesuunnittelu”-osiossa. Lisäksi kaupunginpuutarhuri ja suunnittelijakonsultti olivat tavattavissa Pikkolan liikuntapuiston yleissuunnitelman esittelyn vuorovaikutustilaisuudessa 21.1.2020.

Pikkolan liikuntapuistosta on suunnitelmien mukaan tarkoitus tehdä kaupunkikuvaan nähden keskeinen lähiliikuntapaikka, joka on suunnattu alueen koululaisille ja vierailijoille sekä kaikille lähialueen asukkaille ja kauempaakin tuleville liikunnanharrastajille. Tavoitteena on luoda monipuolinen liikuntapuisto, joka parantaa laji- ja liikuntamahdollisuuksia alueella sekä lisää keskustan vetovoimaisuutta.

Pikkolan liikuntapuiston kyselyssä saatiin vastauksia 382 vastaajalta, joista 16 % asuu Pikkolan koulualueen läheisyydessä. Vastaajista 43% opiskelee Kangasalan lukiossa ja 5% Pikkolan yläkoulussa. Vastaajista on alle 20-vuotiaita 62%, 20-40-vuotiaita 15 %, 40-60- vuotiaita 21 % ja yli 60- vuotiaita 2 %.

Pysäköinnin läheisyyttä pidettiin erittäin tärkeänä suhteessa toimintoihin ja pysäköintialueelta oltiin yleisesti valmiita kävelemään 0-100 m. Pikkolan liikuntapuiston pienpelikenttien alue on suunniteltu Pikkolan koulualueen keskeiselle piha-alueelle, joka toimii nykyisin osittain paikoitusalueena. Esitetyn toteutuksen myötä osa koulun parkkipaikoista poistuu tai siirtyy kauemmas, mm. jäähallin laajentamisen yhteydessä toteutettavalle paikoitusalueelle. Vastaajista 80 % oli sitä mieltä, että Pikkolan kampuksen välittömässä läheisyydessä oleva piha-alue tulee varata mieluummin autojen pysäköintiin kuin lähiliikuntapaikalle. Loput vastaajista (20 %) kannattivat keskeisen piha-alueen käyttöä lähiliikuntapaikan toimintoihin.

Välineiden ja toimintojen kohdalla vastustettiin yleisesti enemmän kuin kannatettiin suunnitelmaehdotuksen sisältöä toiminnoille ehdotetun sijainnin takia. Pikkolan pienpelikenttien alueen välineistä ja toiminnoista kyselyn vastaajat pitivät kuitenkin tärkeimpänä monitoimiareenaa ja koripalloa. Pingistä ei kyselyn mukaan pidetty niin tärkeänä. Pikkolan liikunnallinen leikkikenttä on suunniteltu korvaamaan nykyinen leikkikenttä Pikkolan puistoalueella omenatarhan vieressä. Liikunnallisen leikkikentän välineistä ja toiminnoista arvostettiin eniten köysiparkour-rataa ja pomppumattoa. Ulkosoittimia ja hiekkalaatikkoa ei vastaavasti pidetty niin tärkeinä.

Pikkolan liikuntapuiston suunnitelmaehdotuksen vahvuutena pidettiin liikuntamahdollisuuksien lisäämistä liikuntatunneilla, välitunneilla ja vapaa-aikana sekä monipuolisia lajivaihtoehtoja. Lisäksi monessa vastauksessa liikuntapuiston ideaa ja ajatusta pidettiin hyvänä, jos sijainti olisi toinen. Muina suunnitelmaehdotuksen vahvuuksina mainittiin mm. alueen viihtyisyyden lisääntyminen, hyvä saavutettavuus, kaikkien ikäryhmien huomioiminen, liikunnallinen leikkipaikka ja sen sijainti sekä monitoimiareena ja koripallo.

Kysyttäessä suunnitelmaehdotuksen heikkouksista, vastauksista nousivat eniten esille koulualueen pysäköintipaikkojen tärkeys ja liikuntapuistolle ehdotettu sijainti. Vastaajista suurin osa piti erityisen tärkeänä, ettei lukion pysäköintipaikkoja saisi vähentää nykyisestä liikuntapuiston kustannuksella. Vastauksista kävi myös ilmi, että pysäköintipaikkoja toivottiin lisää nykytilanteeseen nähden.

Kangasalan kaupunki/ tekninen keskus kiittää kaikkia kyselyyn osallistuneita vastauksista ja suunnitelmiin perehtymisestä.

Suunnittelua on seuraavaksi tarkoitus työstää eteenpäin pienillä muutoksilla ja suunnitelmaehdotus viedään elinympäristölautakunnan päätettäväksi. Kyselyn tulosten raportti liitetään suunnitelmaehdotuksen oheismateriaaliksi.
Liite: Pikkolan liikuntapuiston kyselyn raportti.pdf


21.2.2020

Palaute: Kommentti
Hei, Finnsafe vartiointi liikkeen kyltit, joita on ripoteltu ympäri terveyskeskuksen aluetta eivät todellakaan luo turvallisuuden tunnetta; vanhempi rouva pelästyi, että ovatko nuo niitä odinnatsien
merkkejä.
Vastaus: ylilääkäri Liisa Joutsiniemi
Harmi, että kyltit ovat aiheuttaneet mielipahaa. Kyseessä on yhteistyökumppanimme tunnus, joten asia ei sinänsä liity omaan toimintaamme. Kiitos kuitenkin palautteesta.


