Koulujen ateria- ja siivouspalvelut

 

Lapsi ottaa ruokaa

Syödään ja opitaan yhdessä

Koulussa tarjotaan maksuton kouluateria. Monipuolinen ateriakokonaisuus on osa ruokakasvatusta ja tukee hyvinvointia. Ateriakokonaisuuteen kuuluu lämminruoka, tuore kasvislisäke sekä salaatinkastike, leipä, ravintorasva ja ruokajuoma. Tarjoamme kouluissa salaatit komponentteina ja lisäksi lämpimän kasvislisäkkeen haarukkaruokapäivinä 3-4 kertaa viikossa.

Kangasalan kaupunki tuottaa omana palveluna ruoka- ja siivouspalvelut perusopetukseen sekä lukioon. Ruokavalintojemme perustana ovat ravitsemussuositukset. Teemme työtä hyvän ruoan eteen. Käytämme kiertävää ruokalistaa ja lisäksi toteutamme erilaisia teemapäiviä. Näin saamme vaihtelua ja opimme myös ruokakulttuuriin liittyviä käytöstapoja ja ruokaperinteitä.

Haluamme, että ruoka maistuu ja oppilaat nauttivat kaikki aterianosat. Tämän vuoksi panostamme myös oppilaiden osallisuuteen. Kouluruokailu kehittyy, kun sen onnistumiseen sitoutuvat myös kaikki aikuiset moniammatillisesti yhdessä kotien kanssa.

Piimän kaataminen lasiin.Keiton ottaminen lautaselle.

Ruokalinjasto.Puhtaanapito.

 

 

 

Viihtyisät tilat

Teemme työtä sen eteen, että tilat ovat puhtaat ja turvalliset. Säännöllinen ja oikeilla menetelmillä tehty siivous auttaa pitämään tilat viihtyisinä ja vaikuttaa myös sisäilman laatuun. Käytämme nykyaikaisia ja  vastuullisin periaattein hankittuja puhdistusaineita ja välineitä.

Salaattibuffet.

Koululainen ottaa ruokaa