Terveyskeskuspäivystys

Terveyskeskuspäivystyksessä hoidetaan äkillisesti sairastuneita tai loukkaantuneita potilaita. Potilaat hoidetaan sairauden määrittämän kiireellisyyden mukaisessa järjestyksessä. Hoidon tarpeen ja kiireellisyyden arvioi koulutuksen saanut vastaanottava hoitaja.

Asiakkaiden toivotaan soittavan ennen terveyskeskuspäivystykseen lähtöä hoidon tarpeen arvioimiseksi ja ensihoidon tilannearvion selvittämiseksi.  Jos potilaan vaiva/ sairauden tila ei ole henkeä uhkaava tai ei vaadi päivystysluonteista hoitoa, hänet voidaan ohjata ottamaan yhteyttä OmaAsemalle seuraavana arkipäivänä. Osa vaivoista voidaan hoitaa myös sairaanhoitajan vastaanotolla. Päivystysaikana ei uusita reseptejä.

Arkisin virka-aikana tiedustele ensisijaisesti omalääkärin kiireaikoja.

OmaAsemien ajanvaraus.

Terveyskeskuspäivystys Kangasalan pääterveysasemalla

Arkisin maanantaista torstaihin klo 8-21
Perjantaisin ja arkipyhien aattoina klo 8-16

Herttualantie 28, 36200 Kangasala
Puh. (03) 5655 4025

Yö-, viikonloppu- ja arkipyhien päivystys TAYS Valkeakosken päivystyksessä (16 vuotta täyttäneet ja kaiken ikäiset tapaturmapotilaat).

Arkisin maanantaista torstaihin klo 21-8
Perjantai klo 16 – maanantai klo 8
Arkipyhinä aattoillasta klo 16 seuraavaan arkiaamuun klo 8

Soittoa suositellaan ennen päivystykseen lähtemistä. Yhteystiedot TAYS Valkeakosken päivystykseen:

Salonkatu 24, 37600 Valkeakoski
Puh. (03) 311 67260

Lasten yö-, viikonloppu- ja arkipyhien päivystys TAYS Keskussairaalan lasten päivystyksessä (0-15 -vuotiaat). Lasten päivystyksessä ei hoideta tapaturmia.

Arkisin maanantaista torstaihin klo 21-8
Perjantai klo 16 – maanantai klo 8
Arkipyhinä aattoillasta klo 16 seuraavaan arkiaamuun klo 8

Hoitoon hakeutuminen Tays:n päivystykseen lasten osalta:

Tays Keskussairaalan lasten päivystyksessä toimii Soita ensin -palvelu, johon ollaan puhelimitse yhteydessä ennen päivystykseen lähtemistä. Puhelinnumero on 03 3116 3345.

Lasten päivystys palvelee tapaturmat pois lukien kaikissa lasten kiireellistä hoitoa vaativissa tilanteissa, joiden kanssa ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään asti.

Tapaturmien kohdalla hoitoon hakeudutaan entiseen tapaan Tays Valkeakosken päivystykseen. Ennen päivystykseen lähtöä kannattaa soittaa Tays Valkeakosken päivystyksen numeroon 03 311 67260, sillä ammattilaisen tekemän arvion perusteella vamman vakavuuden vaatiessa hoitopaikka voi olla myös Acuta.