18.2.2020
Palaute: Kommentti
Voi hyvää päivää tätä metropoli pelleilyä, jossa tehokkuus on pääasia. Ei lopu hyvinvointijohtajalta hommat tätä menoa, sen verran on heikkoa julkisen puolen kehitys. Havisevalle on rakennettava uusi terve koulu, eikä mitään yhtenäiskoulu pelleilyä. Opetelkaa matematiikkaa ja laskekaa pitkässä juoksussa SUURET hyödyt ja alkakaa OIKEASTI kehittämään MAHDOLLISUUKSIEN kautta myös maaseutua laajemmin, rakennuslupia vaan niin ihmisiä kyllä muuttaisi lisää. Jos hankkeet kouluverkossa menee läpi sellaisenaan, LOPETAN kaiken asioinnin Kangasalla ja keskityn vain Tampereen tarjontaan. Oskari TULLAAN ilmeisesti muistamaan MAASEUTU PITÄJÄN ALAS AJANANA. HÄVETKÄÄ ! Julkisten varojen käyttö pitäisi KIELTÄÄ tälläisiltä amatööreiltä TÄYSIN !
Vastaus:
Patrik Marjamaa, kehitysjohtaja
Kiitos palautteestanne. Kangasalan kouluverkko on rakentunut pitkällä aikavälillä; koulujen käyttöasteet vaihtelevat suuresti eivätkä sijainnit eivät ole optimaaliset nykyisen väestön sijainnin suhteen. Useat koulut ovat myös laajojen peruskorjausten tarpeessa saaman aikaan, kun kuntatalous on voimakkaasti kiristynyt valtakunnallisesti ja kaupungilla on historiallisen suuret investointivuodet edessään. Asuntorakentamista ohjataan kaavoituksen ja seudullisten tavoitteiden kautta. Toivommekin kuntalaisten osallistuvan Kangasalan kehittämiseen entistäkin vetovoimaisemmaksi asumisen ja yrittämisen kaupungiksi.

17.2.2020
Palaute: Kiitos
Haluan antaa palautetta Kangasalan aikuisten mielenterveyspalveluista. Avohoito Kangasalla ei voisi olla paremmin hoidettu. Kiitokseni koskee erityisesti avohoitoyksikkö Kajastetta. Siellä on todella ammattitaitoinen henkilökunta. Henkilökunta osaa suhtautua hyvin empaattisesti asiakkaiden tilanteisiin. Järjestetty toiminta siellä on sopivasti aktivoivaa ja tunnelma hyväksyvä ja kiireetön. Nyt Kajasteeseen on saatu pysyvä lääkärikin, kun oli hetki, jolloin lääkäri vaihtui alinomaan. On tärkeää, että lääkäri ei vaihdu koko ajan ja hän oppii tuntemaan potilaansa. Olen saanut Kajasteesta niin ison avun, ettei sitä sanoin voi kuvata! Toivon, että toimintaa pystytään jatkamaan nykytilanteen mukaisesti. Iso kiitos!
Vastaus: Tiina Viitaniemi, johtava ylilääkäri
Kiitos paljon hienosta palautteesta.


12.2.2020

Palaute: Kommentti
Vuoden rakennushanke 2017: Valinta on ihan ok.Jotain outoa on selostuksen viimeisessä kappaleessa: Kun valinta on Ristitien talo Suoramalla, nin miten viimeinen kappale Vatialan Eerolasta liittyy tähän? Siitä ikäänkuin puuttuu jotain ja hyvin oleellista!
Vastaus: Erik Åhman
Kiitos palautteesta. Tekstistä oli tosiaan jäänyt osa pois ja se on nyt korjattu.

11.2.2020
Palaute: Vanhuspalvelut, kiitos
Kiitos Pentorinteen vanhainkodille. Kävimme siellä tapaamassa tuttavaamme, joka oli päässyt hoitoon Pentorinteen vanhainkotiin. Hän kertoi viihtyvänsä siellä erittäin hyvin, ulkoisesta olemuksesta jo näki, kuinka hyvä hänen on siellä olla. Erityiskiitoksen haluan lähettää nuorelle hoitajalle, jonka tunnistin entiseksi hotellivirkailijaksi Jämsästä. Sama ystävällisyys ja palveluhenkisyys hänestä huokui, meidät otettiin niin lämpimästi vastaan ja tuttavamme kertoi hänen olevan loistava hoitaja. Kuten kuulemma ovat muutkin hoitajat siellä. Toivottavasti vanhainkoti ja sen kodinomainen ilmapiiri saavat olla ja toimia vielä monien vanhussukupolvien ajan. Hienoa Kangasala, kun ette ole kaikkea yksityistäneet, vaan tälläinen kunnallinen palvelu teillä vielä olemassa.

