Oksalla ylimmällä -yhteisneulontaohjeet

Huhtikuussa 2020 Kangasalla toteutettiin yhteisneulontatapahtuma, jossa neulojat saivat parin päivän välein osa kerrallaan Oksalla ylimmällä – villasukkien ohjetta eteenpäin. Kokonaisuuden näki vasta, kun viimeinenkin osa oli julkaistu.

Korona-ajan tapahtuman järjestäjänä oli Kangasalan kulttuuripalvelut. Mallin on suunnitellut Kangasala-kuosinkin suunnittelija Merja Palin.

Jokainen osa ohjeesta kuvastaa jollain tavalla Kangasalaa.

Tervetuloa tutustumaan Kangasalaan Oksalla ylimmällä – villasukkien ja lapasten kautta!

 

Villasukkien ohjeen löydät tästä: Oksalla ylimmällä – villasukat jalassa ohje

 

Yhteineulonta oli niin suosittu, että kulttuuripalvelut ja Merja Palin halusivat toteuttaa sen myös uudelleen. Niimpä lokakuussa 2020 järjestettiin myös Oksalla ylimmällä lapasten neulonta.

Lapasten ohjeet löydät tästä: Oksalla ylimmällä – lapaset kädessä ohje

 

Lisätty: Opetus- ja kulttuuripalvelut järjesti alkuvuodesta 2021 pipon suunnittelukilpailun Kangasalan koulujen 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Voittajatyöksi valittiin Huutijärven koulun 5.luokkalaisen Siiri Aittalan ehdotus Maisema. Mallin ohjeen on työn perusteella laatinut jälleen Merja Palin.

 

Pipon ohjeet löydät tästä: Kangasalan koululaitos 150 -vuotta pipon ohje

 

Kangasalla vietettiin vuonna 2022 hevosvoimien vuotta ja tehty hevoskaupunkia tunnetuksi erilaisten tapahtumien kautta. Kangasalalaisen taideteollisen suunnittelijan Merja Palinin Hevosvoimainen Kangasala -kaarrokeneule syntyi juhlistamaan teemavuotta ja ilahduttamaan kaikkia hevosten ja käsitöiden ystäviä.

Neuleen ohjeen löydät tästä: hevosvoimainen villapaita ohje