Energiansäästöä ja energianeuvontaa

 

Ajankohtaista:

Lisätietoa sähkön ja muun energian säästämiseen

Kangasalan kaupunki osallistuu koko Suomea koskevaan energiansäästökampanjaan: omaa kulutusta lasketaan. Lisäksi tiedotetaan kaikille kuntalaisille: kun tavalliset kuluttajat tekevät pieniäkin säästötoimia erityisesti huippukulutuksen aikana, vaikutus on merkittävä. Alla hyviä linkkejä sivustoihin, josta löytyy jokaiselle mahdollisuuksia osallistua energiansäästötalkoisiin. Myös monet tiedotusvälineet julkaisevat oppaita ja artikkeleita aiheesta.

 

Säästä rahaa energiaremontilla – energianeuvoja kertoo parhaat ratkaisut

Kangasalalaisille omakotiasujille ja taloyhtiöiden edustajille SeutuRANE-projektissa, jossa Tampereen rakentamisen energianeuvonta (RANE) laajenee myös muihin kuntiin. Energiaremonttien avulla voi säästää rahaa, parantaa asumismukavuutta ja vähentää ilmastopäästöjä. Parhaiden ratkaisujen toteuttamiseksi tarvitaan kuitenkin myös puolueetonta ja asiantuntevaa neuvontaa.

Asukkaat ja taloyhtiöt voivat ottaa milloin vain yhteyttä SeutuRANEn energianeuvojaan, jonka kanssa voi kartoittaa lähtötilanteen ja joka auttaa määrittämään merkittävimmät säästöpotentiaalit ja linkittää energiaremontit muihin mahdollisiin korjauksiin. Lisäksi energianeuvoja voi auttaa tekemään pitkän tähtäimen suunnitelman ja tukea tarvittaessa toimenpiteiden kilpailutuksessa ja toteutuksessa.