Vastaus: Marjut Hietanen, osastonhoitaja
On hienoa, että hyvän palautteen annetaan kuulua ja näkyä.  Kannustat palautteellasi hoitajia onnistumiseen ja edistymiseen sekä innostat meitä jatkamaan hyviä kohtaamisia.  Palaute muistuttaa meitä tämän työn merkityksellisyydestä. Kiitos!

 

7.2.2020
Palaute: Kehitysideat, Kirjasto- ja kulttuuripalvelut

Pääkirjaston työskentelypaikat
Kirjastossa tulisi olla paikkoja omalla tietokoneella työskentelyyn. Tällä hetkellä pöydät ovat niin matalia, että niillä työskentely tietokoneen kanssa (ja myös ilman) ovat hyvin epäergonomisia. Ergonomisuus tulisi huomioida pöytien korkeudessa, mikä sujuvoittaa myös työskentelyä. Työskentely tulisi myös mahdollistaa useammalle kuin yhdelle henkilölle. (tällä viittaan siihen yhteen, ilmeisesti äänieristettyyn tuoliin, joka näytti olevan tietokoneella työskentelyä varten.)

Vastaus: Elina Rauhala-Kari, osastonjohtaja

Kiitos palautteesta ja harmi, jos et ole löytänyt ergonomista työskentelypaikkaa.

Pääkirjastossa on 6-paikkainen hiljainen lukusali, joka soveltuu mainiosti oman tietokoneen kanssa työskentelyyn. Myös ryhmätila Suppaa voi käyttää silloin kun siellä ei ole varauksia. Oleskeluryhmistä osassa on matalat pöydät ja tuolit, osassa normaalikorkeat. Esimerkiksi kirkonpuoleisen suuren ikkunan lähellä on pöytä ja sen ääressä tuoleja. Vieressä on myös sähköpistokkeita. Lähellä on myös pieni sermillä varustettu työpiste. Alakerran lehtisalissa on 12 lukupaikkaa pöytien ääressä ja ne soveltuvat myös omalla tietokoneella työskentelyyn. Kirjastossa tosiaan on myös yksi äänieristetty tuoli, jossa on kääntyvä pöytätaso läppäriä varten.

Henkilökunta opastaa mielellään sopivan työskentelypaikan löytämisessä. Tervetuloa kirjastoon!

 

19.12.2019
Hevoset ja koirat osana aktiivista Kangasalan kaupunkia
Vastaus: Mari Seppä, kaupunginarkkitehti,  yrityskoordinaattori Lasse Silván

Hevoset ja koirat osana aktiivista Kangasalan kaupunkia
Kangasalan kaupunki ryhtyi syksyllä keräämään karttakyselyiden avulla kaupunkilaisten näkemyksiä erilaisista teemoista. Tarpeen nosti esille kaavoituksen väki, ja kyselyitä lähdettiin suunnittelemaan yhteistyönä kaupungin elinkeinoyhtiön Business Kangasala Oy:n kanssa. Kyselyalustaksi valikoitui käytettävyydeltään hyvän oloinen suomalainen Maptionnaire-nettisovellus. Ensimmäisten kyselyiden teemoina olivat koirat ja hevoset osana aktiivista Kangasalan kaupunkia. Vastauksia saatiin molempiin kyselyihin runsaasti, ja kyselyiden järjestämisestä saatiin vastaajilta kiitosta.

Koirakyselyssä vastauksia saatiin n. 350 kaupunkilaiselta, joista lähes kaikki olivat koiranomistajia. Vastaajien taustoista kysyttäessä avautui koiraharrastusten laaja kirjo aina ratajuoksusta tryffelinetsintään.  Kangasalla koirien kanssa puuhataan paljon erityisesti nauhataajaman alueella, jonne sijoittuvat myös keskeiset alan palvelut. Suosittuja ulkoilupaikkoja ovat harjut sekä taajaman pohjoispuoliset metsät. Vastaajat toivoivat uimapaikkoihin liittyvää virallista ohjeistusta, ja myös jäteastioiden määrän lisääminen sekä koiraladut olivat monen vastaajan toivelistalla. Kaupungin kannalta ajankohtaisin kyselyn osio koski tulevan koirapuiston sijaintia ja ominaisuuksia. Tuloksena saatiin monta erittäin varteenotettavaa ehdotusta, joista tekninen virasto on nyt nostanut pari erityisen suotuisan oloista paikkaa tarkempaan tarkasteluun. Kauan kaivatun koirapuiston suunnittelu on siis käynnissä!

