Terveyskeskuspäivystys ja kiirevastaanotto

PÄIVITETTY 5.7.2022 HUOM! Lomakaudella heinäkuussa tarkista aukioloajat https://www.kangasala.fi/terveyspalveluiden-ajankohtaiset/hoitoon-hakeutuminen-terveyspalveluissa-27-6-7-8-2022/

 

TERVEYSKESKUSPÄIVYSTYKSESSÄ ja KIIREVASTAANOTOLLA hoidetaan äkillisesti sairastuneita tai loukkaantuneita potilaita. Potilaat hoidetaan sairauden määrittämän kiireellisyyden mukaisessa järjestyksessä. Hoidon tarpeen ja kiireellisyyden arvioi koulutuksen saanut vastaanottava hoitaja. Päivystysaikana ei uusita reseptejä.

 

TERVEYSKESKUSPÄIVYSTYS KANGASALAN KESKUSTERVEYSASEMALLA

Arkipäivisin klo 8-15

Keskusterveysasema, Herttualantie 28, 36200 Kangasala

Terveyskeskuspäivystyksessä on käytössä ohjeellinen ajanvaraus. Suosittelemme soittamaan päivystyksen numeroon 03 56554025 ennen päivystykseen lähtemistä. Puhelimessa tehdään hoidon tarpeen arviointi ja tarvittaessa annetaan aika päivystävän hoitajan vastaanotolle. Aika on suuntaa antava. Potilaat hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä.

Voit myös hakeutua suoraan päivystykseen, jossa hoidon tarve arvioidaan.

Hätätapauksissa tulee soittaa hätänumeroon 112.

 

TERVEYSKESKUKSEN KIIREVASTAANOTTO KANGASALAN KESKUSTERVEYSASEMALLA

Kangasalan ja Pälkäneen yhteistoiminta-alueen yhteinen kiirevastaanotto.
Arkisin maanantaista torstaihin klo 15-21

Keskusterveysasema, Herttualantie 28, 36200 Kangasala

Päivystyksen sulkeuduttua Kangasalan keskusterveysasemalla toimii Kangasalan ja Pälkäneen yhteistoiminta-alueen yhteinen KIIREVASTAANOTTO. Kiirevastaanotolla hoidetaan äkillisesti sairastuneita tai loukkaantuneita potilaita. Kuvantamis- tai laboratoriotutkimuksia ei ole saatavilla klo 15 jälkeen lukuunottamatta muutamia pikanäytteitä. Myös ennen kiirevastaanotolle lähtemistä suosittelemme soittamaan numeroon 03 56554025 hoidon tarpeen arvioimiseksi ja ensihoidon tilannearvion selvittämiseksi.

Voit myös hakeutua suoraan kiirevastaanotolle, jossa hoidon tarve arvioidaan.

Hätätapauksissa tulee soittaa hätänumeroon 112.

 

YÖ-, VIIKONLOPPU- JA ARKIPYHIEN PÄIVYSTYS 

TAYS Valkeakosken päivystyksessä (16 vuotta täyttäneet ja kaiken ikäiset tapaturmapotilaat).

Arkisin maanantaista torstaihin klo 21-08
Perjantai klo 16 – maanantai klo 08
Arkipyhinä aattoillasta klo 16 seuraavaan arkiaamuun klo 08

Ennen päivystykseen lähtemistä yhteydenotto Pirkanmaan päivystysavun palvelunumeroon p. 116 117. Päivystysavun numerossa palvellaan joka päivä kaikkina vuorokauden aikoina. Puheluihin vastaavat tehtävään perehdytetyt sairaanhoitajat, jotka arvioivat hoidon tarpeen, ohjaavat oikeaan hoitopaikkaan ja antavat hoito-ohjeita.

TAYS Valkeakosken päivystys, Salonkatu 24, 37600 Valkeakoski

 

LASTEN YÖ-, VIIKONLOPPU- JA ARKIPYHIEN PÄIVYSTYS

TAYS Keskussairaalan lasten päivystyksessä (0-15 -vuotiaat)

Lasten päivystyksessä ei hoideta tapaturmia.

Arkisin maanantaista torstaihin klo 21-08
Perjantai klo 16 – maanantai klo 08
Arkipyhinä aattoillasta klo 16 seuraavaan arkiaamuun klo 08

Ennen lasten päivystykseen hakeutumista soita Pirkanmaan päivystysavun palvelunumeroon p. 116 117. Ennen päivystykseen hakeutumista suositellaan soittamaan päivystysapuun 116117. Päivystysavun numerossa palvellaan joka päivä kaikkina vuorokauden aikoina. Puheluihin vastaavat tehtävään perehdytetyt sairaanhoitajat, jotka arvioivat hoidon tarpeen, ohjaavat oikeaan hoitopaikkaan ja antavat hoito-ohjeita.

Lasten päivystys palvelee lasten kiireellistä hoitoa vaativissa tilanteissa, joiden kanssa ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään asti. Lasten tapaturmien kohdalla hoitoon hakeudutaan entiseen tapaan Tays Valkeakosken päivystykseen.

TAYS lasten päivystys, Elämänkaukio 2, 33520 Tampere.
Sijainti TAYS keskussairaala, L-rakennus, 1. kerros.