Liiku ja leiki

Näille sivuille olemme koonneet Kangasalan kaupungin tarjoamia mahdollisuuksia liikkumiseen ja ulkoiluun.  Linkkien takaa löydät mm. aiheeseen liittyviä tarinakarttoja (kertomuskarttoja). Tarinakartat ovat karttasovelluksia, joissa tiettyyn teemaan liityvät kohteet on esitelty valokuvien avulla (Tarinakartoissa esitetyt valokuvat eivät ole vapaasti käytettävissä.). Sivuilta löytyy myös pdf-karttoja, joita voi tulostaa.

Kangasala kehittää aktiivisesti kuntalaisten palveluja ja tämä on yksi tapa tuoda erilaisista kohteista tietoa kuntalaisille ja tutustuttaa heitä omaan ympäristöönsä. Myös muualta tulevat henkilöt löytävät paremmin Kangasalan kaupungin tarjoamia mahdollisuuksia liikkumiseen. Kampanjamme teemana on: Löydä missä liikut ja leikit.

Karttoja liikuntaan ja ulkoiluun

Reitit

Kangasalla on useita liikuntareittejä, luontopolkuja ja vaellusreittejä, joihin voit tutustua Karttoja liikuntaan ja ulkoiluun -sivuilla.

Sivuilta löydät sekä tarinakarttoja että tulostettavia pdf-karttoja. Tarinakarttoja löytyy Kirkkoharjun liikuntareitistä sekä Pohjan, Mäyrävuoren, Kuohunharjun ja Sahalahden ulkoilureiteistä. Tarinakartat on tehty myös Kirkkojärven luontopolusta ja  Metsähallituksen ylläpitämän Vehoniemen luontopolusta.

Laipanmaan ja Kaarinanpolun vaellusreiteistä löytyy tarinakarttoja ja pdf-karttoja. Laipanmaalta ja Kaarinanpolulta pääset näkemään myös esittelyvideon.

Kentät, uimarannat ja leikkipaikat

Karttoja liikuntaan ja ulkoiluun -sivulta löydät tarinakartat myös kentistä, uimarannoista ja leikkipaikoista. Kenttien talvikäyttö on mainittu kunkin sellaisen kentän kohdalla, missä on talvikäyttömahdollisuus. Leikkipaikkoja ovat leikkikentät sekä päiväkotien ja koulujen leikkipihat, jotka ovat käytettävissä iltaisin ja viikonloppuisin silloin, kun kouluilla ja päiväkodeilla ei ole toimintaa.

Kiintorastien kartat

Kangasalla on kaikkien käyttöön tarkoitettuja kiintorasteja Kirkkoharjussa ja Kuhmalahden Pohjassa. Myös kiintorastien kartat löytyvät Karttoja liikuntaan ja ulkoiluun -sivulta.

Karttoja nähtävyyksistä

Karttoja nähtävyyksistä -sivulla on tarinakartoilla esitelty näkötornit, historiakierros ja kävelykierros. Kangasalla on kolme näkötornia ja yksi näköalatasanne.

Kävelykierros Kangasalan keskustassa sisältää osaa Kangasalan historiasta ja nykypäivästä. Kierros on joiltakin osin aika vaativa. Nousu Lepokodilta Einar Ilmonin muistomerkille on jyrkähkö ja sieltä edelleen nousu Kirkkoharjulle on jyrkkä, samoin lasku Kirkkoharjun tornilta Kirkkoharjun koululle on jyrkähkö. Nousu Tapulinmäelle on jyrkähkö sekä nousu Terveyslähteeltä Kuohunharjuntielle on jyrkähkö.

Historiakierroksella voit tutustua osaan Kangasalan historiasta.

Uimahalli

Kangasalan Kuohun uimahalli tarjoaa uintimahdollisuuden ympäri vuoden.

Muita

Lisää tietoa liikkumismahdollisuuksista saat liikuntapalveluiden sivulta.