Hevoskyselyyn puolestaan vastasi pitkälle yli 200 hevosalan harrastajaa ja ammattilaista. Kyselyn tuloksista hahmottui hyvin hevostalouden toimintaympäristö Kangasalla. Hevostallit ja -palvelut keskittyvät maaseudulle nauhataajaman lähiympäristöön, jossa harrastajat ja joukkoliikenne ovat lähellä. Hevosystävällisinä paikkoina nähtiin erityisesti harjumaastot, Pohtiolammin ympäristö sekä metsätiet vähän kauempana taajamasta. Liikkumisen suhteen nousi toimivien kulkureittien rinnalla esiin monia haasteellisia tai puuttuvia yhteyksiä, joiden parantamiseen esitettiin myös ratkaisuja. Hevosympäristön kehittämistyötä tullaan jatkamaan yhteistyönä kaupungin ja hevosalan toimijoiden kesken.

Molemmissa kyselyissä nousi esille tarve kohentaa ihmisten tietoisuutta näistä vastaajille tärkeistä eläimistä sekä toive asenneympäristön positiivisesta kehityksestä. Hevos- ja koiraharrastukset ovat Kangasalla molemmat erittäin suosittuja, ja niillä on suuri merkitys myös kaupungin vetovoimalle ja imagolle.
Liite: Hevoskyselyn raportti.pdf
Liite: Koirakyselyn raportti.pdf


16.12.2019
Palaute: Asiointi- ja neuvontapalvelut, sähköinen asiointi ja viestintä
Hei,
Toivoisin nettisivuille vaihtoehtoisesti valikon, jolloin olisi paljon selkeämpi. Nuo isot laatikot ovat mielestäni tosi hankalia, kun ei saa yhdellä silmäyksellä selkoa, mitä vaihtoehtoja on.
Kiitos :))

Vastaus: Annikka Lampo, tiedottaja
Kiitos, palautteesta. Verkkosivuilla ylimpänä näkyvän punaisen osion alapuolella on valkoisella taustalla vaakatasossa päänavigaatio, jota voi käyttää kaikilla sivuilla. Päänavigaation kustakin otsikoista avautuu valikko, josta löytyvät kaikki samat otsikot, jotka ns. tarjotinsivuilla näkyvät laatikkomuodossa.  Valikko tulee näkyviin, kun vie hiiren otsikon päälle. Kun valikko avautuu, otsikon oikealle puolelle tulee näkyviin nuoli, jota napsauttamalla pääsee etenemään kys. otsikon alla oleville alasivuille, jos sellaisia on.

Alasivuilla näkyy päänavigaation lisäksi vaakatasossa sivustorakenne ns. murupolkuna, jossa kulloinenkin sijainti sivustolla näkyy alleviivattuna ja eri värillä merkittynä. Kaikilla alasivuilla näkyy lisäksi tekstimuotoinen sivunavigaatio vasemmassa reunassa.

Osa sivuston käyttäjistä käyttää kuvakkeita, osa tekstinavigaatiota, joten sivustolta löytyy molemmat.

5.12.2019
Palaute: Yleinen palaute
Olen jo aiemmin lehtiartikkelissa Kangasalan Sanomissa ehdottanut, että Kangasalan pitäisi satsata syksyn/joulun ajaksi keskustan viihtyisyyteen asentamalla katujen varsille jouluvaloja, jotka toisivat samalla lisää tunnelmaa keskustakuvaan. Viime joulun kantissa huomasin, että mm. Orivedellä ja Ylöjärvellä keskustaa koristaa joulun aikaan paljon katujen ylle asennettuja jouluvaloja ja -kuvioita. Näin on myös Tampereella. Mutta miksi ei myös Kangasalla voisi olla enemmän joulutunnelmaa keskustassa? Yksi valaistu joulukuusi torilla ei mielestäni riitä! Katujen varsille voisi laittaa valokuvioita Kuohunharjulta Urkutehtaalle ja Lepokodilta Uimahallille! Kyllä asian vielä ehtisi hoitaa, jos vain niin päätetään ja halutaan! Näin Kangasalan keskustan valovoima ja viihtyisyys kaamosaikaan lisääntyisi!
Vastaus:
Jari Järvinen, kaupunginpuutarhuri
Kaupungin tekninen keskus alkaa suunnitella jouluvaloja kevään-kesän 2020 aikana. Kohteena on keskusta ja pääväylä Tampereen suuntaan. Valoja lisätään vaiheittain lähivuosien aikana. Hanke vaatii huolellisen suunnittelun teknisten ratkaisujen ja valomallien löytämiseksi.

Ps. Jouluvaloja odotellessa voi ihailla torin laidalla olevan pääkirjaston seinään projisoitua joulukalenterianimaatiota.


9.9.2019
Palaute: Asiointi- ja neuvontapalvelut, sähköinen asiointi ja viestintä
Sen jälkeen kun Kangasalan nettisivut uusiutuivat, ei sivustolta ole löytänyt ”yhtään mitään”. Esim. kunnan päätökset, missä ne on? Ei löydy pöytäkirjoja ja jos joku sattuisi löytymään, niin siellä ei ole varsinaisia käsiteltyjä asioita. ”Kyllä me tiedotamme.” Joo.

