Koronavirusepäilyssä on nyt mahdollista ottaa yhteyttä sähköisesti Omaolon kautta


OmaOlo-palvelun tunnuskuva: Epäiletkö koronavirustartuntaa?

Mikäli sinulla on koronavirukseen sopivia oireita, olet yli 16-vuotias ja voit käyttää sähköistä asiointia, toimi seuraavasti:

  • Mene Omaolon sivuille.
  • Täytä koronavirustaudin oirearvio.
  • Saat yleiset ohjeet täyttämäsi oirearvion perusteella.
  • Kirjaudu sisään palveluun, niin saat myös paikalliset ohjeet ja voit tarvittaessa lähettää täytetyn oirearvion ammattilaiselle. Ammattilainen on sen jälkeen sinuun yhteydessä Omaolon kautta tai puhelimitse. Sinun ei tarvitse soittaa lomakkeen lähettämisen jälkeen, vaan voit odotella yhteydenottoa ammattilaiselta. Olethan mahdollisimman hyvin tavoitettavissa. Kiireellistä arviota vaativissa tilanteissa saatat saada ohjeet olla puhelimitse yhteydessä, mikäli palvelumme ovat suljettu. Toimi silloin saamasi ohjeen mukaisesti.

Puhelimitse asioivilla on käytössä Kangasalan terveyspalveluiden koronapuhelin numerossa 03 5655 4030 ma-pe klo 8-15. Mikäli asiasi ei voi odottaa, ilta-aikaan ota yhteys terveyskeskuspäivystykseen 03 5655 4025 ma-to klo 15-21 ja pe klo 15-16. Aukioloaikojemme ulkopuolella kiireelliset yhteydenotot Valkeakosken päivystykseen 03 31167260 ja alle 16-vuotiaiden kohdalla TAYS Keskussairaalan lasten päivystykseen 03 3116 3345.

Puhelimen ruuhkautumisen vuoksi takaisinsoittopalvelu on edelleen vain supistetusti käytössä sekä koronapuhelimessa että OmaAsemien numeroissa. Jonotusajan täytyttyä (30min) voit halutessasi jättää takaisinsoittopyynnön ja jonotilanteen mukaan pyrimme soittamaan näihin numeroihin takaisin. Pyrimme palaamaan normaaliin takaisinsoittokäytäntöön mahdollisimman nopeasti.