Kangasalan kirjastot on suljettu ainakin 13.4. asti.


Kaikki Kangasalan kaupunginkirjaston toimipisteet ovat suljettuina 18.3.-13.4.2020 valtioneuvoston linjausten mukaisesti koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Sulku koskee myös omatoimikirjastoja ja kirjastoautoa. Seuraavat käytännöt astuvat voimaan keskiviikkona 18. maaliskuuta.

Palautukset

Kangasalan pääkirjaston, Vatialan kirjaston, Sahalahden kirjaston ja Kuhmalahden kirjaston palautusluukut ovat sulun ajan käytössä, ja niihin voi jättää palautuksia normaalisti. Arkipäivisin klo 15 mennessä palautetut lainat rekisteröidään palautetuiksi vielä saman päivän aikana. Viikonloppuna palautuslaatikkoon tuodut lainat palautetaan maanantaina henkilökunnan ollessa paikalla.

Uusinnat ja eräpäivät

Jo lainassa olevaan aineistoon on tehty automaattinen eräpäivän siirto kirjastojärjestelmässä 19.3. Lainojen eräpäivään on lisätty 70 lisäpäivää, jos eräpäivä on tätä ennen ollut aikavälillä 17.3.–13.4. Aineiston uusi eräpäivä sijoittuu näin ollen 26.5–22.6. väliselle ajalla. Muutos ei koske laskutettua aineistoa tai lainoja, jotka ovat olleet myöhässä jo ennen 18.3.

Lainoja voi uusia verkkokirjastossa osoitteessa piki.verkkokirjasto.fi tai puhelimitse. Myös vip-kirjat voi uusia viisi kertaa. Verkkokirjastoon päästäksesi tarvitset kirjastokortin numeron ja nelinumeroisen tunnusluvun. Jos et pysty uusimaan lainojasi itse verkkokirjastossa, ota yhteyttä kirjastoon. Puhelimitse tehtävään uusintaan riittää kirjastokortin numero. Lainojen uusiminen onnistuu arkipäivisin klo 10–15 soittamalla numeroon 050 407 3903.

Varaukset

Hyllyssä olevan aineiston varaaminen ei ole mahdollista. Muuten varauksia ja seutuvarauksia voi tehdä normaalisti. Varauksia ei voi kuitenkaan noutaa kirjastojen sulun aikana. Varausten noutoaikaa pidennetään, ja aineisto on noudettavissa, kun kirjasto on jälleen auki.

Noutamattomista varauksista ei kerry maksua.

Kirjastomaksut

Kirjastomaksuja voi maksaa PIKI-verkkokirjastossa verkkomaksuina. Myöhästymismaksuja ei kerry kirjastojen sulkuajalta, jos asiakas uusii lainansa verkkokirjastossa tai puhelimitse.

Kaukopalvelu

Kaukopalvelutilauksia ei käsitellä sulkuaikana. Uudet tilaukset eivät lähde muihin kirjastoihin eikä tulleista lainoista ilmoiteta asiakkaille ennen kuin kirjasto taas aukeaa. Kaikki tilaukset pysyvät voimassa, mikäli asiakas ei ole ilmoittanut raukeamispäivää. Lainassa oleviin teoksiin kaukopalvelu hoitaa uusinnat automaattisesti.

Kaukolainapalautukset voi palauttaa kirjaston palautusluukkuun.

E-aineistot

Osaa kirjaston palveluista voi käyttää kotoa käsin. Tutustu e-kirjoihin ja muihin etäkäytettäviin e-aineistoihin PIKI-verkkokirjaston vinkeillä.

Parhaillaan on käynnissä valtakunnallinen Koko kansa lukee -kampanja, jossa muutamia e-kirjoja on vapaasti kaikkien luettavissa 5.4. saakka.

Tapahtumat

Kaikki kirjaston tapahtumat ja opastukset on peruttu huhtikuun 2020 loppuun saakka.

Tilat

Pääkirjaston ryhmätilat ja Harjula-sali ovat poissa käytöstä sulun ajan.

Kuhmalahden posti

Kuhmalahden asiamiesposti toimii arkisin klo 10–15. Paketteja voi noutaa, postia voi lähettää ja postimerkkejä voi ostaa kirjaston takaoven kautta. Ovi avataan kun soitat ovikelloa.

 

Kirjastojen yhteystiedot