Vastaus:
Annu Harju, asiakirjahallinnon suunnittelija
Toimielinten esityslistat ja pöytäkirjat löytyvät osiosta Kaupunki ja päätöksenteko/Päätöksenteko. Sivun vasemmalta puolelta linkeistä avautuu erilliseen ikkunaan päätösten hakutoiminto Tweb-julkaisuna. Päätöksiä voi hakea mm. toimielimen, ajanjakson, diaarinumeron tai vapaan sanahaun perusteella. Hakuehtoihin sopivat päätökset listautuvat sivulle, ja asian otsikkoa klikkaamalla teksti avautuu luettavaksi pdf-muodossa.

Vastaus: Annikka Lampo, tiedottaja
Erinomainen apu tietyn asian etsimiseen verkkosivustoltamme on käyttää sivujen oikeassa ylälaidassa olevaa hakutoimintoa, joka perustuu ns. vapaaseen hakuun. Tämä verkkosivujen sisäinen hakutyökalu poimii laajasti esiin asiasisällöt, jotka vastaavat hakua.

4.6.2019
Palaute: Yleinen palaute
Tutkin kaikki linkit ja etsin toimintaa ja tapahtumia, liikuntaa, musiikkia, tms. esim. heinäkuussa. Olen kesä kangasalalainen jo 60- luvulta lähtien. Mitä voitte tarjota lomalaisille?. Emme halua istua vain mökeillämme mököttämässä. Voisitte järjestää esim. kävelykierroksia jossa tutustutaan tärkeisiin kohteisiin, historiallisiin tms. Rentoa puistojumppaa, jotain käsillä tehtävää pientä tekemistä, kasvisruoka kursseja, batiikkikurssi, lintujen tunnistuskurssi(ulkonäkö ja ääni), opastusta kalastamiseen esim naisille, vieheiden sidontaa, kalojen tunnistamista, sienten tunnistamista ym. Puistokonserttikin olisi kiva….. jne.
Vastaus: hallintojohtaja Jonna Sillman-Sola
Kiitos palautteestanne. Kangasala on kesäpäivän kulttuurikaupunki ja täällä tapahtuu kesällä paljon. Kaupungin verkkosivuilta löytyy koko ajan päivittyvä tapahtumakalenteri www.kangasala.fi/tapahtumat. Tapahtumien järjestäjät ilmoittavat sinne aktiivisesti erilaisista tapahtumista. Verkko-osoitteesta visitkangasala.fi löytyy laajasti tekemistä ja touhua Kangasalla niin kesällä kuin ympäri vuoden.

Aurinkoista kesää!

22.5.2019
Palaute: Yleinen palaute
Olen pitkään ihmetellyt Kaivannon sairaalankylttejä tien varressa, eikö olisi jo aika poistaa ne turhina.
Vehoniemen automuseolle vievän tien (lähellä Alamajan risteystä) on ollut jo vuosia tie painunut ja huonossa kunnossa, nyt siihen on ilmestynyt kuopan liikennemerkki. Olisiko jo aika laittaa tien pätkä kuntoon, tiellä liikkuu tuhansia moottoripyöriä ja muita ajoneuvoja, jotka joutuvat tieosuutta varomaan.
Vastaus: hallintojohtaja Jonna Sillman-Sola
Kiitos palautteestanne. Otin yhteyttä ELY-keskuksen tienkäyttäjän linjaan asiassanne ja he pyysivät välittämään tämän asian omaan palautekanavaansa osoitteessa liikenteen.asiakaspalvelu@ely-keskus.fi. He ottavat teihin yhteyttä mahdollisten jatkotoimenpiteiden johdosta.


8.11.2018
Palaute: Kehitysidea

Jos kunnan sivuilla on jotakin matkailuun liittyvää infoa, on se niin tarkkaan piilotettu että ei sitä tällainen tavallinen konsultti löydä. Yritin tänään etsiä sivuiltanne yleistä tietoa matkailijalle, esim. kunnan alueella sijaitsevia ruokaravintoloita. En löytänyt. Ilmeisesti kunnan strategiaan ei kuulu matkailijoiden houkuttelu 🙁

Vastaus: elinkeinoasiamies Irene Suhonen
Kangasalan kaupungin verkkosivujen etusivuilla on ensimmäisten asioiden joukossa kolme isoa kuvaketta pääkohderyhmiä varten, joista yksi on Visit Kangasala eli matkailijat. Tätä klikkaamalla ohjautuu suoraan Kangasalan kaupungin viralliselle matkailusivustolle. Verkkosivuston hakuominaisuutta käytettäessä sana matkailu ohjaa suoraan sivulle https://www.kangasala.fi/kaupunki-ja-paatoksenteko/visit-kangasala/, jossa kerrotaan matkailusta ja joilla on myös linkki samaiselle Kangasalan kaupungin viralliselle matkailusivustolle. Tältä  kaupungin viralliselta matkailusivustolta löytyy majoitu ja nauti otsikon alta kattava listaus Kangasalan ravintoloista ja paljon muitakin matkailijaa palvelevia tietoja.

