Terveyskeskuspäivystys ja kiirevastaanotto

TERVEYSKESKUSPÄIVYSTYKSESSÄ hoidetaan äkillisesti sairastuneita tai loukkaantuneita potilaita. Potilaat hoidetaan sairauden määrittämän kiireellisyyden mukaisessa järjestyksessä. Hoidon tarpeen ja kiireellisyyden arvioi koulutuksen saanut vastaanottava hoitaja. Ennen terveyskeskuspäivystykseen lähtöä tulee soittaa hoidon tarpeen arvioimiseksi ja ensihoidon tilannearvion selvittämiseksi.  Jos potilaan vaiva/ sairauden tila ei ole henkeä uhkaava tai ei vaadi päivystysluonteista hoitoa, hänet voidaan ohjata ottamaan yhteyttä OmaAsemalle seuraavana arkipäivänä hoidontarpeen arviointia varten. Osa vaivoista voidaan hoitaa myös sairaanhoitajan vastaanotolla. Päivystysaikana ei uusita reseptejä.

Päivystyksen sulkeuduttua Kangasalan keskusterveysasemalla toimii Kangasalan ja Pälkäneen yhteistoiminta-alueen yhteinen KIIREVASTAANOTTO. Kiirevastaanotolla hoidetaan äkillisesti sairastuneita tai loukkaantuneita potilaita. Kuvantamis- tai laboratoriotutkimuksia ei ole saatavilla klo 15 jälkeen lukuunottamatta muutamia pikanäytteitä. Myös ennen kiirevastaanotolle lähtemistä tulee soittaa hoidon tarpeen arvioimiseksi ja ensihoidon tilannearvion selvittämiseksi.

 

TERVEYSKESKUSPÄIVYSTYS KANGASALAN KESKUSTERVEYSASEMALLA

Arkipäivisin klo 8-15

Ennen päivystykseen lähtemistä tulee soittaa numeroon

(03) 5655 4025 hoidon tarpeen arvioimiseksi.

Keskusterveysasema, Herttualantie 28, 36200 Kangasala

 

TERVEYSKESKUKSEN KIIREVASTAANOTTO KANGASALAN KESKUSTERVEYSASEMALLA

Kangasalan ja Pälkäneen yhteistoiminta-alueen yhteinen kiirevastaanotto.
Arkisin maanantaista torstaihin klo 15-21

Ennen kiirevastaanotolle lähtemistä tulee soittaa numeroon

(03) 5655 4025 hoidon tarpeen arvioimiseksi.

Keskusterveysasema, Herttualantie 28, 36200 Kangasala

Kiirevastaanoton sulkeuduttua kiireellistä apua saa Tays Valkeakosken päivystyksestä. Yhteydenotto ennen päivystykseen lähtemistä Pirkanmaan päivystysavun ympärivuorokautiseen palvelunumeroon 116117. Päivystysavun numerossa palvellaan joka päivä kaikkina vuorokauden aikoina. Puheluihin vastaavat tehtävään perehdytetyt sairaanhoitajat, jotka arvioivat hoidon tarpeen, ohjaavat oikeaan hoitopaikkaan ja antavat hoito-ohjeita.

 

YÖ-, VIIKONLOPPU- JA ARKIPYHIEN PÄIVYSTYS 

TAYS Valkeakosken päivystyksessä (16 vuotta täyttäneet ja kaiken ikäiset tapaturmapotilaat).

Arkisin maanantaista torstaihin klo 21-8
Perjantai klo 16 – maanantai klo 8
Arkipyhinä aattoillasta klo 16 seuraavaan arkiaamuun klo 8

Ennen päivystykseen lähtemistä suositellaan soittoa päivystysapuun 116117. Päivystysavun numerossa palvellaan joka päivä kaikkina vuorokauden aikoina. Puheluihin vastaavat tehtävään perehdytetyt sairaanhoitajat, jotka arvioivat hoidon tarpeen, ohjaavat oikeaan hoitopaikkaan ja antavat hoito-ohjeita.

TAYS Valkeakosken päivystys, Salonkatu 24, 37600 Valkeakoski

 

LASTEN YÖ-, VIIKONLOPPU- JA ARKIPYHIEN PÄIVYSTYS

TAYS Keskussairaalan lasten päivystyksessä (0-15 -vuotiaat)

Lasten päivystyksessä ei hoideta tapaturmia.

Arkisin maanantaista torstaihin klo 21-8
Perjantai klo 16 – maanantai klo 8
Arkipyhinä aattoillasta klo 16 seuraavaan arkiaamuun klo 8

Hoitoon hakeutuminen Tays:n päivystykseen lasten osalta:

Ennen lasten päivystykseen hakeutumista soita Päivystysapuun 116 117.

Hätätapauksissa soita 112.

Lasten päivystys palvelee tapaturmat pois lukien kaikissa lasten kiireellistä hoitoa vaativissa tilanteissa, joiden kanssa ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään asti.

Tapaturmien kohdalla hoitoon hakeudutaan entiseen tapaan Tays Valkeakosken päivystykseen. Ennen päivystykseen hakeutumista suositellaan soittamaan päivystysapuun 116117. Päivystysavun numerossa palvellaan joka päivä kaikkina vuorokauden aikoina. Puheluihin vastaavat tehtävään perehdytetyt sairaanhoitajat, jotka arvioivat hoidon tarpeen, ohjaavat oikeaan hoitopaikkaan ja antavat hoito-ohjeita.

TAYS Valkeakosken päivystys, Salonkatu 24, 37600 Valkeakoski