29.10.2018

Palaute:Ateria- ja siivouspalvelut, Kehitysidea

Haluaisin antaa palautetta (koulu-) ruokailuista Suoraman koululla Kangasalla.
Olen nyt syksyn ajan seurannut ruokalistoja jamix sovelluksella ja ihmettelen joka toinen viikko tarjottavaa puuroateriaa. En pidä edes ajatuksesta, että kuluttavat, liikkuvat, kasvavat lapset joutuisivat tankkaamaan lounaaksi puuroa niin usein. Sen voi viedä henkilöstöruokaloihin vaihtoehdoksi, kolmen ruokalajin linjastoihin, jossa ihmiset eivät kuluta edes samoissa mittakaavoissa, ylipaino, ja muut perussairaudet seuraavat työterveystilastoihin.
Ainakin tulisi tarjota vaihtoehtoja näille lapsille samassa mittakaavassa! Kasviksia, paikallisia ruokatuottajia kannatamme ja ymmärrän teemaviikkoja joita järjestetään. Näissä on kuitenkin huomioitava rinnalla kasvavien lasten kehitys, kasvu ja oppiminen! On Ok että maistatetaan uutuuksia, mutta jos ei jostain pidä, on tarjottava toinen vaihtoehto. Esim hirssi/tattari papu -mifu /tofu padat … ei hyvää päivää! Nyt järki käteen!!
Toisekseen useammat saman alueen jo koululaiset lapset ovat verranneet ruoan laadun heikentyneen jälleen Kangasalla tänä vuonna.

Olen tästä puuropäivästä johtuen joutunut tekemään lapselleni esikouluun eväät mukaan.
Huomaan kotona ruokailun vaikuttavan siten, että klo 16 on huutava nälkä/ verensokerit matalalla ja ilta tankataan ruokaa! Surukseni joudun toteamaan, etteihän tähän valitettavasti kaikissa kodeissa ole edes mahdollisuutta.
Aikaisemmin ihmettelin, miksi isommat lapset käyvät kaupassa koulupäivän aikana ostamassa eväitä.. (kouluhan tarjoaa hyvää ja maittavaa perusruokaa) syy: juurikin tästä samaisesta syystä!
Ratkaiseeko kaupungin kilpailutuksen hinta tämän vai missä syy?
Aion lähitulevaisuudessa päästä seuraamaan kouluruokailua satunnaisesti, jotta voin itse todeta millä mallilla ruuan laatu on, vieden asiaa eteenpäin. Olen antanut tämän saman palautteeni Jamix-palvelun tarjoajalle, mutta uskon tämän olevan väärä instanni palautteelle, ja että tämä kuuluu kaupungin sisällä ratkaistavaksi asiaksi

Vastaus:Tanja Kajava Tuotantosuunnittelija

Kiitos palautteesta ja kiinnostuksen osoittamisesta kouluruokailua kohtaan.

Totta on, että tänä vuonna koulujen ruokalistalle on lisätty yksi puuropäivä. Syynä tähän ei ole hinta, vaan saamamme asiakaspalaute. Puuro pääruokana on yksi suosituin ruoka kouluissa. Lounas ateriaan Kangasalla, myös puuro päivään, kuuluvat aina kaikki suositellut aterian osat. Tarjolla ei siis ole vain puuroa. Kouluruokailun taustalla on lainsäädäntö, jossa määritellään sen tarkoituksenmukaisuus ja maksuttomuus. Ravitsemuksellinen näkökulma on tärkeä osa kouluruokailua. Vaikka ruokalista suunnitellaan täysipainoiseksi, ainoastaan syöty ruoka ravitsee. Tämän vuoksi olemme kehittäneet myös ruokalistaa asiakaslähtöisempään suuntaan. Tarkoituksemme ei ole tinkiä ravitsemuksesta.

Olette sitä mieltä, että kouluruokailun laatu on heikentynyt tänä vuonna. Toivotamme teidät tervetulleeksi tutustumaan kouluruokailuun ja tarjontaamme. Ruokalistaa ja tarjontaa on edelleen kehitetty tälle vuodelle lisäten tarjontaa ja vaihtoehtoja. Mielestämme laadusta ei ole tingitty, vaan sitä on parannettu. Esimerkiksi salaattipöytiä on kohennettu, hedelmiä tarjotaan entisestä useammin ja tuoretta leipää tarjotaan vähintään kahdella lounaalla viikossa sekä pääruoan laadun tasaisuutta on parannettu. Otatte kantaa myös useamman ruokavaihtoehdon tarjontaan. Mielellämme kerromme, että meillä on Kangasalla parhaillaan menossa kokeilu useamman ruokavaihtoehdon tarjoamisesta perusopetuksessa.

Lounaan energiasisältö ei mainitsemallasi asiakasryhmällä riitä täyttämään energiantarvetta klo 16 asti, vaan he tarvitsevat siinä välissä välipalan. Tästä asiasta olemme samaa mieltä. Jos lapsenne osallistuu iltapäiväkerhoon hänelle tarjotaan siellä välipala.

Ymmärsin palautteestanne, ette olisitte halukas edistämään kouluruokailun kehittymistä. Lienee paikallaan käydä tutustumassa siihen tarkemmin paikan päällä. Voimme sopia teille lounas tutustumisen haluamaanne kouluun. Voitte nauttia siellä vierailunne aikana myös lounaan ja seurata ruokailu tilannetta tarkemmin. Milloin teille sopii? Tapaamiseen voi tulla mukaan myös ateria- ja siivouspalvelujen palveluesimies. Näin saatte vastuksia mahdollisiin kysymyksiinne samalla kertaa ja kehitysehdotuksenne saadaan heti eteenpäin.

8.8.2018
Kommentti: Kuinka monta prosenttia tämän lomakkeen kautta annetuista viesteistä julkaistaan nettisivuilla? Tiedän että palautetta on annettu (asiallisesti), mutta viimeksi julkaistu palaute on toukokuulta ja on melkoisen epätodennäköistä, että olisin ainoa ihminen, joka palautetta on antanut tätä kautta. Itse asiassa tiedän, että muutkin ovat palautetta laittaneet. Joten lähetetyt vs julkaistut palautteet suhde olisi hyvä tietää ja lisäksi kriteerit, millä näitä palautteita julkaisette, vaikka julkaisulupa olisi annettu. Melkoista yritystä pestä kasvojaan olemalla julkaisematta palautteita.

Vastaus: hallintojohtaja Jonna Sillman-Sola
Kiitos palautteestanne. Kaikki palautteet ja vastaukset julkaistaan, joihin palautteen antaja on antanut julkaisuluvan ja jotka eivät sisällä asiatonta kielenkäyttöä. Palautteita ja vastauksia julkaistaan sitä mukaa, kun niitä saapuu. Tarkkaa takarajaa julkaisulle ei ole, vaan niihin vastataan mahdollisimman ripeästi ja kohtuullisessa ajassa.

29.5.2018

Palaute: Terveystarkastajien yhteystiedot ym. info

Kunnan nettisivuilta ei löydy lainkaan kunnan terveystarkastajan yhteystietoja eikä minkäänlaista infoa ja linkkiä, mistä ko. henkilön tavoittaa. Kunnan vaihteesta kyllä löytyi henkilön puhelinnumero, mutta sen kautta ei henkilöä tavoitettu. Tampereelta ohjattiin soittamaan ja ottamaan yhteys oman kunnan terveystarkastajaan, mutta kunnan omat sivut eivät valitettavasti palvele ko. asiassa lainkaan. Laittakaa nyt ihmeessä tämä asia kuntoon ja palvelkaa meitä kuntalaisia.

Vastaus: Toimistosihteeri Merja Kovamäki
Hyvä asiakas!
Terveystarkastajien yhteystiedot löytyvät Kangasalan kaupungin nettisivuilta tämän pitkän polun päästä.

https://www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/elintarvikevalvonta-ja-ymparistoterveys.html

Ympäristöterveydenhuolto sanan takaa löytyy linkki Tampereen kaupungin sivuille. Sivuilta löytyy asiakaspalvelun puhelinnumero Palvelupiste Frenckell 03 5656 4400. Sivuilta löytyvät lisäksi erikseen elintarvikevalvonnan, terveydensuojelun ja tupakkavalvonnan yhteystiedot.


10.4.2018
Palaute: Terveyskeskuksen ajanvarauksen pitkä jonotusaika
Jonotin terveyskeskuksen ajanvaraukseen 60 minuuttia. Ensinnäkin palvelu aukesi 15 minuuttia luvattua myöhemmin, koitin siis soittaa heti klo 8 aikaan. Toisekseen linjalla kerrottiin olevan jonossa 3 ennen minua. Kesti yli 40 minuuttia, että olin seuraavana vuorossa. Tasan 60 minuutin kohdalla jonotus päättyi ja nauhalta ilmoitettiin ”Palvelu ei ole käytössä, jätä soittopyyntö.” Eli juuri kun olin pääsemässä läpi tunnin jonotuksen jälkeen, minut heitettiin pois jonosta. Kokeilin soittaa uudestaan ajanvarausnumeroon ja se toimi aivan normaalisti, nyt vain jonossa oli 7 ennen minua, joten luovutin suosiolla. Mikäli ajanvarausnumerossa on jokin katkaisuaika, niin siitä voisi kertoa puhelimessa tuon ajankohdan lähestyessä. Soittopyyntöön vastattiin klo 15 jälkeen, mikä oli aivan liian myöhäistä kun kyseessä oli lapsen kiireellinen lääkärin tarve. Ajanvaraukseen olisi pystyttävä resurssoimaan riittävästi työvoimaa, jotta joko tuollaisia jonoja ei pääse muodostumaan tai soittopyyntöjä pystytään purkanmaan järkevässä ajassa, jotta hoitoon pääsy on ylipäätään mahdollista.

Vastaus: Vt. osastonhoitaja Marika Tamski
Kiitos palautteesta ja pahoittelut puhelinruuhkatilanteen aiheuttamasta viivästyksestä! Heti palveluajan alkaessa klo 8 puhelinpalvelu on yleensä kaikkein ruuhkaisin. Silti linjoille pitäisi päästä jonottamaan heti klo 8 alkaen. Muita palautteita siitä, että puhelinpalveluun ei olisi päässyt heti klo 8 alkaen, ei ole tullut. Selvityksen tekemiseksi kannattaa ilmoittaa tarkka ajankohta, jolloin palveluun on yritetty soittaa ja numero johon on yritetty soittaa. Puhelun tarkka jäljittäminen on mahdollista kun ilmoittaa yksikön lähiesimiehelle numeron, josta on soittanut.

Puhelinjärjestelmässämme on valittuna jonotusaikamaksimiksi 60 minuuttia, jonka jälkeen järjestelmä tarjoaa automaattisesti takaisinsoittoa. Aikaraja on valittu välttämään vahingossa tapahtuvat jonotukset eli sellaiset, joissa puhelinlinja olisi jostain syystä jäänyt soittajalta vahingossa auki. Meidän puhelinpalvelujärjestelmän tuottaja ei ole tarjonnut vaihtoehtoa, jossa järjestelmä etukäteen ilmoittaisi mahdollisen jonotusajan päättymisestä. Laitamme tästä palveluntuottajalle kehittämispyynnön.

Kannattaa hyödyntää puhelinpalvelumme takaisinsoittoa, jota järjestelmä tarjoaa aktiivisesti useita kertoja jonotusaikana. Takaisinsoitot soitetaan sitä mukaa kun niitä tulee ja viimeistään puhelintunnin päätyttyä. Valitettavasti puhelinjärjestelmässä on ollut tuolloin ongelmia takaisinsoittojen poimimisessa, jonka vuoksi takaisinsoitot ovat ruuhkautuneet ja niitä on purettu jopa klo 18 saakka. Palveluntarjoajalle on tehty vikailmoitus keskiviikkona 4.4. kun kattava tieto on saatu asiasta. Palveluntarjoaja on tehnyt kiireellisen päivityksen järjestelmään su 8.4. takaisinsoittojen poimimisongelman vuoksi.

Selvityksessä havaitsimme myös, että pääsiäisen jälkeen tiistaina 3.4. vastaanotimme poikkeuksellisen suuria määriä puheluita. Valitettavasti yllättävien poissaolojen myötä, meillä oli ennakoitua vähemmän henkilökuntaa vastaamassa. Myös tämä lisäksi puhelinpalvelun haasteita. Toivottavasti yhteydenotto sujuu tulevaisuudessa jouhevammin!

Palautteesta kiittäen ja tilannetta pahoitellen
t. osastonhoitaja Marika Tamski

25.1.2018
Palaute: Palautetta on annettu kaupungin tuen vähäisyydestä uimahallille sekä lippujen hinnoista

Vastaus:  talousjohtaja Seppo Saarinen
Kaupungin talousarviossa on varattu konserniavustusta 765 000 euroa uimahallille. Lisäksi on 120 000 euroa palvelujen ostoon uimahalliyhtiöltä.

Vastaus: Paula Liinamaa, Kangasalan uimahallin toimitusjohtaja
Kiitos paljon palautteesta! Kangasalan uimahallissa on viisi allasta, liukumäki, hyppytorni ja ponnu. Tarjolla on altaita hieman enemmän kuin useissa ympäristön uimahalleissa. Myös veden lämpötila on lasten altaissa korkeampi kuin esim. Tampereen halleissa. Tarjoamme talon puolesta myös vesilelut ja vesijuoksuvälineet. Vesijumppa on maksullista, koska ostamme ohjauksen talon ulkopuolelta.

Kun Kuohussa käy noin 200 000 asiakasta vuodessa, voidaan laskea, että yhden euron alennus lipun hintaan tarkoittaa kaupungilta lisäavustusta 200 000 €. Ehdotettu 4,4 euron alennus tarkoittaisi 880 000 € lisäavustusta.

Kuohu huomioi eläkeläiset, työttömät, opiskelijat ja lapsiperheet edullisemmilla hinnoilla. Vuoden alusta on otettu käyttöön iltapäivän perhelippu, joka maksaa arkisin 16 €, sisältäen 2 aikuista ja kolme lasta.  Eläkeläisten uintikerta 10-kerran sarjalipulla maksaa 4 €. Voittoa uimahalli ei tavoittele. Käyttökulut nousevat vuosittain n. 5 % koska mm. sähkön, veden ja kaukolämmön hinnat nousevat.